KMS

Idag åkte jag med far min till storstaden (nej, inte Sthlm) för att göra lite ärenden. Jag skulle ha köpt min födelsedagspresent men då den var slut i butiken så blev jag utan. Men imorgon gör jag ett nytt försök  då jag ska gå ut och äta lite gott och sedan dricka lite gott med mina fina vänner. Men helt tomhänt blev jag inte idag. Jag gled in på Rusta för att kolla in deras sortiment och hittade en back där de sålde ut KMS Hair play för fjuttiga 10 kronor. KMS kan man köpa på frisörsalonger och brukar vanligtvis gå loss på 150-200 kronor. Så detta var ju som hittat!

Favorit: Eyebrow fix

Till vardags så fyller jag aldrig i mina bryn då jag tycker att mina är så pass täta. Men för att  få en snygg form på dem ändå så använder jag mig att detta ögonbrynsfix från H&M. Lätt att arbeta med och formen håller verkligen hela dagen. Jag får aldrig ett dåligt resultat! Räcker überlänge och kostar bara en liten slant (49.50 kr). Åh, vad jag gillar denna lilla tub! Jag är redan inne på min andra och det är alltid ett bra tecken. Det är inte så ofta man hittar något som man köper fler exemplar av!

Lite primers


Jag kan knappt tänka mig ett liv utan en primer. De gör verkligen underverk! (Om ni inte riktigt vet vad en primer är så kolla in detta inlägg).  Jag har några stycken som ni ser på bilden men det är främst min Prep+ Prime från MAC som jag använder och verkligen gillar! Den är den bästa i gänget, fast dem andra funkar bra dem med. Lumenes kan ni köpa på Kicks, den från Bodyography kan beställas från denna sida och om man vill ha den från MAC så får man bege sig till Stockholm, Göteborg eller Malmö.

(Från vänster till höger: Lumene Eye Beauty base, Lumene Lip Beauty base, Lumene Face Beauty base, Lumene Crystal radience, Bodyography veil foundation primer och MAC Prep + prime)

Lätt som en plätt!

En väldigt enkel sminkning fick pryda ögat igår. Använde två matta skuggor med namnen Wild flowers och Rare silk, båda från Everyday minerals. Ett svart streck drogs längs hela ögat med hjälp av en eyeliner från BeYu och fransarna målades med Define-a-lash från Maybelline och brynen fylldes i med en brun penna från H&M. Klart!.

Recension: L´Oréal Demaq expert


Vid det senaste shoppingtillfället så fick jag med mig prover hem på L´Oréals rengöring Demaq expert, Milk-to-toner. Nu har jag hunnit testa den och kan nu berätta vad jag tycker!

Det första som jag lägger märke till är den otroligt starka doften. Här har man verkligen överdoserat med parfymen, något som jag inte gillar. Konsistensen på innehållet är ungefär som en dagkräm och man behöver inte speciellt mycket för att få bort sminket. Huden blir faktiskt otroligt len! Men tyvärr, efter några minuter börjar huden strama. Och nu har jag fått eksem. Varför var jag så dum och testade den för? Gah. Jag vet att jag inte tål parfymerade produkter men då tyckte jag att den var värd ett försök. Men kom ihåg, jag har väldigt känslig och torr hy, så ni som blivit välsignade med en normal kan nog ha denna, för den var väldigt behaglig att använda och man blev väldigt mjuk, en stund iallafall. Kom ihåg det!


Betyg: Med tanke på min hy, 1/5.
Pris: Ingen uppgift


Nya förpackningar!



Jag har nämnt det tidigare, men Lumene har förnyat sina förpackningar gällande deras primers. Upptäckte att jag hade alla så jag tog med en jämförande bild till höger!

Halloween!



Vill man satsa på en snygg halloweensminkning så ska man spana in MAC's idéer. Kreativa minst sagt! Skulle jag få välja en av de ovanstående sminkningarna så skulle jag nog vilja se ut som "Night bloom", den är så ljuvlig att titta på!

N.Y.C Pencil & Pout



Lite röda läppar för en gång skull! Använde samma läppglans som i denna sminkning men dess riktiga färg kommer inte riktigt fram där på grund av det kalla dagsljuset. Men som ni ser på bilderna ovan så är det lite orange/guldigt och jag gillar verkligen färgen! Själva glanset är mer transparent än vad man tror så det gäller att vara generös. Vet dock inte var man kan köpa detta, men inte i Sverige iallafall. Jag fick min när jag köpte denna rosa låda!

Mmm...Mörk choklad!



Jag skrev förut att jag var lite nyfiken på Angels Spa och speciellt deras duschkräm som doftar choklad. Det snappade mamma upp och jag fick den igår när jag fyllde. Mums vad den doftar gott! Jag tror att jag är lite förälskad. Jag är alldeles tokig i choklad och kan aldrig få nog av det, speciellt mörk. Av min bror så fick jag just mörk choklad från något ställe i Venezuela. Och jag är nog lite kär i den också, för godare choklad har jag aldrig ätit! Men nu var det duschkrämen jag skulle prata om, och jag återkommer om hur den är för jag har inte hunnit testa den än. Hoppas att den är så bra som jag tror att den är!

