Ett litet tips



Har ni koll på hur mycket eran mascara innehåller? Vi tar dessa två exempel som ni ser ovan. Kostar nästan detsamma men mängden mascara som ni får för pengarna varierar däremot. Masterpiece från Max factor innehåller 4.5 ml medan False lash effect innehåller hela 13.1 ml. Det är nästan tre gånger så mycket! Man betalar med andra ord rätt mycket för rätt lite gällande Masterpiece.

Lancôme goes mineral



Nu så har även Lancôme hoppat på trenden med mineralsmink, det var väl på tiden! Serien med mineral har fått namnet Ageless Minérale och dessa produkter finns:

- Perfecting and Setting Mineral Powder. $36.00
- Skin-Transforming Mineral Powder. $40.00
- Foundation Brush. $26.00

Jag har ingen vidare koll men jag tror inte att dessa produkter har landat i Sverige än. Det står inte heller något om Ageless på den brittiska hemsidan så det kanske gäller för hela Europa. Men i USA däremot så säljs den så vi får väl vänta och se hur det ter sig! Vet ni något så hojta gärna till genom att lämna en kommentar!

Ge mig, nu!



Bobbi Brown Platinum Pink Shimmer Brick. Kärlek vid första ögonkastet. Jag kan inte med ord beskriva hur vackert jag tycker detta rouge är. Ojoj. Jag som ska ner till Köpenhamn i sommar där man kan köpa Bobbi Brown, men undra om det kommer att finnas kvar tills dess? Man får väl hålla tummarna och hoppas, för detta måste jag bara ha!

Rosigt



Rosor är inte bara fint i vasen på bordet utan även på olika förpackningar. De är inte heller så dumma i olika hudvårdsprodukter, till exempel min favoritrengöring från Pai innehåller just det. Doftar gott gör det också! Nu så har jag hittat passande produkter till detta rosiga tema och detta fann jag:

1. The Body Shop har satsat på rosor nu till våren och de har lyckats väldigt bra! Själv skulle jag hemskt gärna vilja ha läppstiftet, just den färgen också. Jag föll för det efter att ha sett denna bild (visst måste hon ha universums snyggaste läppar?). Stiftet kostar just nu 95 kronor fram tills den 8e mars och jag tror nog bestämt att jag ska slå till på ett! På bilden ser ni även Radiance Stick (245 kronor) och ett rouge (295 kronor)

2. Det brittiska märket REN må vara av det dyrare slaget men jag skulle hemskt gärna vilja testa något ur deras fina sortiment. Till exempel deras lyxiga bodylotion Damask Rose Ramnose Biosaccharide Body Cream, skulle inte var helt fel att ha!

3. Rose & Co's Rose Petal Bath & Shower Creme skulle inte heller vara fel att ha. Tänk om badrummet skulle dofta gott av rosor, härligt minst sagt! Finns att köpa hos Eleven och går loss på 169 kronor.

4. Fint rouge från Bourjois i den passande färgen "Rose Frisson". Vintage pot blusher kostar ca 85 kronor och går att köpa hos Asos.

5. Lite nytt från H&M! Söt spegel att ha i väskan och ett set med en duschgel, lotion och peeling. Kostar 29.50 respektive 49.50 kronor.

Orchid Garden hos Nordstrom



Jag ramlade in hos Nordstrom och fick då syn på en ny kollektion från Estée Lauder med namnet Orchid Garden. Så som jag uppfattade det så var det en exklusiv sådan för just deras hemsida men man kan ju alltid hoppas på att sakerna kanske når diskarna i Sverige för pudret är ju bara för underbart! Titta bara på det! Jag tycker att det rent av är finare än deras puder från årets vårkollektion. Se och läs mer om sakerna här. Jag bör kanske tillägga att Nordstrom inte skickar till Sverige, lite synd allt för de har mycket fina saker!


Parfymer som jag vill ha!



