Sommaren är på ingång



Tänk vad lite sol och värme kan göra! Man blir så glad, mycket tack vare att man vet att sommaren är precis runt hörnet. När man nu går mot ljusare och varmare tider så brukar mitt smink också göra det. Ett solkysst ansikte med lite highlighter, färglada läppar och skimmrande lock är min melodi. Foundationen får också ta lite semester så att huden får hinna med att andas men även så att fräknarna får synas. Självklart för att få lite färg också.

Visst har jag nog smink så att det räcker till en hel hjord men jag kan inte låta bli att sukta efter nytt, speciellt efter saker i  härliga sommarkulörer som mer än gärna skulle få pryda mitt ansikte och ha äran att stå på mitt sminkbord. Men vad är det för något som du ser? Jo detta:






Paket igen!



Jag hade den stora turen och äran att bli framdragen som en av de två vinnarna i P'ssions födelsedagstävlingar som stundade för några veckor sedan. Tänk så glad jag blev och är! Tack så hemskt mycket Emelie ännu en gång! I vinstpaketet fanns följande: prov på duschkrämen Chai Latte från Philip B, rouget Sunset från mineralmärket GloMinerals och ett läppglans i stiftform från Collistar.

Dessa saker kunde knappast passat mig bättre. Igår när paketet kom så satt jag och njöt av en kopp chai thé, detta är alltså något som jag tycker hemskt mycket om. Nyansen på rouget skriker mitt namn och jag är ett stort fan av transparenta läppglans. Som sagt, det kunde knappast blivit bättre.


GloMinerals gloBlush, Sunset


Collistar Ultra Brillante, Transparente

Njaee



Då jag gillar rengöringen och dagkrämen från serien Skin Sensitive från Garnier så slog jag till på nattvarianten då jag var i stort behov en ny. Doftar lite lätt, konsistenen är trevlig och den känns svalkande. Allt bra så här långt. Smörjer in ansiktet med ett tunt lager och lägger mig för natten i hopp om att huden ska kännas så där härligt återfuktat och mjukt morgonen efter. Vaknar upp och ja, det känns rätt trevligt. MEN. Plitor. Inte en, inte två. Utan dussintals. Hela pannan, finnar runt munnen och på kinderna. Det var ju inte så roligt. Men optimist som jag är så fortsatte jag använda den några dagar till men ja, samtidigt som jag är optimist så är jag dum också. För bättre blev det inte. Snarare tvärtom. Hur var det där med att testa på käkbenet innan man applicerar något i hela ansiktet? Jag får egentligen skylla mig själv. Nu har jag iallfall inte använt denna på en vecka och jag är i stort sett finn- och plitfri. Har bara några rackare som hänger sig kvar.

Egentligen så gillar jag inte riktigt att skriva hudvårdsrelaterade recensioner då min hy inte är som andras (se och läs här bara). Bara för att jag reagerar på det här sättet så betyder det ju automatiskt inte att alla andra också kommer att göra det. Så ha det i åtanke! Bortsett från de otrevliga plitorna så var det en bra kräm i sig, den kändes inte så tung utan återfuktade väldigt bra och kändes härlig att smörja in sig med.

Pris: ca 60 kronor

Sött som socker



Som ni kanske vet så är jag väldigt förtjust i fina förpackningar. Länge har Paul & Joe legat etta på min topplista men det vette tusan om inte Jelly Pong Pong kniper den nu. Skåda bara på dessa sötsaker! Jag får ju nästan hål i tänderna av att bara titta på dessa underbara ting!

På bilderna ser ni: Jelly Pong Pong Cheek Puff, Jelly Pong Pong Muffin & Meringue Gloss Set, Jelly Pong Pong Hawaiian Sun Bronzer, Jelly Pong Pong Wakeup Makeup.



Nytt från Wet n' wild!



