Vinn ett lack från China Glaze!

Nu har du chansen att vinna ett av fem lack från China Glaze hos den nya sidan Nailed. Tävla här!

image84
(Bild lånad från Nailed.se)

Student!

Bloggen blir lidande då jag tar studenten nästa vecka, och då dagarna framöver fylls med massa tokigheter med klassen! Men jag kommer tillbaks :)

image83

Update: Det visade sig att jag hade mer tid över än vad jag trodde så bloggen blev inte så lidande :)

Vinn hos Bjooti!

Sugen på en ny doft? Passa då på att tävla hos Bjooti då du har chansen att vinna en parfym från det nya spännande svenska doftmärket "Neotantric Fragrances". Tävla här

image82


IsaDora Murrberry Wine

image80

I love it!

Inhandlat!

Nu så har jag handlat lite nytt igen. Denna gång blev det:

IsaDora Murrbery Wine
image75

H&M Gold
image76


Maybelline Define-A-Lash
image77

Lumene Eye Makeup Base
image78

Och lösögonfransar och naglar (ej på bild)
image79

China Glaze

Jag tokgillar färgen. Men lacket är tokdåligt. Jag har gett det flera chanser men efter varje dags slut springer jag och hämtar nagellacksremover. Jag väntar ca 1 h på att det ska torka (vilket är på tok för länge) men ändå är lacket lika kletigt och det nöts bort på en gång. Måste man ha underlack tro? Men det har jag å andra sidan inte med de andra CHG lacken. Lite synd då det är ett så pass snyggt lack.

image74

FOTD/ LOTD

image72
Ja, ett försök till en FOTD, fastnar inte så lätt på kort.
 
Ansikte
- Grundade med MACs Prep + Prime
- Lite Eye Primer från Bodyography
- Sedan Benefit Some kind-a gorgeous
- Tunt lager av ett puder från Nouba

Ögon
- Lade en benvit skugga på hela ögonlocket
- Sedan lite vitkajal i ögonvrån
- Sedan drogs det ett streck med en eyeliner från BeYu som sedan suddades ut
- Ögonbrynen fylldes i med en brun ögonskugga (matt)
- En brun matt skugga från EM och mascara från FACE fick avsluta

Läppar
- L'Oréal Glam shine i färgen Strawberry sorbet

image73

Recension av Some kind-a gorgeous


image34


Nu så kommer recensionen av Benefits Some kind-a gorgeous! Jag har haft den i lite mer i en vecka och kan nu ge en bedömning på denna krämfoundation.

Hur tycker jag? Suverän är det enda ordet som kommer upp. Suverän på alla sätt och vis. Hållbarheten är suverän, konsistensen är suverän och framförallt förpackningen är suverän. I love it! Och det mest mirakulösa är att jag tål den, för utav de 19 foundations som jag har så tål jag 6. Så bara det är ett stort plus (alltså att jag tål den).

När jag öppnade den för första gången var jag lite skeptisk mot färgen. Den såg på tok för mörk ut! Men tji fick jag, för det visade sig att den var en perfect match. Krämen är ganska transparent som tur är annars hade det varit kört för mig!


image69

Som ni ser på bilden så har den en stor spegel, vilket är jättebra. Alldeles lagom stor. Även en svamp följde med i förpackningen och hittas under "kakan". Den var ganska värdelös, utan jag kör med en annan svamp som jag har. Jag använder även en syntetspensel för att få ett ännu mer naturligt resultat.

Jag som har en torr hy upplever inte att den fastnar, vilket den från MAC gör (Studio Tech). Om man jämför Studio Tech med Some kind-a gorgeous så vinner helt klart den sistnämnda. Det är för att resultatet är mycket mer naturligt, den är mer lättapplicerad då konsistensen är mer flytande och hållbarheten är bättre. Me like this foundation! Imorgon så tänkte jag göra en FOTD då ni får se i dagsljus hur reslutatet är. Det är lite för sent nu!

image71
Vad blir betyget? Räkna själva

Hjälp!

