Ett litet tips bara



Har ni kanske länge spanat på Asos fina skönhetssortiment men inte slagit till? Nu är det kanske läge för det då det erbjuder frakt till Sverige för endast 10 kronor fram till den 10e februari. Vem vet, jag kanske slår till på ett Bourjois rouge som jag spanade in för några veckor sedan!

Ögonfransböjare!



Alla ögonfransböjare har samma syfte: att just böja fransarna. Men däremot kan dem böja på olika vis då "kuddarna" kan vara formade på lite olika sätt och även hela verktyget. Nedanför ser ni två av mina och tittar ni närmare på just kuddarna så ser ni att dessa två inte ser likadana ut. Men blir det någon större skillnad då? Ja, det blir det allt!

Den till vänster har en rundad kudde och ger en mjuk, fin böj. Inte något dramatiskt utan, ja, lite lagom. Den högra har som ni ser en plattare kudde och gör så att fransarna tas till skyarna!  Tack vare att den just är platt så böjer den närmare fransrötterna och det blir en ganska tvär böj.  Effektiv med andra ord. Jag köpte den på Kicks för en ringa summa och är värd vartenda öre!


På tal om något annat, men nu har jag varit igång med designen igen, så tryck F5 för att uppdatera!

Schwarzkopf got2b Smooth 'n chic



Jag såg got2b Smooth 'n chic Smoothing lotion i en tidning för ett tag sedan och blev tämligen intresserad. Jag vet att produkterna ur serien varit ute ett tag men jag har inte riktigt lagt märke till dem. Men nu så har jag köpt en alldeles egen och måste säga att den doftar helt underbart! Fruktigt, tror bestämt att det är lite mango vilket jag är väldigt svag för.

Men hur ska man använda denna då? Det är en vit kräm som man applicerar i handdukstorkat eller torrt hår för att göra håret mjukt och släta ut frissiga hårstrån. Skyddar håret mot värme samt UV-strålar, vilket är toppen! Jag har inte grundligt testat den än utan jag har bara provat att ha i lite i torrt hår och det blev faktiskt mjukare och de flygiga hårstråna la sig där dem skulle. Bra än så länge med andra ord!

Vårlackat!



Jag tror att jag hamnat i någon slags av blogg-koma. Sätter mig framför datorn, försöker att skriva. Men nej, det står helt still. Jag brukar alltid komma på något att skriva om men för tillfället har jag slut med idéer och har inte heller någon motivation eller någon inspiration. Men jag finner nog den igen ska ni se!

Men lite våriga lack ska jag nog allt kunna visa er! Färgerna ovan gillar jag, har allt mer börjat gilla neutrala och skira färger så lacken från Dior och det vänstra från Chanel är något i min smak. Fast jag ska nog titta efter liknande färger i en billigare variant för jag har nog inte råd att unna mig så dyra lack. Likaså är det med Givenchy och MAC, ska nog försöka hitta billigare alternativ, vilket inte borde vara några problem. Fast visst är Hello Kitty lacken för söta? Skulle ju bara vara fint att ha ett sådant ståendes på sminkbordet som prydnad!

Från vänster till höger: Givenchy "Maharani Tangerine" & "Maharani Pink", Dior "Nude chic" & "Porcelain"; Andra raden: Chanel "Django" & "Vendetta", MAC "Something About" & "Vestral White".

Källor: Temptalia.com


Face Boutique


Visst ser det ut att vara en akvarelltub men det är det icke, utan det är Face Boutique som satsat på en liten annorlunda design till sin ansiktskräm Fresh faced. Rätt snygg i mitt tycke, och jag skulle även vilja prova på innehållet som är anpassad till en yngre hud. Den innehåller bland annat jordgubbar, körsbär, äpplen och druvor, hur mysigt låter inte det? Mums säger jag bara!

Du kan köpa denna och alla deras andra fina produkter på deras shop. Kan tilläggas att de skickar till Europa, det vill säga till Sverige. Tull slipper du då företaget är beläget i England! Men har du turen att bo i Stockholm så är Urban Outfitters återförsäljare, enligt Face Boutiques hemsida.

Bot mot torra läppar.


Så här års lider jag av extremt torra läppar och det är inte mycket som hjälper. Fast nu har jag funnit min lilla räddare i form av Oliva By CCS lip care.  Återfuktar nå så otroligt, doftar gott och är dessutom riktigt fint att ha på läpparna. Kostar inte heller multum, för 45 kronor så får du en tub på 12 ml som räcker riktigt länge då innehållet är drygt. Går också ner på djupet och lägger sig inte ovanpå läpparna som en hinna. Ja, en favorit helt enkelt.  Finns att köpa på Apoteket!

Fabulösa fransar!



Ni kanske vill ta eran ögonsminkning till nästa nivå och kanske göra den lite mer dramatisk? Satsa då på ett par roliga lösögonfransar! Dem finns i en mängd former och nyanser, allt ifrån lila fjädrar till diamantprydda fransar. Make Up Store har ett stort utbud, så kika in där och inspireras! Shu Uemura är också kända för sina, se bara på bilderna ovan. Nästan som mästerverk!



Fransarna till höger kommer ifrån Make Up Store. Överst till höger är ett par från Shu Uemura och resten från en sida som heter My Divas Closet!

Nu har vårnyheterna landat hos Eleven!



