Tävla hos Evelina

Har du lust att vinna ett TINte Painted Lady Kit så ska du genast surfa in hos Evelina!



Lästips v.26


- Rouaa visade upp en ursnygg FOTD.

Även Lipgloss Bitch.

- BettieLi gjorde en gul-grön-guldig EOTD.

- Sublim gjorde två reafynd, det här och det här!

- Sminkan hade paketfrossa och gjorde mig avundsjuk på sina nya paletter.

- Rocketqueen gjorde en 50-tals inspirerad makeup.

- P'ssion gjorde en snygg kombo av brons och blått!

- Jag önskar att jag själv skulle kunna bära upp sotat lika snyggt som Inthemake!


Recension: MAC Select SPF 15

Som rubriken lyder så ska jag denna gemensamma recensionsdag skriva lite om MAC Select SPF 15.

Jag har haft denna sedan februari, och jag har kanske testat den 5 gånger. Vet egentligen inte varför den blivit i princip oanvänd men solen kom och jag fick en annan nyans och kan inte ha NC20 just nu. Men jag kan skriva ett omdöme för det! Den är väldigt enkel att få jämn och det krävs inte mycket jobb som med vissa andra. Man får en mjuk och naturlig finish som verkligen håller! De hektiska dagarna jag hade i skolan resulterade i blank näsa och panna. Men den här håller blankheten borta. Det enda lilla lilla negativa jag kan finna är att den har en tendens att fästa sig i torrare partier. Men då i februari så hade jag överdrivet torra partier (kallas eksem) och då fastnade allt som jag ägde och använde. Så det är kanske inte så konstigt ändå. Och jag får inte heller glömma att berömma att den har solskyddsfaktor! Stort plus.


 Betyget då? 4/5!


LOTD

Här kommer det en närmare titt på Biotherm Aquatic shine i färgen 535 som jag köpte i Göteborg!  Stiftet är mjukt och lite glossigt. Jag gillar't!


NOTD

Sublim funderade över hur det nya Diorlacket (se föregående inlägg) skulle se ut över ett rött och det ville jag också veta så jag testade mig fram. Jag tog tre olika röda lack, dessa var (fr. v till h): IsaDora Summer red, China glaze Ruby pumps och IsaDora Supreme red.


Detta är innan Diorlacket


Ja, även här.


Nu så är Diorlacket på!



Och en bild på resultatet i dagsljus.

Jag tycker att det blev riktigt bra, en liten annorlunda men ändå snygg kombination. Tack för tipset Sublim! :)


Hemma!

Nu så är jag hemma från härliga Göteborg! Jag måste erkänna att Gbg ligger mig varmt om hjärtat, älskar den staden. Trevliga människor, trevliga nöjen och trevlig shopping. Nu ska ni få se min shopping som gjorts plus det paket som kommit medans jag var borta, så enjoy! (Varning för många och stora bilder)

Paket från H2T hade kommit och som jag slet upp när jag kom hem. Dessa godbitar var nedpackade: Coconut kiss, Ruby pumps, DV8 och Tickle my triangle


Ett lack som köptes var detta. Jag ville ha ett skirt blått lack så det fick bli ett från Dior

 
Så här ser lacken ut på! (Dagsljus)

                          

 Coconut kiss x2 (Blixt)


 Ruby pumps x2 (Under lampa och blixt)



DV8 x2 (Blixt)



Tickle my triangle x2 (Blixt)




Dior nr 200 (Under lampa och blixt)
(Nageln är lite röd i kanterna, lite rester kvar)

Redan trötta? Sorry, det kommer mer!






