Nyfiken på: Angels spa!När stadens första galleria öppnade förra veckan så skulle man självklart dit. Gick in på Kicks som jag alltid gör var jag än är och hamnade inte framför en sminkdisk utan vid duschkrämerna. Då spanades Angels spa in som jag aldrig hört talas om tidigare. "Extra dark chocolate" stod det på förpackningen och jag var ju bara tvungen att sniffa lite. Och det luktade så galet gott att jag knappt kunde släppa taget om flaskan. Och jag som fullkomligt älskar mörk choklad! Men när jag tittade på priset blev jag lite snål då den kostade 115 kronor, men å andra sidan så var flaskan på 500 ml. Kanske en bra födelsedagspresent som snart är på ingång? Och så finns det tydligen en body scrub också som jag är väldigt nyfiken på. Den måste jag spana efter!

En salig blanding

Här kommer det lite mer ögon! Jag har väldigt svårt att somna om kvällarna så istället sitter man uppe och sminkar sig, mycket roligare! Fast det är inte så bra att somna halv 4. Måste nog börja att vända på dygnet. Aja, back to business! Återigen en sotat öga (tror att jag fått pippi på det sedan denna makeup), fast med lite mer färg.

Grundade med Lumenes ögonprimer över hela locket. Lade sedan en krämskugga i en grå/grön nyans från en gammal palett över hela locket. Sedan tog jag en blå/grön färg från samma och lade även den över hela locket. Sedan drogs det ett streck med en grön/guldig penna från H&M under ögat. Sedan tog jag min svarta skugga från Clarins och suddade in den övre kanten av den blå/gröna. Därefter tog jag Rare silk från Everyday minerals och la under ögonbrynet. Avslutade med att måla fransarna med Define-a-lash från Maybelline, drog ett kort streck med en kajal från e.l.f på vattenlinjen och fyllde i ögonbrynen med en penna från H&M. Klart!


Guldsotat!

Nu kommer det även några ögon! Så här ser dem ut denna gång och vad jag använt hittar ni lite längre ner. Jag får ursäkta mig om jag är kortfattad men jag sitter och princip och sover vid tangentbordet då det varit fullt upp hela helgen. Men vi höres imorgon, och då förhoppningsvis utvilad!
Eller nästan iallafall. Glömde ögonbrynspennan och ögonbrynsgelen! 

Och så var det lite naglar igen!

Dags för lite naglar igen. Ibland får jag konstiga ryck och vill testa udda lack tillsammans och här är resultatet efter dagens måleri. Det blev faktiskt ganska trevligt, fast inte i alla sken. Men det var kul att prova iallfall! Jag använde IsaDoras Mullberry Wine (finns åter i sortimentet!) och Dior Diabolo Turquoise.
Ber om ursäkt för de något slarvigt målade naglarna

Johannas guide del 2: rouge, ögon och läppar!

Här kommer andra delen!Steg 6: Rouge. Rouge ger ansiktet form och färg och finns i lite olika varianter. Det allra vanligaste är dock puderrouget som appliceras med hjälp av en borste. Rouge i mousse- eller stiftform appliceras bäst med fingrarna för att det lättare ska smälta in i hyn. Satsa gärna på lätta och klara klara toner som ger rosighet och fräschör. Tänk less is more och arbeta med tunna lager så att inte blir för skarpt och överdrivet.


Tips! Svårt att veta var man ska lägga rouget? Le! Där kinden "bullar" upp sig applicerar du rouget.

Steg 7: Primer. Jag repeterar, men en primer jämnar ut och gör så att makeupen sitter bättre. En ögonlocksprimer är ett väldigt bra val för dig som brukar få svettiga lock, vilket leder till att skuggan glider omkring och hamnar i vecken. Applicera ett jämnt lager över hela locket. (Bilden visar även exempel på läpprimers, men jag återkommer om det lite längre ner.)
Steg 8: Ögonskugga. Med ögonskugga så kan du enkelt framhäva dina ögon! Med de rätta redskapen är det enkelt att lägga en snygg makeup, men mycket handlar förstås om att öva! Som med andra produkter så finns skuggor i en mängd olika formulas. Den vanligaste är puderskuggan som är lätt att arbeta med. Exempel på andra är mousse, creme, löspuder och stift. Använd gärna utav flera matchande nyanser. Kan tyckas lite omständigt men resultatet blir mildare än med en ton över hela locket.
1. Eyelinerpensel. 2. Borste som du tonar ihop skuggorna med (blending brush). 3. Stor ögonskuggsborste. 4. Skumgummiapplikator. 5. Ögonskuggsborste. 6. Liten ögonskuggsborste. 7. Sneställd ögonskuggsborste. 8. Ögonglobsborste (Crease brush). 9. Ögonbrynspensel. 10. Syntetpensel för cremeskuggor. 11. Rak eyelinerpensel. 12. Läppensel. 13. Smal eyelinerpensel. 14. Ögonbrynsborste & kam.

Man kan applicera skuggor lite olika och man behöver inte följa detta mönster, men det är ett exempel!  Börja med att lägga en hud/beigefärgad skugga över hela locket för att få en fin och jämn bas (1). Ta sedan en lite mörkare nyans och lägg längs hela globlinjen. Sudda in så att det inte blir några skarpa kanter (2). Ta sedan en annan valfri färg och starta i den yttre ögonvrån och tona inåt på halva ögonlocket. (3). Sist lägger du en mörk skugga längs ögonfranskanten och längst ut i ögonvrån för att ge inramning åt ögat. (4). Tona ihop skuggorna om det behövs.


 Men vilka färger passar jag i? Testa dig fram! Om du har blåa ögon så kan du visst ha blåa nyanser. Om du är nybörjare så funkar alltid brunt. Det ser naturligt ut och det blir sällan fel. "Gröna ögon framhävs bäst av lila nyanser". Jag har gröna ögon men hatar lila så detta struntar jag i. Välj färger som du gillar och trivs i!

Titta gärna in min tutorial för att lägga en vardagsmakeup!

Tips! Vill du få en mer intensiv färg på din ögonskugga? Fukta penseln lite lätt med vatten!


