Adios amigos!

Nu tar jag mitt pick och pack och åker till stugan i Strömstad! Dagarna kommer fyllas med klippvandring, poolbadning och vem vet, kanske lite krabbfiske! Jag kommer sakna er massor men när jag kommer tillbaka så kommer jag bomba bloggen med naglar, ögon och recensioner! 

Sköt om er och kram till er alla!


Solnedgången i Strömstad. Vackert!



Ny hudkräm!

Jag har länge kört med Propyless som nu finns att köpa på apoteket. Jag fick det på recept förut då jag hade eksem (som börjar komma tillbaka!) och har använt den flitigt, både till ansiktet och kroppen. Men nu kände jag att det var dags för en ny! När jag var inne på Apoteket i torsdags så hade de rea (!) på ACO's produkter. Så jag slog till på denna! Jag tog denna då den var oparfymerad och den enda jag inte provat än från just ACO. Än så länge verkar jag tåla den, vilket är ett väldigt bra tecken!

Sedan så har dem börjat med att ha massa prover, vilket jag tycker är jättebra! Förutom de som syns på bilden så tog jag även med några tester på Cliniderms färgade dagkräm! Bra Apoteket! Sånt gillar jag!

 


Dagens naglar!

Inte något nytt lack och ni har säkert sett det förr. Men detta har jag på naglarna just nu iallafall! Lacket heter Velvet touch och är från H&M. Ett bra lack för en billig penning! De två första bilderna är dagsljus och den tredje är med blixt!




Detta inlägg tillägnar jag mina läsare!

Jag måste få säga några ord som kanske inte är så relaterat till smink och dylikt men jag vill ändå få det sagt. Det jag vill säga är ett stort TACK till er alla som läser och kommenterar. Jag blir så himla glad av att höra folk som gillar min blogg och likaså när jag fått kommentarer. Era ord värmer verkligen! Jag bloggar givetvis för jag tycker det är roligt men så är det en stor bonus och lycka om man får några kommentarer också. Det fanns tider då jag övervägt att sluta men det är ni som gör att jag fortsätter. Så tack och kram på er alla!


Tummen ner för Clarins Brush-on Bronzer!

Jag är ingen som är i direkt behov av en bronzer, men då Söderfin hade rea i början av juni så slog jag till på en från Clarins. Jag gjorde det av ren impuls då jag tyckte att förpackningen såg praktisk ut. Men vad tycker jag då? Nja, det är väl lite delade meningar. För det första så var det ingen praktisk förpackning då man knappt får fram något av innehållet. Jag har provat att vara extremt våldsam men det funkade inte heller. Och när man väl får fram något så är det mycket glitterkorn och jag vill inte se ut som en discokula i ansiktet. Lite positivt kan jag väl skriva och det är att innehållet doftar väldigt gott och borsten känns lyxig och är behaglig mot huden. Men det får ändå bli tummen ner!




Dagens öga!

Jag brukar ju oftast köra med jordnära färger och väldigt naturligt. Men idag provade jag någonting annat för omväxling! Det blev en turkos/grön variant med mycket glitter! På de två översta är det svårt att se det guldiga men det gör ni bra på den tredje bilden. Jag använde:

Primer
Lumenes Eye makeup base

Skuggor
Se nedan!

Kajal
En grönguldig från H&M
En vit från IsaDora

Mascara/Bryn
Fransarna målades med L'Oréal Beauty tubes
Brynen lämnades helt naturliga. Något som jag kom på efter att korten tagits!








De skuggor som jag använde!


Två från en gammal palett

BeYu Nr 280

BarryM Fine glitter dust Nr. 15

Everyday minerals Rare silk

Tummen upp för The Body Shop Body butter!

I julas förra året så fick jag tre små bodybutters av min mamma. Jag hade länge velat ha ett men det blev aldrig av. Tyckte alltid att förpackningarna var så stora och så var det också svårt att bestämma sig för vilken "smak" man ville ha. Men så fick jag dessa tre små byttor som var alldeles lagom stora. Dessa var: oliv, mango och kakao. Min favorit är helt klart mango då jag älskar fruktiga och fräscha dofter. Och så älskar jag att äta mango så den blev ju ganska självfallet min favorit. Och själva smöret i sig är alldeles underbart! Lätt att smörja in, går in fort i huden och återfuktar bra! Tummen upp!