Dior Ultra Shine 490 (Blixt och dasljus)



Biotherm Glossy splash 420 (Dagsljus och Blixt)



Biotherm Aquatic shine nr 535 (Dagsljus och blixt)




Lancôme Le rouge absolue 389 L'Or Blanc (Blixt och dagsljus)




Självklart blev det också två gloss från Benefit i färgerna Who are you wearing? och Didn't hear it from me
(Blixt)


Sist ut är MAC Prep + Prime

Minisemester

Jag har sorg i hjärtat när jag skriver att jag blir borta från bloggen från och med idag till torsdag nästa vecka! Det är ju en evighet! Men imorgon stundar bröllop (obs: inte mitt) och på söndag måste jag tvätta och packa hela dagen då tåget går mot Göteborg på måndag och kommer hem sent onsdagkväll. Men på torsdag tar jag igen allt genom att visa all shopping och några NOTD! Så håll ut :)



EOTD

En väldigt enkel EOTD med lite färg som piggar upp. Jag har använt mig utav:

- Color Definer (Satin Dragee) som bas
- Vit ögonskugga från H&M som highlighter och mitt på locket
- Brun matt skugga i globlinjen från EM med namnet Wild Flower
- En grönguldig penna från H&M
- Vit kajal från IsaDora
- Mascaran Volum Express Curved brush från Maybelline
- Ögonbrynspenna från H&M

Klart!



NOTD

Idag lackade jag om till IsaDoras Mulberry wine. Väldigt djup lila med inslag av vinrött och massa skimmer. Ett väldigt krämigt lack som är lätt att måla och det räcker med ett lager. Jag har även ett överlack på från Viva la Diva.






Personligt

Jag tycker att det är underbart härligt att sitta och läsa om andra personer och få veta lite mer om dem. Som den utmaning som går runt nu på alla bloggar, så kul! För att spinna vidare på detta så ska jag skriva lite mer om mig tänkte jag, det borde ju finnas någon som tycker att det är lika kul att läsa om andra som jag. Om inte så kan ni nu rulla ner.

Johannas life

Jag heter Johanna och är en 1,76 cm lång blond 18-åring och har precis tagit studenten. Under de tre år som jag gick i Sala på Kungsängskolan så var det samhällsprogrammet med inriktning ekonomi som gällde. Tro inte att vi satt med en bokföringsbok hela dagarna utan vi läste även ämnen som rättskunskap, affärsjuridik och filosofi med mera. Dessa tre år har varit svåra och jobbiga då man hade i snitt 3 prov i veckan och 4 läxor på det (kände det som). Men nu så har jag sprungit ut och siktar mot nya höjder.

För närvarande bor jag i en liten by där jag bor med min käre mor och far. Men familjen är större än så, jag är minst av 6 syskon. Jag är också moster 2 gånger om och faster 2 gånger om och en till liten knatte är på väg. Det är fullt hus med andra ord när någon fyller.

Intressen då? Haha, behöver väl inte svara på det. Det är smink för hela slanten. Mina vänner tycker att jag är smått galen att spendera så mycket pengar på smink. Men då somliga kanske går ut och partajar med sina vänner varje helg (som jag inte gör) så lägger jag pengar på smink istället. Jag gör vad jag vill med mina pengar. Men självklart så har jag andra intressen som inte märks här på bloggen. Jag gillar journalistik och har gjort en egen tidning i projekt det avslutande året av skolan. Jag var "redaktör" för skönhetssidorna och jag assisterade även med inredningssidorna. Jag slet nätterna långa och det belönades med att jag och min "arbetskamrat" fick högsta betyg. Andra saker som jag brinner lite extra för är som sagt inredning och design. Tycker bara att det är så himla kul! Om jag ser en sak så kommer det genast upp 100 saker och färger som man kan kombinera just den saken med. Och bror min fick hjälp av mig då första lägenheten (även närvarande) skulle stajlas. Han har nog den snyggaste studentlägenheten i Västerås.

På min fritid händer det inte så mycket. Har inte något jobb just nu men det är för att jag måste ta igen mig sen den sista hektiska perioden i skolan. Pjuh säger jag bara. Är mycket hemma men vi bor så fint att jag är inte i något behov att komma någon annanstans. Men jag umgås mycket med min familj (observera: jag har vänner) och min mamma och jag hittar på mycket  tillsammans. Vi spelar datorspel, tv-spel, går på bio, åker på egna små resor och massa annat tokigt.


Swatches

Slänger upp lite swatches på några (!) lack som jag har. Hittade inte alla som jag har, för någonstans här hemma så har jag tappat bort en liten korg med lack. Får gå på skattjakt senare idag.