Steg 9: Kajal och eyeliner. Några drag med en kajal eller eyeliner kan få en snygg makeup att bli läcker. Men vad ska man välja, kajal eller eyeliner? Skillnaden är den att en kajalpenna ger ett mjukare intryck än en eyeliner som är flytande. Kajal är lätt att arbeta med och går lätt att sudda in med en tops eller suddapplikator. En eyeliner är precis och till en början är det svårt att dra ett jämnt streck utan att misslyckas. Det är bara att öva!


Kajal över ögat ger ett mjukt intryck och framhäver ögat mer. Om man väljer att lägga både över och under ögat så kan det ge en hård inramning som stjäl för mycket uppmärksamhet. Men det är bara att testa även här! Trivs du i det och tycker det är snyggt så är det bara att go for it!  En eyeliner lägger man alltid över ögat och är väldigt snyggt till en kvällsmakeup.


Steg 10: Mascara. Många anser att mascaran är bland den viktigaste makeupprodukten, och det tycker även jag. Mascara gör så att man får en snygg inramning och en öppnare blick. Börja med att böja fransarna med en ögonfranstång. Har du ingen så får du införskaffa dig en! Jag skulle aldrig kunna leva utan min. Tänk på att alltid böja innan mascara. Om du gör det efteråt så blir det slitage på fransarna. Sick-sacka borsten vid fransrötterna för att skapa volym och dra sedan uppåt. Applicera så många lager som du själv önskar.


Steg 11: Ögonbrynen. Snyggt formade ögonbryn ger en snygg inramning till hela ansiktet. Börja med att plocka bort oönskade hårstrån. Fyll sedan i brynen med antingen en penna, skugga eller en gel som både ger färg och fixerar brynen.Steg 12: Läpparna. Nu är det dags för lite färg på läpparna! Om du vill att glanset eller stiftet ska sitta bättre så lägger du först på en primer. Om du vill kan du fylla i konturen genom att lägga en läppenna i lämplig nyans för att förhindra att läppglanset/stiftet glider ut. När allt detta är klart och pålagt så är det dags för själva färgen. Stift är lite svårare att lägga och kräver lite mer noggrannhet än ett glans som är enkelt att måla på. Men välj den form och färg som du gillar bäst!


Tips! Vill du få dina läppar att se fylligare ut? Applicera ett ljust/ljusare gloss på mitten av den övre och den undre läppen. Du får snabbt ett snyggt plut!


Detta är inte den avslutande delen, utan en fortsättning kommer där jag förklarar lite mer de skillnader som finns mellan olika konsistenser och formulas!  


Dagens vill ha!


Detta skulle man ju inte tacka nej till! Igår var jag väldigt nära på att beställa men det visade sig att den var slut. Jag ska ha, och jag måste ha! Får kolla in eBay och se om det finns några till salu! Denna kommer ifrån Coastal Scents och går loss på $21.95.

Johannas guide del 1: Grunden

Somliga vet precis hur man lägger en bra och snygg grund. Somliga vet inte alls. Den här guiden riktar sig emot de sistnämnda och jag hoppas att jag kan vara till assistans.


Steg 1: Hudvård. Oavsett vad, lägg alltid en grund på ett rengjort ansikte. Om du inte rengör ditt ansikte så kommer de döda hudcellerna finnas kvar och underlaget kommer att glida runt. Så vill vi ju inte ha det! Min rutin är: rengöringsmjölk, ansiktsvatten och slutligen en dagkräm. Om du har tid, applicera dagkrämen ca 20 minuter innan du börjar med grunden. Detta är för att den ska hinna sjunka in i huden helt.


Tips! Haft på för mycket dagkräm? Ta lite papper och tryck mot huden för att ta bort överflödet.


Steg 2: Primer. En primer slätar ut huden, stramar åt och gör så att underlaget sitter mycket bättre. Men tänk på att en primer fungerar inte som en dagkräm utan appliceras alltid efteråt. Förutom en primer till ansiktet så finns det också för läppar och ögonlock. Applicera ett jämnt lager och massera lätt in i huden med cirkelformade rörelser. 


Steg 3: Concealer. En concealer är som en foundation fast har en högre täckningsförmåga. Du applicerar denna med en pensel eller fingrarna på de ställen där du behöver just högre täckning, det kan till exempel vara under ögonen eller på elaka finnar och plitor. Ett bra knep är att använda korrekturconcealers med motsatstoner för att neutralisera en annan dominant ton. Exempel: röda finnar dämpas bra av en gröntonad concealer, blåa ringar under ögonen av en laxrosa.


Steg 4. Foundation. En foundation jämnar ut hudtonen och finns i en hel drös av olika varianter, vissa mer täckande än andra. Det gäller att hitta en färg som precis matchar din hudton och underton. Vadå, underton? Tillåt mig att förklara lite mer vad detta är:


Vi har alla olika hudtoner, men även undertoner. Det finns tre att välja på, och dessa är: varm, kall och neutral. Men hur tar man reda på vilken ton man har? Titta på dessa två bilder nedanför. Vilken färgskala passar du bäst i, både klädmässigt och sminkmässigt? Passar du bra i varma så kan detta vara ett tecken på att du har en varm underton.

Men det finns fler saker som man kan titta på! Hur ser till exempel dina blodådror ut på handleden? Lutar de mer åt det gröna hållet så är detta ett tecken på en varm underton. Om du däremot har mer åt det blå/rosa/lila hållet så är du kall. Fortfarande osäker? Titta på halsen, där ser du med största sannolikt vilken underton du har. Drar du mer åt det gul/guldiga hållet? Varm. Drar du mer åt det rosa och svala hållet? Kall. För att reda ut allt detta kan jag ge ett exempel:


Jag heter Johanna, passar väldigt bra i jordnära färger, har gröna ådror och drar åt det gul/guldiga hållet. Reslutat = Varm underton.


För att hitta en foundation som ska passa mig så ska jag alltså titta efter en som är åt det mer gula hållet. Se bilden nedanför så förstår ni! Även M.A.C och L'Oréal har detta system med W, N och C (W=warm, N=neutral, C=cold). Detta underlättar en hel del för att hitta en bra ton på sin foundation. En neutral underton har jag inte skrivit så mycket om, men då är man helt enkelt lite av varje!