Ni har kanske redan har sett dessa saker, men det är iallafall Too Faced vårnyheter som nu kommit in till Eleven. Kollektionen har fått namnet Chocolate & Pearls och innehåller bland annat ett chokladpuder. Det skulle nog vara något för mig, dels för att jag är som tokig i choklad och för att jag inte har något  bra solpuder. Men 320 kronor? Nje. Men är du intresserad kan du klicka in dig här och läsa lite mer pudret och de andra produkterna!

Update: Insåg att Eleven inte tagit in hela kollektionen utan bara de saker på bilen ovan. Men fler kanske kommer! Se hela kollektionen här!

Lite nyheter från Nivea

Nivea har kommit med två nya saker, en mascara med namnet Volume Nanodefinition och ett läppglans som heter Volume Shine Wonder full. Mascaran ska tydligen öka fransarnas volym med 300% tack vare den nya nanoprecisionsborsten. Jag blir lite full i skratt av detta, nanoprecision? Enligt mina ögon så ser borsten helt normal ut. Men vad vet jag, det kanske har några egenskaper som världen aldrig skådat förut. Sedan så har vi glanset som ska göra läpparna fylligare tack vare den nya formulan som innehåller kollagenförstärkning och finns i 8 färger. Jag gillar Niveas läppsaker så denna ska jag nog ta och spana in, mascaran kan jag nog skippa. Vill du läsa mer om produkterna? Läs mer om mascaran här och glanset här!

MAC-begär



Ibland får jag bara ett sådant otroligt begär efter MAC. Jag vill ha allt, läppglans, rouge, stift, ögonskuggor. Helst på en gång, men det är ju inte så realistiskt. Jag har en liten samling men jag vill ju givetvis att den ska utökas, allra helst med ett Mineralize-rouge som ser för ljuvliga ut. Jag är sedan ett tag tillbaka ett stort fan av deras Mineralize Skinfinish Natural, jag älskar det så innerligt. Jag applicerar den med en tät mineralborste över en grund bestående av lite primer (MAC Prep + Prime) och concealer och jag ser snyggare ut än någonsin! Bättre än någon foundation jag provat.

Har ni något från MAC? Vad har ni för favoriter?


Color match: Blue



Nu var det ett tag sedan det var lite färgmatching, så nu kommer det en blå variant!

1. Blått på naglarna har jag ofta och är en färg jag trivs väldigt bra i. Mina favoriter är DV8 och Blue Sparrow, båda från China Glaze.

2. Per-fékt Beauty Skin Perfection Gel har jag läst mycket gott om och skulle jag ha en bunt med pengar över skulle jag nog slå till. Undrar ni vad denna gel är för något? Gå in och läs hos Eleven!

3. True looks nattkräm har jag spanat på länge men då priset är lite väl saftigt så har inget köp gjorts och kommer nog inte att göras heller. Men drömma kan man ju alltid. För 495 kronor kan den bli din och finns att köpa hos Eleven!

4. Vill man ha blåa fransar så har Urban Decay en i sitt sortiment. Big Fatty Mascara i färgen Electric blue blir din för 149 kronor hos Blush!

5. I Estée Lauders julkollektion så ingick en juvelformad duoskugga med namnet Sapphire. En annan fin blå skugga är en från MAC med namnet Deep Truth. Den sistnämnda skulle mer än gärna få flytta in hos mig!

6. Så här års så har jag så fruktansvärt torra läppar och sju lager läppsyl hjälper inte. Men kan kanske Beauty Rehab Spearmint Lip Balm vara något för mig?

Baroque Red

Som det snöar här! Det fullkomligen vräker ner och vi är nog snart uppe i ett par decimeter på bara några timmar.  Jag som trodde att våren var på ingång men icke. Men jag ska inte deppa för det, den kommer nog så småning om.

Efter att jag sett bilder på Baroque Red hos P'ssion så var jag bara tvungen att ha ett eget. Skimmret är alldeles fantastiskt (som det dock inte riktigt framgår på mina bilder) och färgen är en härlig blandning av vinrött och brunrött med lite skiftningar i guld. Jag köpte detta lack på H&M's rea för ynka 24 kronor och ångrar lite att jag inte köpte två, för jag älskar verkligen färgen som gör sig bra mot min hudton. På bilderna har jag använt två lager och toppat med ett överlack från Mavala!





Spanat på stan



Hej alla! Idag gjorde jag stan med min kompis Lovisa och givetvis skulle vi gå in i alla butiker som har någon typ av kosmetika. När vi vandrade runt så fick jag syn på lite saker som jag skrivit om i bloggen tidigare. Kommer ni ihåg att jag tipsade om att L' Oréals dubbelstift Infallible skulle lanseras i februari? Tji fick vi och den finns nu redan i butik!



Tre meter ifrån Infallible-stället fanns Gillettes nya hyvlar som fått namnet Embrace.  Jag skrev för några dagar sedan att dem skulle komma under januari och nu har dem alltså kommit!


Bling-sakerna från Lee Stafford har även nått butik och jag måste säga att "Glossing Serum for brunettes" skapade ha-begär. Skimmrade så otroligt fint!

(Alla dessa saker fanns på Åhléns)

Sotat deluxe

Här var det sotat kan man säga! Jag har provat många gånger att få det riktigt svart men aldrig lyckats, innan jag kom på en genialisk idé igår. Om man är glömsk som jag är så händer det rätt ofta att jag glömmer att skruva på locken till olika burkar, vilket jag gjorde till min FACE Gel liner. Den är nu i princip helt torr och helt obrukbar som just liner men som en svart grund - alldeles lysande!

