Nu har man fina fötter!


Varmt och skönt är det minst sagt! Härligt! När jag ändå satt och njöt av solen så tog jag mig ett fotbad. Praktiskt, man behöver inte oroa sig för att skvätta runt med vatten på golvet och så torkar fötterna snabbare än snabbt. Men vad använde jag för saker kanske ni tänker? Det ska jag tala om!



Förutom baljan på den första bilden, som är rätt självklar, så använde jag detta: Lite manikyr- och pedikyrverktyg som mamma köpte för någon krona på auktionsloppis, ett sommrigt nagellack från IsaDora, mjukgörande fotkräm från Scholl och fotsalt från dito. Fotsakerna fick jag för några år sedan och är lite osäker på om de fortfarande säljs. Om de gör det så rekommenderar jag dem varmt, är verkligen toppen! Mjuka fötter är bara förnamnet. Sen blir vattnet härligt poolblått av saltet. Jag tycker iallfall att det är himla fint! Fullständiga namn på produkterna är: Deep Moisturising foot cream och Fresh Step uppfriskande fotsalt.




En närmare titt på etuiet ser ni längst upp. Har nästan allt som man behöver! Vilket kap mamma gjorde när hon just köpte det för endast en liten krona. Gammalt är det också men då allt var oanvänt så fungerar de finfint! Sist så slängdes lacket "Peach Coral" från IsaDora på naglarna. Måste nog säga att det är ett av mina favoritlack och framförallt ett perfekt till sommaren! Lite fler bilder ser ni här. Hittar ni det i någon realåda på t.ex H&M så slå till för bövelen! Själv såg jag det för några veckor sedan.

Hallå där!

Trögt. Det kan man väl minsann säga att det är här. Men jag har verkligen haft fullt upp den här veckan och jag kom precis hem ifrån en sju timmars resa nerifrån de småländska skogarna upp hit till norra Västmanland. Nu ska jag först och främst läsa igenom alla bloggar som jag prenumerarar på genom Bloglovin och sedan blir det nog sängen. Vi hörs imorgon då det banne mig ska komma upp lite nytt här!

Maybelline Dream Liquid Mousse foundation



Ibland får jag ett ryck som resulterar i att jag surfar in på en del sminkmärkens hemsidor för att spana in läget lite. Idag blev det bland annat Maybelline's amerikanska hemsida där man oftast ser märkets nyheter. Något som jag blev glatt överraskad över var att deras storsäljare Dream Matte Mousse (som jag själv ägt många exemplar av) har kommit i en flytande variant som fått namnet Dream Liquid Mousse!

Jag är fullt medveten om att man varken får Adrianas utseende på köpet och inte heller den retuscherade hyn men jag kan inte låta bli att vara lite nyfiken. När jag gick på högstadiet så var burkvarianten en given favorit då jag på den tiden hade fet hy. Men med den torra hyn som jag har nu så funkar den inte alls. Men den flytande varianten kanske gör det?  Tyvärr så kan det vara som så att produkter som lanseras i USA aldrig når Sverige men Maybelline brukar vara rätt bra på det så jag väntar med spänning till den (förhoppningsvis) kommer.

Maybelline Dream Liquid Mousse foundation:
  • Air-whipped formula provides skin perfecting coverage.
  • Smooth, 100% poreless finish with natural luminosity
  • Air-brushed natural perfection
  • Blends effortlessly for a flawless, air-brushed finish.
  • Oil-free, Fragrance-free, Dermatologist Tested, Allergy Tested, Non-comedogenic – won’t clog pores.
  • Safe for sensitive skin, good for all skin types

- - - > Spana även in: Reklamen för Dream Liquid Mousse & ytterligare information om produkten



Sommarfint!



Jag är svag för fina, sommriga färger och mönster. Sedan så gillar jag saker som är ämnade för kinderna. Så att denna dosa från Clarins skulle falla mig i smaken var väl inte så konstigt kanske. Skimmriga kinder på sommaren är ju så himla vackert och det skulle jag enkelt fixa med hjälp av den här! Jösses vad jag vill ha den! Visst, finns säkerligen bra budgetalternativ à la H&M men det är ju just den här som jag har hakat upp mig på och som jag gärna vill ha. Jag får väl hålla tummarna för att den kommer till Sweden så att jag får spana in skönheten!

Clarins Instant Sun Light går på $36 (ca 290:-).

Testar: XM Focus



Den senaste månaden har min hy varit katastrofal, mycket värre än vad den brukar vara. Jag tror nog bestämt att jag ska ära den historien med ett eget inlägg lite senare idag. I korta drag så har jag haft stora, cystiska finnar som gjort så förbannat ont så ni kan inte förstå (eller så gör vissa av er det). Ansiktet var till och med svullet ett par dagar men tack och lov så har de dragit sig tillbaka. Kom de av sig självt eller var det något som jag reagerade på? Det får ni veta lite senare!