Ha den äran!



Ja, idag så är det min födelsedag! Hela 19 år blir jag! Dagen kommer att firas på restaurang med den närmsta familjen och vem vet, jag kanske får något skönhetsrelaterat? Det återkommer jag om isåfall! Grattis till mig!

Vid tidsbrist



Ibland blir det lite stressigt framför spegeln, även om man egentligen har god tid på sig. När sådana situationer uppstår så brukar jag använda detta för att ändå få en snygg makeup:

Börjar med att smörja in ansiktet med lite dagkräm (ACO Vårdande ansiktskräm). Duttar på med lite papper för att ta bort överflödet. Sedan blir det självklart primer som jag inte kan leva utan (MAC Prep + Prime). Sedan concealer under ögonen för att lätta upp ansiktet och se lite piggare ut. (L´Oréal Touche Magique). Tar en stor, mjuk borste och lägger på lite puder för att jämna ut. Applicerar till önskad täckning (MAC Mineralize Skin finish). Sveper lite rouge över kinderna så att ansiktet får färg (IsaDora Perfect powder rouge "Cool candy"). Böjer fransarna lite snabbt, slänger på lite mascara (Maybelline Define a lash), lägger en ljus skugga över hela locket för ljusa upp och lyfta det partiet (Everyday Minerals Rare silk). Ögonbrynen fixeras snabbt med en gel (H&M Eyebrow fix). Avslutar med ett snyggt gloss! (Benefit Her glossiness "Who are you wearing"). Nu är jag redo och snygg!

Tar detta verkligen bara 5 minuter? Låter snarare som 20! Men jag har faktiskt tagit tid och senaste gången gick det på 4 minuter och 8 sekunder! Så det så! Men givetvis, jag har vanan inne för att göra en make på 5 minuter har skett många gånger.



Ett försök till franska naglar



Attans så snyggt fransk manikyr är. Men attans vad svårt att göra en egen! Men för att vara första gången så tycker jag faktiskt att det blev rätt bra. Här har jag det nya lacket som bas som jag köpte idag och det passar alldeles ypperligt att ha som grund! Och vad fin jag känner mig med snygga naglar! Så här kommer jag nog ha hela hösten och vintern!

Lite nytt!



Mamma drog med mig till närmsta stad för att leta efter en födelsedagspresent åt mig (fyller på torsdag) men kom inte hem med någon. Men jag kom inte hem tomhänt heller! Imorse när jag sminkade mig så upptäckte jag att det knappt var något kvar i min primer från MAC. Jag är helt bestörtad! Men då Lumene har en liknande med skimmer i som jämnar ut huden snyggt så begav jag mig till Kicks och där så visade det sig att dem gjort om förpackningarna! Tog med en jämförande bild så får ni själva bedöma om det var till det bättre. Denna primer heter Crystal Radience som till skillnad från deras mattande primer innehåller ljusreflekterande partiklar. Säljs just nu för 65 kronor istället för 100, in och fynda!

Sedan så blev det ett nytt nagellack som jag ska ha till fransk manikyr. Köpte ett kit från Viva la Diva i  Stockholm förra veckan men den rosa basfärgen funkade inte på mig. Så då köpte jag ett lack från IsaDora med namnet Sheer Meadow som kommer funka alldeles utmärkt tror jag! Köpt på Lindex för ynka 19 kronor!

När jag handlade på Kicks så fick jag lite prover, två stycken på Max Factors Miracle Touch (som jag hade en gång, men gav bort den) och två, stora generösa prover på Demaq expert som är en rengöring från L´Oréal. Proverna är på 50 ml styck! Ska bli intressant att prova!

Freeze 24/7


Plumpade läppar är egentligen inget för mig då jag tycker att mina duger som dem är. Men då jag ändå hade ett prov på Freeze 24/7's läppförstorare så kan man ju alltid prova! Hade på ett jämnt lager över hela läppen och visste inte alls om det skulle göra ont eller inte. Men det enda som kändes var en slags "kall" känsla, ungefär som när man ätit en Vicks blue. Efter en stund, jag tippar på fem minuter, så tog jag mig en titt i spegeln för att se om det blivit någon skillnad. Men nje, bara ytterst lite. Läpparna fick främst en mer jämn färg men så mycket större blev dem nog inte. Man blir lite lurad av själva glanset (vilket jag tycker är ett väldigt snyggt sådant) som ger en illusion av ett större plut. Men det var kul att testa ändå men jag tror nog att jag håller fast  mig vid det traditionella läppglanset!

Betyg: 2/5, för glanset i sig är snyggt.
Pris: 295 kronor hos Eleven

Rosiga läppar



Var ett tag sedan jag visade upp lite målade läppar så här kommer det några! När jag köpte denna så fick jag med ett prov på detta stift från Maybelline och idag så testade jag det för första gången. Ganska så trevligt faktiskt, passar bra till vardags!

Min hudvård!