Ni ser vad jag använt för skuggor nedan för att skapa denna svarta sotning. Jag lade alltså FACE Gel liner som grund över hela locket med hjälp av en syntetpensel. Sedan tog jag en svart kajal och la på den nedre fransraden och lite under. Sedan var det dags för att svarta till det hela lite och då tog jag min lösa skugga från Clarins och lade den ovanpå den svarta grunden. Jag suddade även in lite under ögat. Därefter tog jag en grå skugga från Everyday Minerals och suddade in den övre svarta kanten så att den inte skulle bli för markant. Som highlighter upp till ögonbrynet använde jag en champagnefärgad skugga från BeYu och lite Vanilla från Make up store. Sedan lite lösfransar från H&M, mascaran Define-a-lash från Maybelline och ifyllning av bryn med hjälp av en penna från H&M. Klart!


Lyx & Budget: Rouge i mousseform



Är man trött på rouge i fast form så kan kanske mousse vara något för dig som lätt appliceras med fingertopparna. Har man en liten plånbok så kan Dream Mousse Blush från Maybelline vara ett bra alternativ. Vill du däremot köra på en dyrare variant så finns Magie Blush Soft Radiant från Lancôme.

Bling bling till ditt hår



Gillar du glitter och glamour så kan detta vara något för dig. Lee Stafford har nu kommit med nya produkter för ditt hår och som namnet "Bling" antyder så är det glitter som gäller. Perfekt till festen! Eleven har tagit in sortimentet som innehåller detta:

- Bling Wake Up Call (Länk)
- Bling Sparkle Spray (Länk)
- Bling 4 Blondes Glossing Glimmer Serum (Länk)
- Bling 4 Brunettes Glossing Glimmer Serum (Länk)

Samtliga saker kostar 98 kronor styck och jag hoppas att dem även kommer till Kicks som har Lee Staffords sortiment. Jag är speciellt intresserad av serumet för brunt hår, skulle inte vara helt fel att blinga till håret lite. Får väl ge mig ut på stan någon dag och se efter!


Färger till melerade ögon


Ä
nnu ett inlägg om skuggor till olika ögonfärger, denna gång så är det melerade ögon som gäller. Som ni kanske förstår så finns det ju en hel del kombinationer på detta så det här inlägget blir riktat till dem som har blågråa och gröngråa ögon, vilket Sofia och Jill har som undrade om jag kunde skriva lite tips. Så nu kör vi!

Det kan väl förekomma att vissa blågråa och gröngråa ögon kan vara varma men oftast så är de inte det. Jag har tidigare förklarat att om blåa ögon drar mer åt grått så är dem kalla och samma sak gäller dem gröna. Så jag har baserat mina val av skuggor på att Jills och Sofias ögon är kalla.

Till dem blågråa ögon så passar neutrala brungråa skuggor väldigt bra, ni ser dem nere i det högra hörnet på bilden. En snygg mild och grå sotning med inslag av lite blått är också väldigt passande. Ni ser den blågråa skuggan längst upp, den skulle passa riktigt bra! Jag själv tycker att det är så snyggt att hitta passande skuggor till sina ögon, det smälter snyggt in och skapar harmoni, eller vad man nu ska säga.

Till dem gröngråa ögonen då så kan du titta efter en lila skugga som går åt grått, det gör så att ögonen framträder mer men passar ändå ihop bra. Vill du däremot ha lite mer neutralt så passar en gråbeigesotning. Ni ser den runda skuggan från Nouba i mitten?  Den skapar en väldigt lätt och fin sotning. Varför inte den tillsammans med den lila skuggan från Barry M? Man kan ju alltid möta lite halvvägs om man inte riktigt vill ha endast lila färg på locken. Fler färger till gröngråa ögon (som jag glömde att ta med på bilden) är till exempel en grön skugga som går åt grått, men det hade ni kanske redan gissat er till.

Har ni kanske rent ut av blågröngråa ögon? Då är det bara att hitta en kombination mellan dessa två, till exempel en blågrå sotning med lite inslag av beige, eller varför inte lite lila?

Vill man inte ha färg på locken, man kanske inte ens använder skugga, så kan ändå en färgad penna eller en eyeliner vara effektfullt. Ibland brukar jag dra ett streck med en grönguldig penna längs den övre fransraden och det kan göra stor skillnad. Jag har själv blågröna ögon med inslag av guld och en "solros" runt min pupill så att plocka upp färger från ögat och hitta en liknande penna eller eyeliner är ett tips. Titta annars efter kontrastfärger till din ögonfärg, som till exempel en lila penna till dina gröngråa ögon eller en gråbrun penna till dina blågråa ögon. Läs mer om kontrastfärger till just dina ögon i mina föregående delar; bruna ögon, blåa ögon och gröna ögon.

Och åter igen, känns som om jag tjatar, men detta är bara förslag. Vill du ha en turkosblå, varm skugga till dina blågråa,  kalla ögon så är det ju inge fel med det! Prova dig fram för att hitta de färger som du gillar och trivs i.







Vill ni ha svar på något? Då är det bara att ställa eran fråga genom en kommentar eller mail; [email protected]!


