Ett stycke namnsdagspresent!I tisdags så var det Johanna vilket betyder att jag hade namnsdag! I present fick jag ett nytt manikyrset som jag spanat in ett tag. Detta kommer från Kapp Ahl och går loss på 129 kronor och märket är The Color Workshop.

Självklart har det redan gjorts manikyr med alla verktyg och med lacken. Jag måste säga att det är bra grejer! Filen är vass (vilket alla filar inte är), verktygen finns det inget att klaga på och så är lacken bra. Jag lackade om mina naglar i måndags (alltså snart en vecka sedan, och ja, jag fick presenten lite i förskott) och det är knappt något slitage. Allt kommer i en snygg plåtväska också! Japp, jag är mer än nöjd med presenten.


Så här ser lacken ut på! Lite ojämnt med det vita, men det beror på att jag målade utan mallar.


Johanna är nyfiken på: Niveas nya foundation!Nu har jag varit i farten igen och surfat runt på lite olika sidor. Denna gång hamnade jag på Niveas hemsida och fick syn på denna; en ny gel-foundation med namnet Teint Delight! Lite kort information om produkten:

" Natural finish gel-foundation evens out the teint – for a visibly revued complexion. With oxy minerals and pure water. Skin compatibility dermatologically approved "

Foundationen kommer att finnas till försäljning i augusti och priset kommer att landa på ca 140 kronor för 30 ml (enligt DNs sminkblogg). Jag måste medge att jag är lite nyfiken! Visst, det finns många foundations som lovar ett naturligt & lätt resultat men just att det är en gelbaserad foundation gör att den låter lite intressant. Jag ska helt klart spana in den när den landar i butik!

Detta klickades alltså hem!

Ja, idag slängdes det alltså iväg en beställning på e.l.fs nya Studio grejer. Det blev borstar för hela slanten! Måste säga att jag längtar tills paketet kommer för att se hur dem är. Förutom dessa 6 borstar tog jag även med en mindre concealerborste från deras ordinarie sortiment och ett Moisture Care Lip color som är en liten favorit för mig. Ni kan räkna med en hel del bilder när jag väl fått sakerna!


Alla ansiktsborstar klickades hem!


Och en snedställd, perfekt till ögonbryn och till att dra en eyeliner!Uppdaterat:
Och nu är sakerna skickade! Tjoho!

e.l.f Studio är här!

Jag vill framföra ett meddelande: e.l.f Studio har nu lanserats! Två minuter efter jag fått mailet med informationen så hade jag betalat för de produkter jag ville ha. Visar senare vad jag köpte!

LÄNK TILL E.L.F STUDIO


Temadag 4: JokernTisdag (Skulle egentligen kommit torsdag)Dam dam dam, här kommer min Joker-tolkning!Naturlig bas med mörka lock och svarta & röda läppar!

Ansikte
Vichy Normaderm ansiktskräm
Biotherm Forget it concealer
MAC Mineralize Skinfinish Natural som foundation
MAC Blot powder pressed
IsaDora Duo Blusher Dark Nougat
e.l.f Healthy Glow bronzing powder nr. 1

Ögon & Bryn
Lumene Beauty Base för ögon
FACE Sthlm Gel Eyeliner
Clarins Kohl Powder Black
Make Up Store M/S Vanilla
e.l.f Brightening eyeliner Black
Maybelline Define-a-lash
Everyday Minerals Wild Flowers till brynen
H&M Eyebrow Fix

Läppar
Gammalt knallrött läppstift
FACE Sthlm Gel Eyeliner
Clarins Kohl Powder Black
e.l.f Brightening eyeliner Black

Kommentarer
För att få väldigt mörka lock grundade jag först med en primer och sedan ovanpå den så lade jag Gel Eyelinern över hela locket. Duttade på rätt mycket med hjälp av pekfingret. För ytterligare svärta målade jag även på med kajal. Ovanpå allt detta pressade jag dit en svart skugga som jag suddade ut.