Nu har grejerna kommit som jag skrev om i detta inlägg. Det var alltså ett nytt concealerhjul och ett rouge från märket Wet n' wild som jag beställde ifrån webshoppen Pashion (som även finns som butik i bland annat Stockholm). Har bara testat sakerna lite snabbt så det blir ingen recension idag utan det tar vi en annan gång, men lite bilder ska ni allt få:



Concealern upplever jag vara väldigt lättarbetad. Den beiga delen trodde jag skulle vara något ljusare och oroade en kort stund över om den skulle vara för mörk men det var den faktiskt icke, tur det! En concealerpensel är väl att rekommendera, själv använder jag en från Kicks som införskaffades förra veckan.

Rouget är bra pigmenterat och plockas lätt upp på en borste. Kommer också i en praktisk dosa med både en liten borste och spegel (syns ej på bild). Den mittersta delen av rouget är lite glittrigt, de andra två är matta.



Om ni undrar hur stora sakerna är så kan ni tänka er att en del av concealerhjulet kan jämföras med en femma. Inga miniatyrsaker här inte, och det är jag glad för!




Wet n' wild Cover All kostar 49 kronor och rouget Silk Finish Trio Blush kostar 59 kronor. Återkommer som sagt med recension!

Jämförelse mellan systermascarorna



När jag ändå har dessa mascaror i min ägo så tänkte jag att det kunde sitta bra med en liten jämförelse mellan dessa två! Vi börjar med borstarna:



Borsten på den gröna mascaran är lätt böjd, mer flexibel, ett par millimeter längre och har färre piggar jämfört med den rosa. Den rosa separerar med andra ord mer och bygger upp volymen på det sättet. Jag upplever att piggarna är vassare på denna också så det gäller att vara försiktig så att man inte slinter med den in i ögat. Borsten är också mer stabil. Den gröna kan man vicka åt höger och vänster hur lätt som helst, men ja, denna är mer fast. Kan tillägga att båda borstarna är av gummi. Kan väl även passa på att slänga in att båda mascarorna innehåller 6,5 ml.



Kanske inte de bästa bilderna men här får ni se en liten jämförelse med ett lager med vardera mascara. Tycker att formulan är densamma för båda mascarorna, möjligtvis att den rosa är lite "fylligare" och mer svart. Den största skillnaden sitter nog ändå i borsten, som ni kanske ser på bilderna. Den gröna ger inte fullt så separerade fransar som den rosa. 

Personligen gillar jag den gröna mer, tycker att fransarna blir snyggare och jag gillar att borsten är mjukare och inte så vass. Men vill man ha separation så är den rosa att rekommendera!

Apoliva Scrubrondeller



Torr, tunn och känslig hy är ingen vidare kombination faktiskt. Och vill man få bort de torra flagorna så är det inte så himla lätt att hitta en scrub som inte river för mycket och irriterar. En som inte orsakar mer skada än nytta. Dessutom ska det vara en för en rimlig (billig) summa. Men nu har jag faktiskt hittat en som är för himla bra mot min hy, nämligen Apolivas Scrubrondeller.

Påsen innehåller 30 st stora ovala rondeller vars ena sida är len och den andra har ett lager med scrub. En scrub som är väldigt finkornig och river så där alldeles lagom. Sen att det sitter på en rondell gör allt så mycket smidigare! Jag blöter ett rengjort ansikte och tar sedan lite rengöringslotion på rondellen och gnor på. Huden får som nytt liv igen och jag slipper dessa hemska, irriterande flagor som gör att det knappt går att lägga foundation. Det är faktiskt inte så värst roligt att se ut som Sahara i ansiktet. Men som tur är så slipper jag göra det med dessa! Båda tummarna upp!

Pris: 24,50 för 30 rondeller, på Apoteket.