Läs även

Färger till bruna ögon
Färger till blåa ögon
Färger till gröna ögon



Collistar Benessere dei Sensi



Benessere dei Sensi är Collistars nya serie med blomdoftande produkter. Så här beskrivs kollektionen på deras hemsida:

"A ritual of pleasure, beauty and wellbeing that rewakens the senses and carries off to a magical garden in blossom. Benessere dei Sensi develops along the notes of an inebriating fragrence full of voluptuousness and seduction which runs through a range of exclusive products dedicated to women who like to take care ofd their bodies with seductive femininity"

- Crema dei Sensi. En bodylotion på 400 ml med bland annat sheasmör, apelsinblomma, lotusblomma och rosa peppar. Läs mer om produkten här.

Profumo dei Sensi. Deras nya parfym med bland annat noter som röda vinbär, ros och vanilj. Läs mer om noterna här och produkten här.

- Bagno Doccia dei Sensi. Duschkräm på 250 ml som blir härligt löddrig vid kontakt med vatten och innehåller bland annat ingefära, silke och papaya. Läs mer om produkten här.

- Soffio dei Sensi. En borste som innehåller 6 gr parfymerat puder för kroppen. Läs mer om produkten här.

Jag tycker att parfymflaskan är otroligt söt och när man läser vilka noter den innehåller så blir man lite nyfiken på hur den doftar i verkligheten. Nästa gång jag är nere på stan så ska jag nog ta en sväng in på Parelle för att se om läckerbiterna har kommit till butik. Vill du veta var närmsta återförsäljare av Collistar håller hus så kan du gå in och titta här!

Lyx & Budget: Blåa gloss





Ny kategori, nämligen lyx och budget! Här visar jag liknande produkter men dock inte till samma pris. Först ut är två mentholdoftande och blåa gloss!

Tanken med blåa gloss är att det ska göra så att tänderna upplevs vitare när man drar av ett fint leende. Dessa två ovan har även menthol i sig för att förbättra andedräkten och göra den fräschare. Vill du satsa på ett billigare alternativ så finns Bourjois Menthol Gloss för de dryga 80 kronorna men har du en liten större plånbok så kan Benefit California Kissin vara något för dig!

Ny rakhyvel från Gillette januari 2009



Idag fick jag post igen, denna gång så var innehållet Gillette Venus Embrace som är en ny rakhyvel i deras sortiment och som kommer att landa i butik nu i januari 2009. Så här står det i pressinformationen om den nya produkten:

"Tack vare Gillette Venus Embraces fem fjädrande blad som med exakthet följer din kropps former behöver du inte längre låna pojkvännens rakhyvel för att få ett fantastiskt resultat på din rakning. Nya Gillette Venus Embrace är Venus mest avancerade rakhyvel någonsin. Den kommer åt hårstråna på de allra besvärligaste ställena och lämnar efter sig en härligt len och slät hud.

Gillette Venus Embrace är Gillettes mest teknologiskt avancerade raksystem för kvinnor någonsin. Lanseringen är den största i Gillette Venus historia. Hyveln har utvecklats från att ha tre till hela fem rörliga blad som omges av ett skyddande komfortband som smeker dina kurvor och ger dig en skön, len hud. De fem flexibla bladen är individuellt anpassade för att inte lämna kontakten med huden, även kring svåråtkomliga ställen såsom knän och vrister. Gillette Venus Embrace riktar in sig på varje hårstrå och lämnar huden len och slät.

- Embrace är för kvinnan som kräver ett perfekt resultat utan några missade hårstrån, säger Anna Lekander, PR-ansvarig för Gillette Venus (Procter & Gamble) i Norden. Med sina fem blad karakteriserar Embrace den nya generationens rakhyvel – den är helt enkelt Rolls Roycen i Venus produktportfölj.

Gillette Venus Embraces färger är grön och turkos och hyveln är täckt av ett Soft Grip gel-material. Det omger hela handtaget och känns mjukt och bekvämt i handen. Detta för att hyveln ska vara lätt att kontrollera även när den är blöt. Embrace-paketet innehåller även ett nytt, smidigt duschetui, ShowerPod, som är försedd med sugproppar. Den fungerar både som behållare för oöppnade rakblad och som hållare för hyveln i duschen.

Idag använder fler än 40 miljoner kvinnor över hela världen Gillette Venus produkter. Sedan den första lanseringen 2001 har Venus-familjen klättrat på listan över kvinnliga rakhyvelsmärken i världen och ligger nu som nummer ett.

För att uppnå bästa möjliga resultat rekommenderas att Venus Embrace används tillsammans med Satin Care Avocado Twist – en rakgel speciellt framtagen för Embrace. Satin Care Avocado Twist ger ett krämigt, mjukt lödder som gör det lättare att se var du redan har rakat dig och ser till att du inte missar något hårstrå. Med ingredienser som avokadoolja och doft av aloe vera, jasmin och apelsinblomma blir rakupplevelsen komplett och din hud kommer att kännas lenare än någonsin."

Det kompletta raksystemet som innehåller hyvel, en förpackning refillblad och en ShowerPod kommer att kosta cirka 177 kr.

En förpackning på tre refillblad kommer att kosta cirka 143 kr.

Satin Care Avocado Twist kommer att kosta cirka 45 kr.



Jag har hunnit testa sakerna lite snabbt bara men än så länge är det bara positivt. Rakmoussen doftar fräscht och rakhyveln har ett otroligt mjukt och greppvänligt handtag. Jag återkommer om hur bra den rakar!