Jag gör ett försök igen, är det någon som vet hur man blir medlem i bloggnätverket på Pret-ty.se? Jag vill ju så himla gärna vara med och har skickat min fråga till, ja vem det nu var (en moderator) på Pret-ty, men jag har fortfarande inte fått något svar. Please help me! :)

image64

Recension: Max factor, FACE och Liparazzi


image60


 Nu kan jag äntligen infoga bilder! Så idag kastar jag in några recensioner för att komma ikapp. I detta inlägg kommer jag att recensera tre läppglans som jag har (har många, många fler). Först ut är Silk Gloss från Max Factor i färgen Crystal Dew:


image61

Det här läppglanset gillar jag! Mycket skimmer och glitter som ger den perfekta rosa nyansen, fast att den är vit/transparent. Doften är som smörkola och är aningen lite stark, men det kan jag stå ut med. Jag har målat med ett lager och det räcker gott och väl tycker jag! Med andra ord så räcker den länge. Hållbarheten för läppglanset är mer än godkänt. Förpackningen är väl inte något utöver det vanliga men det är ändå innehållet som räknas tycker jag. Betyget blir 4/5, doften drar ner på betyget!

FACE Stockholm Potgloss i färgen Alert:

image62

 

Kanske inte framgår på bilden men glanset är lite blåskimmrigt. Ger en aningen hint av den rosa färgen, annars är den transparent. Doftar som modellera (!) och förpackningen är lite opraktiskt. En pensel måste alltid vara med (jag vill inte peta med fingrar i gloss). Hållbarheten är sådär, man måste bättra på flera gånger under dagen. Konsistensen är lite kletig. Betyget blir 2/5 för jag gillar ändå färgen!
 
Liparazzi i färgen Premiere:

image63

Detta gillar jag skarpt! Man får snygga, fylliga läppar. Läppglanset innehåller jojoba-olja och känns vårdande för mina torra läppar. Doftar fräscht och hållbarheten är bra! Sen är ju det ett himla praktiskt läppglans då den är försedd med en liten ficklampa och en spegel (på glosset). En väldigt bra uppfinning tycker jag! Betyget blir 5/5!

Målar om!

Försöker måla om här inne, men efter ca 3 h så ger jag upp. Jag får det inte riktigt som jag vill, men det är en ny dag imorgon. Men bara så att ni vet så är det ni ser nu inte det färdiga resultatet!

Förlåt!

Jag har ju min recensions vecka men de senaste dagarna har det inte blivit så mycket. Anledningen är att jag kan inte infoga några bilder eller ändra textformatet. Det gick när jag var i skolan men här hemma så är alla funktioner och verktyg helt borta. Jag kan inte göra så mycket åt saken så ni får vara tålmodiga och vänta! :)

Beautyduell!

Badbomben utmanar oss bloggare att svara på dessa frågor:

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?


Det varierar från månad till månad. I April handlade jag för 1000 på bara tre dagar(!) detta var för att jag var inne i en period av att beställa massa saker från internet. Men det är kanske 400-500 kronor. Men som sagt, det varierar.


2. Vad väckte ditt intresse för smink?

Jag har faktiskt ingen aning. Jag har alltid varit fåfäng av mig och intresset har kommit utifrån det. Det har inte varit någon speciell person.


3. Favoritmärke? Varför?

Jag är och kommer alltid att vara en MAC fantast. Planerar mina inköp flera månader iförväg och har redan börjat skriva min lista tills jag ska åka till Götyeborg den 23 juni. Jag gillar MAC för att den passar min känsliga hy bra och produkterna är i sig väldigt bra till ett hyfsat bra pris!


4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?

Jag är en sådan där som kör lite av varje. Lite Kicks, lite H&M, lite Cubus, mycket MAC och mycket internet! Oftast brukar det komma paket från Inezza, Satine och Everydayminerals. Handlar inte på Eleven eller Blush då jag fortfarande tycker att priserna är för höga och frakten för dyr.


5. Nämn något som kännetecknar din make-up:

Urtrist! Nej, men jag kör så enkelt som det kan bli då jag inte kör hela proceduren med foundation, löspuder, ögonskugga, rouge mm. då jag är i skolan. Men jag tycker att det är kul att hålla igen lite för att sedan kanske göra sig extrafin en kväll. Min dagliga rutin är ansiktskräm, lite primer, lite puder och mascara.

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?

Läs recensionen nertill av Clinique Superbalanced. Men bästa är nog min nya vämn Some kind-a gorgeous.


7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?

Jag sminkade mig inte för 10-15 år sedan, men för 5 år sedan så var det nog enklare än vad det är nu. Mascara var min bästa vän på den tiden.


8. Bästa hudvårdsprodukterna?

Är inte så fruktansvärt insatt i hudvårdsprodukter då jag kör med hudkrämer från Apoteket som jag fått genom recept. Det mesta är så parfymerat att jag inte klarar av att ha det. Men jag får väl säga min Propyless från doktorn.