Jag tycker att det är kul med parfymer, går gärna och doftar på alla som finns på Kicks om jag har tid över. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en ny men då priserna oftast är hiskligt höga så blir det aldrig någon. Men önska sig kan man ju alltid och dessa skulle jag inte ha något emot att ha ståendes på min parfymhylla:

1. För ett bra tag sedan fick jag ett litet prov på Replays parfym för tjejer och sedan dess är jag fast, den doftar så gott! Nu undrar ni kanske hur den doftar och eftersom jag är urdålig på att beskriva just dofter så tar jag Replays egna beskrivning av den:

- Top Notes: The enticing scent of Gala apple combines with sparkling citrus notes to create an instant attraction
- Heart Notes: The colourful sweetness of Mirabelle plum innocently leads you to a confident heart of dry woods
- Base Notes: The alluring scent of Tonka bean wraps a rich cocktail of scents

2. Be delicious Fresh blossom från DKNY finns nu att köpa hos Kicks fram tills den 4e mars och givetvis var jag tvungen att rusa dit och provsniffa. Som med de andra äpplena så föll jag även för denna och dessa noter kan du finna i parfymen:

- Grapefruit, Cassis, Apricot, Muguet, Rose, Jasmine, Apple, Blond Woods, Smooth Skin Accord.

3. Den bästa doften jag vet är den i mormors tvättstuga. Dels så väcker den minnen från de sommrar som man spenderade hemma hos henne och så älskar jag doften av nytvättat. Kan kanske Fresh Laundry från Clean vara något för mig kanske? Så här beskrivs den på Inezzas hemsida:

- Doftar lika gott hela tiden tack vare brasiliansk apelsin, rose otto, vit jasmin, bomullsblommor och mexikansk lime.

IsaDora Sparkling Lilac


Nu så ska jag nog vara tillbaka på banan igen! Jag har haft fullt upp den här helgen och har inte riktigt hunnit sitta vid en dator. Trött är jag också efter en uppesittarkväll med Oscars imorse. Det här året var galan bättre än någonsin (jag brukar följa den år till år) och jag kan inte få bort Natalie Portman från min näthinna. Vacker klänning och vacker kvinna minsann!



Det är inte ofta jag införskaffar mig nya lack men i lördags fick jag ett av min kompis Lovisa. Det är ett gammalt IsaDora-lack som kanske är 4-5 år gammalt men trots sin "ålder" så är det absolut inget fel på det! Lättmålat, snabbtorkat och jag är väldigt förtjust i färgen. Ser ni det fina skimmret? Ännu snyggare i verkligheten kan jag tala om! Tack Lovisa, detta är mitt nya favoritlack!

Hej!

Jag vet att det varit lite väl tyst på bloggen nu och dessvärre kommer det vara det idag också. Igår hade jag filmdag och plöjde jag igenom hela 5 stycken och idag så ska jag först och främst på 3års kalas och sedan blir det thaimat med mina tre bästa vänner. Men imorgon, då blir det fullmatat med inlägg! Vi hörs då!

Vitamin C+ 12H Radiance Makeup



Vitamin C+ är en hudvårdsserie från Lumene som innehåller bland annat fröolja från hjortron. Själv har jag provat deras närande dagkräm och den var inte alls så pjåkig! Nu har de iallfall utökat sitt sortiment med en foundation som fått namnet Vitamin C+ 12H Radiance Makeup. Så här beskrivs den på Åhléns hemsida:
  • Radiance Boosters™ frigör energi till din hud hela dagen och gör att den hålls naturligt felfri och strålande i 12 timmar. Arktiskt hjortron ger effektivt skydd mot de första tecknen på hudens åldrande. För alla hudtyper. 30 ml.
Priset är jag lite osäker på då de uppger två stycken olika, på ett ställe står det 120:- och på ett annat 95:-. Men något av dem två är det iallfall! Lumene hittar du hos Lindex, Kicks och Åhléns.

Vårfärg: Korall



Om man tittar färgmässigt på kläderna inför den kommande våren så är det mycket korall (t.ex. hos VILA). Snyggt är det minsann! Återigen gav jag mig ut på internet för att leta reda på passande produkter för färgtemat, dessa hittade jag:

1. Gillar man att smycka sina fingrar och vill ha något i just färgen korall så kan denna ring vara något! ca 80 kronor hos Asos.

