Färger till blåa ögon


Kajsa
undrade om jag kunde göra samma sak som för brunögda som till blåögda, och självklart kan jag det!

Det finns även varma och kalla blåa ögon, precis som med de bruna. De som är lite varmare går mer åt det gröna hållet (vilket mina gör) och de kalla ögonen är lite isigare och går mer åt grått. Ni ser skillnaden på Carmens och Megans ögon nedanför, vars ögon är kalla respektive varma.

Många tror att om man har blåa ögon så kan man således inte ha något blått på locken, men visst kan man det. En snygg blå skugga kan göra ens egna ögon ännu blåare så det bara att prova. Blått finns i en mängd nyanser och passar både kalla och varma. Om du nu vill ha en blå skugga till dina, vi säger kalla ögon så kika då efter en som går åt grått, och tvärtom om du har varma, kika då efter en blågrön. Personligen tycker jag att det är jättefint att plocka upp och matcha färgen på ögonen med en liknande skugga som går i samma ton på locken.

Om man är ute efter att framhäva sina ögon så mycket som möjligt så är kontrastfärger som koppar, guld och rost fint att ha. Det gör så att ens ögon "ploppar" och ens ögonfärg blir mer intensiv. Även färger som plommon och aubergine funkar bra, och precis som jag förklarade ovan så försök att hitta skuggor som passar bra till just dina ögon, en guldig skugga kan både finnas i varma och kalla nyanser.

Men är man inte så van att använda färg så är den klassiska sotningen med svart som huvudfärg ursnyggt till blåa ögon och det blir sällan fel. Du drar då allt fokus till dina ögon och precis som med de ovanstående färgerna så gör svart så att dina ögon framträder mer och tycks få en mer intensiv färg.


Kommentarer
Postat av: XL-skönhet

Toppen! Då vet jag att jag (instinktivt?) har valt rätt färger till mina kalla blå ögon :-)

2009-01-08 @ 16:53:58
URL: http://www.metrobloggen.se/xlskonhet
Postat av: Jill/Naturligt Vacker

Jätterolig idé att du svarar på frågor så här på bloggen :). Blir väldigt inspirerad! Du är duktig på färg. Får jag utmana dig med en ny fråga? ;) Jag har Blågrå ögon med gult i mitten, som i vissa ljus/humör ändras till gröna. Detta kallas väl melerade ögon skulle jag tro :P. Vill du göra en likadan underbar analys som tidigare? Fast för melerade? Please...? ;)

2009-01-08 @ 19:58:03
URL: http://naturligtvacker.blogg.se/
Postat av: sofia

Precis som Jill här ovanför så tror jag att jag har melerade ögon fast mer gröngråa och ibland blågråa. Skulle du kunna göra något liknande inlägg om sådana ögonfärger? Jag vore väldigt tacksam för jag har varit sugen på att köpa någon palett å de vore roligt att veta vad jag passar i :)

2009-01-08 @ 22:45:43
Postat av: Johanna

XL-skönhet: Men så bra då! :)Jill: Visst gör jag det, mer än gärna! Kanske inte kommer upp imorgon men på lördag :)Sofia: Jag fixar det! :)2009-01-08 @ 23:01:32
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/
Postat av: Marybeth

När du ändå håller på får du gärna göra en för gröna ögon med.. jag har skaplig koll men alltid kul att läsa, du verkar ju som sagt här ovanför ha bra koll.. :)

2009-01-09 @ 01:10:49
URL: http://marybeth.blogg.se/
Postat av: StefanWeei

Heej! :) Kolla gärna mitt senaste inlägg om "Modebloggar" och Wikipedia och bidra med din åsikt! ;)

2009-01-09 @ 01:12:48
URL: http://stefanweei.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Tack snälla! Det var intressant :):) Jag visste det med kontrastfärger. MEn inte det med svart skugga :D Det ska provas! Kajsa

2009-01-09 @ 11:27:09
Postat av: Caroline Elisabeth

Sv: hahah ja visst blir man? :D Riktig snygging haha. Kan förstå att pojkvännen ville att jag skulle tvätta av mig masken haha :DJag gillar dina inlägg angående ögonfärgerna! :DKram

2009-01-09 @ 16:06:52
URL: http://www.metrobloggen.se/carrobarros
Postat av: Jill/Naturligt Vacker

Tack så hemskt mycket :). Du är så duktig på att tipsa!

2009-01-13 @ 22:47:24
URL: http://naturligtvacker.blogg.se/
Postat av: Evelina

Väldig bra tips tycker jag! :-) fortsätt! / mvh

2009-02-04 @ 00:53:52
URL: http://evielajna.blogspot.com
Postat av: Emma

Det som är snyggast till blå ögon är nog guld eller bruna färgen. Detta lyfter de blå i ögonen super snyggt! I like!!!

2009-04-13 @ 18:15:50
URL: http://emla82.blogspot.com
Postat av: Bella

Bra tips!! Superkul att läsa denna bloggen! Bra jobbat :)

2010-03-26 @ 15:04:56
URL: http://anomalhy.blogg.se/

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0