Beautystick!


För att reducera antalet porer på näsan och hakan brukar jag alltid ta lite papper och fingrarna till hjälp för att klämma bort dem. Varken speciellt smidigt eller hygieniskt. Men då jag för några dagar sedan såg en reklam för Beautystick så blev jag minst sagt nyfiken! Så här står det på deras hemsida:

"BEAUTYSTICK® består av två plaststickor som tillsammans bildar ett hygieniskt och återvinningsbart verktyg som är speciellt framtaget för att enkelt och smidigt ta bort pormaskar och andra orenheter på hyn. Stickorna är perfekta för mer svåråtkomliga områden som t ex näsvingarna, hakgropen och i eller bakom öronen."

Ja, låter väl inte så pjåkigt? Tror att jag minst sagt ska beställa ett par från e-beautyshop där dem kostar 39 kronor!

Foundationfrossa!


Foundation är något jag sällan köper. Dels så är det svårt att hitta någon som uppfyller ens krav och behov och så är jag också rätt snål av mig. Jag har nog provat varenda en som finns inom "budgetkategorin" men upplevt att jag inte tål någon. Men nu har jag börjat leta efter en ny, kan ju vara kul med att prova något annat och helt nytt! I inlägget nedanför så skrev jag att jag hade lite funderingar kring en från Lancôme, men jag vet inte. Någon av dessa ovanför skulle jag inte tacka nej till, rent utseendemässigt. Jag är ju så fruktansvärt svag för fina förpackningar! Men jag får nog ta en sväng på Kicks någon dag och spana in utbudet. Jag berättar givetvis om jag slår till på någon!

Planerade inköp



Jag är ständigt på jakt efter den där perfekta foundationen men har inte riktigt funnit den än, jag vet inte ens om den finns. Men jag vill ha en som jag kan lite på till hundra och som jag kan använda för ett lite mer vardagligt bruk. Efter att ha spanat runt ett tag i sminkdjungeln hittade jag på denna från Lancôme. Denna kanske vore något? Så här beskrivs den hos Beauty Planet:

"Color Ideal SPF 15 foundation är en populär foundation från Lancôme som ger dig huden du drömt om. Color Ideal innehåller Self-Adtjusting Pigment för att matcha din hudton perfekt. Lancôme Color Ideal foundation ger idealisk täckning då den innehåller en unik kombination av pigment för att erbjuda en naturlig täckning som är påbyggnadsbar. Lancôme Color Ideal foundation har en innovativ formula som enkelt appliceras och optiskt tar bort porer och missfärgningar för en perfekt hudton. Resultatet av Lancôme Color Ideal foundation är en perfekt, naturlig makeup som är idealisk på alla sätt. Lancôme Color Ideal passar alla hudtyper."

Är det bara jag som tycker att dem repeterar Lancôme Color Ideal lite väl många gånger? Aja, men jag ska gå till närmsta Kicks för att se hur färgutbudet är och hur den ter sig i verkligheten för att sedan kanske beställa den från just Beauty Planet som har ett bra pris (och dessutom har jag en rabattkod).

Är det någon som provat denna? Tell me!

Color match black!



Svart känns kanske inte så passande då vi går emot jultider men oroa er inte, det kommer att komma många härliga julkollage framöver! Idag så bakades dem första lussebullarna och jag har frossat som aldrig förr. Sedan så har det även julpyntats i vart och vartannat fönster. Snart så drar även julklappshandlingen igång och jag längtar verkligen! Så mysigt och roligt! Men vänta nu, det var ju inte det jag skulle skriva om. Jag är expert att komma in på andra ämnen, men tillbaks till det som jag faktiskt skulle skriva om, nämligen om lite produkter som går i svart:

  • Ett snyggt, spräckligt och skimmrande puder från Vincent Longo. Du hittar det hos Strawberrynet!
  • Om man är ute efter svarta klor så kan man alltid spana in snygga Black Satin från Chanel.
  • En pågående trend är att man ska ha svarta läppar och om du vill prova på det så kan du ta dig en närmare titt på Pur Black gloss från YSL's vinterkollektion. Du kan köpa det hos Söderfin!
  • Bobbi Brown är inget märke som jag är speciellt bekant med men produkterna ser onekligen fina ut.!Du hittar den färgade dagkrämen och mycket annat hos Strawberrynet!
  • Är du ute efter ett bra mineralpuder tycker jag att du definitivt ska spana in det från MAC som har namnet Mineralize Skinfinish Natural. Helt underbart toppen är det!
  • Efter att ha fattat grejen med multiprodukter så ser Nars The Multiple "Orgasm" väldigt frestande ut! Finns hos HqHair!
  • En snyggt dragen eyeliner kan lyfta en hel makeup! Dra den enkelt med Glide & Define från Max Factor.
  • Förföriska fransar får du lätt med Hypnose från Lancôme. Även denna hos jordgubben!
  • Snygg grön/svart skugga från Too Faced med namnet "Label Whore" (!). Finns att fynda hos Eleven!

e.l.f Moisture-Care!


Jag har hunnit testa alla produkterna från e.l.f men glömt bort att skriva om dem här på bloggen! Fy skäms på mig! Men för att ta igen det så kommer det nu ännu en recension, och nu står Moisture-Care Lip Color på tur!

Nu har jag hunnit testa detta fuktgivande glans några dagar så, vad tycker jag då? Jag gillar det väldigt mycket! Adios torra läppar säger jag bara! Väldigt behagligt och är lite lagom klistrigt. Läpparna ser dessutom väldigt välmående ut och ger alldeles lagom med färg. Doften då? Ja, den går knappt att förklara men på e.l.f's hemsida så beskrivs den  som "Vanilla Mint" och det kanske stämmer. Men i vilket fall så är det ingen vidare kombination för den är, ja, lite lustig. Men detta kan man förbise då den inte smakar så och själva produkten i sig är underbar. Så tummen upp för Moisture-Care Lip Color!

Betyg: 4/5
Pris: ca 19 kronor hos e.l.f!


Eight hour cream goes retro!



Eight Hour cream från Elisabeth Arden är en allroundkräm som kan användas till det mesta och beskrivs så här hos webshoppen Beauty Planet: "Eight Hour Cream från Elizabeth Arden är en klassisk universalkräm som reparerar mindre hudirritationer. Krämen fungerar på lättare solskador, spruckna nagelband, torra läppar, hårtoppar samt på fnasiga fötter och händer. Eight Hour Cream är en dryg kräm som kan användas av alla i familjen!"

Själv så har jag aldrig provat den men jag har fingrat på den mer än en gång. Men nu när produkten kommit i snygga retroförpackningar så är det kanske dags? Jag är så svag för retro så detta är verkligen någonting som tilltalar mig! Priserna ligger på 195 kronor för burken och 210 kronor för stiftet!

Estée Lauder highlighter!



Idag när jag vaknade upp och kikade ut genom fönstret så såg jag till min stora förskräckelse att nästan all snö var borta. Lite trist är det allt, snön kunde väl åtminstone stannat kvar tills advent. Men vi får hoppas på att vi får en vit jul istället! Men för att pigga upp tillvaron lite gav jag mig ut på nätet för att se om jag kunde hitta på något som skulle kunna göra min dag, och det gjorde jag! Detta vackra puder från Estée Lauder ingår i deras höstkollektion Chocolate Decadence och skulle passa mig perfekt som älskar choklad! Men, som vanligt, så är prislappen alldeles för hög då pudret ligger på 400 kronor. Men jag säger återigen: drömma kan man alltid!

Arran Aromatics!