2. Sweet kiss nr 11 från Nouba är sannerligen sött! Finns att köpa hos Kicks eller hos Eleven.

3. Benefit kan det där med läckra förpackningar och rouget Coralista är ett fint exempel på det. Läs mer om det här!

4. Duolack från Yves-Rocher i två fina nyanser av korall. Tyvärr tycker jag att priset (139 kronor) är rätt högt med tanke på att det är 8 ml lack sammanlagt. Men gillar man färgen så har kanske inte priset någon betydelse!

5. Rouge får jag aldrig nog av så jag slänger in två till! Här har vi ett från Vincent Longo som har namnet Day Play Duo Compact Blush och färgen heter passande nog Coral Crush. Blush Milano från Borghese i färgen Coral Elettrico (också passande!) fick också vara med på ett hörn. Ni finner dessa rouge hos Strawberrynet, klicka här och här!

6. Sist har vi ett snyggt läppstift från MACs Dame Edna kollektion. Färgen heter Coral Polyp och undrar du hur det ser ut i verkligheten kan du se en swatch här!


Recension: Apoliva Care Bodylotion


För ett par veckor sedan kom det ett paket med produkter från Apolivas nya linje Care. Torr som jag är så bestämde jag mig för att först och främst testa deras bodylotion. Så vad tycker jag då?

Jag har kommit fram till att den är helt okej. Den återfukter okej, doftar okej. Man får vad man betalar för kan man väl säga. Den gör inte nå underverk men den är å andra sidan inte dålig. Det enda jag kan anmärka lite på är att det tar en stund innan den sjunker in huden, men har man god tid på sig innan man ska dra på kläderna så är ju detta inget större problem. Ja, vi kan väl göra en sammanfattning: Den är okej.

Betyg: Medioker
Pris: 49 kronor
Innehåll: 200 ml



Så här sminkar jag mig till vardags!



Tänkte att jag kunde skriva lite om hur jag sminkar mig till vardags och vad jag använder för något. Vi kör igång på en gång tycker jag!

Bas

Jag grundar alltid med en primer på en rengjord och insmord hy. Jag har några stycken men MAC Prep + Prime är den som används flitigast. Den känns återfuktande och jämnar ut bra, dessutom så får hyn ett fint "glow". 

Sedan är det dags för concealer! Jag är lyckligt lottad med att ha i princip en finnfri hy så jag använder concealer främst för att ta bort mina mörka ringar under ögonen och för att gömma några brustna blodkärl vid näsvingarna. Jag använder mig av två stycken olika, Biotherm Forget It under ögonen och vid näsan. Om det är så att jag får någon elaking så använder jag istället mig av L´Oréal Touche Magique

Nu så är det dags för foundation! Jag har i princip helt övergivit den flytande varianten då jag tycker att det är smidigare med pulver eller som i det här fallet ett fast mineralpuder. Jag använder MAC Mineralize Skinfinish Natural och jag törs nog säga att det är den bästa foundation jag någonsin haft, ni kan läsa varför här. Jag applicerar den med en mineralborste från IsaDora över hela ansiktet.

Till sist avslutar jag med ett löspuder för att fixera grunden. Jag använder en stor puderborste från H&M och löspudret kommer ifrån MAC och heter Select Sheer.



Kinder, ögon och läppar

Lite färg på kinderna måste jag ha! Förut så förstod jag inte grejen med rouge men nu på senare dar så kan jag inte vara utan det. Det ger verkligen färg och fräschör till hela ansiktet! Jag använder Pink Ribbon från Everyday Minerals och borsten är en snedskuren variant från H&M. 

Tro det eller ej, men jag använder väldigt sällan ögonskugga. Inte ens när det är lite festligheter. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag är väl den där typen som vill ha så naturligt som möjligt. Missförstå mig inte, jag tycker att det är snyggt med en färglada och snygga ögonmejker men jag själv trivs inte riktigt i det. Men ibland när jag känner för att jämna ut locken lite så använder jag Rare Silk från Everyday Minerals.