Läpparna då, ja, kommer knappt ihåg var jag började. Tog sin lilla tid att få det riktigt svart, men det gick! Körde på ungefär samma princip med locken. Målade de svarta konturerna med en snedställd pensel. Sedan tror jag att jag lade det röda med en syntetpensel. Därefter duttades det på rejält med Gel Eyeliner från FACE och så målade jag dit lite kajal. Sedan svart skugga för att matta ner det lite och för att få det ännu svartare. Klart!Så där, nu var Jokern avklarad! Kan väl säga så här, jag rekommenderar inte att ha eyeliner på läpparna. Det torkar ut något så otroligt! Och så smakade det inte speciellt gott heller, blä. Men eventuellt så kommer sista filmtolkningen imorgon!

Ett litet hej!

Datorn mår prima, men då helgen som varit avslutades otroligt ledsamt så har jag inte haft orken att sätta mig vid datorn. Men för att få tankarna på något annat så kommer det nog några inlägg idag!

ERROR

Åskan har varit i farten igen och min dator tog illa vid sig. Kan tyvärr inte fullfölja med min temavecka som det var tänkt utan de återstående 4 dagarna får helt enkelt tas igen nästa vecka. Jag är himla ledsen, men jag kan inte rå för det.

Vi hörs antagligen på måndag igen!

Temadag 3: The Mad HatterOnsdagOkej, onsdag idag och det betyder att jag ska tolka The Mad Hatter! Ska jag vara helt ärlig så är jag väl inte så värst nöjd. Gjorde misstaget att lägga en brun skugga under ögat, ser ut som jag fått för lite sömn. Men så kan det va! Vi kan väl säga att The Mad Melin har suttit uppe och väntat på The Mad Hatter hela natten. Ja. Så här blev det iallfall:Gjorde en så blek hy som möjligt och snappade upp det rosa och blåa i originalbilden. Tog även med den markerade näsan och kindbenen!Ansikte
Vichy Normaderm ansiktskräm
Maybelline Dream mousse concealer i den ljusaste nyansen, som foundation
Yves Rocher Luminelle löspuder
H&M Eyeshadow White
GloMinerals Sunset rouge
Gammalt rosa rouge
Everyday Minerals Wild Flowers

Ögon

Lumene Beauty Base för ögonlock
Vit krämskugga från en gammal palett
Två blåa skuggor från en W7 palett
Gammalt rosa rouge
Everyday Minerals Wild Flowers
H&M Eyeshadow White
Vit kajal från IsaDora (namn & färg bortskavt)
Den vita änden från L´Oréal Beauty Tubes

Läppar
Gammal röd läppenna
Lila krämskugga från The Body shop
The Body Shop Roseflower lipstick nr 3
Löspuder

Kommentarer

Ville ha en täckande och ljus bas så jag lade en concealer över hela ansiktet. Sedan duttade jag på en vit skugga över. Sist massa löspuder. Markerade näsan och kindbenen med ett mörkt rouge & en brun skugga. Highlightade ytterligare med en vit skugga.

Vit krämskugga på locken för att få en mer intensiv färg. Bryna fylldes i med en brun skugga. Och läpparna mattades ner rejält med löspuder! Så, tror att jag sätter stopp där.Så, klart för idag! Tyvärr blev det bara en bild idag, detta på grund av att min kamera absolut inte ville ta fokus och den ni ser ovan blev den enda som blev skarp. Den har väl dåliga dagar den med! Men det blir fler imorgon då det blir Jokern!

Temadag 2: Cleopatra


TisdagIgår var jag Marilyn Melin. Men idag är jag Cleopatra Melin! Varsegoda, här kommer dagens tolkning:En ganska hård variant med markanta linjer och med guldskimmrande läppar och kinder!


Och så den klassiska Cleopatra-profilen!


