Ändrad design för Summer Beauty



Jag stod som ett fån framför hudvårdsavdelningen igår på H&M då jag letade efter min kära brun utan sol från Nivea. Jag gick hylla upp och hylla ner utan att få syn på den. Ett slag trodde jag att den utgått från sortimentet men som tur var så hade den bara bytt skrud (till det bättre, tycker jag). Pjuh. Så om det är någon annan som använder denna så vet ni nu att ni ska kika efter designen till vänster på bilden!

Vårfin med FACE Stockholm



Så här tycker FACE Stockholm att du ska se ut i vår! Visst, man har sett de röda läpparna och eyelinervingen förr men oavsett vad så kommer det alltid att vara snyggt. Så här står det på deras hemsida:

"The fresh, flirtatious lip, just-been-kissed flushed cheeks, soft healthy skin and sultry, glowing eye, combine a sweet sophistication with spirited femininity that passionately announces: “Spring is in the air!

Dessa produkter behöver du för att skapa looken:

- Mineral Foundation
- Magic Wand
- Pearl Eyeshadow, #4
- Eye Dust, Vanity
- Brow Shadow, Myrrah
- Black Gel Eyeliner
- False Eyelashes
- Black Volumizing Mascara
- Correct Pencil
- Express Lipstick
- Alert Pot Gloss
- Splendid Blush



(Bilder och information från FACE Stockholms hemsida)

Favoritlöspuder!



Visst, jag har inte testat så många löspuder så jag vet inte riktigt hur detta står sig mot andra men jag gillar verkligen Select Sheer loose från MAC. Silkeslent är bara förnamnet, otroligt finmalet, drygt och jag gillar att det både mattar ner och tillför lyster på samma gång. På bilden nedan så ser ni det subtila skimmret, mycket fint ska ni veta! En annan sak som är bra med det är att det inte "dammar" så fort som man skruvar av locket. Med vissa löspuder så uppstår det stora moln och nysningarna är ett faktum.

Priset på detta puder är jag lite tveksam på då det i sommar blir två år sedan som jag köpte det. Men jag tippar på ca 230 kronor. Väl värt sina pengar enligt mig!



Mayday mayday

Jag får egentligen skylla mig då jag mycket väl vet att jag har en extremt känslig hy. Men gjort är gjort och så här blev det efter att jag provat en dagkräm från Make Up Store för några dagar sedan. För att ni ska förstå skillnaden så har jag fin och slät hy utan blemmor i vanliga fall. Men man lär sig av sina misstag och hädanefter ska jag alltid prova på käkbenet innan jag applicerar något i hela ansiktet.


Kan tala om att det är betydligt bättre idag. Då det sved och nästan brann i huden så tog jag en allergitablett i hopp om att det skulle hjälpa och det gjorde det verkligen. Usch, jag hatar min hy!

Läppglansfavorit!



För min del är det rätt ovanligt att jag köper en och samma sak mer än en gång. Men tänk att man ibland hittar på saker som man inte kan vara utan, i detta fall så är det Max Factors Silk gloss i färgen Crystal dew. Nyligen köpte jag mitt 4e exemplar och det måste ju vara ett tecken på att jag verkligen gillar det här. Detta på grund av att jag älskar det fina skimmret och glittret. Likaså hur det känns och sitter på läpparna. Drygt är det också och priset är humant med sina 90 kronor. Som ni redan förstått så gillar jag det här. A lot. Beaucoup. Un sacco. A fondo. Ja, ni fattar. Väldigt mycket.


Fake it, don't bake it.

Jag vet att man förknippar våren med pastelliga nyanser men jag kan inte låta bli att tjuvstarta med lite bronzer. Inte till den grad att jag ser solbränd ut utan snarare en mer lätt solkysst look. Lite på pannan, tinningarna, hakan, näsan och under mina kindben. Klart, man ser genast lite fräschare ut! Dock måste jag införskaffa mig en ny då jag använder en antik variant från en gammal palett som införskaffades för en herrans massa år sedan. En matt & inte en allt för orange variant vill jag ha och just nu lutar det åt Bahama mama från theBalm. Men bronzerdjungeln är ju stor så jag får ge mig ut på jakt för att se om jag hittar någon! När jag ändå är ute på samma runda får det nog bli en brun utan sol också.



Dessa saker skulle jag inte tacka nej till:
Bahama mama från theBalm, Cocoa Pigmented Bronzer från 100% Pure, Terracotta Pearly Powder från Guerlain, Terracotta Light Sheer Bronzing Powder från Guerlain, Bronzing Duo Compact från Clarins och slutligen Terracotta Bronzing Brush, även denna från Guerlain



Back on the track

En vecka har bloggen legat död, det ber jag om ursäkt för. Eller, det är ju inte jag som ska be om ursäkt. Utan det är ju min dator som sedan skyller på alla dessa virus. Men problemen är nu åtgärdade och jag är nu tillbaks på den rätta banan.