Letandet efter en bra hudvård för min torra, känsliga hy har pågått i flera år. När man tror att man hittad den rätte, så visar det sig att den ger utslag och kliar och jakten fortsätter. Men nu har jag hittat lite produkter som passar mig alldeles utmärkt och som jag kommer hålla fast vid. Som ni ser på bilderna ovan så är det bara budget som gäller! Har flera gånger klämt på ansiktskrämer för många hundralappar, men tänk om jag inte tål den? Den risken vågar jag inte ta och har därför siktat in mig på den billigare klassen.  Detta använder jag:

Rengöring

- Clean Sensitive (parfymfri) från Garnier. Tror att jag är inne på min 4:e flaska nu och jag älskar den innerligt. Äntligen har ett billigare märke fattat att man inte behöver parfymsätta allt!
- Ansiktsvatten från ACO. Återfuktar bra och tar bort den sista smutsen. Jag har en anpassad för torr hy.
- Acnelösning från ACO. Ibland dyker det upp en elak finne på kinden och då tar jag lite lösning på en tops och duttar på. Man ska dock inte använda det som ansiktsvatten om man som jag har torr hy, är väldigt uttorkande.

Återfuktning

- Vårdande ansiktskräm från ACO. Jag tycker egentligen sådär om denna, men jag orkar inte leta efter någon annan. Huvudsaken är att jag tål den och den återfuktar helt okej. Det som jag inte gillar är att det tar rätt lång tid innan den sjunker in.
- Nattkräm, även den från ACO (det verkar som om jag är ett ACO-fan). Sjunker in på en gång och , ja, tjatigt ord, återfuktar bra. När man vaknar nästa morgon är hyn alldeles len och mysig!

Och 1 gång i veckan lägger jag en mask, jag använder Visibly clear från Neutrogena som gör hyn babylen och porerna mindre. Apoteket erbjöd prover på den för ett tag sedan så snart ska jag slå till på en stor förpackning!


Sminkkoll: Vinter 2008



Detta är bara ett urplock ur alla vinterns kollektioner. Det finns en hel del men färgerna går ändå i samma skalor så dessa bilder får duga! Den här sidan visar lite fler, blandade bilder, så in och titta om ni är nyfikna! Men som ni ser så är det  dova, naturliga färger och röda läppar som gäller. Snyggt enligt mitt tycke! Men bara för att kollektionerna går ut med en viss trend så betyder det inte att man ska följa det till punkt och pricka. Jag kommer nog mixa lite hur jag vill för att få fram min egna vinterlook!

Allt var inte bättre förr



Som rubriken lyder så var inte allt bättre förr, speciellt gällande min hy. "Då" bilden är från ett år sedan och "nu" är tagen idag (självklart osminkad), tänk vilken skillnad! Stresseksem blandat med utslag och elaka plitor var en del av min vardag. Är oerhört glad att jag slipper det nu, självförtroendet har stärkts ganska rejält. Det var inte speciellt roligt att gå iväg varje dag med ett rött, kliande ansikte vetandes att det inte kommer gå över tills imorgon. Nu så håller jag efter med rengöring, ansiktsvatten och återfuktning varje morgon och kväll för att inte "falla" tillbaka. Har hittat en bra rutin och bra produkter som jag tål (för en gångs skull!) och som jag kommer hålla fast vid. För jag vill verkligen inte att det ska bli som förr!

Grönögd

Hej på er alla denna fantastiska höstdag! Solen har skinit både iigår och idag så jag har passat på att vara ute. Men nu när jag är inne och värmer mig så passar jag på att slänga ut lite bilder på gårdagens sminkning. Första gången med gröna skuggor! De skuggor som jag har använt kommer från paletten som jag köpte i Stockholm, tycker faktiskt att den är fårvånansvärt bra! Det är så roligt att ha lite färger att välja på. Förutom skuggorna så har jag som vanligt använt Define-a-lash från Maybelline, kajal från e.l.f och en guldpenna från H&M! Klart!




Recension av: Define-a-lash!



Denna mascara är verkligen en favorit hos mig. Använder den jämnt, dag ut och dag in Varför gillar jag denna så mycket då? Jo, den ger det där resultatet som jag vill ha. Långa, separerade fransar, men som ändå ser naturliga ut. Borsten är väldigt lätt att arbeta med och man får nästan aldrig ett dåligt resultat, fransarna får alltid ett rejält lyft!  Jag som även är den här personen som är överkänslig mot allt tål faktiskt denna (hurra!) och det gör även min mamma som annars har svårt att hitta en mascara som går att använda utan att det svider i ögonen. Så denna rekommenderar jag till er som är  lite känsliga, och även till er andra förstås! Jag gillar denna väldigt mycket!

Betyg: 5/5
Pris: Lite osäker, runt 120 kronor?







H&M Body lotion



Nej ni, denna lotion är inge vidare! Visst, för 24 kronor så ska man väl inte ha allt för höga förhoppningar. Men jag trodde ändå att den skulle kunna återfukta något iallafall. Men denna funkade helt enkelt inte på min torra och väldigt känsliga hy. Jag testade att smörja in mitt ena ben med denna bara för att, ja, prova. Jag klär på mig och ger mig iväg ett tag och när jag kommer hem och drar av strumpbyxorna ser jag till min förskräckelse att hela mitt ben är helt krackelerat. Och inga små utan i samma storlek som sprickorna i Grand Canyon. Ojoj säger jag bara. Nu så har benet flagnat klart och kan nu konstatera att ett ben är brunt och fräscht och ett är vitt. Fantastiskt snyggt! Jag ska nog ganska snarast slänga denna i Sverkers röda soptunna! Tummen ner för H&M's Body lotion!

