Färger till bruna ögon


Grandinar'n undrade:

"
Hej! Du verkar ju ha koll med det här med smink... :) Vilken/vilka färger på ögonskuggan passar brunögda? KRAM!
"

Tack för din fråga, jag ska försöka svara så gott jag kan! För det första så finns bruna ögon i olika skalor, ungefär som att man antingen kan ha en varm underton respektive en kall underton i sin hy så kan man ha varma ögon respektive kalla. Så vad passar brunögda i för färger då? Vi börjar med dem varma bruna ögonen, vilka brukar dra åt det röda hållet. Till dem passar såklart varma färger väldigt bra. Färger som koppar, rost, guld och oliv är att rekommendera, men för att förstärka din ögonfärg så kan blått och grönt vara något. Välj de som går åt det varma hållet och med kanske lite guldstänk i.


Till dem kalla bruna ögonen så kan man sikta på färger som går mer åt grått, se bilden nedan så förstår du. Man behöver inte begränsa sig till de gråa och bruna nyanserna utan vill man ha färg så går även det bra ,precis som med de varma. Men som sagt, titta efter de som går åt grått, de passar dig allra bäst!

Detta är bara förslag, men vill du prova kalla färger med varma ögon och tvärtom så är det bara att testa dig fram! Huvudsaken är att du tycker att det är snyggt och trivs i det.

Kommentarer
Postat av: kajsa

ÅÅååh vad bra du förklarar!! Bra att du visar bilder till också! Du har inte lust att göra samma exempel, fast till vad som passar blåögda? Kram till dig och din fina blogg. /Kajsa

2009-01-06 @ 22:15:31
Postat av: sminkjante

Bra jobbat. Kräver en del jobb ett sånt här inlägg.

2009-01-07 @ 13:14:40
URL: http://sminkjante.blogspot.com
Postat av: Johanna

Kajsa: Tack, vad glad jag blir! Och självklart gör jag ett inlägg för blåöga, allt för mina läsare :)Sminkjante: Tack, känns bra att man får lite respons :)

2009-01-07 @ 13:37:02
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/
Postat av: Kajsa

:):)Toppen! Tack vad du är snäll! :D

2009-01-07 @ 20:43:24
Postat av: Grandinar'n

TACK!!:D

2009-01-10 @ 17:24:22
URL: http://ceekaay.blogg.se/
Postat av: Johanna

Kajsa: Tack själv! :)Grandinar'n: Var så lite så! Nöjet på min sida :)

2009-01-11 @ 16:27:49
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/
Postat av: Lillstumpan

Hejsan!

Jag har buna ögon som skiftar lite i grönt och gult. Skulle du säga att jag har varma eller kalla?P.S. Älskar din blogg!

2009-01-12 @ 22:02:16
URL: http://jemmma.blogg.se/
Postat av: Johanna

Lillstumpan: Hej, kul att du hittat hit!Det där är lite svårt för mig att säga, men jag försöker!Om du har brunt som grundfärg som drar åt det röda och guldiga så har du varma ögon. Om du sedan har gula och gröna skiftningar i dina röda ögon så är dem fortfarande varma. (Du ser Nathalies ögon ovanför? Dem är ju som du ser lite rödare än om man jämför med Britneys)Går dina ögon lite mer åt det, ja, ska vi säga grön/brun/svarta (du ser Britneys)så är dem kalla. Och det skulle jag nog säga att du har du då hade skiftningar i grönt och gult, vilket brukar vara tecken på kalla men det kan ju givetvis variera. Men jag skulle nog gissa på att du har kalla! :)Hoppas detta hjälpte! Tack för att du gillar bloggen!

2009-01-13 @ 21:49:27
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh, tack för de bra tipsen!

2009-01-14 @ 18:49:10
URL: http://jemmma.blogg.se/

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0