Idag kom det ett nyhetsbrev från Eleven där dem tipsade om lite nya produkter och annat härligt. Det som jag fastnade för var några godsaker från Arran Aromatics som Eleven tagit in. Kitet ovan för ben och fötter ser riktigt härligt ut och det gör även saltskrubbarna nedanför. Den med grapefruit skulle jag mer än gärna äga! Prismässigt så ligger kitet på 299 kronor, sjögrässkrubben på 189 kronor och slutligen den med grapefruit som kostar 279 kronor och finns alltså att handla hos Eleven!



Jag var bara tvungen..



...att göra som många andra och köpa det senaste numret av Damernas Värld. Jag ska vara helt ärlig, jag är inte speciellt förtjust i själva tidningen men jag kunde ju inte motstå den fina gåvan i form av Gel Eyeliner och en pensel från FACE Stockholm. Jag var ju bara tvungen! Dels så är jag förtjust i märket och så har jag varken en bra eyelinerpensel eller en bra eyeliner. Så detta var som fyndat för de 49 kronorna som jag gav. Nu ska det testas!

Läppstiftsfrossa!



Egentligen är jag en läppglanstjej men ibland är det kul med lite omväxling! Jag äger inte speciellt många stift i min samling men nog skulle det vara roligt allt att ha några fler! Dem på bilden ovan ser onekligen fina ut, men jag är lite extra förtjust i the Balm-stiftet och det från Urban Decay. Om ni vill spana in dem andra stiften så får ni kika in hos Strawberrynet där du hittar stiften från Anna Sui, Christian Dior, YSL, Stila, E. Arden, Chanel och Estée Lauder och Eleven där du finner Smashbox och Too Faced!

Det ska börjas i tid!


I helgen plockades videokameran fram för att återuppliva barndomsminnena. Man behöver göra det lite då och då och man skrattar gott var gång. Men det som förbryllade mig var att jag redan som fyraåring målade naglarna. Jag var alltså fåfäng redan som liten flicka! Inte konstigt att jag är så galen i smink och dylikt idag.

På begäran!





Christina undrade om jag kunde visa min samling bestående av smink och hudvårdsprodukter och visst kan jag det! Det är en liten mängd om man jämför med Bjooti och skulle nog göra vad som helst av att ha samma mängd. Men jag är nog rätt nöjd ändå och när man ser allting så här tillsammans så får man sig en fundering, undrar hur mycket jag spenderat på massa produkter, allt som allt? Det vill jag nog inte ens tänka på...

e.l.f All Over Color Stick!



Efter att paketet kommit igår så ville jag slänga på mig allt på en och samma gång. Men jag insåg ganska snart att det kanske inte var så genomtänkt så nu kommer jag testa sakerna var för sig och försöka skapa en uppfattning. Första saken att prova är All over color stick!

Så fort som jag skruvar av korken så möts jag citrusaktig doft som är otroligt läskande och mycket trevlig. Tittar lite närmare på färgen och anar att detta kanske inte kommer att passa min varma hudton men jag kör på iallfall. Duttar med stiftet på kinden och tar sedan en fuktad svamp och fördelar ut den över kinden för att få ett jämnt och fint resultat.  Gick det bra då? Oh ja! Så fort som stiftet kom i kontakt med huden så blev den flytande så det var inga problem alls! Det första som jag lägger märke till är det otroligt fina skimmret. Det är inte heller för mycket färg utan ger lagom rosighet till kinderna, men man kan ju givetvis bygga upp till önskat resultat. Provar även att dutta på lite på läpparna och även där ser det väldigt bra ut! Färgen funkade bra trots min förmodan och jag tror bestämt att jag just hittat en ny favorit, och fler ska jag ha!

All over color stick kostar för närvarande 19.17 SEK hos e.l.f.

Tweedrouge!