Dagens nagel!

Oj då, det var väldigt länge sedan jag visade dagens nagel. Anledningen är att jag haft lack som jag redan visat upp här och då känns det ganska tråkigt om jag skulle göra det igen. Och även idag så är det två gamla lack, men som aldrig har använts tillsammans! Jag inspirerades av fina Linda och gjorde min egna variant. Jag använde mig utav ChG Coconut kiss och GOSH Rainbow!



Tummen upp för Garnier Clean sensitive!

När man har en väldigt känslig hy så är det svårt att hitta bra produkter som funkar bra. Jag har provat en hel del genom åren för att hitta en som jag tål. Oftast så ska allt vara parfymerat vilket är något man ska undvika om man just har känslig hy. Men nu har jag äntligen hittat en rengöringsmjölk som är som skräddarsydd för mig!

Jag är en sån som helst inte vill lägga ut så mycket pengar på hudvård då jag oftast inte tål produkten och måste köpa något annat. Det skulle vara snopet om man la ut 300 kronor på något som inte är användbart. Så jag har i stort sett gått igenom hela budgetsortimentet. Men nu så behöver jag inte söka vidare efter den "rätta".  Denna rengöring är parfymfri (hallelujha), irriterar inte min hy och återfuktar väldigt bra. Detta är min andra och jag ska snart inhandla en ny. Känns så härligt att man äntligen hittat en produkt som man kan lita på! Tummen upp!


Dagens läppstift

Jag är mer en läppglans-typ men ibland får man göra undantag. Detta prisvärda stift är från Yves Rocher's Luminelle och färgen heter Rose miel. Stiftet är krämigt och behagligt att ha på läpparna och färgen är perfekt att ha till vardags!




Dagens öga!

Utav 45 bilder så funkade bara en. Lite lustigt tycker jag. Men det får räcka med denna bild! Idag, eller rättare sagt ikväll, så har jag använt mig utav enbart ljusa skuggor. Jag gör ingen ingående förklaring hur jag gick tillväga utan det får räcka med att bara nämna de saker som jag använt. Både ögonen och fingrarna är lite trötta.

Skuggor
Everyday minerals Rare Silk (matt, benvit/beige)
BeYu Nr. 280 (skimmrande, benvit)
BarryM Nr 15 (glittrig, guld/silvrig)

Kajal/Eyeliner
IsaDora, namnet är tyvärr bortvässat (vit)
BeYu Dip liner (svart)

Mascara/bryn

Maybelline Define-A-Lash
H&M Eyebrow liner

Klart!


Extreme room makeover

Nu har mamma, pappa och jag grejat i två dagar och nu är det nästan klart! Låt mig presentera mitt nya sminkställe. Tidigare satt jag vid skrivbordet, där jag befinner mig nu, och hade en 3 x 1 cm stor spegel och miniutrymme för allt mitt smink. Men nu så har den saken ändrats! Är verkligen jättenöjd, bättre kan jag knappast få. Det som är kvar att göra är att köpa belysning och skruva fast förstoringsspegeln. Det blir lite klurigt med belysningen då man ska hitta rätt "sken". Men det hittar jag nog på!




Gårdagens ansikte


Bättre sent än aldrig! Här kommer gårdagens sminkning:

- Smörjde in ansiktet med Propyless.

- Sedan använde jag primern Prep + Prime från MAC.

- La ett tunt lager av IsaDora Hydralight som är en tunn, vattenbaserad foundation.

- Fixerade ansiktet med löspudret Select Sheer från MAC.

- Sedan blev det ett rouget Pink Ribbon från EM.

- Markerade ögonbrynen med en penna från H&M.

- La en brun matt skugga från EM på i stort sett hela locket.

- Suddade in en vit skugga från H&M i ögonvrån.

- Drog ett streck med en eyeliner från BeYu.

- Sedan målades fransarna med mascaran Define-A-Lash från Maybelline.

- Sedan lade jag en vit kajal från IsaDora i vattenlinjen.

- Och till sist så blev det fokus på läpparna. Denna gång använde jag Glam Shine i färgen Rose Crystal från L'Oréal.

Klart!