Ansikte
Vichy Normaderm ansiktskräm
MAC Prep + Prime
Biotherm Forget It concealer
Wet n Wild Cover all concealer palette
Biotherm Sense Aquaradiance foundation
Everyday Minerals Sunkissed fair foundation (för extra täckning)
IsaDora Duo Blusher Dark nougat
e.l.f Healthy Glow bronzing powder nr. 1
MAC Select Sheer loose powder

Ögon
Lumene Beauty Base för ögonlocken
FACE Gel Eyeliner
Clarins Kohl Powder Black
H&M Eyeshadow White
Viva la Diva Eyedust Gold
Barry M Dazzle Dust Nr 15
e.l.f Brightening eyeliner Black
Estée Lauder MagnaScopic

Läppar
H&M Lip gloss Golden paradise (finns ej kvar)
IsaDora Express Star gloss Reflecting Gold

Kommentarer

Allt svart som ni ser på ögonen är draget med en snedskuren pensel och med Gel Eyeliner från FACE. För att göra jobbet lite enklare så doppade jag först penseln i vatten, då blir det nämligen väldigt lätt att dra linjer. Blir nästan som att måla med vattenfärg! La en svart skugga ovanpå allt det svarta för extra färg. Det guldiga på locken är även applicerat med en fuktad pensel för att att få det lite mer metalliskt. Först en vanlig guldig ögonskugga och ovanpå det en mer glittrig.

Svart skugga på resten av ögonpartiet. Mer närmast näsan och sedan minskades det av. La en vit skugga precis under den högsta punket på ögonbrynet.

Svepte med ett guldigt puder över näsan, pannan och på "kullen" på kinderna. Sedan lite bronz på kinder och ytterst lite över pannan. Så, tror att det räcker så!


Ännu en dag avklarad! Vad tycker ni? Är jag kanske nutidens Cleopatra? I så fall för inte så mycket längre till, för imorgon är det dags för en ny tolkning! Då blir The Mad Hatter, eller kanske snarare The Mad Melin? (Bör kanske tillägga att jag heter Melin i efternamn)


Temadag 1: Marilyn MonroeMåndagOkej, nu kör vi! Tillåt mig presentera: Marilyn Melin!Jag valde att göra en mjuk och enkel variant av Marilyn. Lite lätt skuggade kinder, en skarp eyeliner tillsammans med skimmrande skuggor och ett par röda läppar på det. Sedan har vi det svallande håret  och mouchen!Ansikte
Vichy Normaderm ansiktskräm
MAC Prep + Prime
Biotherm Forget it concealer
MAC Studio Sculpt foundation
Everyday Minerals Sunkissed fair foundation
MAC Select Sheer loose powder
H&M vit ögonskugga, till highlighting
GloMinerals Sunset rouge

Ögon & Bryn
Maybelline Mousse eyecolor Beige Songe
Beyu Eye shadow nr 280
Make Up Store M/S Vanilla
Everyday Minerals Rare silk
Everyday Minerals Wild Flowers (skugga & bryn)
FACE Gel Eyeliner
Clarins Kohl Powder Eyeliner
Maybelline Define-a-lash
H&M Eyebrow fix

Läppar
Gammalt rött läppstift
N.Y.C Pencil & Pout Ruby Duet
Hawaiian Tropic Sunkissed Mango & Papaya


Kommentarar
Jag drog eyelinern med en snedskuren pensel så att det skulle bli raka och skarpa kanter. För att svarta till linern ytterligare så pressade jag in en svart, matt skugga. Skuggornas placering på locket är: skimmrande längst in och längst ut. En vit, matt skugga på mittpartiet och under brynen. Sedan lades en brun, matt skugga i globlinjen. Läpparna fick lite utav en orange/korallig ton tack vare det orangefärgade glosset ovanpå det röda.

Håret rullades upp nytvättat och semitorkat (lite fukt kvar i håret) på rullar som satt i cirka en timme. Innan jag rullade upp det sprayade jag i Joico Silk Result spray för att lockarna skulle hålla och så att dem skulle bli glansiga. När rullarna hade gjort sitt tog jag ur dem och lät håret vara, jag borstade det alltså inte. Lite hårspray på det och så var håret Marilyn-glammigt!


Så första dagen avklarad! Och jag hade modet att lägga upp bilder på mig själv. Är inte så värst förtjust att vara med på bild förstår ni. Men det ska nog gå bra det här! Började veckan med en ganska sparsam sminkning men de närmsta dagarna blir det andra bullar. Tränade på Jokersminkningen igår och herregud så galen man såg ut! Som sagt: blir nog bra det här! Hoppas att ni gillar dagens tolkning!Inte bara jag som gjort en tolkning på Marilyn, även Makeupforlife. En mycket snygg sådan! Se här!