För att ge lite intensitet och svärta till ögonen så lägger jag en eyeliner med hjälp av en snedskuren borste längs den övre fransraden. Innan den hinner torka så suddar jag in den så att linjen inte ska bli för markant. Eyelinern jag använder är från BeYu men använder alltså inte penseln som sitter i hatten, den är inge vidare. Borsten jag använder istället är köpt på ICA för en billig slant.

Jag har redan rätt täta ögonbryn så jag fyller aldrig i dem, men en någelunda snygg form vill jag ändå ha! Detta fixar H&Ms ögonbrynsfix, en favorit för mig och många av mina vänner! Innan jag använder gelen så borstar jag igenom brynen med en liten kam så att resultatet kan bli ännu bättre.

Tänk så lite mascara kan göra, man ser genast mycket piggare ut. Innan jag applicerar Define-a-lash från Maybelline så böjer jag alltid fransarna så att dem får en fin böj och en bra längd.

Slutligen ska läpparna få lite skimmer! Innan jag har på läppglanset så smörjer jag in läpparna med ett cerat så att dem inte ska bli alltför fnasiga, det blir även lättare att applicera glanset. Jag använder Max Factors Silk gloss i färgen Crystal Dew. Om jag tänker efter så har jag nog förbrukat ca 4 stycken, måste vara ett tecken på att jag verkligen gillar det! Lagom klibbigt och jag gillar glittret.






Escada Ocean Lounge



Jag är väldigt förtjust i Escadas dofter, själv så har jag Sunset heat som var deras sommardoft 2007. När det var rea på den förra året så bunkrade jag upp med ett par stycken, tycker att den doftar helt fantastiskt. Men nu är jag inne på min sista flaska och funderar nu på att prova något nytt. Kanske Escadas nya doft Ocean Lounge? Så här doftar den:
  • Toppnot: Lychee, Plommon, Päron ackord & Jordgubbsmaräng
  • Hjärtnot: Violblads sorbet, Mimosa blomma & Jasmin
  • Basnot: Amber, Vanilj & Teak
Släpps den 25e februari hos Söderfin så jag får hoppas att den kommer till något parfymeri snart, för denna måste jag bara dofta på!


Recension: got2b



Nu så har jag hunnit testa Scwarzkopfs Smoothing lotion tillräckligt många gånger för att kunna göra ett litet utlåtande, så nu kör vi:

Som jag skrev i det här inlägget så är detta en vit kräm som man applicerar i handdukstorkat eller torrt hår för att göra det mjukt och glansigt. Den är även värmeskyddande vilket jag tycker är jättebra. Så, är detta något att ha då? Absolut säger jag! Doften är helt underbar, så där härligt fruktig utan att det blir för syntetiskt! Mitt hår blir silkeslent och det livas upp det rejält. Mina frissiga hårstrån lägger sig även där de ska. Tror inte att jag behöver skriva så mycket mer, jag gillar denna skarpt och den håller vad den lovar! Bra pris är det också!

Tips: Använd inte för mycket, det tynger bara ner håret istället. Värm upp två till tre pumptryck i handflatan och kamma sedan igenom håret med hjälp av fingrarna. Ta något mindre vid applicering i torrt hår.

Innehåll: 200 ml
Pris: 50 kronor på Coop, 75 på Kicks.
Betyg: 5/5, baserat på pris, mängd och kvalitet.


Primers


Ni som inte vet vad en primer (eller även kallat makeup base) är så kan jag lite kort förklara det; En primer applicerar man efter sin dagkräm och gör så att huden blir jämn & slät och gör så att  makeupen sitter mycket bättre. Oftast är denna produkt ofärgad och ersätter alltså inte foundationen, utan gör så att det blir en bra grund för resten av makeupen. Men givetvis kan man använda den ensam, vilket min mamma gör. Lite dagkräm på och sedan ett tunt lager primer som mattar ner ansiktet och som tar bort det glansiga. Man kan helt enkelt göra lite som man vill! För att skapa en bra grund åt fransar, läppar och ögonlock så finns primers anpassade åt detta.

