Dove go fresh Burst med doft av nektarin!


Nästan alla produkter som har en fruktig doft tilltalar mig något så enormt. Skulle kunna rabbla i timmar om de produkter som jag har som doftar fruktigt. Men favoriterna här hemma är bland annat min Escada Sunset heat, mina body butters från The Body Shop som doftar passionsfrukt och mango och en body lotion som doftar grape & kiwi. 

Men nu på senare dar kan även en till produkt skrivas upp på listan över Johannas-favorit-produkter-som-doftar-för-härligt. Det är nämligen Doves nya duschcrème go fresh Burst som doftar nektarin och vit ingefära. Herregud. H.e.r.r.e.g.u.d. Den doftar verkligen himmelskt! Så friskt och fruktigt, precis som jag vill ha det. Förutom nektarin så har den även inslag av mandarin, ananas och passionsfrukt. Kan knappast passa mig bättre! Om ni går förbi Doves sortiment så får ni ta och dofta på den, för jag rekommenderar den varmt! Dels för doften men även för att det är en bra duschcrème.

Flaskan är på 250 ml och har funnits i butik sedan maj. Priset ligger på ca 26-30 kronor (är lite osäker, rättar till det efter jag varit på stan senare ikväll)! Är ni inte förtjusta i just nektarin så finns det även go fresh Touch (gurka & grönt te) och go fresh Energise (grapefrukt & citrongräs).

Månlösa nätter på mina naglar



Det må vara sommar och glatt & härligt och grönska och solsken men jag ska ha svarta naglar. Så är det bara. Punkt. Har kört med Mavalas svarta lack men då innehållet i flaskan torkade in så nedrans fort så övergav jag den ganska omgående. Ny favorit nu istället är H&Ms fantastiskt snygga asfaltssvarta lack Moonless Night. Tror att den är ganska nyinkommen till deras lacksortimentet och jag kan säga att den är varmt välkommen! Jag tror att skimmret som gnistrar i lila, grönt och blått gör hela lacket, för det är sannerligen ursnyggt.

Men slutpratat som skimmret och färgen, hur dant är själva lacket? H&Ms lack är faktiskt väldigt bra. Har några stycken och de är både lättmålade, bra pigmenterade och framför allt så sitter de himla bra. Priset är även det bra, 39,90 för 9 ml (jämfört med Mavalas som kostar 45:- för 5 ml). En stor tumme upp för deras lack med andra ord!

Är du däremot mer sugen på sommarsnygga naglar kan jag rekommendera H&Ms Enchantress Emma!

Guldig glans



På dessa läppar sitter det nya glanset från IsaDora som jag fyndade på Åhléns rea! Det fullständiga namnet är Express Star Gloss i färgen "Reflecting Gold" och som namnet antyder så gnistrar det i guld. Se så vackert! Stöter ni på detta så slå till vettja! Förutom att det är ett väldigt fint gloss med massa guldskimmer så är det också ett trevligt gloss, det både känns och sitter bra. Doftar rätt gott också och smakar inget speciellt. Glitterkornen är inte för stora heller och när man väl käkat upp glanset så blir det inga riviga korn kvar som det kan bli med vissa. Kan också passa på att nämna att det är en penselapplikator vilket jag gillar!

29 kronor fick jag betala och det kan man lungt säga att det var det värt!

Liten lista!



Blev utmanad av Beauty Couture och självklart hakar jag på!

- Duschcreme: Dove Go Fresh Burst. Doftar helt gudomligt av nektarin!
- Shampoo: Schwarzkopf Gliss Hair repair-serien
- Balsam: Schwarzkopf Gliss Hair repair-serien
- Hårinpackning: L'Oréal Absolute Repair
- Torrschampo: Tyvärr så är det inget jag använder!
- Hårprodukt: Schwarzkopf Got 2 B Smoothing lotion, Joico Silk Result spray
- Hårspray: Garnier Fructis Fixing spray
- Lock-/plattång: Använder en från OBH Nordica, dock inge vidare.
- Bodypeeling: -
- Bodylotion: Dove Silk Glow
- Solskydd: Apolivas för ansiktet
- Parfym: Escada Sunset heat
- Deodorant: Dove Hair Minimising
- Ansiktsrengöring: Apotekets oparfymerade variant
- Ansiktsvatten: Apoteket på den också!
- Ansiktscreme: XM Focus
- Nattkräm: XM Focus
- Ögoncreme: Estée Lauder Night repair
- Ansiktspeeling: Apoliva Scrubrondeller
- Ansiktsmask: Neutrogena 2 in 1
- Primer: MAC Prep + Prime
- Concealer: Wet n' wild Cover all & Biotherm Forget it
- Foundation: MAC Mineralize Skinfinish Natural
- Rouge: GloMinerals Sunset
- Bronzingpowder: Lumene Artic Sun Mineral bronzer
- Mascara: Estée Lauder MagnaScopic
- Ögonskugga: Make Up Store "Vanilla" & Everyday Minerals "Rare Silk"
- Ögonbrynspenna: H&M
- Ögondroppar: Viscotears
- Läpprodukt: Max Factor Lip Volumizer
- Läppstift: The Body Shop Roseflower lipstick nr 3 (tips, är på rea på TBS just nu!)
- Läppglans: Max Factor Silk Gloss "Crystal Dew" & IsaDora Express Star gloss "Reflecting Petals"

Lite nytt som sagt!