9. Bästa makeup-produkterna?

Benefits Some kind-a gorgeous (recension kommer), MACs Prep + Prime, Estée Lauder Lash XL, China Glaze lacken. Men har många fler men dessa är på topp just nu!


10. Bästa hårprodukterna?

Joico har bra saker, både shampoo, balsam och styling. Men jag gillar också John Frieda.


11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?

TBS body butter, speciellt i doften Mango. Skulle nästan vilja äta upp den! Men Åhlens har också en bra shimmerlotion som jag gillar skarpt.

12. Bästa skönhetsbloggen?

Svår fråga, men alla som är med i Pret-tys nätverk får jag väl säga!


Recension av Clinique Superbalanced


image51

Det var egentligen tänkt så att jag skulle göra recensioner av mina sämsta foundationköp, men jag bestämde mig istället för att utse den sämsta och skriva om den. Jag utsåg Cliniques Superbalanced som vinnaren (snarare förloraren). Så här tycker då jag:

När började man tillverka brunsås som foundation? Det är första reaktionen när man får syn på den flytande sörjan. Innan att jag ens testat den  var jag tveksam till mitt köp, då jag vet att jag helt enkelt inte kommer överrens med tjocka och täckande foundations. Men jag gav den en chans och hade den i en dag. Och när dagen var slut ångrade jag verkligen mitt val av underlag den dagen. Fick en hemsk allergi-liknande reaktion och sedan dess har den stått här bland mina andra värdelösa produkter. Jag fick massa finnar och torra eksem som sedan blev sår, och sedan dess har jag haft problem att få huden i balans igen. Och detta var ändå för ca 1 och ett halvt år sedan.

Jag kan då inte ge en noggrann bedömning av denna foundation då jag vägrar att använda den igen, dvs jag kan inte säga hur hållbarheten är osv efter bara ett försök. Men nu sitter ni kanske och undrar varför jag var dum nog och köpte denna innan att ens testat den? Grejen är att jag gick in på Kicks och ville hjälp att hitta min foundation som skulle passa mig perfekt. Jag berättar utgångsläget för tjejen som jobbade där att jag har en torr hy som är extremt känslig. Jag ville ha en foundation som var närande och allergi-testad. Hon visade mig denna och provade lite på käkbenet. Hon sa att det såg perfekt ut, och jag trodde henne. Jag frågade en sista gång om den verkligen passar superkänslig hy och hon sa att denna var helt riskfri för utslag. Men dessvärre visade det sig att hon hade fel och man kan då fundera på hur pass kompetent hon är som makeupartist. Kan väl ta henne lite i försvar och skriva att hon kan ju inte veta precis hur min hy är, men man kan inte heller vitt och brett lova att den ger inga utslag.

Så bara för att det kostar så betyder det inte att en foundation är bra, och bara för att man jobbar på Kicks betyder det inte att man kan det man säljer.

image52

Betyget blir 0 Superbalanced av 5 möjliga

Recension av Bodyographys Eye Primer


image48

Nu kommer dagens recension, och denna gång är det på Bodyographys Eye Primer. Den ska ljusa upp och strama åt partiet under ögat. Men gör den det?

Det låter ju som en toppenprodukt på beskrivningen. Jag trodde att denna skulle enkelt trolla bort mina blåa ringar under ögonen som jag ständigt har. Men jag upplever som att denna absolut inte fungerar på mig. Jag har på flera lager men det händer inte så mycket. Ringarna är kvar. (Se själva nedan) Men jag kan tycka att området ändå har stramats åt och känns jämnare efter att jag använt den regelbundet i några månader. Men jag tycker tyvärr inte att det är en toppenprodukt.

image49
Jag har använt primern under höger öga, syns det?

image50

2 Eye Primer av 5 möjliga

Recension av MACs Prep + Prime

Idag är det första dagen av min recensionsvecka så här kommer den utlovade recensionen av MACs Prep + Prime! 


image47


Denna var den allra första primern för mig. Hade länge tittat på en från Smashbox men då denna var lite mer plånboksvänlig så föll valet på den från MAC. Innan jag slog till så läste jag andras recensioner och de var väldigt blandade. Vissa hyllade den, andra sa att det var den värsta de hade haft och gav dem finnar. Men hur tycker då jag? Denna passar mig alldeles utmärkt!

Jag har i grunden en väldigt tunn, torr och känslig hy och får utslag av det mesta, men inte av denna produkt!, vilket för mig är ett stort plus! Det finns inte många produkter för mig och min känsliga hy ute på marknaden, vilket inte är så konstigt då jag antagligen är bland de väldigt få med en sån krånglig hy som jag har

Med denna får jag en slät hy som håller och som inte torkar ut. Jag känner mig härligt återfuktad, och det gör jag även hela dagen. Vissa gillar inte att krämen skimmrar, men det gör däremot jag! Man får ett härligt och naturligt glow.