Jag själv skulle inte klara mig utan en primer, det är verkligen min bästa vän i necessären. Jag kör med MAC's Prep + Prime men tyvärr så är det nog bara ett par pumptryck kvar innan den är redo för soptunnan. Så för att spara in på den så använder jag Bodyography Veil foundation primer som också är riktigt bra. Fast nu har jag kanske, men bara kanske, hittat en som är rent ut av bättre än den från MAC (som jag har prisat här i bloggen). Betydligt billigare och lättare att få tag på. Vilken pratar jag om nu då? Serum Végétal korrigerande crème från Yves Rocher. Jag hårdtestar den för fullt och än så länge så gillar jag den skarpt!  Min hy blir galet jämn och jag upplever att sminket sitter bättre än någonsin. Men jag ska fortsätta testa den innan jag gör en recension här på bloggen!


Vad använder ni för primer till ansiktet? Har inte testat så många så jag vill gärna ha lite tips inför framtida inköp!


Budgettips: Lumene, som finns på Kicks och Lindex, har två primers för ansiktet i sitt sortiment. De har även en för ögonlocken! Priserna ligger på runt hundralappen.

På bilden ovan
: Becca Mineral SPF primer, Lancôme La base pro, Smashbox Photo Finish, Benefit "that gal", MAC Prep + Prime, Clarins Primer Instant Smooth Perfectiong Touch, Yves Rocher Serum Végétal korrigerande crème och Clinique Redness Solutions.

Alla hjärtans dag snart!



Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och jag tyckte att det kunde vara passande med ett inlägg med produkter som gör dig extra fin inför dagen:

1. Jag gillar The Body Shops Body butters, speciellt den med mango. Men Pink Grapefruit låter inte helt fel den heller. En burk på 200 ml blir din för 165 kronor!

2. Paul & Joe har mycket fint i sitt sortiment, bland annat deras Facecolour Powder i färgen "Lullaby". Finns att köpa hos Asos.

3. Om man inte gillar att använda parfymer på grund av dess starka doft så kan en kroppsspay vara att rekommendera, något som jag själv använder till och från. The Body Shop har en som doftar Cassis Rose och kostar 155 kronor.

4. Söt pincett i form av ett hjärta. Sweeze Heart kostar 289 kronor hos Eleven.

5.
Matta skuggor är mer min sak än skimmrande sådana. Urban Decay har några i sitt sortiment och "Illegal" är en färg som tilltalar mig. Går att köpa hos Blush!

6. Ansiktsrengöring med druvkärnor, låter väl lockande? Grape Antioxidant Face Wash från Oriflame kan du köpa från deras hemsida.

7. Läppbalsam med vitamin E och pepparmintsolja som gör dina läppar lena och fina. Barry M Lip Balm i färgen "Strawberry" finns både att köpa hos Satine och Asos.

8. Till sist så har vi tre fina lack från Nails Inc. Färgerna som följer med i kitet heter "China Town", "Pall Mall" och "Shoreditch" och finns att köpa hos Asos.

Fina frisyrer!



Jag har länge drömt om ett långt, utsläppt och lockigt hår men nu när jag tillslut börjat få bra längd på det så sätter jag ändå upp det i en slarvig hästsvans eller knut. Sanningen är att jag är lite lat gällande att fixa håret och orkar oftast inte föna, platta eller locka det. Men det ska det bli ändring på och jag ska nog börja variera mig lite mer! Jag är väldigt svag för flätor och de är ju inte heller speciellt svåra att göra. Gillar verkligen Jessica Albas (övre raden t. v) och Sarah Michelle Gellars (övre raden t.h) varianter. Scarlet Johanssons (nedre raden t.v) är inte heller så pjåkig och en klassisk, glänsande knut à la Cate Blanchett blir sällan fel. Jag får prova mig fram och se om jag lyckas göra liknande frisyrer!

Bilder lånade från Veckorevyn.com


En rosa dröm



Grammy Awards gick av stapeln den 8e februari och när stora galor har ägt rum så gillar jag att titta på de bilder som togs från röda mattan. Jag blir otroligt inspirerad till olika makeuper, frisyrer och så är det trevligt att titta på fina klänningar. Denna gång fastnade jag för Katy Perry, titta på donnan! Hon ser helt bedårande ut, håret är perfekt, likaså sminket. Klänningen är som en rosa dröm. Jag vill också gå på gala och vara så där fin!