Är det bara jag som tycker att dessa rouge som ska likna tweed är otroligt vackra? Jag har inte sett dem tidigare förrän idag när jag satt och bläddrade igenom septembernumret av tidningen Chic. Dem har det långa och lite väl omständiga namnet: Les Tissages de Chanel Blush Dou Tweed Effect. Himla vackert är det iallafall men 405 kronor är lite väl dyrt för min smak. Men drömma kan man väl alltid få göra!



UK delivery!



Nu så är det här, paketet från e.l.f! Jag lade ordern i tisdags så det var en riktigt snabb leverans må jag säga. Är ivrig att sätta igång och testa, vet bara inte var jag ska börja! Men mer bilder kommer givetvis!

Her glossiness!



I somras hade vi den stora lyckan att kunna köpa den engelska tidningen Glamour och få med ett stycke läppglans på köpet. Och inte vilket glans som helst heller, utan ett Her glossiness från Benefit! Jag roffade åt mig två tidningar och har således två stycken, dock i olika färger. Ett av dem visas ovan och är verkligen en favorit! Har en härlig lyster, glans och  en vacker färg må jag säga! I'm lovin it!

Rougefrossa!



Jag är egentligen inget stort fan av rouge men igår fick jag sådant begär att jag var tvungen att surfa runt lite och se hur utbudet såg ut! Förut har jag aldrig kunnat använde rouge då jag hade sådana eksem i ansiktet men nu när dem är borta så är det kanske dags då! Jag har några mineralrouge som är lite rosatonade men ibland så är det bra mycket lättare med ett fast. Dessa på bilden ovan skulle jag inte tacka nej till!

Om du är, som jag, sugen på att klicka hem något så kan du handla Givenchyrouget, det från Laura Mercier, Chanel, Bobbi Brown, Estée Lauder och Helena Rubenstein hos Strawberrynet. Man kan väl givetvis handla dessa på ett annat håll också men Strawberrynet är bara ett förslag! Too facedrouget handlar du hos Eleven och Diorrouget och YSL hos Söderfin!

IsaDora rouge!



Det är väldigt sällan jag använder rouge men ibland så piffar jag till ansiktet med lite färg. Ett rouge som jag totalt glömt bort och hittade i klädgarderoben (av någon anledning) var IsaDoras rouge "Cool candy"  som är lite bronzeraktigt men i vissa ljus lite persikofärgat.

Detta är ett av tre rouge jag äger och har därför inte så mycket att jämföra med men jag tycker att det är ganska trevligt! Ger lagom mycket färg (jag har däremot överdoserat på bilden bara för att visa färgen) och räcker väldigt länge, jag införskaffade mitt exemplar för ca 3 år sedan. Det är inte heller för glittrigt som vissa andra kan vara utan ger härlig lyster. Ni skulle bara veta hur snyggt det är till solbrännan på somrarna! Vem vet, jag kanske slår till på ett annat inom en snar framtid?

Ett paket har anlänt!



Idag damp det ner ännu ett paket, denna gång från den ekologiska webshoppen Softskin.  Alla produkter i deras sortimentet är helt utan mineraloljor, utan parabener och inte testade på djur. Tänk så bra! Innehållet i paketet är två stycken produkter från märket Pai vars produkter är helt utan konserveringsmedel och är därmed en färskvara. Dessa två är:

Camelia & Rose Cleanser: "Kamelia olja tar obesvärat bort smuts och smink medan rosextrakt ger huden en vacker ton och fukt". 269 kronor.

Chamomile & Rosehip Sensitive Skin Cream:
"Kamomill och vildros fungerar perfekt ihop i denna ekologiska ansiktskräm som mjukgör och skyddar känslig hy". 299 kronor.

Ska bli otroligt roligt att testa då jag just har känslig hy och givetvis återkommer jag med omdömen!



(Bilden är klickbar)

Sminket!



Jag har fått några kommentarer om att dem tyckte att jag var så fint sminkad i Amelia. Det tackar jag så hemskt mycket för! Så nu tänkte jag skriva vad jag använde för någe! Om man tittar i arkivet så har jag visserligen redan publicerat ett inlägg med ett kort från samma "fotosession" men jag gör det en gång till, det skadar ju inte!