Taget av Lovisa P, min allra bästa vän! (Hon ville hemskt gärna att jag skulle nämna det)

Dagens läppglans

Ett väldigt behagligt gloss med mycket glitter och skimmer. Doftar alldeles ljuvligt av melon. Mums!



Dagens öga

Idag så testade jag de nya ögonskuggorna från EM och så här blev resultatet. Skuggorna har mycket pigment i sig så jag använde bara ytterst lite för att få en mer vardaglig look!


- Grundade med skuggan Rare Silk från EM över hela locket.
- Sedan highlightade (roligt ord!) jag med en skimmrande benvit skugga från BeYu.
- Sedan blev det skuggan In the garden från EM på mittpartiet av locket.
- Sedan tog jag Comfy, även denna från EM och lade den ytterst och suddade ut den uppåt.
- Drog en linje med en eyeliner från BeYu
- Målade fransarna med L'Oréals Beauty tubes




Bilderna är tagna i dagsljus



På bilderna så ser skuggorna i princip helt matta ut. Men i verkligheten så skimmrar de så fint så! För att bevisa det så får ni se lite swatches:


Från vänster till höger:
Comfy, Rare silk (matt), In the garden och som bonus, rouget New car smell(!)


Kan även visa dessa swatches! Tre rouge och en skugga!


Äntligen!

Nu så har paketet kommit från EM! Denna gång så blev det självklart ett gratis miniset och tre ögonskuggor!


Fast att burkarna är små så räcker de länge. Det gillar vi!


De tre ögonskuggorna!


Och till sist: en concealer och ett rouge!

Det som är så fantastiskt med EM är att priserna är så löjligt låga och kvalitén så hög. En fullstor foundation går på 12$, det vill säga ca 70 kronor. Och är man osäker på färgerna så har man möjlighet att beställa hem ett litet provkit (som räcker väldigt länge) gratis. Frakten då? Denna gång gick den på ynka 24 kronor. Det får mig att tänka varför vissa svenska skönhetsshoppar kan ha högre frakt. Man kan jämföra med Eleven med sina 55 kronor. För vissa så är det kanske en struntsumma ändå men jag som oftast beställer en sak åt gången så blir det oftast så att man väljer att inte beställa alls. Tänk, 24 kronor, hela vägen över Atlanten och hit till lilla Möklinta som jag bor i. Sanslöst billigt!
 

Everyday minerals

Den 2a augusti beställde jag lite saker från EM. Detta var min tredje gång och de föregående beställningarna har alltid tagit 9 dagar att få hem från och med dagen då jag lade ordern. Nu har jag gått och väntat lite för länge tycker jag så jag undrar en sak:

Ni som beställt från EM, hur lång tid brukar det ta för er att få hem ett paket? Brukar det variera? Vore tacksam för svar!


La-la Land

Kan man finna något sötare? Antagligen inte! La-la Land kan det där med förpackningar och denna är inte ett undantag. Så bedårande! Krämen doftar härligt av apelsin och ingefära som faktiskt är en fantastisk kombination. Tänk er en fräsch citrusdoft fast med lite sting i!

Och själva krämen i sig är väldigt bra! För ungefär ett halvår sedan så led jag av torra eksem över i stort sett hela kroppen och då var denna som en liten räddare i nöden. Nu så använder jag den främst som handkräm och på mina torra armbågar. Jag köpte denna på Pashion i Stockholm för 139 kronor (om jag minns rätt) i februari. Som ni ser så har den använts flitigt men det är fortfarande mycket kvar. Krämer som är dryga gillar jag!



Hej!

Fy på mig! Om det skulle vara OS i bloggning så skulle jag nog inte ens kvala in. Skärpning Johanna! Bravo till er alla som dagligen levererar med välfyllda och underhållande inlägg!

Ja, har jag handlat något speciellt på den senaste tiden? Nje, inväntar ett paket från EM men det är till min syster. Men paket är alltid kul att få! Men annars så har det varit väldigt dåligt med skönhetsinköp den senaste månaden. Det är för att plånboken har talat. Men idag så slog jag till på en lackremover från ÖB som jag gav en 10 för. Har inte testat det än men det kan inte vara så mycket sämre än det jag haft, nämligen rent aceton från Gripen. Ganska starkt med andra ord!




 
Vad använder ni? Kan ni ge några tips?

Veckans bloggtema!