Förutom dessa förbannade finnar så fick jag även en ännu mera torr hy på köpet. Tjoho vad roligt. Då det inte finns så många krämer som jag tål så har det blivit lite knapert med insmorningen. Min kära Neutrogena Norweigan Formula Ultimate Moisture finns ju inte längre att köpa så det var ju lite lagom surt. Jag har iallfall sökt på alla de ställen som jag kan söka på utan resultat.

Men helt utan ansiktskräm kan jag ju inte vara så nu har jag fått prov på en som heter XM Focus (tänk så bra att man kan få prov!) som finns att köpa på bland annat Hälsokost. Krämen är anpassad till en extra torr och känslig hy och innehåller 10% Cutopan Complex som är en kombination av gurkmeja och lakritsrot. "...XM Focus används med fördel kontinuerligt på extra utsatta områden av den som besväras av extra torr, känslig och problembenägen hud...". Ja, låter ju som att detta verkligen kan vara något för mig. Det återstår att se!

Läs vidare: XM Focus

Lancôme Photôgenic Lumessence


För ett tag sedan så fick jag lite prover på tre olika foundations som jag var intresserad utav. En av dessa var Lancômes lyster- och fuktgivande foundation Photôgenic Lumessence.

Jag har hunnit med att prova denna ungefär tio gånger och jag tycker att det räcker för att skapa en god uppfattning om produkten. För att ni ska förstå vad det är för slags foundation jag talar om så klistrar jag in en beskrivning från Beautyplanet:

"Lancôme Photogenic Lumessence är en lätt foundation som ger perfekt täckning samtidigt som huden tillförs fukt och näring. Denna foundation innehåller en unik kombination av lystergivande pigment som ger huden lyster och tar bort glåmighet. Med sitt innehåll av den exlusiva ”Aqua-Catch” formulan ger Lancôme Photogenic Lumessence huden fukt i upp till 24 timmar! Lancôme Photogenic Lumessence passar alla hudtyper. "

Den ska alltså vara lätt, ha bra täckning, ge lyster, fukt och ska passa alla hudtyper. Allt från fet till torr hy. Okej, vi kör på en enkel lista:

Lätt: Absolut! Känns knappt att man är sminkad. Foundationen är hyfsat tunn (vilket jag gillar) och är lätt att jobba med.
Täckning: Okej, täcker inte allt men gör alla skavanker mindre synliga iallfall.
Lyster: En väldigt vacker sådan måste jag säga! Lystern ser otroligt naturlig ut och kan nog pigga upp villket ansikte som helst.
Fukt: Svårt att säga om den känns fuktgivande men den känns väldigt skön på huden. Lite svalkande på något sätt.
Passar alla hudtyper: Passar den torr hy? Absolut INTE, tyvärr. Jag vill inte så hemskt gärna se ut som ett långhalsat djur som är på rymmen från Kolmården. Men på de icketorra partierna i mitt ansikte så satt den som en smäck.
Övrigt: Har SPF 15, håller hyfsat bra och är väldigt dryg. Kan uppleva att den torkar rätt fort, vilket kan vara bra men om man ska tona ut kanter så kan det nog bli ett problem.
Pris: 405 kronor. Huvaligen.

Mycket positivt men lite negativt också. Att den skulle passa alla hudtyper stämmer väl inte riktigt så ni som är torra eller har torra partier kan nog skippa den här. Inget för torrisar helt enkelt! Tycker att var lite synd för jag gillade den, men jag sörjer inte för det. Detta var ju ett prov för att se hur den passade mig och det gjorde den inte. Tur att jag tog mitt sunda förnuft och frågade om ett prov istället för att ha impulsköpt en hel flaska. Gör det du också om du är intresserad av denna (eller någon annan)!

Dior Color pop sommaren 2009!



Nu kommer det lite kollektionsbilder! Somliga av er kanske tycker att det är mindre roligt att läsa just om nya kollektioner men det gör inte jag, tvärtom. Tycker att man kan få så mycket inspiration, även om det är ett märke som inte riktigt passar ihop med ens budget. Så denna gång blir det Diors Color Pop!

Färgglatt minst sagt (framgår i och för sig inte riktigt av promobilden)! De saker som frestar lite extra är nagellacket Bubble Gum (rosa/korall) men det kan jag nog hitta i en billigare variant. Även Shimmer Star Pressed Powder i färgkombinationen Pop Diamond är inte så tokig den heller.