Blått är flått!

Nu på kvällen så testade jag den nya paletten! Idag kände jag för en blå sminkning och så här blev resultatet. Använde tre olika blåa nyanser och en aprikosaktig under ögonbrynet! Utöver det så använde jag mascaran Define-a-lash, en ögonbrynspenna från H&M och en eyeliner från e.l.f. Det var det hele det!




Detta finner du i min handväska!



Förut när jag hade en stor handväska så hade jag alltid med mig alla mina läppglans och alla mina puder. Tyckte att det var himla praktiskt att kunna välja och vraka. Men det tog upp lite väl mycket plats insåg jag till slut, så nu har jag kortat ner antalet. Så vad har jag i min handväska då? Detta får alltid följa med när jag ska ge mig ut:

- Pudret MAC Mineralize Skinfinish Natural för att bättra på den blanka näsan.
- Ögondroppar, vilket är ett måste!
- Ett cerat från Natural Ice mot mina extremt torra läppar.
- Ett glansigt läppstift från Dior
- Läppglanset Silk gloss från Max Factor och Her glossiness från Benefit

Lite nylackade naglar

Här kommer det lite bilder på nylackade naglar. Jag provade mitt nya lack från Wet n' wild (E71515) och så här ser det ut på! Otroligt lättmålat och täcker bra, på bilderna nedan så har jag använt två lager! Jag  älskar färgen och jag tycker att den klär mina fingrar. Detta är första gången jag provar ett lack från WnW och jag ångrar att jag inte köpte fler! Som tur är kan jag handla från Pashions webshop.




Shoppingresultatet!

Köpte jag något från GOSH, MAC och Kiehl's som jag hade planerat? Nej. På MAC var det fullproppat och de hade inte plats för en till så jag struntade i det istället. Jag gick in på Pashion där dem säljer GOSH och men ingenting föll mig i smaken. Provade en vattenfast eyeliner som jag aldrig skulle ha gjort för jag har fortfarande inte fått bort den. Gah. Kikade in på Kiehls men nej, gick ut tomhänt. Jag satsade istället på budgetshopping, mycket roligare och vänligare mot plånboken!

Fransk manikyr från Viva la Diva, lack från Wet n wild, palett med 77 skuggor från W7, blåa skuggor från Zalan (Cubus), glittrande eyeliner från H&M och oljeabsorberande papper från Wet n wild.

Pressvisning av bl.a Björk & Berries

Igår så åkte jag som sagt till Stockholm och gjorde stan osäker. Dagen började med ett besök på Östermalm där en pressvisning ägde rum. Man kände sig lite vilsen bland allt fint folk som var där, men det var häftigt att man var inbjuden! Några ansikten var bekanta när man väl tittade runt. Jag spanade in denna sektion av visningen med produkter från bland annat Björk & Berries (mellersta hyllan). Det var bland annat body butters, shampoon, scrubbar och parfymer.  Allt doftade så vansinnigt gott och ingredienserna är ekologiska. Smultron produkterna föll mig i smaken och någon gång i framtiden ska jag slå till på scrubben!








Hårkoll: Höst & vinter 2008

Nu ska vi ta en närmare titt på hur håret ska se ut nu i höst och i vinter! Denna säsong så är det naturliga färger som gäller, de är jordnära och blir dimensionella med hjälp av slingor i närliggande nyanser. Förutom de givna exemplen på bilderna nedanför så är även nyanser som burgundy, kopparbrunt och rödblont inne.



Gällande lite frisyrer så ligger det mycket fokus på baksidan av huvudet. Just nu är det mycket tvistade knutar, strama hästsvansar, snygga uppsättningar och glansiga vågor.



Tråkigt vinterhår



Nu när luften är lite kyligare så är håret inte allt för livligt. Torr hårrbotten, torrt hår, statiskt hår...you name it! Allt beror på nästan samma sak, nämligen att hårets egna fuktbalans reduceras då vi utsätter håret för extrema temperaturskillnader (vi går ut där det är kallt från ett varmt hus och tvärtom). Detta gör så att håret blir mycket mer sprött, torrt och skadas lättare. Då är det väldigt bra att använda fuktgivande (moisturizing) shampoon och balsam för att tillföra håret fukt igen och för att förebygga de ovanstående följderna. Det är även bra att använda en inpackning lite då och då som även den fungerar fuktgivande och bygger upp ett skydd mot slitage.

Om du vill motverka statiskt hår så finns det antifriss produkter som fungerar bra emot det. Det finns även speciella produkter för torr hårbotten. Jag har en från KMS California som heter Headremedy scalp treatment (69 kronor) och som finns att köpa på vissa frisörsalonger som är toppen! Det finns även produkter att köpa på Apoteket eller Hälsokost.