 Bilderna tagna härifrån

Nu lämnar vi detta område och fortsätter på själva foundationen. Man kan applicera denna på lite olika vis och helt efter smak. Vissa tycker att det blir bättre resultat med en pensel medan vissa andra föredrar en vanlig svamp. Det som kan vara negativt med en svamp är att den suger åt sig 1/3 av den mängd foundation som du applicerar. Så är man snål så är detta inget att rekommendera. Jag brukar variera lite mellan svamp och pensel då jag tycker att dessa sätt funkar lika bra! Fingrarna fungerar även dem bra då värmen smälter foundationen och gör så att den lägger sig bättre på huden. Tänk dock på att ha rena fingrar! Har man däremot en mineralfoundation så är det optimala att använda en kabukiborste.


Börja med att applicera foundationen i mitten och arbeta dig utåt. Kom även ihåg att applicera en liten bit ner på halsen för att förhindra en ful kant mellan din vanliga hudton och foundationen. En sak som du också kan tänka på är att alltid dra svampen eller penseln mot hårstrånas riktning, dvs neråt. Annars kan det se ut som om du har skäggstubb (om du drar uppåt dvs)!1
. Concealerpensel. 2. Foundationpensel. 3. Puderborste. 4. Skunkborste. 5. Ännu en puderborste. 6. Rougeborste. 7. Sneställd roouge/konturborste. 8. Sneställd foundationborste. 9. Makeupsvampar. 10. Kabukiborste. 11. Ännu en variant på makeupsvampar.


Tips!
Om du vill ha en tunnare och skirare täckning på din foundation så kan du fukta din svamp med lite vatten! Detta gör även så att svampen inte suger upp lika mycket foundation. Jag brukar göra detta väldigt ofta då jag vill ha en sån tunn bas som möjligt.

Steg 5. Puder. Puder borstar du över foundationen för att fixera den och hålla blänket borta över dagen. Ett löst puder funkar alldeles utmärkt till detta medan ett pressat, fast puder är bra att ha till hands om man vill bättra på grunden under dagen! Jag använder en borste till det lösa pudret och en mjuk puderpuff till det pressade.


Detta var grunden, nästa gång blir det rouge, ögon och läppar!


Recension av: Lumene Double stayMärker ni att jag blivit bättre på att recensera? Jag själv älskar att läsa recensioner och det borde finnas någon mer än jag som gör det! Näste man till rakning är Lumene Double stay!

Nu var det ett tag sedan jag använde denna men det beror på att jag inte gillar den. Vi funkar helt enkelt inte nå vidare ihop. Det är bara att se sanningen i vitögat: vi är inte själsfränder. Och det gör mig absolut ingenting! För det första så är den parfymerad. Visst, inge fel på doften i sig men den irriterar gärna min känsliga hy. Sedan så är konsistensen väldigt likt en hudkräm, så man kan jämföra denna med en färgad dagkräm. Men problemet är att den aldrig sjunker in någon gång för mig. Den ligger som en mask ovanpå och det är ju ingen höjdare! Det ser ut som om man är nyligen insmord. Fast att jag försöker fästa den med lite löspuder så glider den runt i ansiktet ändå. Och fast att jag köpte den ljusaste färgen så visade det sig att den var alldeles för mörk, men detta var på den tiden då jag inte hade någon aning om undertoner i hyn. Nej, detta låter ju inge vidare så ni förstår nog var betyget kommer att luta åt!

Betyg: 1/5 (Den får en etta för att den har SPF6)
Pris: 115 kronorAtt förvara sminket i!Jag ska vara brutalt ärlig: jag har ingen necessär! Kanske dags att skaffa sig en? Jag skulle mer än gärna tacka och ta emot någon av de ovanstående! För mina fina sminksaker är väl värda att bevaras i något som är minst lika fint?

- Den röd/blommiga är väl för söt! Den skulle mer än gärna få glida med i väskan. Kostar 215 kronor hos Bluebox.

- Retro gillar väl alla? Väskan kan du köpa hos Eleven och den andra hos Blush och kostar 250 respektive 285 kronor!

- Ännu en portmonnäliknande sak! Vill ni ha denna så kostar den 139 kronor och köps hos Accessora

- Även randigt är snyggt! 299 kronor, även denna hos Accessora

Back in the 50's

Njut av stunden, för det är inte var dag som man ser mig på kort! Men detta är exklusivt för mina läsare. Som rubriken lyder så gjorde jag ett försök på en 50-tals sminkning efter att ha blivit inspirerad av dessa bilder. Tror nog att jag lyckades hyfsat! Passar iallafall bra till mörkt hår! Jag går inte in på hur jag la makeupen, men ni ser vilka saker jag använt nedan. Så vila ögonen på dessa bilder en stund och så återkommer jag senare ikväll med lite andra inlägg!

(Psst, visst maskerade jag min finne bra med hjälp av en fejkmouche? Passar iallafall bra in i sammanhanget!)


Samma bild, fast, ja som ni ser, i svart/vitt


Detta använde jag!


Från vänster till höger: Everyday minerals New car smell (rouge), MAC Select foundation, MAC Select loose powder, MAC Prep + Prime, L' Oréal Touche Magique, N.Y.C Pencil & Pout, BeYu Dip Liner, Maybelline Define-a-lash, Everyday minerals Rare silk, e.l.f eyeliner, H&M Eyebrow pen!

Inspirerad av...

...Bondfilmen Golden Eye. Haha. Det tog en stund att fästa allt glitter men som tur var så gick det lätt att tvätta bort! Jag använde mig utav lite Barnängen olja, en tops och en burk med glitter från Viva la Diva. Dessa var dem så kallade "huvudingredienserna". Saker som kan läggas till är ytte, pytte mascara från Maybelline med namnet Define-a-lash (recension kommer imorgon!), en guldpenna som jag har under ögat från H&M och jag använde en skugga från BeYu som highlighter. Det var nog det hele, för nu ska jag snart lägga mig och se på Seinfield! Vi höres!
Nouba Soft compact powder!

