Notd

Japp, så här ser naglarna ut sedan ett par dagar tillbaka. Älskar den klarröda färgen. Det räcker gott och väl med ett lager och hållbarheten är även den bra!

image20

Notd

Så här ser naglarna ut idag! Som ni ser på bilden så är det H&Ms Hello kitty nagellack i färgen Darling Pink + ett silverglittrigt från Mavala. Med Mavala-lacket över så blir hållbarheten riktigt bra, men när man väl vill byta färg så är det ganska kämpigt att få bort allt, men det är bara att ta i med hårdhandskarna!

image19

EM

Nu har jag börjat få en liten samling av EM, och större ska den bli! Fick ett till paket för någon vecka sedan, och så här ser samlingen ut just nu:


Foundations
image13

Gillar verkligen original glo formulan, passar perfekt för mig!  Concealern har jag inte riktigt testat på allvar än, har bara kollat om det neutraliserade det röda bra, och det tycker jag!


Rouger
image14

Photo Album är lite för mörk för mig, men det är ändå en härlig färg, passar nog bra när man fått lite solbränna. Pink Ribbon är som gjord för mig, ska snarast köpa en stor burk. Light Pink använder jag mest som highlighter på kindbenen. Här är swatches på dem + ögonskuggan Wild flowers (bild nedan)


image18

Ögonskugga
image15

Ja, som ni ser så har jag inte så många ögonskuggor från EM men det är för att jag sällan använder det. När man är till skolan är det bara mascara som gäller. Men jag ville ändå ha en brun matt skugga för en snygg sotning (svart är inte min grej) så då fick denna följa med.


image16

En liten mini-kabuki fick också följa med och en större burk som jag blandar mina foundations i för att få den ultimata färgen, just nu så är det en blandning av sunkissed fair och beige neutral som är den ultimata kombinationen.

Recension av L'Oréal Double Extension

Nu har jag använt denna mascara i sammanlagt en vecka (sjuk = inge smink) och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Den har hyllats men jag tror nog inte att jag kommer att göra det. För mig blir det bara spindelben hur jag än gör, kan vara så att jag har helt fel teknik eller så funkar den bara helt enkelt inte på mig. Jag har på mascaran varje morgon i hopp om att jag ska få dem där glamorösa fransarna men det slutar bara med att jag går och tvättar bort allt.  Men om man ska sammanfatta kort vad jag anser om denna, både för- och nackdelar  så blir det nog så här:

+ Bra hållbarhet, böjen på fransarna håller
+ Ger långa fransar
+ Lätt att tvätta bort

- Spindelben på hög nivå

Det blir nog inget mer köp av den här mascaran, tror nog att jag snarast ska springa och köpa en Estée Lauder Lash XL som är min absoluta favorit hittils.

image12


Nyinköpt

Var en stund nere på stan idag och kom hem med en sådan här. Har aldrig testat en tvåstegs-mascara då jag har tyckt att det varit så krångligt. Men vem vet, jag har kanske helt fel. Jag återkommer med en recension!

image12

Åh nej

Hade tänkt att slänga in lite FOTD och EOTD den här veckan men tyvärr blev det inte så. Anledningen är den att någon av de nyinköpta sakerna har gett mig eksem och utslag, ser förskräcklig ut i ansiktet. Det är som stora sårskorpor i hela ansiktet som kliar och vissa har spruckit så det har börjat blöda. Jag har haft så här några gånger  förut men då har jag klurat ut vilka produkt det var. En gång var det en ansiktskräm från Weleda, en gång makeuprengörning från L'Oréal med flera. Men den här gången har jag ingen aning. Nu kör jag med kortison i hela ansiktet och får helt enkelt vara utan smink i någon vecka så att huden kan återhämta sig. Men det är så trist när sånt här händer.

image11


EM

Idag hade jag fått post igen, denna gång från Everyday Minerals. Då det är första gången som jag skickar efter så vågade jag inte riktigt ta fullstora förpackningar. Men om produkterna är så bra som det sägs skickar jag nog snart efter igen!

                         image10



Det är som sagt två foundations, ett rouge och ett läppstift. Har dock än så länge bara provat läppstiftet men jag återkommer med recension någon annan dag.

Lösa ögonskuggor

Jag älskar lösa ögonskuggor, mycket lättare att arbeta med när man väll fått till tekniken. Än så länge har jag inte skickat efter från MAD Minerals som jag länge planerat, men ska nog göra slag i saken då jag fått lite mer pengar. Men här kommer mina favoriter inom kategorin lösa ögonskuggor:


image9

Uppifrån och ner: Nouba Spicegold i färgen 34, Face Stockholm Eye dust i färgen Reality, Go Eye dust i färgen 19 och slutligen två stycken dust från BarryM, i färgerna 41 och 15.

Räddare i nöden

Alla har vi våra favoriter som vi dagligen använder och knappt kan vara utan. Här är mina nyfunna favoriter:
image8

Face Stockholm Volumizing Mascara var jag till en början skeptisk emot men när jag väl fick till tekniken så var jag helt såld. Har läst att vissa tycker att Face Stockholms mascaror är helt värdelösa, som även jag tyckte till en början, men jag har ändrat åsikt. Den här ger det resultat som jag vill att en mascara ska ge, fylliga fransar som ändå ser naturliga ut.