Basen

MAC Prep + Prime (primer)
IsaDora Hydralight (foundation)
MAC Select Sheer loose (löspuder)
Everyday Minerals "Pink Ribbon" (rouge)

Ögon/Bryn

Benvit skugga från BeYu
Everyday Minerals "Wild flowers" (skugga)
BeYu Dipliner
En vit kajal från IsaDora
Maybelline Define-a-lash (mascara)
Ögonbrynspenna från H&M

Läppar

L´Oréal Glam Shine "Rose crystal"

Så där ja, nu var det klart! Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag gå och lägga mig och plugga i iPodlurarna och somna till my man, John Mayer. Vi höres imorgon!

e.l.f!



Jag har hört talas om e.l.f men aldrig klickat mig vidare till deras sida. Vet inte varför egentligen, men idag gjorde jag slag i saken efter att Sublim skrivit att det just nu var 10%'s rabatt på sin order. När jag såg de generösa priserna så var jag ju bara tvungen att klicka hem något! Allt på bilden ovanför (och det mesta i deras sortiment) kostar 19 kronor styck, väldigt billigt med andra ord! Nu väntar jag förväntansfullt på paketet, och vet ni vad, dem har redan skickat iväg det! Lade min order för bara en timme sen så det kan man kalla service.

Vill ni, som jag gjorde, utnyttja erbjudandet så ska du ange koden Beautycrunch i kassan. Men om ni ska skicka efter något, se till att ni är inne på e.l.f's brittiska sida och inte den amerikanska. Ett litet tips bara! Dels så kan du välja att priserna visas i SEK och så slipper du eventuell tull då det är inom EU. Update: Dem skickar inte ens till Sverige från den amerikanska sidan såg jag nu.

Dagens...

Läppglans: Inget läppglans för min del idag, läppsyl är det som gäller till mina übertorra och spruckna läppar!

Schampo: Jag kör på med mitt shampoo från John Frieda, närmare sagt Brilliant brunette. Ger otroligt fina reflexer i solen! (När den väl hälsar på)

Smörj på kroppen: För tillfället så håller jag på att testa Apolivas bodylotion och jag har kommit fram till att det är en mycket bra sådan.

Måste: Måste och måste, men jag ska hem till min mormor och hjälpa henne att städa. Men det gör jag så gärna så!

Huvudbry: Jag stör mig så oerhört på reklamen från Yves Rocher. Varför så många papper och blad? Jag blir helt förvirrad!



(Lista lånad ifrån Bjooti)

Paul & Joe!



Vid det här laget så vet ni säkert att jag älskar snygga förpackningar. Jag har tidigare visat kollage på Guerlain, Benefit och nu är vi framme vid Paul & Joe! Jag får nästan hål i tänderna utav att bara titta på dessa bilder! Åh, så sött det är! Tyvärr så är vi inte välsignade med Paul & Joe här i Sverige (tror jag, rätta mig och jag har fel!) men vi kan däremot handla nästan hela deras sortiment hos den brittiska webshoppen Asos!

Update: Bjooti var snäll och talade om att Paul & Joe finns att köpa på Le Shop i Stockholm! Då vet vi!

Yu-Be Moisturizing skin cream!



För ett bra tag sedan fick jag hem min Beauty buyble där även en hel del prover följde med. Jag har bara testat några få produkter men förra veckan så grävde jag fram en liten Yu-Be tub som jag bestämde mig för att jag skulle prova, hade hört så mycket gott om den. Och som jag ångrar det.