1. China Glaze In the lime light. 2. Nail Tech nr.2. 3. Hello Kitty Darling pink. 4. Mavala Romantic. 5. IsaDora Summer red. 6. Nivea Jam. 7. IsaDora Perfect nail nr. 90. 8. IsaDora Supreme red. 9. Pierre Robert Sensiq Nutmeg  




10. BeYu nr.186. 11. Pierre Robert Sensiq Burnt Orange. 12. Nivea Turbo colour Goldpink. 13. Maybelline Colorama Cotton candy. 14. Nivea Flex Stellar lily. 15. Mavala Riga. 16. IsaDora Mulberry Wine. 17. Nivea Sugar. 18. H&M Velvet touch.




19. China Glaze Blue sparrow. 20. H&M Gold. 21. China Glaze Wireless Holographic. 22. China Glaze Treehugger. 23. Viva La Diva 71 (överlack). 24. Nivea Yellow sparkle.


Veckans bloggtema v.25

Den här veckan så handlar veckans tema om hur vi sminkar oss på sommaren, och om vi har nå speciella midsommartips. Rouaa och Bjooti har kommit på detta.

På sommaren sminkar jag mig så enkelt som möjligt. Jag har aldrig foundation, rouge och väldigt sällan ögonskugga. Det är lite mascara, ögonbrynsfix, läppglans, solpuder och vanligt puder som gäller. Och till stora delar av sommaren så har jag inget alls då jag oftast är hemma och slappar. Bor man på landet behöver man inte vara rädd för att visa ett osminkat tryne. Min hy mår också bättre att vara au naturelle.

Just till midsommar så har jag nog dessvärre inte några tips, man får sminka sig precis som man vill. Jag kan inte direkt skriva "kör naturligt" för det är ju alldeles upp till var och en om man vill köra hela proceduren med primer, foundation..osv. eller inte. Själv så lägger jag ner mer arbete på en fin håruppsättning än sminket, för det passar mig allra bäst. Midsommar är inte någon avvikelse utan jag kör med min vanliga sommarsminkning :)


Förmodligen kommer dessa saker användas flitigt:
Clarins Brush on Bronzer, Nouba Soft Powder, Maybelline Define-A-Lash, Max Factor Silk gloss, theBalm Sexy Mama och H&M Ögonbrynsfix


Utmaning

Sminkjante utmanade mig, och jag godtog den!

Vad gjorde du för tio år sedan?

Hm, jag var ju bara 8 år, men jag gissar på att dagarna fylldes med att leka frisör med mina Barbiedockor. Dum som jag var på den tiden så trodde jag att håret skulle växa ut igen.

Vilka fem saker fanns på "att-göra-listan" idag?
1. Sova. 2. Äta. 3. Äta lite till. 4. Slänga sopor. 5. Äta lite mer.

Platser du bott på?
Woho, denna blir lång. Jag har bott i Möklinta i Västmanland, i 18 år.

Vilka 5 saker skulle du göra om du var miljardär?
-Jag skulle unna min stora familj massa saker som man kanske inte har råd med i vanliga fall.
- Köpa en tomt och bygga ett palats (kanske något överdrivet) på ön Ven
- Köpa så mycket smink så att jag fyller ett helt rum (från golv till tak)
- Köpa min drömbil, en Mustang av dyrare slag
- Starta min egna tidning utan reklam! (Har gjort en egen i projekt, och fick högsta betyg :)

Människor du skulle vilja känna bättre?
Skulle velat känna min klass ännu bättre, saknaden börjar krypa fram.

Jag utmanar alla som läser min blogg att göra denna utmaning! Om ni gör det så skriv en kommentar så kan jag länka er :) (Givetvis ska ni ha en blogg) Här är andra som gjort den:

BettieLi
Sminkjante
MakeupMyLack
Badbomben

NOTD

Idag sitter H&Ms Gold på naglarna! Lätt att applicera och sitter jättebra tycker jag. Och priset är ju plånboksvänligt!

 







Lästips v.24

Jag har varit lite lat gällande bloggandet, men det är för att jag faktiskt har andra intressen än smink (tro det eller ej).