Dior Lady Dior våren 2009



Så här ser Diors vårkollektion ut för i år som fått namnet Lady Dior. Personligen tycker jag att den är lite trist, färgerna och förpackningarna har man sett förr. Visst, de handväskliknande paletterna är väl lite söta men annars känner jag inget större begär av något. Dessa saker som jag visar här är inte den fullständiga kollektionen utan vill du se vad den  mer innehåller och lite fler bilder kan du då klicka här.








Bilder från Temptalia


Läs även
Estée Lauder våren 2009

Färger till gröna ögon


Ännu
ett inlägg om färger som passar till en viss ögonfärg, denna gång är det grönt som gäller! Jag har även fått in lite förfrågningar om jag kan göra ett inlägg för folk med melerade ögon men det inlägget kommer imorgon. Det inlägget var egentligen tänkt som att det skulle komma idag, men när jag insåg att jag fått flera frågor på olika färgkombinationer så kommer det ett samlat inlägg imorgon då, hoppas att det är okej Sofia!

Men nu var det som sagt gröna ögon som jag skulle skriva lite om. Vid det här laget så kommer ni nog ihåg att vi antingen kan ha varma eller kalla ögon och det gäller även de gröna. De kalla drar mer åt grått och de varma mer åt det gyllene hållet. Om ni jämför Charlizes ögon med Tyras så ser ni att dessa ögon är kalla respektive varma.

lite färger nu då! Likaså att man kan ha blå skugga till blåa ögon så kan man även ha en grön skugga till dina gröna ögon. Många tror inte det, men det kan faktiskt göra dina gröna ögon ännu grönare!  Leta efter en nyans som går i samma ton som dina ögon, det vill säga om du har kalla ögon så leta efter en grön nyans som går mer åt grått och så vidare.

Men för att göra så att dina ögon "poppar", det vill säga göra så att dina ögon framhävs maximalt så är ett tips att använda sig av färger med en röd bas, till exempel  aubergine, plommon, lila, vinrött och brunrött. Detta kan låta som självklara varma färger men lila finns i en mängd nyanser, vissa som drar åt rött men även de som går lite mer åt grått. Det är bara att ge sig ut på stan och titta vad som finns!

Om man inte riktigt vågar gå hela vägen med att ha en vinröd skugga på locken så kan man alltid använda sig av snygga pennor och eyeliners, som en smygstart. Detta är lite mer diskret men ändå effektfullt. Lägg lite färg längs den övre fransraden tillsammans med de skuggor du föredrar, eller varför inte helt solo?

, detta var bara lite tips. Men som jag skrivit i de andra inläggen så får du pröva dig fram för att se vad du gillar. Man kan självklart mixa varmt med kalla ögon och vice versa och färger hur du vill. Huvudsaken är att du gillar det och trivs i det!




Läs även
Färger till blåa ögon
Färger till bruna ögon

Fint till naglarna



Dessa lack är ifrån Chanels vinterkollektion och har fått samlingsnamnet Paris Moscou. Jag tycker att dem är så himla vackra med de skiftande nyanserna och skulle inte ha något emot att ha dem i min lilla samling. Dessvärre kommer dem inte till Sverige som Glamours skönhetsredaktör skrev, lite synd allt. Jag får helt enkelt nöja mig med att se på dessa bilder!

Bourjois Limited Edition: Vintage



Bourjois har jag alltid velat ha något ifrån men det har aldrig blivit av att klicka hem något fint ting. Men nu funderar jag seriöst på att göra det då Asos har tagit in deras fina skuggor och rouge från Vintage-kollektionen. Söta förpackningar är ju något jag är svag för så jag tror nog närmare bestämt att det blir ett rouge och kanske något annat. Skuggorna ovan kostar i alla fall ca 76 kronor/styck och rougen ca 83 kronor, det vill säga väldigt humana priser. Vill du spana in resten av deras sortiment hos Asos så kan du klicka här.



Nu så!



Nu så har jag äntligen fixat lite belysning till mitt långa sminkbord och det blev väldigt bra! Trodde först att det skulle inte räcka till då varje lampa är på 15 W men ljuset blev tillräckligt starkt (som det kanske inte framgår på bilderna). Lampan heter Musik och kommer såklart från IKEA, det blir nog en till så småningom över den andra spegeln, men en får räcka så länge!

Det är rouge jag vill ha...



På senaste tiden har jag blivit helt tokig i rouge, kan knappt leva utan det. Tyckte jämt att det blev bara ojämnt och mitt ansikte såg smutsigt ut, men det kan ha varit för att jag använde ett dåligt rouge. Men nu har jag iallfall kommit på snitsen och mitt ansikte ser nu inte lika trött och glåmigt ut.

Jag funderar nu starkt på att utöka mitt lilla sortiment lite, och Mineral matte cheek blush från det Kanadensiska märket Cherriflip i den rosa färgen som syns ovan skulle nog passa mig. Gillar matta rouge, så varför inte? Kostar 169 kronor hos webshoppen Nelly!

Nytt underlag!