Och på tal om att fuktgiva sitt hår så ska jag nog köpa lite nytt godis till håret när jag åker till Stockholm på tisdag. Hoppas att jag hittar något bra då det ter sig som en öken just nu.

Eldigt!


Lite mer färg än det förra ögat. Måste säga att denna sminkning passade oerhört bra med mitt hår som har en del koppriga slingor i sig. Vill ni veta vad jag använde? Det kan jag tala om!

Grundade med Colordefiner i färgen Satin dragée från Maybelline över hela locket så att skuggorna skulle fästa riktigt bra. Sedan tog jag min orange/koppriga skugga från BarryM och la på mitten av locket och sedan tog jag skuggan Reality från FACE och suddade in i den inre vrån. Sedan skulle jag självklart ha lite svart så jag tog Kohl powder från Clarins. För att sudda in den övre kanten så använde jag mig en än gång Reality. Kajal från e.l.f, mascaran Define-a-lash från Maybelline, ögonbrynspenna från H&M. Klart!

Nominerad!



Jag blev oerhört glad när jag såg att världens sötaste Inthemake hade nominert mig! Det är inte så ofta jag blir det (rättare sagt aldrig) när det sprids liknande utmaningar. Så detta gjorde verkligen min dag :)

Update: Blev även nominared av Therese! Tack snälla!

Nu så ska man enligt reglerna utse 7 stycken som får äran att få denna utmärkelse. 7!? Jag som älskar alla bloggar i nätverket på Pret-ty! Så därför får alla 46 nätverkare, som vi nu är, denna utmärkelse av mig för att ni finns med era fantastiska bloggar! Kram till er alla! Skulle inte för fem öre kunna korta ner 46 till sju, det vore inte riktigt rättvist heller. Så så här får det bli. Tack en än gång Inthemake för utmärkelsen, massa kramar till dig!

En heldag i Stockholm



På tisdag tar jag med mig min allra bästa vän Lovisa och drar till Stockholm där flera roligheter väntar. Först så ska vi på en pressvisning som jag har blivit inbjuden till där vi får klämma, dofta och känna på massa gunk. Ska bli hur kul som helst! Tänk att lilla jag får gå på sådana trevligheter. Sen blir det givetvis shopping och jag ska försöka leta på Kiehls för att spana in deras sortiment. Och självklart ska vi in på MAC och även Pashion där jag finner GOSH. Kommer bli en rolig och händelserik dag!

Mina top 4!



Jag har genom åren provat hyfsat många mascaror, framför allt inom budgetkategorin, men även några lite dyrare. Här är mina favoriter!

Estée Lauder Lash XL: Min favorit av alla favoriter! Ger långa, täta och naturliga fransar och borsten är lätt att arbeta med. Synd bara att den tagit slut och att den är lite dyr. Men innehållet kompenserar faktiskt det!

FACE Stockholm Volumizing: Till en början så tyckte jag att fransarna bara "slaknade". Men när innehållet torkat en smula så fick fransarna en helt annan form! Gav nästan samma resultat som Lash XL.Olyckligtvis har denna också torkat ut.

Maybelline Define-a-lash: Helt klart min budgetfavorit! Borsten separerar fransarna och ger en otrolig längd. Jag gillar!

L´Oréal Double extension Beauty tubes: Hatade den i början då  fransarna blev som spindelben. Men då jag var lite ovan med att arbeta med en tjock borste så tog det lite tid innan jag fick till snitsen. Nu får jag långa, tjocka fransar som tvättas bort hur lätt som helst med lite vatten.



Guerlain!


Jag måste få berätta en sak: mitt hjärta slår lite extra för Guerlain. Jag älskar lyxiga och guldiga förpackningar så detta är ju som himmelriket för mig! Åh, vad jag vill ha. Men det vill inte min plånbok. Men jag vill ändå ha. Jag ska ha! Men en sak vet jag dock inte, finns Guerlains produkter till försäljning i Sverige? Är det någon som vet så berätta snälla! Skulle vara en dröm i uppfyllelse att titta på deras fina dosor i verkligheten!

Rent ut av tråkigt.

Boring, jag vet. Jag vill fylla år och få lite pengar (jag sparar till en ny dator) till att köpa nya skuggor! Har en blå skugga och ingen grön, detta är ju på tok! Jag måste helt klart inhandla något och denna palett skulle verkligen uppfylla mina drömmar. Jag har så många idéer på olika färgkombinationer och sminkningar men har som sagt inte materialet till att göra dem. Men här kommer det ett väldigt trist öga med noll färg.




Dessa skuggor använde jag, plus mascaran Define a lash från Maybelline, kajal från e.l.f och IsaDora och en ögonbrynspenna från H&M.

Johannas guide del 3: Konsistenser, grunden

I min första guide så förklarade jag hur ni skulle lägga eran makeup, men något som jag inte gjorde var att närmare gå in på de olika konsistenserna som finns. Här får ni veta lite mer!