Förpackningen är praktiskt då den är försedd med en pump och det är enkelt att få ut hela innehållet. Dryg kräm som räcker väldigt länge. Har haft min sedan augusti från förra året och jag har använt den i stort sett varje dag, säg 4-5 gånger/vecka.

Så vad blir betyget?

image44
5 MAC Prep + Prime av 5 möjliga!

EOTD

image41
Skulle egentligen postat denna bild igår men då det inte gick så gör jag det idag! Detta har jag använt:

- BeYu ögonskugga
- Silverglittrig lösögonskugga från Viva la Diva
- Blå lösögonskugga från Cosmetics Factory
- Vit penna från Isadora
- Vit krämkugga från en gammal palett
- Mascaran från Face Sthlm

Temavecka!

Nästa vecka drar min recensions-vecka igång! Det blir en per dag så nu är planeringen i full gång av vad som skall recenseras. Men ni får bland annat läsa recensioner på:

- MACs Prep + Prime
- Benefits Some kind-a gorgeous
- Läppglansen Liparazzi, Alert från FACE stockholm och Max Facors Silk Gloss
- Mina sämsta foundationsköp
- Bodyography Eye Primer

Mer tillkommer!

image39

NOTD

Så här ser naglarna ut idag. Grunden är Niveas Colour Mini lack i Sugar i två lager och sedan blev det ett överlack i form av China Glaze Wireless Holographic!


image36
image38

Mina nya vänner

Igår kom den. Min nya bästa vän. Förpackningen, innehållet. Allt är så perfekt! Ger ett mjukt och lent resultat som ser så naturligt ut! I love it i love it i love it! Har tänkt att göra en mer utförlig recension om en vecka eller två, så att jag verkligen kan se vad den går för!


image34

En annan vän som har hittat hem till mig är John Frieda Sheer blonde Highlight Activating Moisturing Shampoo (Pjuh). Då ett besök hos frisören nalkas så vill jag ha shampoo hemma för dem kommande blonda lockarna

image35

Pret-ty

Är det någon som vet hur man blir medlem i bloggnätverket? Vill ju så gärna vara med! Är tacksam för svar då jag skickat en fråga till Katarina (Bjooti) men som nog inte har hunnit med att svara

image33


Vinn en Lash Queen hos Bjooti!

Nu har du chansen att vinna en Helena Rubenstein Lash Queen Feline Blacks mascara genom att gå in hos Bjooti och svara på en undersökning! Klart att du ska ta chansen!image32
_____________

Happy times!

Underbar dag på många sätt. Hade sovmorgon till kvart över två (kallas det sovmorgon då?!) och det är ju aldrig fel. Och nu för en stund sedan surfade jag in hos El Mika och såg att en Some kind-a gorgeous var till salu! Jag kände en lycka inombords och självklart så köpte jag den. Så snälla Karin ska skicka den redan imorgon. Jag kan knappt vänta!

image30

Önskelistan

Jag godtar utmaningen från Rouaa och visar min önskelista, som jag även skulle kunna säga är en liten "favoritlista". Det är nämligen tre saker som jag har/haft:

-Estée Lauder Lash XL är min absoluta favorit, och min tog slut för några månader sedan. Jag saknar den så oerhört och vill så snabbt som jag fått lite pengar köpa in den igen. Men som fattig student och en tid hos frisören om en vecka så är det lite svårt i detta läge.

-theBalms Sexy Mama har jag använt flitigt i några månader och den är inne på sina sista dagar hos mig. Bästa pudret so far till ett vettigt pris! Har gillat M.A.Cs Blot Powder som har liknande egenskaper men denna är ett flertal snäpp bättre.

-Till slut M.A.Cs primer Prep + Prime som jag kommer hålla mig till. Jag gav Bodyographys en chans och trodde att den var min nya favorit. Men nu står den där i hyllan, i princip oanvänd. Jag kommer alltid tillbaka till P + P. Men nu är det bara pyttelite kvar och jag måste snarast bege mig till en M.A.C disk!


image29

Blå himmel och blåa naglar

Så här har naglarna sett ut i några dagar, och de ser likadana ut än! Väldigt bra hållbarhet. Men tyvärr kräver lacket några lager av överlack innan nageln blir jämn. Men det kan jag stå ut med för jag gillar färgen! (Bilden är tagen utan blixt, vid en lampa)


image28


Sommarvärme

Visst är det härligt i solen? Själv är jag brun som en pepparkaka och ska nog hålla igen lite med solandet. Men jag har saknat de brunbrända benen och axlarna. Så underbart!