"Gently massage a dab of Yu-Be into skin or lips". Då jag har oerhört torra läppar så valde jag att applicera lite på läpparna. Till en början kändes det mycket behagligt, men när det gick över till "stickningar" blev jag bli lite tveksam. Jag gick genast och tvättade bort det för att sedan gå och lägga mig för natten. Vaknade upp morgonen efter och slängde en blick i spegeln och fick till min förfasan se gigantiska och såriga läppar! Jag såg inte klok ut! Jag hade svårt för att äta och prata och det var faktiskt ganska obehagligt. Nu är läpparna dock helt återställda men en sak vet jag dock: Aldrig mer Yu-Be för min del!

Vita tippar åter igen...



Jag trodde att jag skulle tröttna på att ha fransk manikyr men jag har det, om och om igen. Jag lackade ju mina naglar röda för ett par dagar sedan men redan dagen efter så var nagellacksbortagningen framme och naglarna lackades åter igen om till det franska viset. Nu så börjar jag också få till vitsen och naglarna har växt till sig lite så det blir bättre för var gång! De lack som jag använt är IsaDora Sheer Meadow som bas, Viva la Divas vita tippfärg och även ett överlack från dito!

Garniers hudkräm!



Nu så har jag hunnit få en uppfattning om min nya hudkräm från Garnier! Innan denna så hade jag ACOs Vårdande ansiktskräm men då jag har så pass torr hy så återfuktade den inte tillräckligt så jakten gick vidare efter en som skulle kunna passa mig. Mitt utgångsläge är känslig och torr hy och rengöringen från samma serie är en favorit hos mig så jag slog till på denna!

När jag skruvar av korken så märker jag att den är parfymerad. "Fasiken också" tänkte jag då jag vanligtvis inte tål parfymerade produkter och det är något som man helst ska undvika om man har känslig hy. Jag körde på iallafall och har nu använt den i ca 1 och en halv vecka. Så, vad tycker jag då? Jo, jag gillar den! Framförallt så tål jag den (dvs. jag får inga utslag eller irritationer), trots att den var parfymerad, och den återfuktar alldeles utmärkt. Det jag brukar uppleva med många hudkrämer är att de inte riktigt "sjunker in" i huden utan ligger som en klistrig hinna utanpå. Men med denna så är det tvärtom, och det uppskattas! Jag är nästan hundra på att jag även ska slå till på nattkrämen då min nuvarande börjar ta slut. Men som slutsats: Jag gillar denna, a lot!

Pris: 60 kronor
Betyg: 4/5, avdrag för parfymen.

Color match!



Rött är väl sannerligen julens färg och jag längtar tills att få plocka fram alla röda tomtar och adventsljusstakar! Sen så ska vi inte tala om julklappshandlandet, det är bland det roligaste jag vet! Jag brukar sällan köpa seriösa saker, men det är ju det som är tjusningen (enligt mig). Förra året köpte jag en radio åt bror min som liknande en haj. Har inga uppgifter om han har använt den någon gång, men som sagt, det var bara en rolig grej. Men nu över till det som inlägget faktiskt ska handla om, nämligen lite röda produkter!

Spräckligt solpuder i röd förpackning från Aquolina. Pudret heter Chocolovers, skulle kanske passa mig då? Låter ju lite frestande!

Vill man ha en galet röd parfymflaska kan nog Amor Amor från Cacharel passa dig!

Retrosnygg förpackning med läckert rouge inuti från theBalm. Det skulle gärna få bo hos mig!

Rödtonade läppar är sällan fel och det kan du få av "Atomic red" från Lancome, Tintet "Skin tint" från Smashbox för både läppar och kinder, longlasting glanset Millebaci från Nouba och läppglanset Liparazzi med både spegel och inbyggd lampa! Bilder på Millebaci glanset kan du hitta här!

Röda klor är väl inte heller så tokigt! Go crazy red från China glaze och A-list från Essie är exempel på två snygga lack! 

En liten fundering igen...