Concealer

Ordet conceal betyder dölja och det är precis vad den gör. Med en concealer så trollar du bort det som du inte vill ska synas, det kan vara mörka ringar under ögonen, en röd förkylningsnäsa eller elaka blemmor. Concealer finns i olika former och dessa är:

Täckstift – Fungerar bäst på mindre ytor, till exempel för att dölja kvisslor. Använd helst en concealerpensel för att applicera då det blir enklare att tona ut. Täcker bra och effektivt. Passar personer utan torra partier. Den höga täckeffekten och konsistensen kan vara för kraftig till en torr hy.

Kakconcealer – En fast concealer i crèmeform som inte är lika täckande som ett täckstift. Har dock högre täckningsförmåga än en flytande. Lika som stiftet så används den bäst på mindre partier. Använd en pensel vid applicering. Samma som med stiftet så undvik helst torra partier då konistensen kan vara för kraftig.

Penselconcealer – Är flytande och är förpackad i penselform. Innehåller oftast ljusreflekterande pigment som lyfter djupa och mörka partier. Applicera med den medföljande penseln och tona om det behövs med fingertopparna. Passar alla hudtyper. Lätt till medium täckeffekt.

Flytande concealer – Finns med skumgummiapplikator eller i tub. En flytande är ett utmärkt alternativ då du vill täcka större partier, till exempel under ögonen. Väldigt lätt att arbeta med, går lätt in i huden och enkel att tona ut. Du kan applicera med en pensel men det funkar lika bra med fingertopparna. Kroppsvärmen gör produkten lättarbetad och smidig. Passar alla hudtyper. Ger ett naturligt resultat och har medium täckeffekt.

Foundation

En foundation finns i en mängd varianter. Med rätt foundationså jämnar du ut hyn och får ett fint underlag för resten av makeupen. Men när man väljer foundation måste man också tänka på vilken hudtyp man har. Här är några tips:

Fet hy – Välj en tunn och lätt foundation som är oljefri.
Normal hy – Kan ha alla men helst inte för fet.
Torr hy – En halvtäckande som innehåller mycket fukt.
Rynkig hy – En kraftig och fuktrik foundation som är lätt- till mediumtäckande.

Det finns alla varianter från transparenta till täckande och de olika varianterna som finns är:

Crèmepuder – Foundation och puder i ett! Med ett crèmepuder så går det snabbt att lägga en snygg grund och den blir klar på nolltid. Var noga med att inte applicera för mycket. Passar alla, men tenderar dock att lägga sig i torra partier i ansiktet. Använd gärna en fuktad svamp vid applicering för en tunnare makeup.

Mousse – En foundation i en luftig konsistens som är lätt att applicera och ger ett matt resultat. Enklast är att använda fingarna när du applicerar den och fungerar alldeles utmärkt till att täcka vissa partier i ansiktet. Passar till en yngre, normal till fet hy utan alltför många linjer. Ger allt från medium till ett täckande resultat beroende på hur mycket du använder. Men en tunn bas är alltid bäst då den håller bättre.

Semitäckande – Passar bra för en dagsmakeup då den täcker alla skavanker på ett naturligt sätt och ger ett mjukt intryck.. En semitäckande finns anpassad för alla hudtyper.

Täckande – Döljer alla ojämnheter i hyn och ger en matt finish. Passar bra till den mogna hyn men en fet problemhy bör undvika denna konsistens eftersom den lätt blir blank och ofräsch. Arbeta med tunna lager för att undvika en ”mask”.

Lifting – Får hyn att se slätare ut och innehåller ofta ljusreflekterande pigment. Appliceras med valfritt verktyg (svamp, pensel, fingrar). Passar bäst för dig som börjat fått linjer då de ljusreflekterande pigmenten trollar bort dem och lättar upp ansiktet

Airbrush – Foundation i sprayform! Sprayas direkt på ansiktet och för att sedan arbetas ut med en svamp för bästa resultat. Ger ett slätt resultat och döljer alla skavanker men kan dock kännas som en mask. Passar väldigt bra till kvällsbelysning* och passar alla hudtyper.

Gel – Denna passar dig som bara vill sätta färg på ansiktet. Det som är viktigt att komma ihåg är att använda fuktighetskräm innan du applicerar gelen, annars är risken stor att du känner dig stram. Resultatet blir helt naturligt och transparent. Passar alla hudtyper.

Färgad dagkräm – Ja, en dagkräm fast färgad som inte jämnar ut hudtonen utan tillför bara färg och fukt. Appliceras enklast med fingrarna och passar alla. En färgad dagkräm är inte lika hållbar som en täckande foundation.

Mineral – En produkt baserad på mineraler. Finns i både flytande och i puderform men den sistnämnda är den vanligaste. Appliceras med en kabukiborste (puder) och passar alla. Täckningen kan byggas upp beroende på hur mycket man applicerar. Ger ett naturligt resultat och är bra för hyn.

Kompaktfoundation – Är en foundation i fast form som sedan blir flytande vid applicering. Lätt att arbeta med och resultatet blir lätt och naturligt, men du kan givetvis bygga upp till önskat resultat. Använd helst pensel eller svamp.

Vårdande – Tillför fukt och passar bra till den torra hyn. Finns dock anpassad till alla hudtyper. Har en semitäckande konsistens.


Nästa gång blir det puder och rouge!