Ännu en sak från Nouba som jag har i mitt sminkskafferi! Detta är däremot ingen skugga, utan ett puder som inhandlades av en ren impuls. Var i behov av ett nytt puder och då tog jag en chansning och köpte detta! Och jag är hyfsat nöjd med mitt köp!

Urvalet av färger är ganska dåligt men jag lyckades hitta en som passade mig väldigt bra. Tänk att man kan lyckas med det ibland! Dock sällan med foundations. På det Kicks som jag var på så fanns det fyra olika nyanser, vilket jag tycker är på tok för lite. Och själva puderpuffen som följde med var inte mycket att ha heller. Om jag ska fortsätta på det negativa spåret så är det ganska starkt parfymerat, och doftar inte speciellt gott heller. Trots min känsliga hy så gick det bra, men jag hade gärna avstått doften.

Men nu får det räcka med det negativa och ta det positiva istället. Pudret är väldigt lent och lägger sig snyggt på huden. Även om man bättrar på under dagen så blir det inte "kakigt". Man behöver bara en liten mängd för att matta ner och jämna ut och det betyder att detta har räckt väldigt länge! En stor spegel sitter i locket och jag tycker att förpackningen är snygg, enkel och stilren. Blir inte heller repigt fast att det åkt runt i väskan med nycklar och böcker!  Jag tror nog att jag fått fram det jag vill säga (snarare skriva) och då är det bara betyget kvar! 

Betyg: 3,5/5.
Pris: 195 kronor, finns att köpa hos Kicks.

Dubbelrecension: FACE & Nouba

Dessa två skuggor tillhör mina favoriter i ögonskuggelådan, och dessa två är FACE Sthlm Reality och Nouba Nr. 34. Jag föredrar lösa skuggor då de är oftast mer pigmenterade än fasta, och dessa är inget undantag! Med en väldigt liten mängd så får du väldigt mycket färg, och det gillar jag. Skuggorna räcker mycket längre! Den från Nouba har jag använt hur mycket som helst men ändå så är den nästan full. Men hur är kvalitén på dessa skuggor då? Nouba är väldigt bra, sitter som berget utan primer under. FACE är även den bra, men något sämre då den ibland tenderar att lägga sig i vecken på locket. Men det är bara under väldigt svettiga omständigheter. Annars så är dessa skuggor väldigt lika varandra. De är lika silkeslena, har samma finmalda konsistens, lika pigmenterade och burkarna är identiska! Hemliga tvillingar? Kanske det kanske. Jag gillar iallafall dessa väldigt mycket och fler ska inhandlas!

Betyg för Nouba: 5/5
Pris: 150 kronor, finns att köpa hos Kicks.

Betyg för FACE: 4/5
Pris: Runt 145 kronor


Och så var det nymålat igen!

Jag tror att jag aldrig kommer bli nöjd med bloggens design. Visst, jag tyckte om den andra, men nu när hösten är påväg så ville jag helt enkelt ha något nytt. Så så här ser det ut nu, och det kommer det att göra ett bra tag framöver! Så det är bara att vänja sig. Jag skriver som vanligt: Tryck F5 om ni inte ser den nya designen.

Yves Rocher Bath-Shower Nectar!

Jag har fått pippi på väldoftande duschkrämer. Jag kan inte få nog av dem! Dessa två tillhör mina favoriter och kommer från Yves Rocher. För en billig penning så får du en hel del, dessa har räckt hur länge som helst! De två ovan har dofterna vanilj och päron. Det som kan sägas om dessa två är att det doftar så himla underbart! Yves Rocher har verkligen lyckats med pärondoften för att det doftar verkligen som nyplockna päron. Mums mums! Och vaniljen, ja, vilken doft! Luktar inte som traditionell vanilj utan har en mer fruktig och lite tyngre doft. Fast inte så tung så att man får huvudvärk, vilket jag annars kan få av parfymbombade produkter. Jaja, ni vet väl vid det här laget att förklara dofter inte riktigt är min starka sida. Men jag kan sammanfatta: de doftar väldigt gott! Simple as that!

Recension av L´Oréal Touche Magique


Jag har inte haft någon concealer på över ett halvår så jag tyckte att det var dags för att inskaffa sig en ny. De krav som jag hade var att den inte fick kosta över 150 kronor, skulle inte vara fast och skulle vara försedd med en pensel. Det är inte så många som uppfyller dessa krav men denna från L´Oréal gjorde det. Hittade en lämplig nyans och sedan bar det av mot kassan. Ångrar jag mitt köp? Absolut inte! Nyansen är som gjord för mig och den täcker mina blåa ringar och röda lock alldeles utmärkt. Man skruvar fram önskad mängd och målar på med hjälp av penseln. Men jag brukar ta lite hjälp utav ringfingret och "klappa" in concealern så att det inte blir så randigt. Jag har den främst för att dölja runt ögonen, men den funkar även bra för att dölja små irriterande plitor. Det som kan vara ett litet minus är att den gärna fastnar i lite torrare partier, men detta kan även bero på att jag varit slarvig med att smörja in. Men  jag gillar denna, och jag ser ingen anledning till att leta efter den "perfekta concealern". Denna uppfyllar mina krav och det räcker för mig!

Betyg: 4/5
Pris: 115 kronorPost har anlänt till casa del Melino!

Idag så kom det ett paket hem till mig från grannlandet till höger. Det är Badbomben som varit i farten och snällt skickat prover på Philosophygunk. Tack söta du! Sitter här och doftar på kanelbullar och hallonsorbé. Ni anar inte hur gott de doftar, helt ljuvligt! Mums!


Recension av Everyday minerals foundation

I maj så var det första gången jag fick hem ett litet paket från Everyday minerals. Detta på grund av två anledningar; 1) Det hade skrivits en hel del positiva saker om deras produkter. 2) Priset var sanslöst billigt. Självklart skulle jag prova! Och är jag nöjd då? Oh ja!