Nämen, ser man på!



När jag skulle logga in på blogg.se's startsida fick jag en liten överraskning, en väldigt bra sådan. Ett av mina inlägg var med som lästips. Detta var ju trevligt! Ni hittar inlägget här.

Utmanad!

Nu har jag blivit utmanad igen, denna gång av Yta som gjort en liten enkät som jag ska svara på här i bloggen. Självklart antog jag utmaningen och här kommer således mina svar:

Om du under resten av livet bara fick använda 3 saker under varje kategori - vilka?

Ögonskuggor - nyanser : Jag skulle gott och väl klara mig med en nyans, som är Rare Silk från Everyday Minerals som har den ultimata benvita nyansen, enligt mig. Men om jag ändå har två val till så slår jag till på Wild flowers (matt, brun) från samma märke och en svart från Clarins!

Ögonskuggor - märken: Det blir nog ett liknande svar som ovan, vi drar till med Everyday Minerals. Sedan så slänger vi in BarryM (fantastisk pigmentering på skuggorna) och sist Clarins. Så ser läget ut just nu.

Läppar - gloss: Nämen, bara tre? Detta blir nog svårt. Men vi säger Max Factor Silk Gloss i färgen Crystal Dew (favorit sedan en lång tid tillbaka), Benefit Her glossiness "Didn't hear it from me" och "Who are you wearing". Så, det var tre, men jag har många fler som jag vill ha med kan jag lova!

Läppar - stift: Detta blir däremot enkelt, för jag använder aldrig stift. Men vi säger Biotherm Aquatic Shine nr "535", bara för att.

Rouge: Jag har nyligen börjat använda rouge så jag har inte hunnit att testa så himla många. Men de som jag gärna sveper över kinderna är "Pink ribbon" från Everyday Minerals, "New car smell" från dito och IsaDora "Cool Candy".

Nagellack: China Glazes lack "Tickle my triangle" och DV8, sedan "Sheer meadow" från IsaDora för att jag gillar färgen så mycket.

Och så tre övriga skönhetsprylar som du absolut inte vill klara dig utan: MAC Mineralize skinfinish natural, Maybelline Define-a-lash och MAC Prep + Prime. Samma fråga fick jag när jag var med i Amelia och svaret är fortfarande detsamma!

Vårfärg: Grön



Grönt är det knappast här hemma. Här har vi slitit med våra snöskyfflar för att göra gångar på gården och göra den mer framkomlig. Ni skulle bara se! Men jag har gott mod än, våren kommer. Men nog om det, nu lite gröna saker:

1. Själv vill jag inte lägga ner en förmögenhet på smycken och då är det ju bra att det finns billiga alternativ. 4 fina armband från H&M blir dina för 59 kronor. Nelly Accessories har också enkla och billiga smycken, det ovan blir ditt för 29 kronor!

2. Varför inte matcha armbanden med lite gröna naglar? Här har ni "Green- Wich Village" från OPI!

3. Blinga till dina lock med en fin eyeliner. Här har ni en glittrig från Too faced med namnet Starry Eyed Liner i färgen "Obsessed Fan". Finns att köpa hos Eleven.

4. Sist lite skuggor! Grönt passar väldigt bra till mitt kopparbruna hår men är tyvärr en färg jag aldrig använder, fast det kan det bli ändring på. Här ovan ser ni en skugga från Clarins i färgen "Jungle Green", Nouba Double Bubble i färgen "55" (vad påhittigt) och till sist en duoskugga från Too Faced med namnet "Lucky Charms". Dessa skuggor kan du köpa här, här och här!


Rosa var det ja!


Jag blev så pass inspirerad av mitt rosa inlägg så jag var tvungen att lacka om naglarna till Mavala "Riga". Vårig färg kan man nog allt säga att det är, och jag gillar den skarpt. Inte bara färgen utan själva lacket också som är lättmålat, torkar fort och får en fin krämig och blank finish. På bilden har jag målat tre lager!

Smycka dina naglar!



Fann en bild på Lady Gaga vars frisyr var ganska uppseendeväckande (se bild här) men det jag lade märke till var något helt annat, nämligen hennes fina rosett på nageln. Jag föll som en fura, jag älskar det!