Men denna vecka så har det iallafall bloggats om:

Sublimt visar upp ett ursnyggt läppstift från MAC. Titta själva!

Rocketqueen briljerar med detta fantastiska inlägg!

P'ssion visar upp en galet snygg EOTD

BettieLi inspireras av havet

MakeupMyLack har bloggat om något helt annat än smink och lack

Sminkan visar upp en snygg och enkel makeup

Bjooti skriver om Lancômes och Estée Lauders nya påhitt

Sminkjante har även hon gjort en snygg EOTD

Bakom kulisserna

Här kommer en liten tutorial på dagens öga, enjoy!

Jag har grundat med Lumenes Beauty Base för ögon och sedan la jag på Color Definer i färgen Satin Dragee över ögonlocket.



Sedan använde jag en benvit skugga från BeYu som highlighter



Sedan lade jag på FACE Stockholms lösskugga Reality över hela locket




Sedan tog jag en mjuk borste och suddade in kanterna



Sedan tog jag en mörkbrun skugga från Nouba och suddade in i globlinjen



Dags för eyeliner! Den jag använder är från BeYu



Lite vit kajal piggar alltid upp, denna är från IsaDora



Sen är det fransarnas tur som blir svarta av Define-A-Lash från Maybelline




Sen skapar jag lite form på ögonbrynen med hjälp av Eyebrow liner från H&M



Resultatet?


Voilà!


Detta använde jag!

NOTD

Tröttnade ganska fort på Blue Sparrow så det fick bli ett annat från China Glaze, nämligen Tree hugger, en härlig sommargrön färg tycker jag! Har målat med två lager och slängde sedan på lite överlack från Viva la Diva




På väg hem!

Dessa China Glaze-lack är snart på väg hem till mig! Klickade nyss hem dem från Head2toe. Färgerna heter: DV8, Tickle my triangle, Coconut kiss och Ruby heels!


NOTD

Idag målades det med Blue Sparrow från China Glaze. Det räckte bra med två lager tyckte jag men man måste helt klart ha ett överlack. Jag tog mitt från Viva la Diva som fungerar finfint! Men istället för att häcka här med bloggen ska jag genast bege mig till närmsta dumburk för att se Sverige vinna (förhoppningsvis). Ha en fortsatt trevlig kväll! :)






Ny layout

P'ssion visade upp en ny layout blev jag så avundsjuk att jag var tvungen att själv måla om härinne. Och nu kan ni skåda resultatet. Tycker själv att det blev mycket bättre!

EOTD

Så här ser ögat ut idag. En impuls-sminkning och alltså inget som jag haft hela dagen utan ibland blir det så att man sätter sig framför sminkspegeln och sminkar sig för nöjets skull. Jag har använt mig utav:

- Lumene Eye base
- En benvit skugga från BeYu
- En vit skugga från H&m
- Kohl Liner från Clarins som man kan använda som skugga
- BeYu Eyeliner
- En vit kajal från IsaDora
- Lösögonfransar från H&M
- Mascaran Define-A-Lash



Veckans bloggtema v.24

Denna vecka så var det MLY som kom på temat, som denna gång är om en produkt som man inte gillar men som man ändå inte kan kasta. Sanningen är att jag har tusen saker som jag inte tål och självklart inte gillar. Men jag har väldans svårt för att kasta saker då jag ändå betalat en slant och då har jag hellre produkten kvar. Jag tänker alltid att jag kanske får använding för den nån gång. Men så blir det ju aldrig.

Men för att skriva om en produkt som jag verkligen hatar men ändå inte slängt så är det Cliniques Superbalanced. Jag skrev om den i ett tidigare inlägg och total dissade den. Men varför slänger jag inte den då? Det är som jag skrev ovan att jag har ändå betalat hyfsat mycket (270 kr) och kanske får användning så småningom för den. Ibland träffas vi ett tjejgäng och då har jag passat på att sminka dem och i dessa fall har den kommit till användning. Men jag själv skulle aldrig någonsin använda den igen, det törs jag inte. Och den tar ju inte direkt något stort utrymme så den får stå kvar på sin trogna plats i skamvrån.

image51



NOTD

Idag är det ännu ett Mavala-lack som gäller, fast denna gång Riga, en härlig ljusrosa färg som skulle passa perfekt till fransk manikyr.