Denna vecka så undrar Mayaline om vad som har varit sommarens bästa beautyrelaterade köp. Jag måste nog säga att det är mitt Mineralize skinfinish från MAC. Då jag endast kör med puder som underlag så passar detta alldeles utmärkt och jag kommer absolut köpa ett nytt när det väl är slut. Det tycker jag är ett bra tecken på att något är bra! Ni kan läsa min recension lite längre ner, eller om ni är lata är det bara att trycka här!


Nämen, se vad jag hittade på!

Ibland kan det faktiskt löna sig att lite då och då göra ett djupdyk ner i alla gunkgömmor som man har. Jag gjorde ett sådant idag och fann denna duoskugga från The Body Shop. Om jag minns rätt så tror jag att jag fick den av min gudmor som först trodde att det var ett läppglans. Jag tackade och tog emot den men blev den använd? Knappt. Men när jag väl känner för att ha en lila färgskala på locken så plockar jag mer än gärna fram denna.

Den ljusa, lösa skuggan är ganska knepig att arbeta med men passar bra som highlighter. Den plommonlila krämskuggan är däremot väldigt bra! Perfekt att ha som grund då skuggorna fäster bra och det blir inga randiga ögon efter några timmar. Och detta är utan primer. Nu så vet jag inte om denna finns kvar på TBS, då denna fanns i butik för ca 4-5 år sedan. Men jag ville visa den för er :)




Dagsljus

Estée Lauder MagnaScopic



Nu har jag haft mascaran EL MagnaScopic och kan nu ger er en recension!

Egentligen hade jag tänkt att köpa min favorit EL Lash XL men då det fanns en presentbox med denna mascara för samma pris så slog jag till direkt. Borstarna är nästan identiska så jag antog att det skulle bli ungefär samma resultat. Och jag gillar den verkligen! Man får långa naturliga fransar som blir bra separerade. Lash XL gav lite mer volym med ett lager men det kan jag bygga upp med den här genom att dra några gånger extra om jag så vill. Men jag älskar den ändå!

Betyg? 4/5 då priset är relativt högt för min budget, annars 5/5!






1. Naturliga fransar. 2. Böjda fransar. 3. Ett lager mascara!

Psst! Tryck F5 om ni inte ser den nya layouten!

NOTD

Jag har haft det rosa lacket fram tills nu och det är inte ett dugg slitet! Bravissimo från mig. Men idag så ville jag ha något nytt så det blev Ruby pumps från ChG. Har haft det snart i 2 månader men aldrig använt det! Fy på mig! För att fådet riktigt blankt så tog jag på Viva la Divas överlack som är en aning blå/lila vilket gör lacket lite mörkare än vad det egentligen är. Men ett överlack är ett måste, annars skulle dess riktiga skönhet inte komma fram!

 



Blixt inomhus


Blixt dagsljus

 
Dagsljus

MAC Mineralize skinfinish

Låt mig presentera min nya bästis som nyligen flyttat in hos mig, nämligen MAC Mineralize Skinfinish!

Detta puder har varit mitt sedan resan till Stockholm som stundade den 18e juli. Hade inga förväntningar men jag kände på mig att detta kunde vara något för mig. Hade läst lite här och var att det var fantastiskt. Jag klev in på Åhlens City och nästintill sprang fram till MAC disken och bad tjejen där att plocka fram den rätta färgen, vilket hon även gjorde. Jag pungade fram 270 kronor och traskade därifrån. Men det jag inte visste just då var att detta skulle årets bästa köp.

Varför gillar jag detta fantastiska, underbara och makalösa  puder? Jo, det kan jag tala om! Den ger den där perfekta mattheten med lite, lite lyster i som ger det extra glowet till hyn. Det är silkeslent och blir ett med huden och ger ett underbart naturligt resultat. Och det är så drygt! Har använt det flitigt sedan den 18e juli och man kan knappt se att det är använt! Och hållbarheten, wonderful! Ja, jag kan spendera resten av dygnets återstående timmar till att överrösa med komplimanger men jag tror nog ändå att ni har förstått det jag ville förmedla: DET ÄR FANTASTISKT!

Betyget? 5/5!


Veckans bloggtema!

Denna vecka handlar det om hur vi går tillväga med håret om vi har en så kallad bad hairday!