___________

*På kvällen är det bättre att välja en mer täckande foundation då kvällsbelysningen framhäver skuggor i ansiktet. Om man använder en för tunn kan du se trött och glåmig ut.

Pennor à la H&M



Som ni kanske märkt så tog jag lite bloggledigt över helgen (läs:lat). Har varit på inflyttningsfest och gjort lite andra saker. Och att ha en knäpp dator hjälper absolut inte. På min dator så funkar internet knappt, kan inte infoga bilder och den låser sig hela tiden. Har börjat tittat efter en ny, vilket jag verkligen behöver. Känns så fånigt att fixa bilder på min dator som tar ett par timmar för att sedan försöka föra över bilderna innan datorn låser sig på ett minneskort för att sedan gå till en annan dator för att skriva ett inlägg. Men nu kommer ett! Har även gjort tre sminkningar idag men inte en enda blev bra! Jag tror att jag är nere i en svacka. Allt blev fantastiskt fult fast att själva idén var fantastiskt bra. Kanske går bättre imorgon!

Aja, nu babblade jag iväg rejält! Här kommer lite bilder på två pennor från H&M som jag verkligen gillar!  Mjuka i konsistensen vilket gör dem lättmålade och sitter helt okej. Nästa gång jag är förbi H&M ska jag nog köpa några fler. Här är ett öga där jag använt den gröna pennan. Perfekt till att sätta lite färg på en neutral makeup!


Duell: Sexy mama & Blot powder!



En liten beautyduell kommer att äga rum mellan dessa två puder, Sexy mama från theBalm och Blot powder från MAC, men vem vinner? Ja du, det får du reda på lite längre ner!

Varför tar jag just dessa två puder och duellerar mot varandra? Jo, det är för att de båda ska förebygga blank näsa och haka. Under mina stressiga och svettiga dagar i skolan så var en blank näsa ett vanligt förekommande problem. Lösningen? Blot powder! Yay, den var min räddare i nöden och jag älskade den innerligt! Tills jag tappade den i golvet. Suck. Visst, det var fortfarande brukbart men det var inte så behändigt. Då jag bor 20 mil bort från den närmsta MACdisken så fanns det inga planer på att köpa ett nytt. Men så en vacker dag läste jag om ett nytt puder från theBalm som verkade vara väldigt bra! Det klickade till i fingret och några dagar senare kom Sexy mama! Och det är bra, väldigt bra, utomordentligt bra! Oh, i love it! Men då är frågan, bättre eller sämre än Blot powder? Bättre! Varför? Jo, det kan jag tala om!

Sexy mama beskrivs så här hos Inezza: "Powder your face without a trace. Sexy Mamas unika formula med små, oljeabsorberande sfärer lämnar din hud mjuk och matt. Men vänta...det är mer! Sexy Mama är osynligt, inte ens den mest närgångna beundrare ser några pudriga rester." Och detta stämmer verkligen! Smälter otroligt bra in i huden och är som sagt osynligt. Och den blanka näsan då? Som borta!

MAC Blot powder beskrivs så här på MAC's hemsida: "A unique pressed powder designed primarily to provide shine control without adding any noticeable colour or texture. Sets foundation, finishes faces. For use in professional situations and for frequent touch-ups. Blot Powder contains Mica and Silica to adsorb excess oils and reduce shine on the skin's surface". Även denna ska inte synas när det används. Men det är där den faller. Med Sexy mama kan man bättra  på näsan väldigt många gånger utan att det blir kakigt. På denna punkt så är den snäppet bättre än Blot powder som tenderar att bli motsatsen till Sexy mama, nämlligen kakigt. Och det är det som Sexy mama vinner på.

 
Vinnaren är: Sexy mama från theBalm!

Mina favoriter!



Schampo: John Frieda Brilliant brunette
Balsam: Björn Axén
Leave In: L' Oréal Absolute repair
Stylingprodukt: Joico Silk Spray

Ansiktsrengöring
: Garnier Clean sensitive
Peeling: Sukí Lemongrass cleanser
Ansiktsvatten: ACO ansiktsvatten
Dagkräm: ACO Vårdande ansiktskräm
Nattkräm: ACO Nattkräm
Ansiktsspray: Mimesis Stay spray
Ansiktsmask: Neutrogena Visibly clear

Primer:
MAC Prep + Prime
Foundation: Benefit Some-kind-a-gorgeous
Mineralfoundation: Everyday minerals Original glo
Concealer: L´Oréal Touche magique
Rouge: Everyday minerals Pink ribbon
Shimmer: Lumene Crystal radience

Primer: Lumene Eye makeup base
Ögonskugga: Everyday minerals "Rare Silk"
Mascara: Estée Lauder Lash XL
Eyeliner: BeYu Dip liner
Kajal: e.l.f
Ögonbrynsprodukt: H&M ögonbrynsgel

Läppbalsam
: Vaselin
Lipgloss: Max factor Silk gloss "Crystal Dew"
Läppstift: Dior Addict Ultra Shine Nr 390
Plumber: Freeze 24/7

Duschkräm: Weleda Creamy body wash
Bodylotion: body+ Grape and Kiwi
Peeling: -
Allroundkräm: Propyless, kan användas både till ansiktet och kroppen!
Brun Utan Sol: Nivea Summer Beauty
Nagellack: China Glaze "Tickle my triangle"
Handkräm: La la land
Parfym: Escada Sunset heat
Deo: Dove GoFresh

Recension: IsaDora Hydralight



Och ännu en recension, fast denna gång på en foundation från IsaDora! Näste man till rakning: Hydralight!