Veckans bloggtema v.23

Nu så är jag med i nätverket! Det måste ju nästan firas. Så nu är det premiär för mig med veckans bloggtema som den här gången handlar om vilka hygienartiklar man använder. Vacker & Underbar kom på temat.

Ja, vad använder jag? Det vet jag knappt själv men efter en stunds eftertanke så har jag kommit fram till detta:

Hårvård

Joico Body Luxe (ja, det är till håret), Tony&Guy Shine Addiction, John Frieda Sheer Blonde, V05 Absolute Blonde, SF Strand-spray och slutligen Joico Silk Result.

För att vara kortfattad så kan jag säga att dessa produkter gör under för mitt blonda hår. De två sistnämnda produkterna kan jag inte riktigt klassa som hårvård utan mer styling men de förtjänar en plats på min blogg. Strand-sprayen ger snygga surflockar och volym och Joico-sprayen är värmeskyddande och är perfekt att ha innan man plattar/lockar håret.

Kroppsvård


LdB Fresh'N Fruity duschkräm, Weleda Havtorn duschkräm, Dove Silk Dry deo, Propyless och Garnier Clean Sensitive rengöringsmjölk.


Man vill ju inte lukta apa så parfymerade duschkrämer är ett måste och såväl deon. Propyless har jag fått på recept då jag led av mycket eksem förut men som jag inte längre har. Använder den både i ansiktet och kroppen då jag ännu inte har hittat en ansiktkräm som inte är parfymerad och som inte ger mig utslag. Garnier CS är den absolut bästa rengöringen jag testat! Vi kommer aldrig skiljas åt

NOTD

Idag kör jag med Mavalas lack Romantic och passar utmärkt till brännan. Gillar verkligen färgen! Färgen varierar beroende på vilket ljus man är i. Lacket är krämigt och innehåller lite pärlemor.


Nytt! Igen

Igår tog jag studenten! Fy --- vad jag är bra! Och igår så kom det ett litet paket på posten. Och jag måste berömma Söderfin för en otrolig snabb leverans. Jag klickade i tisdags eftermiddag och paketet var hos mig klockan 11 dagen efter. Stort plus! I paketet fanns detta:








Nytt!

Ja, det blev lite smått och gott idag! Mina köp bestod av:
image86

Tre nya nagellack (från v till h): Mavala Romantic, Nivea Jam och Mavala Riga

image87

Ny skugga från Viva La Diva, ja, färgen heter Gold.


image88

Och sist ett läpglans från L'Oréal i färgen Rose Crystal

Juni!

Mycket händer i juni månad. Årets höjdpunkt sker den 4e då jag tar studenten, men  jag ska även på bröllop och jag åker till Göteborg. Detta är det som är planerat. Men bortsett från detta så kommer även några nya inköp göras (snarare planeras), och dessa är:

- MAC Prep + Prime. Min favoritprimer är slut och när jag ändå är i Göteborg ska jag passa på att frodas i MAC-disken och en P+P får följa med hem.

- MAC Dazzleglass. Efter att ha sett bilder hos både P'ssion och Rouaa så är det en sak som är säker. Jag ska HA ett Dazzleglass!

-  MAC Liquidlast Liner i färgen Aqualine. Färgen är helt underbar! Titta själva hos Rocketqueen

- MUS Eyedust. Jag är fortfarande en MUS-oskuld men nu börjar det dra ihop sig till ett köp, eller varför inte två? Jag vill ha en guldig ögonmakeup till studenten och de två godbitarna nedanför skulle passa bra!

- OPI. Lackjunkie som jag är så har jag fortfarande inte ett OPI-lack. Helt vansinnigt!

- Å Shimmer Bodylotion. Jag köpte min för två år sedan och har räckt fram tills nu. Doftar melon och ger ett perfekt shimmer till de brunbrända benen och armarna.  

image85

RSS 2.0