Om ca 3 veckor tar jag studenten. Helt sanslöst. Och redan nu funderar jag på hur jag ska matcha sminket med klänningen/armbanden/skorna/örhängena. Klänningen är krämvit med guldskimmer och accessoarerna går i guld och brunmetallic.

Hittade en bild på en passande ögonsminkning:

image27

Men jag vill ha mer idéer, så har ni några tips? Ska jag köra glittrigt och metalliskt?

Nylackat

Här kommer det ett prov på hur två av de nya lacken ser ut. Som ni ser så är det grönt och grönt!

image26

Dagens

När man har sovmorgon till halv ett (!) så har man alltid lite tid över till annat. Så här är dagens resultat:image25

Är lite rödflammig på kinderna, kanske svårt att se, men det är för att jag är annars helt osminkad. Och de blåa ringarna under ögonen kan ni väl också ta hänsyn till.  Men jag är på väg att göra mig klar!

Jag har använt:
- BeYu skugga som är benvit
- H&M skugga som är vit
- IsaDora penna som är även den vit
- BarryM skugga som är guldvit
- Everyday Minerals skugga som är brun (matt)
- Och en värdelös mascara från IsaDora, använder den då jag sminkar mig för nöjets skull. 
- Ögonbrynspenna från H&M och även fix från H&M

Dagens

När man har tråkigt, som jag har nu, får man ibland ett ryck och siktar sig genast in på sminkväskan (eller snarare sminktrunken för min del). Och så här kan resultatet bli:


image24

Det jag har använt mig utav är:
-Ögonpenna från H&M (Grön)
-Ögonpenna från IsaDora, namnet är bortvässat (vit)
-Ögonskuggan 280 (vad påhittigt) från BeYu (Benvit)
-Ögonskuggan 15 (oj, vad påhittigt även här) från BarryM (Guldvit)
-Någon urgammal palett med massa ögonskuggor, där har jag använt en blågrön och en svartgrön skugga.
-Mascaran Volumizing från Face Stockholm

Dagens lycka: När jag fann min vita kajal som har varit borta i evigheter. Den låg i sminktrunken. Hmm.
Dagens grämelse: Att jag inte fann Sephora när jag var i Rom för en månad sen. Jag kommer aldrig förlåta mig själv och kommer gräma mig över det för resten av mitt liv.

M.A.C

Här är min lilla M.A.C samling, beståendes av endast basprodukter. Men tyvärr så blir de aldrig användna då jag sällan har foundation och puder. Lite synd då det är så pass bra saker men jag har insett att min hy mår bättre av att vara au naturale. Men på bilden är det iallafall (från vänster till höger): Select Sheer loose, Studio Tech, Blotting Powder, Studio Fix Fluid, Select och slutligen Prep + Prime.

image23

Provmålat

Lat som jag är idag så orkade jag bara ta bort nagellacket på ett finger för att prova ett av de nya nagellacken. Jag slog till på det gula och så här ser det ut! Har kikat bra länge efter ett bra gult och jag tycker att denna nyans passar mig utmärkt, snyggt till sommaren! 25 kronor fick jag ge för detta, visserligen ganska liten flaska men det räcker länge nog.

image22

Shoppat!

Igår var jag i Stockholm med stora förväntningar på det som fanns i MAC-disken. Men absolut ingenting föll mig i smaken, eller så var jag helt enkelt inte på MAC-humör. Men jag gick inte helt tomhänt hem utan var in en sväng på Kicks och plockade hem detta! En läpp-primer från Lumene, två nagellack från Nivea (Yellow Sparkle och Sugar) och ett från Viva La Diva. Det sistnämnda vet jag inte riktigt vad det är, läste inte så noga när jag stod i butiken men när jag kom hem ser jag att det står UV-glow. Den första tanken som slår är att det lyser i kontakt med UV-ljus, men vad vet jag. Men jag var ute efter ett topplack till de nya nagellacken som jag väntar på från Head2toe, så det får väl duga. Läpp-primern har jag testat idag och jag gillar det, läpparna blir mer jämna och mjuka och gör så att läppglanset (eller läppstiftet för vissa) sitter bättre. Vet inte vad den kostar i vanliga fall för nu var den nedsatt till 29 kronor. Ett bra kap med andra ord!

image21

RSS 2.0