Jag tror att jag blir tokig! Idag har jag installerat om hela datorn (och kan fortfarande inte ladda upp bilder!?) och när jag gav mig ut på internet (Internet explorer) för att kolla på min blogg så ligger min meny allra längst ner, efter alla inlägg. Så jag frågar er igen:


Hur ser det ut hos er? Ligger menyn som det ska eller längst ner?


Jag behöver veta detta för att se om det bara är jag som har det eller om fler lider av samma problem. Ska isåfall försöka lösa det! I Mozilla firefox som jag också har ser det dock ut som vanligt.

Nylackade naglar!

Jag har börjat tröttna på att måla naglarna. Jag vet inte om jag är för lat eller om intresset bara har svalnat av lite för att snart ta ny fart igen. Men då jag ska gå ut och äta lite imorgon så vill jag gärna ha fina naglar så det blev en kombination av lacket Ruby Pumps från China Glaze och Rainbow från GOSH! Det blev eldigt rött kan man säga, och jag gillar det!



Mina MACisar!


Här är min lilla MAC-samling! Är rätt säker på att den kommer växa, vill gärna utöka med lite glans och kanske några läppstift, det skulle inte sitta helt fel! Men jag är väldigt förtjust i MACs underlag, gillar ju min primer skarpt och jag har hissat mitt Mineralizepuder till skyarna. Det ni även ser på bilden är tre foundations med namnen Select, Studio fix fluid och Studio tech. Utöver mineralpudret har jag även Blot powder och Select loose!

Fint i necessären!



Visst är dem söta? Själv så har jag en urdålig fil som dessutom är extremt ful, ni vet sådana där bruna som brukar följa med i ett "vanity kit" och som finns på hotellrum? Ja, en sådan har jag. Min pincett är dock inte lika ful men en av de ovanstående skulle vara mycket roligare att ha! En potentiell julklapp? Oh ja! Filerna kostar 89 kronor och pincetterna 99 kronor! Finns att köpa på Bluebox.

Makeup à la Jessica!



Jag har alltid gillat hur Jessica Alba är sminkad, oftast jordnära färger och väldigt naturligt. Detta kan du använda för att skapa en liknande makeup!

Ögonen ramas in snyggt med svarta, täta fransar, lite kajal och en brun skugga.. Detta kan du få av Max factors mascara Masterpiece max, Urban Decays kajal Smoke out eye pencil och den matta skuggan Russian Caviar från FACE Stockholm.

Huden får ett snyggt glow av Moon beam från Benefit som är en guldskimmrande highlighter. Kinderna får lite färg av rouget Dallas, även denna från Benefit.

Lite färg på läpparna ska vi ha allt! Breathless från Paula Dorf ger en skir färg med lite glans och glossen "Shimmery cool bright pink", "Bronzy pink" och "Pink nude" kan funka utmärkt till detta!

Apoliva hudvård

Igår knackade brevbäraren på dörren och lämnade ett stort paket. Jag slet upp det fort och hittade massa Apoliva grejer! Har aldrig provat någonting tidigare från dem så det ska bli kul att testa. Det som följde med i påsen var:

- Deodorant, 22,50 kr.
- Kroppslotion, 32,50 kr.
- Handcreme, 27,50 kr.
- Dagcreme, normal/torr hy. 59 kr.
- Ansiktsmask, normal/fet hy. 19 kr.
- Duschcreme. 23,50 kr.
- Dagcreme, normal/fet hy. 59 kr.
- Nattcreme, 65 kr.

Apoliva finns att köpa på Apoteket.

Benefitfrossa!



Tänk om Benefit fanns in Sverige. Då skulle väl antagligen mitt kontokort vara tömt för länge sedan men tänk vad lycklig jag skulle vara! Men helt Benefitslös är jag inte! Jag har min Some kind-a gorgeous och mina två Her glossniness som jag verkligen älskar! Men nog vill jag ha mer allt, kolla bara på dem underbara förpackningarna som säkert har underbart innehåll! Åh! Men för att bota min hunger kan jag alltid handla från HQhair.