Förra veckan var jag in på Lidl för första gången. Även fast att det var en mycket kort visit så hann jag med att fastna framför deras sminhylla som stod där fint mitt på golvet. Vad som följde med hem kan ni se här nedan, det vill säga ett manikyr-set från Suhada som kostade dryga 40 kronor. Jag hade inga förväntningar alls när jag begav mig hemåt men det visade sig att detta var ett litet fynd faktiskt. Relativt lättmålat (den smala penseln är lite svår att måla med), lacken torkar fort och bottenfärgen är perfekt. Dessutom följde det med en hel del mallar, 120 stycken rättare sagt. Flaskorna är också rätt stora med sina 9 ml. Tror nog besämt att det blir franskt hela våren för min del.



Paus

Tillfälligt avbrott, återkommer när datorn är frisk igen.

Nytt stift från L´oréal igen!


Idag när jag satt och bläddrade i en ELLE så såg jag en reklambild från L´Oréal med bland annat stiftet Colour Riche Shine Gelée. Detta var något nytt för mig så jag blev förstås nyfiken.  Nu så har jag sökt runt lite och hittat  information om detta nya läppglansliknande stift. Det ska tydligen innehålla bidrottningsgelée, shea smör och massa vitaminer, låter ju rätt trevligt för ens läppar! Tyvärr tycker jag att förpackningen är rent utav tråkig, tycker att dem kunde ha satsat på en mer slimmad variant. Men som man brukar säga, smaken är som baken!

Enligt tidningen ska det nya stiftet vara ute i butik vecka 11, vilket det är nu. Så vi får väl vänta och se när det kommer för jag har inte sett till något än! Upplys mig gärna om ni andra vet något.

Update: Ninni var gullig och berättade att de finns redan på Åhléns I Nordstan (Gbg). Så håll utkik!

"I want it all, and i want i now"



Det har borrats, det har skruvats, det har sågats och det har borrats lite mer. Ovanpå det så har det även grävts. Från sju till fem. Varje dag. Vad babblar jag? Jo, jag babblar om jordvärme. Jag vet knappt var jag ska ta vägen då det springer massa rörmokare hit och dit. Jag kan inte vara vid datan för här är dem också och härjar, men nu så. Nu har dem åkt hem för dagen och jag har äntligen tid över till att skriva lite här.

Som ni kanske redan vet så älskar jag att sukta efter saker. Denna gång så suktar jag efter Coastal Scents fina Contour & Blush Palette. Åh säger jag. Vill ha. Nu. På momangen. Jag gillar att skugga och lyfta fram så detta skulle helt klart vara något för mig. De 6 skuggorna är stora, 6.2 cm i diameter och går på $19.95 (ca 180 kronor). Det blir nog en sådan en vacker dag! Kanske rougepaletten nedan också. Och kanske alla deras paletter. Ojoj. Fina saker är det minsann! Spana in deras utbud HÄR.

Har ni testat någon palett från Coastal Scents? Berätta gärna!


Vårfärg: gul


Ännu en vårfärg, denna gång gult! Igår trodde jag att våren var på ingång då solen sken och snön droppade från taken. Men idag istället, nej då ska det vara snöstorm, iskalla vindar och tö i en och samma röra. Tack för den du! Men här kommer lite saker i gula nyanser som kan liva upp det lite:

1. Klockor kan jag aldrig få nog av, skulle vilja ha en i varje kulör och form. Här är en retroinspirerad variant från Adidas. Blir din för ca 680 kronor, hos Asos. (Länk)

2. Solen är bra stark nu på våren så det är bra att skydda ögonen. Vill du kanske ha ett par gula? Då kan kanske dessa vara något! Ca 130 kronor hos Asos. (Länk)

3. Gula naglar är faktiskt inte alls så tokigt, själv har jag ett från Nivea som är bombat med massa guldskimmer. Det är fasligt snyggt! Två andra lack som ser snygga ut är dessa två, det ena från Ciaté i färgen Super Poke och det andra från Essie i färgen Shorty Pants. (Länk & Länk)

4. Vi avslutar det hela med några skuggor. Ovan ser ni en fin palett från YSL's vårkollektion, en monoskugga från Clarins i en pigg gul nyans och ännu en palett, denna gång från Too Faced. Snygga allihopa tycker jag! (Länk, Länk & Länk)


Steel wheeling white



Det är inte ofta jag går loss med skuggorna framför sminkbordet men när jag väl har tid över så är det nog bland det roligaste jag vet! Detta blev resultatet denna gång, en ganska så dramatisk sminkning med inslag av lite blått. Jag går inte in på hur jag la makeupen men sakerna som jag använde ska ni få iallafall:
  • Lumene Beauty base eye
  • Eyeshadow by H&M, White
  • Viva la Diva Glitterdust, Silver
  • Clarins Kohl powder, Black
  • Maybelline Roller color, Steel wheeling
  • Cosmetics factory eyeshadow, Kornblå
  • Cat cosmetics kajal, Espresso eye
  • H&M Lösögonfransar
  • H&M Glitter eyeliner, Turquoise

(Bilderna är tagna vid två olika lampor och i dagsljus)




Magnetica



Detta är Collistars senaste vår- och sommarkollektion som fått namnet Magnetica. Så här står det på deras hemsida:

" A hyper-sensual, irresistible and magnetic make-up. The manifesto of spring-summer 2009, of which it fully interprets the free and effervescent spirit, Magnetica takes on the trendiest shades of the moment. Pink, violet but also green and light blue, ready to suddenly light up and amaze with iridescent and holographic effects. For the evening, handsfuls of golden and silver glitter. A real tribute to that irresistible "je ne sais quoi" that bewitches, enchants and fascinates. "

Det som fångar mitt öga i den här kollektionen är de fina kajalpennorna Kajal Duo. Mosaikskuggorna Double Effect eye shadow Wet & Dry är inte helt fel dem heller! Den blåa med de turkosa inslagen skulle jag gärna vilja ha. Förutom dessa två saker så ingår även:

Highlighting Magic Powder
Extra-gloss hologram,
Three-Dimensional Supermascara Violet,
Vibrazioni di colore Lipstick
Perfects Nails Enamel


För att läsa mer om kollektionen och om produkterna som ingår så kan du klicka HÄR. Vill du veta var närmsta återförsäljare av Collistar så klickar du HÄR.





Romantic



Är det bara jag som blir trött av det här gråa vädret? Jag gäspar var och varannan minut och ögonlocken måste hållas uppe med hjälp av nypor. Jag vill bli pigg och jag vill ha sol! Nu på momangen helst. Men nä, det är väl bara att vänta som vanligt på att snön ska töa bort (vilket tar några ljusår). Hur ska jag bota min vårabstinens? Jo, jag plockar fram Mavala Romantic! Lacket har en härlig korallrosa färg som verkligen skriker vår och jag blir faktiskt lite piggare bara av att titta på det. Torkar snabbt och är lättmålat. Tummen upp!



Rosiga läppar



Nu så kommer det äntligen en bild på läppstiftet Roseflower nr 03 från The Body Shop. Jag måste säga att jag gillar det som tusan! Glider lätt på läpparna, har en härlig glans, doftar gott av rosor och sitter länge! Sedan så är hylsan himla fin också. Som ni läser så är det bara positivt. Tummen upp från mig!

Gästrecension av Maybelline Affinitone



Då jag inte kan testa allt som finns (fast jag skulle gärna vilja) så frågade jag min svägerska Maria om hon ville ställa upp med en kort recension på Maybellines foundation Affinitone. Visst gjorde hon det och så här tycker hon:

" Affinitone är lätt att applicera, täcker bra och man behöver inte så mycket då den är dryg. Jag trodde först att jag valt en för mörk färg men efter några minuter så var det som att den anpassade sig till min hudton. Resultatet blir väldigt natuligt och håller hela dagen. Återfuktar bra och har dessutom en snygg förpackning! Det enda negativa med den är att man måste vara snabb på med korken då den är rinnig. "

Maria har använt en svamp till sin foundation och som ni kanske redan förstått så gillar hon den väldigt mycket! Jag blir faktiskt sugen på att testa den själv. Tack Maria för din recension!

Pris: 125 kronor på Lindex

Passion and Roseflower



Igår så blev det lite tid över innan det var dags för bio så jag och min mamma gick med raska steg till The Body Shop för att titta lite. Jag ville gärna ha ett Roseflower-stift så det blev ett sådant men även ett body butter fick följa med. Nöjda är vi med våra köp då det var specialpris på båda sakerna, läppstiftet gick på 95 kronor istället för 149 och smöret kostade 98 istället för 165. Så nu ska det testas, kan knappt bärga mig från att prova stiftet!



Glansigt svall - så gör du!



Ett snyggt, plattat och glänsande hår är sällan fel, titta bara på Mischas enkla men ändå otroligt snygga frisyr! Här får du lite tips på hur du ska gå tillväga för att skapa en liknande:

- Har du nytvättat hår så börja med att kamma igenom det och applicerar sedan en värmeskyddande spray eller kräm (finns även mousse). Detta gör så att ditt hår inte slits av värmen från hårfönen och det tillför även glans och stadga. Föna nu ditt hår torrt med hjälp av en borste.


- Nu är det dags att platta till håret lite! Nu har du redan en värmeskyddande produkt i håret men om du vill så kan du ta din värmespray och ha i lite mer. Ta dock inte för mycket, det gör bara så att håret tyngs ner och vänta gärna en stund innan du börjar så att sprayen hinner torka in. Dra nu plattången genom håret på en inte allt för hög värme och avsluta med att böja till topparna lite för att få en snyggt avslut på håret.

- Nu så kan du ha i glansdroppar alternativt en kräm som ger glans. Ta en klick i handflatan och värm upp det så att det blir enkelt att applicera. Dra sedan händerna igenom håret, både underifrån och ovanifrån. Du ska inte massera in produkten utan dra lite lätt ovanpå. Avsluta det hela med att applicera en glansgivande spray. Nu kan du om du vill sätta upp håret i en enkel hästsvans eller ha det utsläppt, snyggt blir det vilket som!


(Detta är bara tips, självklart kan du göra lite som du vill. Skippa plattången, gå direkt på glansdropparna, ta enbart glansspray. Huvudsaken är att ni blir nöjda med erat resultat!)

RSS 2.0