Det som är bra med EM är att man kan beställa ett gratis provkit där man får chansen att testa 3 foundations, en concealer och ett rouge. Burkarna må vara små men för mig räcker dem en evighet! Och om man vill beställa fullstora burkar så svider det inte speciellt mycket i sin plånbok. En stor burk med rouge går loss på $8, ca 42 kronor. Och det kommer nog antagligen räcka en hel livstid! Men nu ska jag inte prata mer om detta, utan det var ju deras foundation som jag skulle recensera!

Deras foundations finns i olika formulas, dessa är: Original glo, Semi matte, Matte och Intensive. Av dessa fyra så har jag  testat Original glo och Semi matte, och utav dem två så gillar jag OG allra bäst. Denna blir ett med huden, är alldeles silkeslent, har härlig lyster och ger ett naturligt resultat! Denna gillar jag skarpt! SM är inte heller så pjåkig men då jag redan har så pass mycket naturligt lyster i huden så ser jag lite konstigt matt ut. Jag vill gärna ha det skira och naturliga resultatet. Men smaken är ju som baken- delad och då är ju det bra att det finns flera alternativ!

Det som är lite klurigt med vilken mineral foundation som helst är ju att dessa är lite svårare att applicera. Men när man väl har lärt sig tekniken så är det verkligen värt det! Jag använder mig utav en liten, liten kabukiborste men ska nog slå till på en storlek större då denna är snäppet för liten. Och det köpet ska nog göras hos EM då borstarna är väldigt prisvärda. I butik så går nog borstarna loss på 150 kronor eller mer.

Nä nu blev jag väldigt sugen på att beställa lite nytt! Och det har jag nog råd med. Tummen upp för EM's foundations och hela EM's sortiment!

Betyg: 4/5
Pris: 0 kronor för gratiskitet (3 foundations, 1 rouge, 1 concealer) eller 13-72 kronor beroende på vilken storlek du väljer.Och så kommer det några naglar!

Är det rimligt att det ska behöva ta 7 timmar för att publicera 1 inlägg? Nej, jag tänkte väl inte det. Internet kommer och går som det vill och datorn är, ja, allmänt konstig. Men här kommer det iallafall lite naglar! Jag köpte detta lack med namnet Jasmine från IsaDora i början av juli men aldrig använt det. När jag skruvade upp flaskan så insåg jag att det inte riktigt var min färg. Men idag så gav jag det en chans. Men nja, jag vet inte riktigt. Det ser riktigt bra ut på mig när jag vistas i dagsljus men när lampskenet faller ner på en så vet jag inte riktigt. Den blåa undertonen i lacket skär sig ganska kraftigt mot mina något bruna fingrar. Men jag tror nog att jag behåller detta lack på ett tag till, bara för att det ska få en till chans.

En ny tolkning på en annan tolkning!

Jag tänkte publicera denna igår, men jag hann inte riktigt med det. Jag och min kompis Lovisa jobbade som diskare på en 50-års fest som aldrig tog slut! Vi kom dit halv 4 på eftermiddagen och fick gå hem vid halv 2. Men kul hade vi! Anyway, här kommer ett stycke öga som ni får vila ögonen på så länge medans jag gör iordning de andra inläggen som ska publiceras senare idag! Och som rubriken lyder så är denna en ny tolkning av en annan tolkning som jag gjorde för inte så länge sedan. Detta har jag använt mig utav:

- Rare silk från Everyday minerals användes som grund (som vanligt).
- En grå, silvrig skugga från Maybelline (namn okänt). Jag la denna under ögat.
- En silvrig skugga från Viva la Diva som jag la på hela locket.
- Kohl powder från Clarins fick agera svart skugga.
- Svart eyeliner från BeYu, använde även en kajal från e.l.f.
- Ögonbrynen fylldes i med en ögonbrynspenna från H&M.
- Fransarna fick svärta av mascaran Define-a-lash från Maybelline.

Klart!


Höstigt vare här!

Nästan iallafall. Ville göra en höstinspirerad makeup men det visade sig att jag inte hade så många höstiga färger. Men tre lyckades jag iallafall få fram! Jag använde:

- Everyday minerals Rare Silk som grund.
- FACE Sthlm Reality över hela locket och även under ögat. Suddade även in den övre kanten av de tre skuggorna med denna.
- Nouba nr 34 på mittpartiet av locket.
- Clarins Kohl powder längst ut.
- Dip liner från BeYu
- Kajal från e.l.f som inliner, men bara längst ut.
- Mascara från L´Oréal, nämligen Beauty tubes.
- Fyllde i ögonbrynen med en penna från H&M, men det misslyckades jag ganska grovt med nu när jag ser bilderna i efterhand.

Klart!Nämen, titta vad jag har i min hand!

I inlägget nedanför så skrev jag om min önskan om en Sex on the beach-parfym. Och gissa vad jag ser när jag kliver in på Lindex? Jo, ett helt ställ med massa Library of Fragrance parfymer! Lyckan var total! Provade dofter som "Bubble gum" och "Prickly Pear" (fikonkaktus) men sedan tidigare var jag helt såld på den som jag nu har i mina ägor. Hur doftar den då? Hos Inezza beskriver dem enkelt: "En aptitretande blandning av persika, lime, apelsin och tranbär". Jag är ju väldigt svag för fruktiga dofter så denna passar mig utmärkt. Jämfört med min favorit Escada Sunset heat så är denna lite mer "tyngre" och känns mer vuxen, eller hur jag nu ska beskriva det. Jag är inte lika duktig som denna tjej på att beskriva parfymer! Men hoppas att ni förstår, på ett ungefär! Jag kommer nog flitigt använda denna i höst och spara min Sunset heat till nästa sommar. Och nu kan jag bocka av denna på min önskelista. Toppen!

Update: Parfymen kostade 160 kr!
Om man hade lite pengar över...


...så skulle jag nog klicka hem dessa ljuvliga ting! Jag ska göra det, någon gång. Snart hoppas jag!

- Bara av att läsa namnet så var jag helt såld. "Rasberry sorbet", hur underbart låter inte det? Denna 3-in-1 produkt från Philosophy finns att köpa här!

- Detta hypade rouge har all rätt att vara just hypat. Nars Orgasm har den perfekta färgen i mina ögon sett! Kan köpas här.