Kan inte riktigt minnas varför jag köpte denna, tror jag hade läst någonstans att denna skulle passa bra till personer med torr hy. Jag tog den ljusaste färgen som fanns och gick hem. Ja, som vanligt så var den för mörk då jag oftast är alldeles för lat att testa på käkbenet för att sedan gå ut i dagsljus för att se om det är rätt nyans. Så jag får skylla mig själv. Men nu efter sommaren och en och annan solariesolning så passar den alldeles utmärkt! Så nu kan jag ge en rättvis bedömning! Så här beskriver IsaDora produkten på sin hemsida:

"En fräsch make-up creme som ger ett naturligt resultat. Den lätta konsistensen gör den lätt att tona ut. Ger ett matt och långvarigt resultat. Jämnar ut och döljer hudens ojämnheter. Passar normal till fet hy. Semitransparent."

Jo, det stämmer faktiskt hyfsat bra. Ger ett väldigt naturligt resultat, väldigt lätt i konsistensen och lätt att tona. Sen gillar jag att den är semitransparent då det inte ger ett för täckande resultat. Den tenderar dock att fastna i lite torrare partier och det blir således fläckigt. Så jag får hålla med att den passar normal/fet hy. Men då jag har blandhy så brukar jag ha denna på de partier som är lite fetare (t-zonen) och så har jag en annan foundation i resten av ansiktet. Så denna kommer till användning ändå! Och nu när jag sitter och läser på IsaDoras hemsida så är den jag har tydligen inte den ljusaste nyansen så jag får kolla in de andra nästa gång, dvs om jag köper en ny. Men det tror jag, kanske kanske.

Betyg: 3,5/5
Pris: Runt hundringen

Lästips
Recension av Lumene Double stay
Recension av Everyday minerals foundation
Recension av MAC Select
Recension av Benefit Some-kind-a-gorgeous

Oktober!



Ja, idag är det 1:a oktober. Kan knappt förstå det. Men denna månad så sker det lite saker! Dels så har Cancerfonden sin stora Rosa Bandet-kampanj månaden ut. Sedan så fyller min blogg 6 månader! Tänk att jag hållit på ett halvår! Bloggen fyller den 5:e oktober men vi kommer fira det tillsammans lite längre fram med en tävling! Varför längre fram? Jo, för oktober är också min födelsemånad! Så vi kommer att fira min och bloggens födelsedag ihop! Så ni läsare har något att se fram emot!  / Följ min blogg med bloggkoll /

Dubbelrecension: L'Oréal & IsaDora




Nu blir det lite recensioner igen! Denna gång på två läppglans som jag drog upp ur min läppgunkslåda. Det blev som ni ser på bilderna L´Oréal Glam Shine i färgen Rose crystal och IsaDora Shiny lip lacquer i färgen Dewy bloom. Jag recenserar dem var för sig!

L´Oreal Glam shine: När jag tog studenten så ville jag ha ett läppglans som var ganska varmt och hade en naturlig rosaaktig nyans. Valet föll då på Rose crystal, och som ni ser på bilden nedan så är det lite guldskimmrande. Vad tycker jag om det då? Jo, jag gillar det! Lätt att måla med den nästan hjärtformade applikatorn och glosset i sig är även det bra. Ganska så täckande så man behöver inte smeta på flera lager för att det ska se bra ut. Bilden nedan är ett lager och bilden på det andra glosset är målat med 4 lager. (Låter som om jag pratar om nagellack). Konsistensen är inte för kladdig utan är alldeles lagom. Doften är däremot sådär. Jag gillar goddoftande gloss men detta doftar nästan som, ja, champagne kanske? Men jag tycker ändå att det är en struntsak för glosset är så pass bra!

Betyg: 4/5
Pris: Ca 100 kronor

IsaDora Shiny lip lacquer: Detta fick jag av min kompis Nina när jag fyllde förra året. Hon kan det där med att välja rätt färg, för det gjorde hon verkligen! Jag är inte den som brukar spana runt vid IsaDoras läppsortiment men sedan jag fick detta så har jag börjat gjort det. Jag har upptäckt att de har väldigt många fina nyanser! Glosset är ganska transparent så man få ha på rätt mycket om man vill ha hyfsat med färg, men det brukar jag väldigt sällan göra, gillar det skira resultatet. Detta är inte heller för klibbigt utan känns behagligt på läpparna!  Hållbarheten då? Helt okej. Doft?  Nada. Bättre det  än något vedervärdigt! Applikatorn är en helt vanlig en och är varken bra eller dålig. En strunsak för det är ju ändå insidan som räknas!

Betyg: 3/5
Pris: Ca 90 kronor.



Lästips
Recension av Max Factor Silk gloss, FACE Pot gloss och Liparazzi!

RSS 2.0