Blev lite smått & gott från GBG! De flesta affärer har stor sommarrea nu så det var riktigt kul att fynda. Fanns en hel del annat som jag ville ha, men någon måtta måste det väl ändå få va. Detta fick jag med mig iallfall:

- Jag må älska mina skrubbrondeller, men när  The Body Shop hade sin Tea Tree Oil Facial exfoliator på rea så kunde jag inte låta bli. Betalade 65 kronor istället för 129, bra kap där! 100 ml är tuben på.

- Tre nya läppisar blev det också! En som blir mitt andra exemplar, nämligen Max Factors Lip Volumizer. Blir kanske inte så värst mycket plut men jag älskar det ändå. Det är något med glansen, den blir så väldans snygg! Kan väl också passa på att säga att stiftet är ofärgat. Betalade i vilket fall som helst 60 kronor istället för något okänt belopp. Tyckte själv att det var lite mycket jämfört med att jag köpte samma för 25 kronor förra året. Men så kan det vara! De andra två som följde med var från IsaDora och har namnen Express Star gloss i färgerna Reflecting Gold och Reflecting Petals. Guldskimmret är så fantastiskt vackert ska ni veta! Betalade 29 kronor styck, tyvärr ingen uppgift på vad de kostar egentligen.



- Här så ser ni mitt nya duorouge från IsaDora. Jag har ju nyligen köpt ett solpuder men ville också komplettera min sommarmakeup-samling med ett bronzigt rouge, så då var ju detta som hittat! Kombinationen heter Dark nougat och har ett matt rouge och ett skimmrigt. 49 kronor gick kalaset loss på. Just IsaDoras rouge gillar jag, de är lätta att få upp på borsten och så är de bra pigmenterade!

Hemkommen från Götet


(Bilderna är tagna med mobilkamera)

Hallå! Bloggen är inte nedlagd om ni tror det, utan det är snarare ett fenomen som kallas för sommar. Jag känner ingen större lust att sitta inomhus när solen skiner så därför är aktiviteten låg. Men nu på kvällskvisten har jag fixat lite saker till bloggen så snart blir den levande!

I måndags så tog jag tåget ner till Göteborg med min mamma. Det går fort, efter tre timmar och 48 minuter så kliver man av i, enligt mig, världens bästa stad. Som jag älskar Göteborg! Ska nog ta mitt pick och pack och flytta hit tror jag!

Två nätter blev det och vi hann med en hel del. Förutom shopping så blev det Liseberg, Haga, Paddan, hamnen, Trädgårdsföreningen & Palmhuset, god mat, glass och solhäng vid diverse fina platser. Tre bra dagar var det minsann!

Självklart blev det lite skönhetssaker som jag fyndade på rea, kommer i nästkommande inlägg!

Nytt från MAC


För en vecka sedan var det destination Stockholm tillsammans med mor och gudmor så då passade jag på att smita in på både MAC vid PUB och MAC vid Åhléns City. Jag var på jakt efter deras Prep + Prime med SPF50 men den verkar vara rätt svår att få tag på. Det blev den vanliga men det gör då ingenting, för den älskar jag innerligt! En förpackning på 30 ml räcker nästan precis ett år för mig. Dryg med andra ord! Om jag inte minns helt galet betalde jag 225 kronor.

Det fick även följa med ett stycke Blot Powder i färgen Medium för att ha i handväskan. Mitt andra exemplar! Själva puderapplikatorn är inte mycket att hurra för men jag har en bra från Kicks så jag sörjer inte. Tror att pudret gick loss på 230 kronor!

Bad även om att få ett prov på deras hyfsat nya foundation Studio Sculpt efter att jag läst så mycket gott om den. Valde färgen NW20, tror nog att den kommer passa mig betydligt bättre än NC20 som jag har på mina andra från MAC. Har hunnit med att testa den en sväng och so far so good! Gillar jag den så blir det kanske ett köp i Göteborg som jag åker till nästa måndag! Tjohej vad roligt!

Äntligen ett nytt solpuder!