- Jo mamma, jag ångrar att jag inte köpte Sex on the beach  från Library of fragrance när jag var i Strömstad för ett par veckor sedan. Men jag kan bota ångern med att köpa den här!

- Jag fullkomligen älskar min Some-kind-a-gorgeous, men då undrar jag givetvis: hur är de andra underlagskrämerna från Benefit? Är de lika fantastiska? Jag bara måste prova, och denna låter ju toppen!

- Problem 1: Jag behöver nya skuggor som passar bra till mörkt hår. Problem 2: Jag har inte en enda skugga från MAC. Lösning: Beställ MAC-samples från The body needs för en billig penning!

Tutorial Nr. 2!

Här kommer min andra tutorial någonsin! Om ni vill veta hur min första såg ut så är det bara att klicka här! Alla bilder är tagna vid en lampa.


1. Har är ögat helt naket! Jag brukar vanligtvis ha en primer som grund men denna gång körde jag utan.
2. Använd en benvit skugga över hela locket. Jag använder en matt från Everyday minerals med namnet Rare silk.
3. Sedan använder jag en champagne färgad, skimmrande skugga under ögonbrynet...
4... och även i ögonvrån. Jag använder en från BeYu.5. Sedan lägger jag en matt, brun skugga på den yttre delen av locket. Jag använder Wildflowers från EM.
6. Sudda även in nedanför den undre fransraden, men bara på yttern.
7. Ta den skimmrande skuggan som du använde som highligher och sudda in på mitten av locket.
8. Ta nu en mörkare skugga och lägg längst ut. Jag tog In the garden, även denna från EM.9. Ta den skimmrande skuggan igen och sudda in de mörka skuggornas övre kant så att det blir en mjuk övergång.
10. Måla nu eyeliner. Jag drog ett streck över halva locket och använde mig utav en dip liner från BeYu.
11. Nu är det dags för att böja fransarna!
12. Och självklart ska det målas mascara! Jag använde Define-a-lash från Maybelline.


13. Fyll i ögonbrynen! Jag använder en penna från H&M. Jag fixerade även dem med en gel från dito.
14. Lite vit kajal för att pigga upp ögat. Denna är från IsaDora.
En väldigt skimmrande och enkel makeup som är perfekt till vardags!

När vi tre blir en...

Nu tjatar jag om naglar, men det ska det bli ändring på imorgon. Hoppas att jag mår bättre då för just nu känns det som om en dunderförkylning är på intågande. Min kraft räcker endast till att måla naglar. Jag mår också lite dåligt över hur dålig jag har varit på att blogga. Men bloggen kommer inte före allt, så är det faktiskt. Aja, naglar pratade vi om. Jag tröttnade löjligt fort på de naglar jag målade imorse och slängde på nytt. Jag har fått fnatt på att använda flera lack än bara ett enda, så denna gång har jag använt mig utav H&M's Darling pink, China glaze Coconut kiss och Niveas Jam. Grundade med Darling pink, sedan ett lager av Coconut kiss och sist ett lager av Jam!

Dålig bild, men här ser man guldglittret!


Här får ni en närmre titt på Nivea lacket!

Så här ser det ut i lampskenet, det är väldigt guldglittrigt men det är svårt att fånga på bild!

Lite naglar!

Nu var det länge sedan jag visade några naglar! Men jag har inte köpt något nytt lack på väldigt länge så jag har inte haft något spännande att visa upp. Men här kommer det två gammla, nämligen China glaze "DV8" som grund och China glaze "Tickle my triangle" över det. Skillnaden, som kanske inte syns på bilden, är att det Tickle my triangle fick en liten mer blå, lila ton. Men jag har redan tröttnat och sittar faktiskt just nu och målar om naglarna så ni får se dem lite senare!En ny kategori på sminkbordet!

På mitt sminkbord så har jag delat upp allt smink i olika "kategorier". Nu så har en ny tillkommit, nämligen prover. Det är ju roligare att ha koll på det man har istället för att det ligger utspritt i hela huset. Knappt en fjärdedel av det här kommer att bli använt men det är ju kul att ha!  I love prover! Gör inte alla det?


Nu har jag varit ute och rest igen...

Ja, som rubriken lyder så har jag varit ute på vift ännu en gång. Igår så tog jag min packning och styrde kosan mot Borlänge där en härlig lång natt/morgon och dag väntade tillsammans med mina allra bästa kompisar. Kan det bli bättre tro? Idag så tog vi en shoppingsväng och detta följde med mig hem! Det blev en sväng till H&M där en bodylotion i doften päron&lime inhandlades och en ny puderborste. Jag är inte så noga med att ha bra borstar med bra kvalitét utan det min plånbok tillåter får duga. Sedan blev det självklart Kicks där jag köpte en ny concealer, denna gång blev det L´Oréal Touche Magique. Jag har inte haft någon på ett halvår så jag tyckte att det var dags för en ny! Sedan mitt nya paradis Apoteket där massa varuprover står och väntar på en. Just i den stunden var vi i himmelriket! Jag tog det som jag tyckte lät intressant och som jag var i behov av, bland annat en gel för finnar. Hatar när riktigt elaka typer dyker upp på kinderna!

Jag återkommer imorgon med ett öga eller två och massa andra inlägg! Nu ska jag ta en välbehövlig macka och sedan lägga mig då det inte blev så mycket sömn för min del igår!Åhlens Shimmering bodylotion

Vad använder jag då jag känner för att liva upp huden lite och tillsätta lite extra lyster? Jo, då använder jag denna kräm! Perfekt att ha på sommaren till brunbrända ben, men är också perfekt till vintern för att få ett härligt skimmer på armarna och dekolltaget. Den är persiko/guldfärgad och doftar helt underbart av melon. Återfuktar huden väldigt bra och gör det väldigt länge. Nu när jag fått tillbaka mina eksem (urk!) så använder jag denna flitigt då den på någe vis trollar bort ojämnheterna med de ljusreflekterande pigmenten. Kostar runt 70-80 kronor på Åhlens och den får helt klart tummen upp av mig!Och här kommer resultatet!