Inspiration till sommarhåret



Idag trillade det in ett trevligt mail från Wella med inspirationsbilder till sommarhåret. En kort och nätt variant vill dem att vi ska satsa på och även om man inte riktigt vågar sig på det riktigt korta så tycker de att vi kan skapa en illusion av det genom uppklippta etapper. Jag citerar från pressmeddelandet:

" Det är ingen snaggad look vi pratar om utan ett kort, nätt, feminint hår som ligger tätt intill huvudet. Med en mjuk, feminin, kort, kort uppklippt nacke. Men genom att klippa in längder i frisyren blir den flexibel och går att styla på många sätt. Längderna färgas sedan i olika nyanser så att håret skiftar. Det ger ett livfullt intryck och får håret att kännas nätt och inte på något sätt som en hjälm.

- Det ska vara kortklippt i vår och sommar, med en nätt, sensuell, välformad siluett. Den här frisyren kommer du att se på de som ligger längst fram i ledet och det finns varianter. Det handlar om den nätta siluetten - oavsett längd, säger Wellas chefstylist Tomas Edlund. "

Jag lämnar er med lite bilder på de tre olika stilarna som Wella tagit fram. Personligen gillar jag Nätt & Slätt, enkelheten och färgen är något som tilltalar mig. Och jag måste säga att kort hår är bra himla snyggt!











KÄLLA: WELLA

Foundationprovning



Jag har länge varit nyfiken på dessa tre foundations, Clinique Supermoisture, Estée Lauder Double Wear och Lancôme Photôgenic Lumessence. Igår gjorde jag slag i saken och gick in på Kicks för att få lite hjälp. Med mig hem fick jag tre generösa prover som jag nu ska testa i lugn och ro. Det är ju inte så himla kul att ha impulsköpt en dyr foundation som sedan visar sig att det inte är något att ha, jag har gjort det på tok för många gånger. Kanske hittar jag en ny favorit? Det återstår att se!

Har ni testat någon av dessa? Berätta gärna vad ni tycker isåfall!

Nu har klickfingret varit igång igen



Det finns en kraft inom mig som ibland vaknar till liv, en kraft som säger att jag måste klicka hem något. Sagt och gjort, det gjorde jag idag. Denna gång blev det från Pashion och sakerna ser ni ovan. Ett fint flerfärgat rouge (59:-) och deras nya concealerpalett (49:-). Ska bli spännande att testa dessa två saker, fram för allt concealern. Självklart kommer det fler bilder när sakerna har anlänt till casa del Melino!

Dove HairMinimising

Somliga av er kanske tycker att det är mindre roligt att läsa om produktnyheter, men jag däremot älskar det och det finns säkert fler som gör det. Så här kommer det lite information om nya produkter från Dove!

" Dove HairMinimising Anti–perspirant är en ny deodorant som gör håret i armhålan fint, mjukt och mindre synligt. Dove HairMinimising är ett komplement till rakning som vid daglig användning gör att dina armhålor känns och ser hårfria ut längre.

Den nya formulan Pro-Epil Complex är unikt framtagen för denna produktserie. Den milda formuleringen består av ett antal naturliga extrakt som solrosfröolja, johannesörtextrakt och trollhasselextrakt. Den höga halten av fuktighetskräm gör att Dove HairMinimising vårdar och återfuktar huden.

Hur fungerar det?
- Dove HairMinimising verkar endast på hudens yta, som en kosmetisk produkt.
- Vid upprepad, daglig, användning kan hårutväxten under armarna kännas och synas mindre. Därmed kan behovet av att raka armhålorna minska. Ett färre antal rakningar är positivt för huden genom att slitaget minskar.
- Produkten verkar även milt och återfuktande, med Doves 1/4 fuktighetskräm.
- Den håller huden torr, fräsch och väldoftande hela dagen. "

Sprayen kommer att ligga på 33:- för en flaska på 150 ml och en roll-on kommer att kosta 38:- för 50 ml.

Själv har jag lite svårt för att tro att sådant här kan fungera, fast vad vet jag, det kanske gör det. Jag tycker iallafall att förpackningarna är fina och att de ligger på ett bra pris så vem vet, jag kanske slår till på en. Jag är en sådan som faller för säljande ord som att den innehåller trollhasselextrakt, vet knappt vad det är men det låter spännande allt!