Vad tycker ni? Tummen upp eller tummen ner?

100% Pure Organic mint lip balm



Gillar du polkagrisar så kan detta läppbalsam vara något för dig! 100% Pure Organic Mint Lip Balm heter detta och som namnet antyder så är det 100% naturligt och innehåller massa nyttigt för dina läppar och doftar även gott av mint. Denna produkt har precis kommit in till Eleven så spana in det här, men passa på att ta en titt på 100% Pure's övriga sortiment, de har mycket fint att erbjuda! Själv skulle jag gärna vilja ha Body Scrub, Organic Mango. Mums!

Vårfärg: Turkos



Jag passar på att slänga in ett till inlägg med ännu en vårfärg, nämligen turkos som är en utav mina favoritfärger. Dessa saker ser ni ovanför:

1. Om du inte vill ha färg på locken eller naglarna så kan kanske ett par snygga örhängen och ett fint armband sitta på sin plats! Örhängena kommer ifrån H&M och armbandet från märket Angela Gotborn som finns att köpa hos Nelly

2. De få gånger jag använder färg i min ögonmakeup så blir det oftast turkost. Dessa tre skuggor skulle gärna få vara en del av min samling, och dessa är Color Design Eyeshadow från Lancôme i färgen Pretty Blue, Eyeshadow från Urban Decay i färgen Shattered och slutligen en Pain Pot från MAC i färgen Delft.

3. Rosa är favoritfärgen på naglarna men tätt efter kommer turkost. Pop art från Lizzie är en nyans jag mycket väl kan tänka mig! Finns att köpa hos Asos.

4. Rama in ögonen med en snygg penna som glider på lätt och sitter bra. Ovan ser ni 24/7 Glide-On Eye pencil i färgen Covet från Urban Decay. Går att köpa hos den svenska webshoppen Blush!

Veckans bloggtema hos Pret-ty.se

Som medlem i PRET-tys bloggnätverk så får man varje vecka en liten fråga som man sedan besvarar i sin blogg. Veckans fråga lyder: Hur råder vi bot på torr vinterhud?

Om man skulle slå upp "torr hy" i en uppslagsbok så skulle man troligtvis se en bild på mig. Som tur är så börjar det bli bättre då jag varit noga med att smörja in hela kroppen mig varje morgon och kväll. Jag använder oftast The Body Shops Body butter, speciellt mangovarianten. Doftar gott, funkar bra och framför allt, jag tål den!  Till mina torra händer så använder jag en handkräm från Apoliva som faktiskt är väldigt bra. Brukar ha med mig den i väskan för stramande händer är aldrig roligt, inte heller när det blir sprickor. Utöver detta så skrubbar jag kroppen någon gång i veckan för att ta bort de torra flagorna, brukar använda mig utav en skrubbhandske som finns att köpa billigt på bland annat H&M.

Till ansiktet så använder jag en rengöring från Pai, närmare sagt Camellia & Rose. Huden känns härligt återfuktad efter användning. Två gånger i veckan brukar jag även använda peeling, köpte senast en ny igår från ACO som funkar helt okej. För att sedan fuktbomba ansiktet så använder jag för närvarande Fuktcreme, även denna från ACO. Ett tips är att applicera din ansiktskräm snabbt efter att du gjort rent ansiktet då det fortfarande är lite fuktigt, då hinner nämligen inte huden torka ut mellan. Förutom dessa saker så lägger jag även en mask 2 gånger i veckan, min hy mår bra av det och blir inte lika glåmig som den annars är så här års. Jag använder Apivitas Revitalizing face mask.

Det är alltså så här jag gör för att råda bot på min torra vinterhy!


Ännu ett tips



Hörni, ville bara berätta en kort grej. Jag köpte min Smoothing lotion från Schwarzkopf för 75 kronor på Kicks, men igår när jag var och handlade på Coop Extra så såg jag till min förvåning att dem tar 50 kronor, för exakt samma vara. Så har du planerat ett inköp och vill spara 25 kronor så är ett tips att du spanar in Coop eller din närmsta matvaruaffär!