Jag har knappt varit hemma i helgen så jag har inte haft någon tid till att sitta vid datorn. Men nu så! Igår gjorde jag stan med några kompisar och jag hade redan dagen innan planerat att köpa en ny foundation och en ny concealer och riktade in mig då på Biotherms sortiment. Tyvärr, men sant, så ska de helt sluta sälja deras sminkprodukter i Sverige. Sommaren 2008 så tog de ju bort alla ögon och läppprodukter och nu även resten. Trist tycker jag då jag gillar produkterna, men går det inte så går det inte. Det blev iallfall Forget It som är en concealer och Sense Aquaradience. Jag tokgillar concealern efter bara en gångs användande och foundationen är inte fy skam den heller. Om ni gillar Biotherm så får ni passa på att köpa nu, Kicks har 50% på alla produkter!

Färger till blåa ögon


Kajsa
undrade om jag kunde göra samma sak som för brunögda som till blåögda, och självklart kan jag det!

Det finns även varma och kalla blåa ögon, precis som med de bruna. De som är lite varmare går mer åt det gröna hållet (vilket mina gör) och de kalla ögonen är lite isigare och går mer åt grått. Ni ser skillnaden på Carmens och Megans ögon nedanför, vars ögon är kalla respektive varma.

Många tror att om man har blåa ögon så kan man således inte ha något blått på locken, men visst kan man det. En snygg blå skugga kan göra ens egna ögon ännu blåare så det bara att prova. Blått finns i en mängd nyanser och passar både kalla och varma. Om du nu vill ha en blå skugga till dina, vi säger kalla ögon så kika då efter en som går åt grått, och tvärtom om du har varma, kika då efter en blågrön. Personligen tycker jag att det är jättefint att plocka upp och matcha färgen på ögonen med en liknande skugga som går i samma ton på locken.

Om man är ute efter att framhäva sina ögon så mycket som möjligt så är kontrastfärger som koppar, guld och rost fint att ha. Det gör så att ens ögon "ploppar" och ens ögonfärg blir mer intensiv. Även färger som plommon och aubergine funkar bra, och precis som jag förklarade ovan så försök att hitta skuggor som passar bra till just dina ögon, en guldig skugga kan både finnas i varma och kalla nyanser.

Men är man inte så van att använda färg så är den klassiska sotningen med svart som huvudfärg ursnyggt till blåa ögon och det blir sällan fel. Du drar då allt fokus till dina ögon och precis som med de ovanstående färgerna så gör svart så att dina ögon framträder mer och tycks få en mer intensiv färg.


Fuchsia Now våren 2009



Estée Lauders nya vårkollektion har fått namnet Fuchsia Now och som namnet antyder är det rosa som gäller. Nagellacket skulle gärna få pryda mina naglar i vår och även det skimmrande pudret Fleur de lys på mina kinder. Tycker att det är en väldigt fin och framförallt vårig kollektion och ska bli kul att se sakerna i verkligheten om de nu når diskarna här i Sverige, det får vi hoppas på! Läs mer om produkterna på här.

Orangeguldigt



Inte speciellt nöjd med denna sminkning, men, aja, ni får se den iallfall. Jag var ju inte så imponerad av Make Up Store-skuggorna men nu har jag testat dem med ett annat underlag och då blev resultatet faktiskt bättre. Dock är jag inte riktigt såld ändå, men det var iallfall inte helt bortkastade pengar. Förutom de två så använde jag detta till att skapa det orangeguldiga ögat:

Jag grundade med Colordefiner från Maybelline i färgen Satin Dragée för att få ett klistrigt underlag. Sedan lade jag skuggan Powdery Nut från MUS från innersta vrån och ut till halva locket där jag sedan lade den koppriga skuggan 41 från BarryM. Jag gjorde en rätt snäv kant ytterst och suddade in lite i globlinjen. Jag tog fram Powdery Nut igen och la lite under ögat för att sedan sudda in den övre kanten med Vanilla, även denna från MUS. Lite eyeliner från BeYu och ifyllda bryn med Wild flowers från Everyday Minerals. Fransarna fick svärta med mascaran MagnaScopic från Estée Lauder och vattenlinjen blev vit med en kajal från IsaDora, så, klart!



Ansiktsmask med apelsin...Mums!



Det har skrivits en del om Apivitas ansiktsmasker och hur bra de ska vara. Jag har länge letat efter dessa men utan lyckat resultat, förrän förra fredagen då jag äntligen fick tag på ett exemplar. Det blev Revitalizing face mask med apelsin och jag har redan hunnit prova den. Och vet ni, jag är lite frälst. Min hy fick en väldigt fin lyster och livades upp rejält. Detta var precis vad jag behövde i denna kalla vintertid med trött, glåmig och blek hy. Innehållet, det vill säga masken, är alldeles len med några få korn i och doftar gott av apelsin. Denna mask kostar ca 35 kronor och säljs i set med två förpackningar. Man behöver långt ifrån hela innehållet i en av dem utan jag använde ca 1/3 för att täcka hela ansiktet, så 35 kronor är en billig penning för ca 6 masker. Så spring till närmsta Åhlens och kolla in deras utbud, för det finns en hel drös av olika masker att välja på!