Black beauty



Jag har aldrig haft ett svart lack så idag tyckte jag att det var dags för ett! Då H&M hade slut på sitt så blev det en annan budgetvariant i form av Mavala Black. Lättmålat och täcker bra, på bilden har jag två tunna lager. Möjligtvis lite randigt men det kan jag leva med. Visst, det är vår och vanligtvis skulle jag klä naglarna i någon pastellig kulör men svart är faktiskt himla snyggt, speciellt ihop med mina nya smycken som ni ser nedanför. Ringarna är från H&M om någon undrar och armbanden från Kapp Ahl.





Cien Nail polish remover



Det har inte varit dåligt på bloggen på grund av att det varit påsk, för det är inget som firas här i familjen. Däremot har jag njutit av det fantastiska vårvädret. Men idag är det mulet så då passar jag på att sitta en stund här vid datorn!



Ett tag var jag så fruktansvärt trött på att ta bort och måla nytt lack. Förklaringen är enkel till det: de nagellacksremovers som jag haft har varit helt värdelösa. Dels så luktade de så mycket att jag princip låg helt avsvimmad av ångorna. Och dels så tog det tre heldränkta bomullsrondeller för att få bort lacket på en nagel. Så ska det ju inte vara. Men efter att ha läst och fått tips om att en viss remover drån Lidl skulle vara toppen så styrde jag kosan dit för ett inköp. 11 kronor för 200 ml är ju toppen bara det. Jag åkte hem och testade på en gång att ta bort mitt dåvarande lack. Tog en väldigt liten mängd på rondellen och gnodde på. Och vet ni? Det bästa jag provat. Tar bort flera lager hur lätt som helst och lite remover räcker otroligt länge. Den är med andra ord effektiv och dryg. Den torkar inte heller ut mina annars torra fingrar och lukten kan man leva med. Som ni säker förstår är detta en ny favorit i badrumsskåpet! Hurra för Cien Nail polish remover!


Nytt från Too Faced



Idag trillade det in ett mail om Too Faceds nya sommarkollektion som fått namnet "Hot Stuff". Det klingar bekant i mina öron, är det inte något märke som har haft samma namn för en kollektion? Hur som helst, dessa saker är nya och här kommer således lite information:




Brightening Blush

Dessa rouge ger lagom färg till varje look. Pinch My Petals är fräsch och lätt blommig av rosa-lila toner som används på kinder, panna och haka för en söt utstrålning. Mocha Mi Amore är en rik plommon-brun nyans som passar utmärkt till att framhäva kindbenen. Papa Don't Peach ger en explosion av fräsch, ungdomlig strålglans lika solstrålar som träffat dina kinder, när som helst på året.

  • Pris: 250 kr




Lip Bronzer

Glasera dina läppar med samma solkyssta glow som din favorit Too Faced bronzer med Lip Bronzer! Varje tub innehåller två skimrande nyanser som skapar vackra gyllene läppar, perfekt på stranden! Glossen innehåller vitamin E och har härliga tropiska dofter. Välj bland nyanserna Snow Bunny, Sun Bunny och Pink Leopard.

  • Pris: 219 kr

Pure Bronze

Detta bronzingpuder är gjort av rena mineraler och krossade vattenpärlor som ger en naturlig, men perfekt bronzad ton hela året! Innehåller ljusreflekterande pigment som gör att din hud ser helt jämn och strålande ut. För en intensiv färg, tappa ut lite puder i locket och absorbera in pudret i en kabukiborste med cirkulära rörelser innan du applicerar det i ansiktet, för ett mer diskret resultat, svep över med en stor puderborste. Pure Bronze kan även användas som ögonskugga.

  • Pris: 390 kr



Det som fångar mitt öga bland dessa saker är rougen. De retroinspirerande förpackningarna och de ljuvliga nyanserna är helt i min smak. Nu vet jag inte om jag skulle betala 250 kronor för dessa, men fina är dem minst sagt!