Jag brukar tvinna luggen och sätta fast den med en hårnål och sedan gör jag en något slarvig knut. Det brukar alltid funka! Jag brukar sällan ha i några produkter då det oftast förvärrar saken. Möjligtvis hårspray för att luggen ska hållas på plats!

Oj, detta var nog det som jag hade och säga. Antagligen det kortaste inlägget någonsin (i min blogg)!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Sublim och här kommer alltså min version!

Några filmer du rekommenderar:
Jag älskar komedier! Polisskolan-filmerna funkar alltid för mig


5 band/artister du gillar:
Jag är lite allätare gällande musik. Men det som lyssnas flitigt på är John Mayer, John Legend, Queen, Kleerup och Gnarls Barkley

En lite udda maträtt du rekommenderar: Udda och udda, men sushi är faktiskt bra gott!


Favoritfärg:
Brunt, vitt, svart, turkost. Dessa färgerna är nog de vanligaste i min garderob.

Några manliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Hm, nje nja. Nej får nog svaret bli.

Några kvinnliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Jag gillar Tyra Banks. Hon känns så ärlig och naturlig.

2 tv-program du rekommenderar:
Jag gillar "modeprogram" såsom Top Model och Project Runway.


En bok du rekommenderar:
Sanningen är att jag aldrig läser. Jag kanske har gått miste om något!

3 parfymer du gillar: Jag har en favorit: Escada Sunset heat

Hur ser din morgonrutin ut i badrummet: Jag kliver upp och går på toa, sedan sköljs ansiktet med kallt vatten för att vakna till, sedan så tar jag en härlig varm dusch. Sedan är det klart! Sminket har jag förvarat inne på mitt rum.

Vad äter du oftast till frukost: Sorgligt men tyvärr sant:  Jag har en dålig frukostvana. Ibland äter jag en rejäl frukost och ibland ingenting. De gånger som jag äter så blir det thé och Skördeglädje (bröd).

Vad dricker du helst: Det beror ju alldeles på tillfället. Till vardags dricker jag vatten och om jag är ute och äter någonstans blir det oftast en kall cola eller en god cider.

Tatueringar, hiss eller diss?: Hiss som bara den! För mig är tatueringar som ett smycke och jag tycker att det är väldigt snyggt, men självklart inte alla tatueringar. Vissa är ju bara för dåligt gjorda! Själv så är jag sugen på att göra en själv, förhoppningsvis ganska snart!

Favoritljud?: Vilken fråga! Men porlande vatten från en bäck låter väl mysigt?

Något annat du vill tipsa om eller berätta: Lev livet! En dag kan det vara försent.


Johannas smink del 2

Nu kommer andra delen, nämligen läpparna! Bilden får kanske tala för sig själv, men det är mestadels gloss som används. Det är så enkelt på nå vis. Det som ni ser på bilden är (utan viss ordning):


Benefit Her glossiness x 2
Biotherm Glossy splash x 2
Lancôme Le rouge absolue
FACE sthlm pot gloss
Dior Addict ultra shine
Liparazzi
L'Oréal Glam shine x 2
Biohterm Aquatic shine
4 gloss från H&M
EM Lip gloss
Maybelline Diamonds (? Namnet är borta)
2 gloss och 2 läppstift från Color institute
Rimmel Vinyl stars
IsaDora Shiny lip laquer
Luminelle Rouge dragée
Ett gloss och ett läppstift från Viva la diva
BYS Mega shine
La french stift
Wet n wild Max volume
Max factor Silk gloss



NOTD

Då jag gått runt med Tickle my triangle i en veckas tid så har jag inte lackt om till något annat. Det sitter väldigt bra! Har varken under- eller överlack. Men idag var jag redo för en förändring och lackade på H&M's Hello kitty lack i färgen Darling pink. En väldigt fin rosa färg som även den sitter som berget!



Blixt


Dagsljus

Dior Ultra shine

Har inte visat stiftet från Dior än! Men jag vet inte riktigt om det passar mig nu när solen har legat på. Stiftet har en blåaktig ton i sig som inte riktigt funkar helt med en nu brunare hudton. Men i juni då jag köpte det såg det perfekt ut på så detta blir nog ett bra höst och vinterstift! Stiftet är som ett gloss fast i en läppstifthylsa. Väldigt behaglig att ha på läpparna!



 


RSS 2.0