Färger till bruna ögon


Grandinar'n undrade:

"
Hej! Du verkar ju ha koll med det här med smink... :) Vilken/vilka färger på ögonskuggan passar brunögda? KRAM!
"

Tack för din fråga, jag ska försöka svara så gott jag kan! För det första så finns bruna ögon i olika skalor, ungefär som att man antingen kan ha en varm underton respektive en kall underton i sin hy så kan man ha varma ögon respektive kalla. Så vad passar brunögda i för färger då? Vi börjar med dem varma bruna ögonen, vilka brukar dra åt det röda hållet. Till dem passar såklart varma färger väldigt bra. Färger som koppar, rost, guld och oliv är att rekommendera, men för att förstärka din ögonfärg så kan blått och grönt vara något. Välj de som går åt det varma hållet och med kanske lite guldstänk i.


Till dem kalla bruna ögonen så kan man sikta på färger som går mer åt grått, se bilden nedan så förstår du. Man behöver inte begränsa sig till de gråa och bruna nyanserna utan vill man ha färg så går även det bra ,precis som med de varma. Men som sagt, titta efter de som går åt grått, de passar dig allra bäst!

Detta är bara förslag, men vill du prova kalla färger med varma ögon och tvärtom så är det bara att testa dig fram! Huvudsaken är att du tycker att det är snyggt och trivs i det.





Makeupen och håret inför våren 2009



Lite inspiration till eran vårlook 2009 kanske ni kan få av dessa bilder. Personligen brukar jag inte ändra så mycket i min makeuprutin men det vore kul att kanske prova något nytt. Jag har så länge som jag kan minnas kört med puder, eyeliner, mascara och lite genomskinligt gloss. Så vad vet jag, jag kanske drar till med en pastellblå färg på locken i vår, eller satsar på lite mer färg på både kinder och läppar. Utav dessa bilder så gillar jag Diors och Donna Karans allra mest, skira och jordnära färger är jag väldigt svag för. Vi får helt enkelt se hur min vår ter sig, hoppas att den kommer tidigare i år för nu får det vara slut på detta kalla elände! Jag längtar verkligen till vårsolen och de kvittrande fåglarna.


Ha koll på vad sakerna innehåller



Jag har tänkt att börja skriva lite om olika ingredienser som är mindre bra för huden och kroppen. Så vi börjar med den omtalade mineraloljan.

Mineralolja kan vid första anblick låta som något bra, men det är det dessvärre inte. Innehåller inga mineraler som namnet antyder och inte heller vitaminer. Men vad är mineralolja för något då och hur bildas den? Så här står det på Dermanords hemsida: "Mineralolja (råolja) bildas i en nedbrytningsprocess långt ner i jorden av dött växtmaterial. Namnet till trots finns det inga mineraler eller vitaminer. Det är ett helt dött material och därför finns det inget av värde däri för huden att ta upp."

Men vad har oljan för effekt på huden? Jo, mineraloljan lägger sig som en tunn plastfilm över huden och gör så att huden sluter sig och stängs igen. Således så rubbas hudens naturliga återfuktning och ca 40-60% av hudens porer täpps igen, vilket kan orsaka finnar. Vid långvarig användning så blir huden så småningom torr, grå och livlös på grund av att oljan varken innehåller viktiga fettsyror eller vitaminer, som är något som huden behöver.

Men trots sin negativa effekt så används ingrediensen  i  dagens hudvårdsprodukter. Men varför i hela fridens namn? Dels för att det är en väldigt billig vara, härsknar aldrig och är lätt att hantera. Andra användningsområden för mineraloljan är som symaskinsolja och i bilmotorer och personligen tycker jag att det är lite skrämmande att samma sak som finns i ens hudkräm finns även i motorer.



Andra namn på mineralolja, och som brukar stå i innehållsförteckningen, är:
" Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin "

Så, en sammanfattning: Titta på innehållsförteckningen! Själv så är jag väldigt känslig mot mineralolja så jag är extra uppmärksam, och det tycker jag att även ni ska vara.

Källor: Dermanord, Startplats, Nea of Sweden

På min önskelista



Är det inte för ljuvligt, benefits nya rouge Coralista? Som jag vill ha det! Enligt mig är det den ultimata korallnyansen och jag tror att den skulle passa mig alldeles perfekt. Benefit har många andra fina rouge men detta tilltalar mig lite extra. Kanske en för tidig födelsedagspresent åt mig? Det är ju bara 9 månader kvar.

Philips Ladyshave!


Denna sak fick jag i julklapp och har länge trånat efter en. Jag är en sådan person som alltid rakar sönder benen och spåren syns än idag, lite ärr hit och lite ärr dit. Men inga mer sönderrakade ben här inte, för nu har jag ju en Ladyshave i min ägo! Tänkte visa er lite bilder för det kanske är någon annan som funderat att införskaffa sig denna. Jag tycker iallfall att den fungerar väldigt bra, rakar jämnt och fint. Sedan så är den även vattentät! Men som sagt, lite bilder:



Man får med två stycken olika rakhuvuden; en som är anpassad för armarna och bikinilinjen och en för benen. Skillnaden på dessa två är att den för armarna ska tydligen vara av 24 K guld och den som är anpassad för benen ska klippa lite snabbare.



Lite tillbehör får man med, ganska självklart en laddningskabel och en liten platta som fungerar som dockningsstation.  Den kan man även placera i duschen då det på undersidan sitter små sugploppar. Även en liten borste för att göra rent apparaten medföljer och en bikinitrimmer som tillsats, har dock inte riktigt kommit på hur den ska användas, men man ska först och främst ställa läget på "Trim", vilket ni ser på översta bilden.