Temavecka v.29! Här är schemat

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag


Edit: Ny bild då slarviga jag råkat tagit med en helt annan karaktär än Jokern, men som dock var med i Batman. Nu så är allt korrekt. Tack Splodgy / Bjooti!
Edit 2: Och en till ny bild då jag ännu en gång tog en karaktär som inte heller är Jokern. Jag får nog ta en snabbkurs i Batman-fakta! Tack Mickeyy! Nu så är allt korrekt.


Fredag

Läsarnas önskningar

Så här kommer nästa vecka se ut! Jag ska alltså ha en temavecka där meningen är att det ska krylla av (förhoppningsvis) inspirerande sminkningar. Jag valde att ha filmtema de första fem dagarna som jag tycker är nästan som kändistema som ursprungstanken var. Valde filmer istället då det finns roliga karaktärer att tolka (och att jag kunde verkligen inte komma på några bra kändisar, blir nog en annan vecka). Måndag - fredag är det alltså filmtema och jag har valt dessa:

Måndag: Jag ville ha med en klassisk look och då passar ingen bättre än självaste Marilyn Monroe.
Tisdag: Elizabeth Taylor i rollen som Cleopatra. Klart att man måste göra en tolkning på henne!
Onsdag: Johnny Depp som The Mad Hatter i den kommande filmen Alice in Wonderland, regisserad av Tim Burton.
Torsdag: Jokrarna från olika Batmanfilmer. Ni ser Heath Ledger och Jack Nicholson.
Fredag: Jag ville gärna göra en androgyn look så då passade Tim Curry i rollen som Frank N Furter bra!

Lördag och söndag kommer det några sminkningar som mina snälla läsare har önskat!

Är det någon som vill vara med på mitt tema så får man gärna vara det! Det är fritt fram att låna bilder om man vill ha till sin blogg. Länka även i de inlägg som jag gör så lägger jag upp de här på bloggen. Allt startar på måndag alltså! Och ni som väljer att vara med: ni får tolka precis hur ni vill! Vill ni ha fler inspirationsbilder så är det bara att googla.


Hoppas att ni gillar mina val!Honey...i'm home!Nu när jag är lite äldre (jag är 19 år) så använder jag flitigt honung i mitt chai-thé. När jag var liten så var det bästa jag visste att ta lite honung på en sked istället för godis. Vi hade turen (och oturen) att ha en biodlare som granne och då fick vi alltid hans egenproducerade. Mycket godare än de burkar som man hittar i affären. Med otur så menar jag att min mamma är allergisk mot bin. Inte så värst bra nej. Och när väl bidrottningen fick för sig att åka på semester (läs: åka till vårat äppelträd mitt på våran gård) så bröt helvetet loss. Man kan väl säga att det svärmade med bin. Och inte lite heller. Ni kan aldrig ana.

Allt detta snack leder till att jag satt ihop ett litet fint kollage med temat: honung! Se så fyndigt! Vad är det ni ser på bilden då? Jo:

- Löddrande duschkräm med mandel och honung från det ekologiska märket 100% Pure. 198 kronor! - Länk -

- Ge läpparna näring med REN Biometric Perfect lip Honey. 179 kronor för 10 ml! - Länk -

- M·A·Cs nya kollektion Naked Honey lockar onekligen. Jag skulle vilja ha de produkter som ni ser på bilden, nämligen M·A·C Naked Honey Hand & Body Cream, highlightingpudret med det passande namnet High-Light i färgen Honey light (nu blev det mycket light) och sist skuggan Creme de miel. Vill ha. Vill ha!