Nu så har kameran laddat klart och nu så kommer det då således ett kort. Det är så himla svårt att fota sitt hår så denna bild får helt enkelt duga! När jag kom hem fick jag en smärre chock då jag såg otroligt blek ut, men med lite färg på kinderna så ordnade sig det. Det är fortfarande lite ovant men det går nog över med tiden. Det är ju ett stort steg att gå från blond till mörkbrun. Själva grundfärgen blev en brun/röd variant och sedan lades det i lite koppriga slingor! Det var inte riktigt så som jag hade tänkt från början, hade en lite ljusare och kopprigare bild i mitt huvud, men detta blev ändå väldigt bra! Och ni kanske undrar hur jag såg ut tidigare? Och imorgon så blir det kanske ett dagens ansikte där jag förhoppningsvis lyckats ta en bättre bild! 
Igår köpte jag ett nytt shampoo och idag hos frissan köpte jag en slags gel mot min torra hårbotten! Ska bli intressant att prova!

Johanna svarar...

...på den lista som cirkulerar runt i bloggvärlden. Klart att jag hakar på! Jag snodde min brutalt från Sanna! Jag har tagit bort några frågor för att korta ner listan lite.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? Inte ofta jag använder den (nyckelknippan), men det finns två. Ena leder till huset och den andra till kaninen. Han har fått äran att bo i ett eget hus.

Vilken svordom använder du mest? Men va faaaaaaan. Satan i gatan© är också ett uttryck som ofta används, myntat av mig.

Äger du en iPod? Ja, en liten Shuffle. Som jag fullkomligt hatar. Den får ingen kontakt med datorn, vilket leder till att jag inte kan lägga över låtar och som leder till att jag inte kan ladda den. Så den ligger i en låda, död. Tur så har jag en Walkman-mobil, för jag kan verkligen inte vara utan musik.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Helt klart ta. Blir bara deprimerad av att se bilder på mig. Ser bara alla "fel".

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Jag skulle nog få tag på en lägenhet, köpa en bil och massa smink givetvis!

Har någon någonsin kallat dig lat? Det har nog hänt. Men man har kanske inte använt just ordet "lat".

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Hm, svår fråga. Jag gillar inte de attraktioner som gör att jag får en "nära-döden-upplevelse", men lite spänning ska det nog allt va. Kommer ihåg Balder på Liseberg där jag seriöst trodde att det var den sista dagen i mitt liv. Usch.

Hur många syskon har du? Jag har två helbröder och 3 halvsyskon! Och jag är minstingen!

När flög du senast? Den 28:e mars i år flög jag hem från Rom, Italia! Och myten stämmer, alla killar i Italien ÄR snygga!

Läser du för skojs skull? Jag har fortfarande inte förstått tjusningen med att läsa. Det funkar verkligen inte. Somliga läser innan de lägger sig, somliga (läs:jag) spelar Nintendo DS som en nörd.

Pratar du några andra språk? Jag har pluggat franska i 6 år, så det pratar jag hyfsat flytande. Sedan så är det självklart engelska! Och jag kan lite italienska och latin. Pluggade det i två år och var faktiskt hur roligt som helst. Braccae tuae aperiuntur är bra att använde då man kanske inte vill skrika rätt ut att någons gylf är öppen. Men då gäller det förstås att den andra ska förstå, hm.

Har du en stationär dator eller en laptop? Jag har en stationär. Men jag vill gärna köpa en laptop då denna håller på att falla isär. Är så rädd att allt ska försvinna, men som tur är har jag evakuerat det viktigaste.

Äter du frukost dagligen? Jag har varit duktig den senaste tiden och ätit varje dag. Nu har jag kommit på att jag inte kan vara utan det. Gröt med hallon är ju bara för mumsigt!

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej, inte alls. Då jag gick i skolan var det rent ut sagt ett helvete, men som tur så slipper jag sådant, för tillfället.

Vilken är din favoritfrukt? Äpple funkar alltid. Men en god nektarin är heller aldrig fel, inte heller en apelsin.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Oh, ja! Jag blir fullkomligt vansinnig då jag ser felstavningar i tidningar (kanske lite onödigt). Men om man läser en blogg vars bloggare råkat tryckt lite galet på tangentbortdet så är ju inte det hela världen. Gällande mig själv så är jag väldigt noga med att stava rätt, blir besviken på mig själv om jag ser något annat.

Har du någonsin köpt något från eBay? Nepp, är eBay-virgin.

Skulle du säga att du är trendig? Inte alls! Jag har min egna stil, men visst kan jag få lite inspiration av det senaste på marknaden.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, nej! Jag skulle inte kunna klara mig utan det!

Brownie!

Sitter och är lite nervös faktiskt. Om en timme ska jag nämligen iväg till frisören för en extreme hair makeover. Jag ska ta bort de blonda lockarna och bli brunhårig igen! Jag är alltid lite nervös då jag är rädd för att jag får ett resultat som är ett annat än vad jag tänkt mig. Men jag ska ta med en bild och visa så att vi förstår varandra. Bilder kommer sen på resultatet!

Sotat var det här!

Förr var jag dålig på att lägga ut dagens öga men jag har börjat bättra mig tycker jag! Idag provade jag att göra ett sotat öga med svart och blått. Kanske inte något jag skulle ha till vardags men helt klart till partaj! Den blåa skuggan har jag bara använt en gång och ska jag vara ärlig så hade jag helt glömt bort att jag hade den. Men nu så kom den till användning, och det var på tiden!

Jag grundade som vanligt med Everyday Minerals Rare Silk. Sedan så drog jag ett blått streck med en skugga från Total Eyes, som saknar namn, både under och över ögat. Jag använde min suddapplikator som passar alldeles utmärkt till det. Ovanpå det blåa under ögat la jag även lite silver från Viva la Diva. Sedan så tog jag min svarta skugga från Clarins och suddade in på hela locket, dock så la jag lite mer ytterst. Efter det drog jag ett streck med min nya eyeliner från Cat cosmetics på vattenlinjen. Sedan några drag med L'Oréals Beauty tubes och lite mer färg på brynen med en penna från H&M.

Klart!