Till er som undrar vad en sådan här kostar så är jag inte helt hundra, då jag fick den som sagt i julklapp. Men hos Eleven tar dem ca 500 kronor för den, men om jag inte minns fel så har jag sett den i någon butik för hundralappen mindre.

Recension av Denivits fläckborttagare



Nu så har jag testat denna "tandkräm" ett tag och kan nu ge ett litet omdöme. Så vad tycker jag då? Nje, det är väl inge vidare. Enligt beskrivningen ska den ta bort fläckar som kan ha uppkommit av thé eller liknande men det kan jag säga att den inte gör, efter ca 10 dagar så var det ingen skillnad på tänderna. Men jag hade inga förhoppningar överhuvudtaget så jag är inte så förvånad. En annan sak som jag bör tillägga är att den innehåller slipmedel, så att använda den var dag som vanlig tandkräm är inte att rekommendera, och det gör jag inte med produkten sig heller. Så om ni vill ha renare och vitare tänder så är detta inte produkten ni letar efter, den gör nog mer skada än nytta.

Betyg: 0/5
Pris: ca 30 kronor

Första intrycket

Jag hade rätt stora förväntingar gällande skuggorna från Make Up Store, men tyvärr så är jag inte frälst. Har jag kanske fel penslar? Sminka mig kan jag ju. Eller är dem bara rent upp och ner dåliga? Det blev i vilket fall som helst pannkaka av det hela men ska ge dem ett nytt försök imorgon, så ett sminkat öga med skuggorna får vänta lite!

Nya skuggor!



Åh, detta känns bra! Mina allra första Make Up Store-skuggor! Jag har många gånger gått förbi butiken men aldrig riktigt velat gått in, men igår slog jag till när jag var iväg och handlade med min kompis Lovisa. Det blev hela två stycken; en matt, vaniljfärgad skugga med just namnet Vanilla och en beigeguldig skugga med namnet Powdery Nut. Jag är mycket nöjd med färgvalet men jag har inte hunnit testa dem än. Kanske det blir en sminkning lite senare för att visa färgerna på? Kanske det ja!



IsaDora Snow belle



1 januari, 2009. Tiden går lite väl fort tycker jag. Men vad gjorde jag igår då? Jag var hem till en kompis och lagade lite mat och hade det bra helt enkelt. En ganska enkel tillställning, och det blev även sminket för kvällen. Jag bär aldrig ögonskugga förutom då jag gör lite sminkningar för bloggen, men annars så känns det bara fel för min del. Provade att göra en liknande makeup som denna men det slutade med att jag gick och tvättade bort alltsammans. Slutresultatet blev lite eyeliner och mascara. Kanske låter lite trist för en nyårskväll men det är det jag trivs bäst i, och det är det som räknas.



I tisdags så försökte vi fynda lite på mellandagsrean, men det gick sådär. Den enda rean jag kände mig föga intresserad av var Kicks och det blev faktiskt ett fynd, IsaDoras Snow belle-puder Snowflakes som ni ser ovan. Min kompis Lovisa har länge haft detta och jag har alltid tyckt att det ser så himla fint ut så nu fick jag mitt egna för de 40 kronorna som jag gav. Ska bli kul att se om det ser lika bra ut på mig som på henne!

2008's favoriter


Bättre sent än aldrig, eller hur? Här kommer nu mina favoriter från året som gått!

Hudvård
Rengöring: Garnier Clean Sensitive
Ansiktsvatten: ACO
Peeling: Sukí Lemongrass cleanser
Ansiktsmask: Neutrogena 2 in 1
Remover för ögonmakeup: -
Dagkräm: Garnier Skin Sensitive
Nattkräm: ACO
Ögonkräm: Estée Lauder Advanced Night Repair
Solskydd: -

Duschkräm: Angels Spa Extra dark chocolate
Body butter: The Body Shop Mango
Bodylotion: Dove Silk glow, Body + Grape & Kiwi
Skrubb: -
För fötterna: Scholl Fresh Step

Hårvård
Schampo: John Frieda Brilliant brunette
Balsam: Gliss
Inpackning: L'oréal Absolute Repair
Leave-in treatment: Gliss Total repair

Makeup
Primer, ansiktet: MAC Prep & Prime
Primer, ögon: Lumene Beauty Base, Maybelline Color definer
Foundation flytande: MAC Select
Foundation mineral: MAC Mineralize Skinfinish
Concealer: L´Oréal Touche Magique
Löst puder: MAC Sheer Loose
Fast puder: theBalm Sexy mama
Rouge: Everyday Minerals Pink Ribbon
Highlighter: Everyday Minerals Light Pink
Bronzer: -

Mascara: Maybelline Define-a-lash
Eyeliner: BeYu Dip Liner
Glittereyeliner: H&M
Kajalpenna: e.l.f Brightening Eye Liner
Ögonbrynspenna: H&M
Ögonbrynsgel: H&M
Ögonskugga, fast: BeYu, champagnefärgad
Ögonskugga, lös: Everyday Minerals Rare Silk
Ögonskugga, kräm: Maybelline Color Definer

Läppenna: -
Läppstift: Biotherm Aquatic Shine 535
Läppglans: Benefit Her Glossiness Who are you wearing
Vårdande: Oliva Lip care with shine

Doft
Doft dag: Escada Sunset Heat
Doft kväll: Demeter Sex on the Beach

Naglar
Chine Glaze Tickle my triangle, CG DV8, CG Ruby Pumps

RSS 2.0