All i want for easter..



Man måste ju få drömma lite ibland. Så om jag fick välja så skulle jag byta ut allt påskgodis mot lite sminkgodis istället, det skulle väl vara varje kvinnas dröm (eller min iallfall). Nu vet jag att detta inte kommer att ske, men, mamma (hundögon, blink, blink), detta skulle jag gärna vilja finna i mitt ägg:

1. Jag är totalt insnöad på mineraler och det är det enda jag använder nu för tiden. Nu när Bourjois släppt ett pressat mineralpuder så kan man inte bli annat än nyfiken. Bourjois Mineral Radiance Pressed Powder kostar ca 120 kronor hos Asos.

2. Jag måste verkligen ha nya penslar, så är det bara. Högst upp på önskelistan står det: en bra foundation- och concealerborste. Min från Kicks gick sönder efter några månader så den är ju oanvändbar. Kanske kan denna snedställda från Japonesque vara något? Och kan kanske Noubas läpp- & concealerborste vara något?

3. Läppsaker får jag aldrig nog av och denna palett från Bobbi brown skulle inte vara helt fel att äga. Här har vi Rose Quad och jag måste säga att färgerna skulle passa mig perfekt! $20.00 hos Nordstrom (som tyvärr inte skickar till Sverige, men har man vägarna förbi Köpenhamn så kan den köpas där).

4. För att läppglanset ska sitta där det ska och inte resa bortom din läppgräns så finns Too Faced Borderline till din undsättning. Jag är nyfiken och jag vill prova!

5. Min älskade Prep+Prime från MAC har tagit slut och jag gråter mig till sömns varje kväll. Nejdå, så farligt är det inte men jag måste helt klart ha en ny inom en snar framtid. Funderar på att denna gång testa den med SPF50, skulle vara bra nu till sommaren. Kostar ca 270 kronor hos en MAC-disk som ni finner på NK, PUB och Åhléns City i Stockholm men även i Göteborg och Malmö!


Vad skulle ni vilja finna i erat "drömpåskägg"? Berätta gärna, tycker att det är så roligt att läsa era svar!


Och när jag ändå är inne på ämnet: Glad påsk!

Everyday Minerals "Pick me up"



En sak som totalt glömts bort på mitt sminkbord är denna rosa concealer från Everyday Minerals. Förra veckan fann jag den igen och mindes hur bra den verkligen är. Se bara på bilden ovan, den trollar magiskt bort mina mörka ringar och synliga kärl. Det ser nästan ut som om jag varit framme med retuscheringsverktyget men det har jag icke ska ni veta!  Jag applicerar den genom att "klappa" in den med hjälp av en foundationborste från Kicks, det funkar bäst för mig.


Nyfunnen kombo



Två saker som inte används allt för ofta är:  Dior Addict Ultra-Shine nr.490 och Biotherm Glossy Splash nr.420. Hur kan man lösa detta då? Jo, slå ihop dem båda och se hur resultatet blir. I detta fall väldigt bra! Diorstiftet i sig är lite svårburet då det är en rätt stark, kall rosa färg men tillsammans med det korallfärgade glosset så blev det en perfekt vårfärg!

Tyvärr finns inte Biotherms sminksortiment längre här i Sverige (upplys mig annars om jag har fel), vilket är himla synd. Gillar deras läppglans som tusan men som tur är så köpte jag upp några när de reades ut förra året.



Paul & Joe Limited Edition Lipstick



Känsla för förpackningar har minst sagt Paul & Joe. Se bara på dessa skapelser, helt underbara! Blomgravyren gör det där lilla extra också. Jesus Amalia, jag tror att jag nästan måste ha ett. Dessa finns hur som helst att köpa hos Asos för 185 kronor styck. Nyfikna? Klicka då här!