Slubabblat för min del nu, här kommer lite information om sakerna:

Övre bilden:
  • Diorshow Iconic Extreme Waterproof Mascara.
  • Dior Crayon Eyeliner i färgen 033
  • Dior Vernis i färgerna Bubble Gum och Lychee Reflects 
  • Diorskin Shimmer Star Pressed Powder i färgen Pop Diamond
  • Dior Addict Lip Glow i färgen 001
  • Dior Addict Ultra-Gloss Reflect i färgen Vinyl Coral


Andra bilden:
  •  Dior Addict High Shine Lipstick i färgerna 154, 374 och 864 (de två sistnämnda är ej med på bild, se då här)
  •  DiorKiss i färgerna 851 (rödrosa) och 541(korall).
  •  Dior 5-Colour Iridescent Eyeshadow i färgerna 859 (rosa) och 259 (blå).
  •  Dior Bronze Harmonie de Blush i färgerna 001 och 002.

Sist deras "specialsak" (i våras hade dem ju en väskliknande palett), nämligen Cristal Shine!

(Källa: Nordstrom, Dior, A Touch of Blusher)


En blågrön skapelse


Nu var det ett bra tag sedan som jag visade upp lite ögon! Men då jag inte använder skuggor till vardags så blir det inte så ofta. Men idag hörrni, då kände jag för att skapa en blågrön sminkning! Jag tog tag i penslarna och lite färglada skuggor och här ser ni resultatet. Ja, färgglatt minst sagt! Just kombinationen grönt, turkost och blått är enligt min mening himla snygg.

Lite saker då som jag använt. Vi kör en enkel lista:

Grund: Lumene Eye primer och en vit krämskugga från en gammal palett.
Skuggor: Två stycken skuggor från min W7 palett (ni ser en glimt av den i det här inlägget), en från en kvartett från Zalan (finns att köpa på Cubus) och den matta skuggan Vanilla från Make Up Store.
Fransar: Lösfransar från H&M som är ditsatta med lim samt mascaran Define-a-lash från Maybelline
Eyeliner, kajal och bryn: Lite glittereyeliner från H&M längs fransarna, svart kajal från e.l.f, ögonbrynspenna från H&M och lite ögonbrynsgel från dito!

Jag drar inte hela faderullan om hur jag gått tillväga utan kan säga lite kort att jag började med den giftgröna skuggan och fyllde sedan på med en turkos och sedan en mörkblå. Dessa skuggor tonades sedan ihop med hjälp av en lite större ögonskuggsborste. La även den matta skuggan nedanför brynet. Drog lite glittereyeliner längs med fransarna, duttade dit fransarna ovanpå och sedan lite mascara. Samma skuggor under ögat och lite kajal på vattenlinjen. Sedan fix av ögonbryn. Klart!

Hoppas att ni gillar det ni ser!



Vanilla från MUS, kvartetten från Zalan (den uppe till höger använde jag) samt lite skuggor från paletten (de två skuggorna i "mitten" kom till använding)



(Bilderna är tagna i dagsljus och i lampljus)

Hawaiian Tropic Sunkissed



I det här inlägget så visade jag upp saker som jag skulle vilja ha inför sommaren. Nu har jag gjort listan något kortare då jag igår köpte läppglanset Sunkissed Mango & Papaya från Hawaiian Tropic som innehåller SPF25. Nu får det vara slut med brända läppar! Dessutom är glanset riktigt trevligt faktiskt. Känns väldigt behagligt, läpparna blir härligt glossiga och det ger lite färg. Jag säger som Heartcore Therése: världens kap! 39 kronor fick jag betala hos Parelle men du kan fynda det något billigare på ICA. Finns även att köpas hos Eleven!


Mango & Papaya

Frankenlack



Hej på er! Det har varit tyst här, jag vet. Kanske lite väl tyst. Men man brukar väl säga att solen är bloggarens värsta fiende? Fast det beror inte bara på det, inspirationen har varit nere på noll men så kan det vara ibland. Den håller på att gå uppåt igen så snart kommer det väl fullkomligen regna inlägg här!

Lika som P'ssion och Killer Colours så har jag testat att frankat ett eget lack. Men vadå, frankenlack?  Jo, det är ett lack som man själv har slängt ihop. Det kan vara en blandning av olika lack men man kan även hälla i lösa ögonskuggor och varför inte lite glitter för att få fram en alldeles egen färg!

Jag gjorde mitt frankenlack på en grund av ett genomskinligt toplack från Viva la Diva. Det har stått länge på sminkhyllan och aldrig riktigt kommit till användning så jag roffade åt mig det plus lacken Viva la Diva nr 6, IsaDora Magic Frost, IsaDora Sheer Meadow och även ett vitt lack från Suhada (som jag då förstås glömde att nämna i bilden ovan). Jag droppade i lite av varje lack i det genomskinliga och ja, resultatet ser ni ovan. Jag var ute efter ett lilagråaktigt lack som jag skulle använda som bas i fransk manikyr och jag tycker faktiskt att jag lyckades rätt bra! Jag är himla nöjd och jag kommer definitivt göra fler frankenlack.

RSS 2.0