Vårfärg: Rosa



Jag vill mest av allt att snön ska töa bort och att vårsolen ska börja titta fram! Är så trött på detta kalla och gråa väder som vi har. Lite värme och fågelkvitter skulle nog liva upp dagarna lite och göra mig piggare. Men det står nog inte på får vi hoppas! Så länge kan vi titta på en fin vårfärg, nämligen rosa! Dessa saker ovan skulle jag inte tacka nej till:

1. Jag har på den senaste tiden blivit helt galen i klockor och vill nästan ha alla jag ser. Men jag skulle mer än gärna vilja pryda min handled med denna rosa från Tritoni, skulle vara perfekt nu till våren! Finns att köpa på deras hemsida och hos Nelly.

2. Att smycka sig fint vill man ju också göra, så detta fina armband från märket Ms Bijoux skulle sitta fint. Går att handla hos Accessora.

3. Några svep med en fint rouge över kinderna livar upp hela ansiktet. Ovan ser ni ett randigt från Pop Beauty och ett i kulform från Paul & Joe. Båda finns att köpa hos Asos, klicka in er här och här!

4. Rosa naglar är aldrig fel och är nog den mest förekommande färgen i min nagelsamling. Dock skulle jag vilja utöka den något, gärna med Rosy Future från OPI. Finns att köpa hos Asos eller hos den svenska webshoppen Nails, Body & Beauty.

5. Ett snyggt rosa läppstift måste man ju också ha! Mango Butter Lipstick från Korres Colour skulle nog passa mig då jag älskar mango, sedan så är färgen Frost Pink inte helt fel den heller. Även denna finns att köpa hos Asos!

Makeup à la Hayden Panettiere




Golden Globes stundade för ett tag sedan och jag tycker att det alltid är lika roligt att titta på bilderna ifrån röda mattan. Det finns mycket inspiration att hämta och ovan ser ni Hayden Panettiere med en makeup som tilltalar mig, gillar de sotade ögonen. Nu så kommer det lite tips på passande produkter för att göra en liknande makeup!

1. Satsa på en tunn bas så att din egna hy lyser igenom. Tinted Mineral Moisturizer från Face Stockholm är ett alternativ!

2. Ingen mascara i världen gör så att ens egna fransar blir lika långa som ett bar lösögonfransar, men Masterpiece Max från Max Factor tar dem en bit på vägen!

3. Rama in ögonen med en mjuk kajal som du senar suddar in. Too Faced har en matt, svart penna med namnet Lava Matte som kan lämpa sig till jobbet.

4. Rosiga läppar passar till allt, både till vardags och fest. Max Factor Lipfinity Colour & Gloss i färgen Shimmering Pink och Kiehl's läppglans i färgen French Rose kan vara passande!

5. Få fin färg på kinderna med hjälp av rouget Wanted Blush i färgen Sculpting Woodrose från Helena Rubinstein.

6. Forma fina ögonbryn med hjälp av DuWops lilla kit BrowWow som innehåller det behöver!

7. Skapa en fin gråsvart sotning med inslag av lite brunrött med skuggorna Eye Shadow Trio i färgen Twilight från Smashbox och den nya skuggan Color Intrigue Eyeshadow Duo i färgen Pink Clover från Elizabeth Arden.

Nya produkter från Apoliva



I november förra året fick jag förmånen att testa delar ur Apolivas sortiment. Precis som Lipgloss Bitch skriver så var produkterna helt okej och jag hade inte heller förväntat mig så mycket mer.  Men nu har de lanserat nya produkter som fått namnet Apoliva Care och dessa produkter riktar sig till kvinnor med hår och hud som behöver lite extra omvårdnad. Produkterna är milda och har en fräsch, diskret doft. Passar ju mig perfekt som har en känslig hud så det ska bli kul att prova! Dessutom är de rätt så fina att ha i badrummet då de tagit fram en finare design. De produkter som kommit är:

- Duschkräm. Pris: 34,50:-
- Bodylotion. Pris: 49 :-
- Balsam. Pris: 42,50:-
- Schampo. Pris: 42,50:-




RSS 2.0