- Ännu mera läppgodis! eos söta små bollar skulle jag själv vilja ha. Speciellt i varianten Honeysuckle Honeydew, mums! 89 kronor går dem loss på! - Länk -

- Och så tar vi ännu mera gott till läpparna! Denna gång ett honungsvårdande balsam från Nuxe. 165 kronor! - Länk -

- Vi avslutar med en snygg gyllene penna från Urban Decay i färgen Honey. Kostar 149 kronor! - Länk -

Recension av Lumenes solpuder
Nu så kommer recensionen på Lumenes solpuder som har namnet Artic Sun Mineral Bronzer! Jag har haft det i min sminksamling i ca tre veckor så jag tycker att jag lärt känna denna produkt så pass väl att det är dags för att skriva lite tankar.

Kombinationen extrapris + viljan att köpa ett nytt solpuder resulterade i att jag köpte detta. Alltså inte så värst mycket tanke och funderingar bakom valet. Tänkte att: "Lumene brukar ju ha bra grejer". Så, är det en bra grej? Nje.

För det första så är det väldigt hårt. Jag får kämpa ett bra tag för att få upp något utav produkten i borsten. På grund av detta så tar det sin lilla tid för att få en någelunda färg i ansiktet. Man får räkna med åtskilliga omgångar med borsten svirvlandes i förpackningen. Visst, det kan väl vara något positivt med detta då det blir inte allt för lätt att överdosera med färg.

Men lite väl dåligt pigmenterat är det, skulle vilja ha mer tryck i färgen. Fult har det också blivit. Ni ser knottrorna på bilden nedanför? Jag är inte dum, jag förstår att slitet kommer det ju bli vilket som men just så många knottror? Så har ingen annan puderprodukt blivit för mig. Men aja. Lite positivt ska jag väl skriva, för när jag väl lyckas bygga upp bra med färg så ser det inte alls pjåkigt ut, inte för orange på mig iallfall. Men jag skulle nog inte rekommendera pudret till er som har en kall underton och är ljushyade. Jag själv har en varm underton och är lite brun året om, och desto mer under sommarmånaderna.

Nu kan det ju vara så här att jag fått ett riktigt dåligt exemplar, det kanske finns de som är jättenöjda med detta. Men jag är inte det. Nej.

Betyg: 1/5
Pris: 89 kronor (nedsatt pris)
Mängd: 10 g (storlek som en vanlig puderdosa)

Betyget grundar på att jag helt enkelt inte gillar det här, det är på tok för hårt och dåligt pigmenterat. Jag har testat med olika borstar men icke. Den får dock en etta då jag gillar färgen. Kan också passa på att säga att detta är den matta varianten, finns en skimmrande också.


Lite tankar

Vilka roliga förslag ni har! Jag gillar alla! Det fanns intresse för att fler skulle haka på och det är ju jätteroligt! Så jag har tänkt så här:

Måndag till fredag så blir det kändistolkningar här, och de som vill vara med får mer än gärna vara det. Tyckte att det lät som en bra idé! Marie föreslog bland annat Marilyn Manson vilket jag tycker låter lite roligt faktiskt. Tänk att tolka den mannen. Sedan Dita Von Teese som också är bra. Sedan var det tre kvar. Lite uddare "looker" skulle vara roligt och det bli lite mer en utmaning av det hela.


Så jag har en fundering på om man skulle göra en tolkning av någon av dessa bilder? Vore kanske lite småroligt?


Nu står det totalt stilla med fler förslag men jag återkommer. Ska på en liten tillställning ikväll så då ska jag fråga mina kompisar om dem har några bra förslag. Har ni förslag på några fler kändisar så får ni gärna skriva!
 
Ni kan också fortsätta ge förslag på olika sminkningar i inlägget här under som ni vill se under nästa vecka. Men alltså måndag - fredag blir det fokusering på kändisar. Lördag och söndag så kommer övriga önskningar upp, eventuellt kommer några under veckan därefter, för det blir nog lite svårt att hinna med alla.

På söndag så skriver jag ett veckoschema med vilka kändisar som man ska tolka vilka dagar. Även inspirationsbilder för att underlätta!