"Huvudingredienserna"Neutrogena Visibly Clear 2-in-1

Igår tog jag hem två prover på Neutrogenas Visibly Clear från Apoteket för att prova. Man kan antingen använda den som en mask eller som en vanlig rengöring. Igår kväll så kände jag för att prova den som mask, vilket jag även gjorde. Jag la ett hyfsat tunt lager och lät det verka i 5 minuter. Det stack lite i huden och det kändes som om man hade torkad lera i ansiktet. När jag väl sköljde av ansiktet så var resultatet bättre än väntat. Jag fick babylen och jämn hy, något som jag inte haft på väldigt länge. I hopp om att ansiktet skulle vara lika lent när jag vaknade nästa morgon gick jag och la mig. Och imorse så var det lika lent än! De små plitorna på kinderna var som borta och min hy hade fått tillbaka sin gamla lyster. Nu så ska jag testa den några gånger till för att se att jag verkligen tål den. Om jag gör det  så ska jag nog slå till på en stor förpackning!
Tur att jag har läst franska i 6 år, annars hade jag nog inte förstått hur man skulle gå tillväga!


Weleda Creamy body wash!

Jag vill gärna ha en duschkräm som doftar gott, men det är svårt att hitta då jag oftast får eksem av dem flesta. Mamma köpte en från LdB förut men den funkar absolut inte. Sist jag använde den kliade det så att ni inte kan förstå! Jag höll på att bli galen. Det slutade med sönderkliade ben och armar.  Men den luktar gott! Men nu så har jag funnit mina trotjänare, och dessa är från Weleda! Dem är visserligen hyfsat dyra (tycker iallafall jag) med sina 90 kronor. Men de räcker så himla länge och doftar alldeles gudomligt. Citron doftar fräscht och inte för mycket och Havtorn doftar även den citrusaktigt fast lite fruktigare på någe vis. Och "creamy" är dem verkligen! Det är en fröjd att smörja in sig. Jag hade turen att vinna den ena och jag fick min havtorn när jag fyllde i oktober förra året. Ska nog önska mig en ny tills nästa gång, som är snart! Me like Weleda Creamy body wash!
Psst! Jag har tagit lite inspiration ifrån Sminkjante och visar i menyn vad jag använder för lack just nu. Bara så att ni vet!

Lycka!

Idag kom det sms där det stod att jag kunde hämta mitt paket från Bokus! Yay, äntligen kom min Beauty Buyble, tog bara(!) 2 veckor! När jag rev upp kartongen fann jag denna söta förpackning, och innehållet var inte dåligt det heller. Nu så ska jag lusläsa boken och jag återkommer med ett omdöme!Man fick även med massa prover. Här är läppgunket!

Prover till håret och kroppen!


Till ansiktet!


Två kajaler var även med! Sedan var det lite parfymprover, information och kuponger med, men det tog jag inte kort på!

Inspirerad av...

Mamma tog hem lite tidningar från jobbet häromdagen och då fann jag denna reklambild på en ny parfym från Tommy Hilfiger  (jag har bara tagit med ögonen) och jag blev inspirerad av att göra en liknande ögonmakeup. Så jag tog tag i saken i morse och testade mig fram. Och resultatet ser ni på bilderna nedanför!Urplock av vad jag använde!

Det som kan tilläggas är Maybelline Define-A-Lash och en ögonbrynspenna från H&M


En liten fundering

Jag beklagar att jag är så dålig på att uppdatera. Men då datorn är virussjuk så är det nästan omöjligt att få upp några bilder. Den låser sig konstant och är helt enkelt inte så samarbetsvillig. Jag gör så gott jag kan!

En annan liten sak som jag upptäckte hemma hos min kompis Nina är att min blogg ser ut så här hos henne, och det ska den absolut inte göra!

Det rätta utseendet ska ha menyn längst upp (hos Nina var den allra längst ner), rubrikerna ska vara i samma stil som i headern och i mindre storlek. Hur ser det ut hos er? Skulle vara snällt om ni berättade det! Tack på förhand!Update

Så här ska det se ut!

Svart, turkost och guld!

Jag gillade kombinationen turkost och guld så det blev en annan variant på det idag. Denna gång använde jag inte en fuktad pensel då jag ville ha ett lite "lättare" resultat. Jag använde mig utav:

Skuggor
Som bas använde jag Maybelline Dream mousse eyecolor i färgen Beige songe (guldig).
Under ögat lade jag Rare silk från Everyday minerals (benvit, matt).
På mitten la jag en turkos skugga från en gammal palett som jag har.
I det yttre v:t blev det Clarins Kohl Powder (svart, matt).
I ögonvrån blev det Viva la Diva i färgen gold.

Mascara, kajal och bryn
Ögonbrynen fixerades med en gel från H&M.
BeYu Dip liner fick agera som just eyeliner och även som inliner upptill, eller hur man ska skriva.
En vit kajal från IsaDora fick bli inliner nertill.
Och sist målades fransarna med Define-A-Lash från Maybelline!

Klart!Rött ska det va'!

Hur blir det om man kombinerar IsaDora Mullberry wine med China glaze Ruby pumps? Jo då blir det såhär! Tycker att den liknar lite Rubys syster Lubu heels. Hur som helst så tycker jag att det blev väldigt bra!


Dagsljus

Blixt

Blixt

I'm back!

Nu så är jag hemma igen! Lite brunare och mycket mer utvilad! Vädret var helt underbart på måndagen då det var ca 24 grader och strålande sol. Det blev mycket klipp- och bergvandring då klipporna är precis utanför dörren. Tänk om man kunde vakna upp så varje morgon med havet som utsikt! Det blev även lite shopping som ni ser på bilden nedanför.

Det som fick komma med hem igen var en body lotion från Vaseline, en hårspray från Schwarzkopf, en body cream som doftar helt underbart av grape och kiwi från body+, ett provkit från Biotherm som jag fick av den snälla expediten på butiken Hygiea, en läppförstorare från Max Factor, två skuggor från Maybelline som jag ska hälla över i andra förpackningar (bild nedanför) och en ögonbrynsgel från H&M!
Sanna ville se bild på fångsten så här kommer det en! En liten enarmad bandit. Jag fick givetvis upp några fler, men de flesta var runt denna storlek!


RSS 2.0