Det tog ett tag, men nu har jag äntligen köpt mig ett nytt solpuder! Det låg inte så mycket tanke bakom valet utan när det var ett bra pris på ovanstående så slog jag till. Okej, lite tanke då. Enda kravet som jag hade var att det skulle vara matt.  Det blev alltså Lumenes Artic Sun Mineral Bronzer för 89 kronor, extrapris på Kicks.  Färgen är kanske något röd men den passar faktiskt rätt bra till min hudton! Nu i början är det lite svårt att "få upp" bra mängd av produkten i borsten men när jag använt den några gånger så tror jag nog att den mjuknar till lite.

Tänkte att jag ska göra ett inlägg imorgon (woho, blogglusten har kommit tillbaka!) där jag skriver hur jag skapar min sommarbas. Kanske kan vara intressant läsning!

En ny variant på fransk manikyr



Vita tippar kan gå på semester, nu kör jag på svarta! La ett lager av Viva la Divas snygga greiga höstlack och sedan Mavala Black på det. Det hela avslutades med ett lager överlack. Jag gillar det!

Inspiration från olika promobilder

Jag hämtar mycket inspiration från märkens olika kollektionsbilder och tidningsannonser. Här hemma har jag en pärm som är fylld med bilder som jag stött på i olika magasin och som jag klippt ut. Sitter man vid sminkbordet (eller står framför badrumsspegeln) och har noll inspiration så slänger jag fram den här pärmen för att få nya idéer. Funkar alltid!

Här har jag satt samman några promobilder från 2009's olika sommarkollektioner, förstås inte alla men många iallfall! Undantaget är MAC's som är ifrån 2007 och bilden för dyrgripen  Le Rouge G de Guerlain  från just Guerlain, men vad gör det!


1. Bobby Brown "Illuminating Bronze Collection". 2. Giorgio Armani "Bronze Mania". 3. Laura Mercier "Summer Sun". 4. Clinique "Bronze Evolve"


1. Guerlain "Terracotta". 2. Lancôme "Tropiques Muse Summer". 3. NARS "Summer 2009". 4. Guerlain "Summer Splash".


1. The Body Shop "Hot Brights". 2. Smashbox "Untamed" 3. MAC "Sunstrip" (2007). 4. Guerlain "Le Rouge G de Guerlain"

Jag gillar Armanis guldiga ögon, The Body Shops snygga läppar och Lancômes enkelhet. Hoppas att ni blir inspirerade ni med!

B never too busy to be beautiful hörni!



LUSH är väl ett bekant märke och som har en hel del härliga produkter i sitt sortiment. Men visste ni att de har ett systermärke som har namnet B never too busy to be beautiful vars sortiment består mestadels av smink? Det visste då inte jag! Detta fick jag höra genom frisörskan Josefine som jag brukar snacka smink med och det första jag gjorde när jag kom hem var att googla upp det. Produkterna är inte testade på djur, vegan-märkta (har inte riktig pejl på vad det innebär) och rättvisemärkta.

Men det jag blir imponerad av är förpackningarna! Titta bara! Ojoj! Som liten var jag tokig i Indiskas små askar som var beklädda med glitter och pärlor så detta är ju självklart något som jag gillar. Synd bara att jag inte har vägarna förbi London för att kunna spana in deras flaggskeppsbutik, vilken är den enda som finns (Heartcore Sofia & Therése, ni som ska dit snart, snälla spana in den åt mig!)



Snygga skuggor i snygga förpackningar!





De har rouge, puder, foundations, mascaror, läppglans, ja, you name it! För att se hela deras sortiment, besök då hemsidan B never too busy to be beautiful!

Sommarprodukter från Apoliva



I måndags (eller var det i fredags? Jaja) så kom det ett tjockt brunt kuvert med spännande innehåll. Det som gömde sig där i var lite sommarprodukter från Apoliva! Man tackar! Slarvig som jag är så har jag redan hunnit med att tappa bort presspappret men är ni nyfikna på information om produkterna så kan ni slänga ett öga på Makeupoholic's inlägg. Men några personliga tankar om sakerna ska ni ändå få.

Solcremen som är anpassad för ansiktet har jag flitigt använt under den gångna helgen. Jag har ingen större erfarenhet av solprodukter till ansiktet, har bara testat en från Vichy, men jag upplever ändå att den sjunker in snabbt  och det blir  ingen kladdig hinna som det kan bli med vissa. Känns också svalkande och lätt, som det står på tuben. Är inte heller parfymerad vilket jag ger en tumme upp för! Pris: 79 kronor för 50 ml.

Scrubrondellerna behöver jag inte uttala mig om, ni kan läsa mitt inlägg HÄR som jag skrev för ett tag sedan. Om ni inte har tid så kan jag säga att scrubrondellerna är en favorit i badrumsskåpet! Pris: 24,50 för 30 st.

Ansiktsservetter använder jag väldigt sällan. Men detta beror på att de flesta är starkt parfymerade, vilket jag absolut inte vill ha. Så en stor eloge till Apoliva som gjort oparfymerade sådana! Ska bli kul att prova! Pris: 32 kronor för 25 st.

RSS 2.0