Några önskningar?Nästa vecka ska det fullkomligen hagla sminkningar! Jag har bestämt mig för att ha en temavecka här och det blir allt från ögon till hela ansikten. Men grejen är att jag skulle vilja ha lite hjälp från er, för när jag väl sätter mig vid sminkbordet så finns det knappt några idéer. Men om ni skulle få önska en viss kombination så skulle det hjälpa något enormt!

 Vad skulle ni tänkas se för färgkombinationer på ögon? Eller har ni kanske en önskan om en specifik look, tex en bronzad look? Eller färgglatt à la 80tal? Eller naturligt? Eller kanske sotat med ljusa läppar? Skriv gärna och så ska jag lyda er!

Jag har alla färger som kan tänkas ingå i en färgskala. Vill ni med andra ord se en t.ex. rosa och blå look så är detta inga problem!

Jag tackar så hemskt mycket på förhand!e.l.f Studio lanseras i slutet av juli!Inte ens när jag är bortrest så kan jag vara utan alla de skönhetsbloggar som jag läser. Under min vistelse i Göteborg så surfade jag in hos Heartcore och läste den glada nyheten att brittiska e.l.f skulle släppa en ny serie som fått namnet Studio!

Serien går i svart vilket jag tycker känns helt rätt! Det känns lite dyrare och exklusivare på något sätt. Studio kommer också vara lite dyrare jämfört med de vanliga priserna som just nu ligger på ca 18 kronor. Produkterna för denna serie kommer att kosta ca 42 kronor styck, men det är ju fortfarande överkomligt. Mer än överkomligt.

Ovan ser ni lite urval av de saker som ingår men det finns mer. Men det som mitt öga faller på är ändå borstarna. Jag är i stort behov av nya då mina borstar à la H&M och Lindex börjar se ganska slitna ut och de ska inte heller kosta för mycket. För är det något som jag inte vill lägga för mycket pengar på så är det borstar. Tycker att det inte är rimligt att betala 300-400 kronor för en fin rougeborste. Den må kanske vara bra men, ja, det är inte rimligt för mig med sådana summor. Har klarat mig bra med mina 40 kronors varianter. Toppen att dessa borstar håller sig inom den prisgränsen!
Precis som med de andra sakerna i Studio-serien så kommer borstarna att kosta ca 42 kronor styck. Jag har redan nu bestämt mig för att jag ska ha alla ansiktsborstarna men eventuellt så slår jag till på allihopa! Priset för 10 stycken blir då ungefär 420 kronor.Studio kommer att lanseras i slutet av juli och jag kan nog säga garanterat att jag kommer att klicka hem något. Nyfiken du med?  Se resten av produkterna här!


En ny kräm på skönhetshyllan


Jag har i vanliga fall torr hy men nu på sommaren så är det tvärt om istället, då har jag fet. Så då funkar med andra ord inte den feta krämen som råder bot på de torra flagorna. Så jag började gräva lite i min låda som är full med prover för att se om jag kunde hitta något passande. Till sist fann jag ett litet prov VICHYs dagkräm ur Normaderm-serien. Denna ska passa fet & oren hy och innehåller endast 0,01% fett. Jag har på senare dar fått en något oren hy så jag körde på! Det första jag la märke till var den lätta och tunna konsistensen. Doftade också rätt okej. Vanligtvis gillar jag inte parfymerade hudvårdsprodukter men det fick gå för den här gången!

Ja, resultatet av det lilla provet blev ett köp! Tänk så bra prover är. Och faktum är att jag är lite förälskad i den här krämen. Nu vet jag inte hur den ter sig i det långa loppet men här och nu gillar jag den som sjutton. Lätt, försvinner in i huden på ett ögonblick, mattar ner och lämnar efter en sammetslen yta. Ja, jag gillar't. Sen att det är en pumpflaska är ju toppen! Men som jag skrev, jag ska prova ett tag till för att se. Sen kan ni räkna med en något mer utförlig recension!

I Normaderm-serien finns också rengöringsgel, ansiktsvatten, en nattkräm, en extra mattande dagkräm och en punktbehandlare. VICHYs sortiment finner ni på Apoteket. Priserna ligger på ca 145-189 kronor.

Någon som testat något ur Normaderm-serien? Berätta isåfall!

RSS 2.0