Något som jag totalt glömt bort var att bloggen fyllde 1 år igår! Tänk vad tiden har gått fort och tänk som många underbara läsare jag fått under den här tiden. Tack för att ni läser och att ni finns, kram på er! Ni ska belönas så småningom, måste hitta ett riktigt fint pris först!

Fina fötter!



Men vilket väder vi har! Tänk att våren kom ändå. Halleluhja! I och med att våren nu är kommen så har jag fått ett stort begär av att vårstäda, inte huset utan mig själv. Klippa håret, fixa naglarna extra fina, fuska fram lite bränna och ta ett fotbad och snygga till fötterna. Det sistnämnda tänkte jag fokusera lite mera på och här kommer tips på passande saker:

1. Liva upp dina fötter genom att skrubba bort torr hud. Du kan använda en hederlig fotborste, denna från Kent, eller så finns Asquith & Somerset Foot Scrub som innehåller oljor från avokado, sesamfrön, morot och vetegroddar. Låter himla härlig! 139 kronor för borsten och 129 kronor för scruben, båda hos Eleven.

2. Man får inte glömma att smörja in fötterna också! Antingen med Cake walk från Cake beauty eller varför inte med Anatomicals Gorgan (Gone, Gone, Gone) Zola. Ett tredje alternativ är Shea Butter Foot Cream från det franska märket L'Occitane. 159 kronor för den första hos Bluebox, den andra för så lite som 27 kronor hos Asos och sist den tredje som kostar ca 85 kronor hos LookFantastic!

3. Gör naglarna snygga med lite färg! På bilden ovan ser ni nr 54 från Nouba följt av Just Tea-sing! från OPI och Soft pink från Clarins.

4. Hälarna behöver få sig en omgång med fotskrapan. Här har vi en från H&M som jag själv har och duger alldeles utmärkt. 19 kronor går denna loss på. När du ändå är igång kan du fila till naglarna lite med en snygg nagelfil från Bluebox och pusha tillbaka nagelbanden lite med just en nagelbandspusher från Eleven.


Nytt från Apoliva



Igår ramlade det in ett mail från Apoliva som handlade om deras nya linje med solprodukter. Själv har jag redan starat med solskydd, vårsolen brukar ju vara väldigt stark så det är lika bra att börja i tid.  Dessa produkter kommer att ingå i serien som kommer i butik (Apoteket) nu i april:

Sollotion SPF 10 –  200 ml. Pris 95 kr.
Sollotion SPF 20 –  200 ml. Pris 115 kr.
Sollotion SPF 30 –  200 ml. Pris 135 kr.
Reseförpackning SPF 20 –  Pris 45 kr
Sollotion Ansikte SPF 25 –  50 ml. Pris 79 kr
Sollotion Barn SPF 25 – 125 ml. Pris 109 kr
Solspray Barn SPF 30 – 200 ml. Pris 145 kr
Solspray SPF 15 – Pris 145 kr
Solstift SPF 30 – Pris 45 kr
After Sun – 150 ml. Pris 45 kr

" Apolivas nya produktserie består bland annat av Apoliva Sol Ansikte, en lätt gelcreme som även passar bra som vårdande dagcreme. För kroppen finns både solskydd i form av en lätt lotion som snabbt går in i huden eller en praktisk spray att välja mellan. Apoliva solstick skyddar läppar, näsa och öron - kroppsdelar som ofta är extra utsatta för sol. Solsprayen för barn är perfekt för ivriga barn som vill springa iväg och leka. Efter en dag i solen rekommenderas After Sun lotion som verkar lugnande och återfuktande. "

Alla produkter förutom After sun är oparfymerade. I informationen står det också att alla produkter är "mycket vattenresitenta", alltså inte helt hundra. Själv tror jag att jag ska köpa solstiftet,  både praktiskt att ha med sig i väskan och till ett humant pris.

Läs även:

Apoliva Care bodylotion
Apoliva Care
Apoliva hudvård

RSS 2.0