Nivea Volume Shine Ultra Glossy i färgen Toffee har en jättebra hållbarhet och läpparna känns återfuktade. Använder nästan det varenda dag så jag måste nog snart köpa ett nytt, kan inte leva utan det.

Bodyography Foundation Veil Primer fick jag hem i postlådan i fredags och har hunnit testa den nu. Gör huden sammetslen och gör så att sminket sitter bättre. Har varit en junkie av Mac's Prep + Prime men jag måste nog ge vika åt denna, för den klår den med hästlängder. 

Makeup Factory Push up gloss (Inte riktigt den på bilden, men hittade ingen annan) har den perfekta ljusrosa färgen (inte den på bilden) och läpparna blir även här härligt återfuktade. Finns att köpa hos Cubus (i vissa utvalda butiker)

Sexy mama från theBalm är pudret nr.1 (enligt mig) och slår Mac's Blot Powder som har liknande egenskaper. Så här skriver Inezza: " Sexys mamas unika formula med små, oljeabsorberande sfärer lämnar din hud mjuk och matt. Men vänta...det är mer! Sexy mama är osynligt, inte ens denmest närgångna beundrare ser några pudriga rester." Och detta stämmer faktiskt, man ser inte att man ens har puder och man blir verkligen len och matt. Så den håller vad den lovar

Bodyography Eye Primer kom också i fredags på posten och gör så att huden stramas åt under ögonen och trollar bort mina blåa ringar. Den är tunn, men det är bara bra. Då kan man bygga upp till den önskade täckningen.

EOTD

Detta pryder ögonlocket idag: Grundade med Eye primer från Bodyography, sedan använde jag ColorDefiner från Maybelline i färgen Satin Dragee över hela ögonlocket. Därefter använde jag en beige/benvit ögonskugga från BeYu över hela ögonlocket och även en vit ögonskugga från H&M som jag har under ögonbrynet och på mittpartiet. Jag markerade globlinjen med en ögonskugga från Nouba och gjorde en liten vinge med hjälp av en eyeliner från BeYu. För att få en klarare blick drog jag ett streck med en vit kajal från IsaDora. Sen lite mascara från Face Sthlm och lite ögonbrynsfix på det så var jag klar!

image5
Det jag använde:
image6

Första inlägget

Ja, nu gör jag det igen. Startar en ny sminklblogg i hopp om att jag verkligen ska hålla bloggen levande, men den önskan har alltid gått i kras. Men tredje gången gillt brukar man ju säga så jag får helt enkelt lita på det! Anledningen till att jag verkligen tror att jag kan klara det den här gången är att jag tar studenten om ca 2 månader, och detta innebär att jag har mindre att göra i skolan än förut.

Så för att göra en rejäl rivstart tänker jag slänga upp några inlägg idag, och detta är ju således det första. Anyway, igår så kände jag att det började klia i fingrarna, och det betyder bara en sak: shoppa! Så jag drog till den närmsta stora staden och inhandlade detta :

Ny hudvård

Man vill ju se någelunda fräsch ut nu när sommaren snart är på ingång så då köpte Nivea Summer Beauty för ansiktet (som jag även haft förut och är super) och så köpte jag Nivea Summer Beauty för hela kroppen. Är redan helt såld på den då den luktar så himla gott! På H&M så kostar den just nu 29,90 istället för 44,90. Sen vill man inte heller lukta apa så då slog jag till på ett deostick från Dove, även den luktar gott!

Nytt nagellack

Sen så var jag bara tvungen att köpa lite nytt nagellack, mina gamla har börjat torkat ut. Så det blev några stycken (som ni ser ovan). Från vänster till höger: H&M Hello Kitty i färgen Darling Pink, IsaDora Wonder Nail i färgen Summer Red, H&M i färgen Velvet Touch, köpte även aceton från Gripen, BeYu i färgen 186 (oj så påhittigt) och slutligen ett från Mavala i färgen Silver Glitter
.

NOTD

Då vi ännu är inne på ämnet nagellack så ser mina naglar ut så här idag! Voilà!

Nytt smink

När jag kom hem så hade jag fått paket från Mirage Cosmetics. Så sjukt snabba på leverans kan jag säga! Beställde på onsdagen och paketet var i mina händer på fredagen, och då hade jag även betalat med förskottsbetalning och det brukar ta mellan 1-3 bankdagar innan betalningen gått in. Så ett plus för det! Jag hade beställt Bodyographys foundation primer och eye primer. Har bara hunnit testa eye primern och redan nu kan jag säga att jag är såld. Mina blåa ringar under ögonen är som borta, vilket är ett under! Även med på denna bild är Maybellines ColorDefiner som var nedsatt på H&M. Har lite vagt testat denna men skuggorna sitter helt klart bättre.

Nu tar jag en liten paus men återkommer med fler inlägg!

RSS 2.0