Blåögd!

Ännu en tutorial på en ögonsminkning! Men ibland så är inte kameran så samarbetsvillig och tar inte fokus där jag vill, men dessa bilder får duga. En blå/guldig variant blev det iallafall!


1. Grundar med Color Definer från Maybelline i färgen "Satin Dragée" över hela locket.
2. La även lite under ögat.
3. Nu så tar jag en silvrig/guldig skugga från BarryM och lägger på den inre delen.
4. Nu så tar jag en blå/grön skugga och lägger på den yttre delen. Jag använder en skugga från Zalan (Cubus)


5. Tar en liten mindre pensel och finjusterar lite. Lägger även lite skugga under ögat.
6. Nu så tar jag en större pensel och suddar ut den övre kanten med en champagnefärgad skugga från paletten jag köpte i Stockholm.
7. Nu så är det fokus på brynen! Fyller i dem med en penna från H&M och fixerar dem med en gel från dito.
8. Till sist så får fransarna svärta med mascaran Define-a-lash från Maybelline.





Klart!


Oj då.


Gissa tre gånger vad jag gjort idag? Precis, städat. Men när det gäller städning av ens smink så är det bara roligt! Hittade en hel del som jag totalt glömt bort, men jag hittade även en hel del skräp som bara tar upp onödig plats. Men nu så är allt uppdelat och sorterat och mitt sminkbord är snyggare och renare än någonsin!

Nytt till badrummet!


Jag har aldrig tidigare provat något från Dermoshop men idag när mamma kom hem ifrån jobbet hade hon med sig lite nya saker som hon hade beställt. Här ska det provas och först ut blir nog hallonskrubben!

Något att spegla sig i!

Tänk vad roligt att ta fram en sådan här spegel när man ska bättra på glanset! Retromotiv är jag himla svag för så dessa drog till sig min uppmärksamhet och är helt klart en tänkbar julklapp (ta till er mina nära och kära)!  Om ni som jag älskar retro så måste ni kolla in utbudet på Bluebox.  Klicka vidare på länken här för att direkt komma dit! Speglarna ovan kostar 139 kronor styck.

Läppmums!


Egentligen är det ju inte så praktiskt med läppglans och balsam i burkform men visst är dessa förpackningar himla fina? Jag skulle vilja ha allihopa! Allt finns som sagt att köpa på Bluebox som är en perfekt sida för dig som behöver lite julklappstips. Ni vet, det börjar ju faktiskt dra ihop sig! Alla läppting och massa annat hittar du under fliken skönhet på sidan!

Utmanad!

Ännu en utmaning cirkulerar runt i bloggosfären! Har blivit utmanad av hela tre stycken, BettieLi, FakeLashes, Drenched In Color och Beauty Place! Utmaningen går ut på att berätta sju saker om sig själv.


1. I våras hade jag halsfluss tre gånger i rad och var på väg att få en halsböld. Men vi lyckades få hejd på det hela som tur var med allt starkare medicin var gång. Men sedan dess så har min hals inte varit sig lik, får lätt ont om jag pratar för mycket.

2. Jag har lyckats sätta igång ett säkerhetslarm på Colosseum, Rom. Något som alla i föredetta latingruppen kommer att minnas. Pinsamt? Ja!!

3.  Fast att jag börjar bli äldre så kommer jag alltid tycka om kaniner. Har en egen liten skrutt som älskar att titta på tv, blir förbannad om han inte får som han vill, tycker om att sova i pappas famn och gillar att vara ute och gå med mig på gården, utan koppel. Han är one of a kind!

4. Min favoritsångare är John Mayer sedan en lång tid tillbaka. Har alla hans skivor och kan alla hans sånger utantill!

5. Jag har fel på mina stämband. Det kallas för VCD och det som händer är att när jag anstränger mig så stängs mina stämband och jag kan inte andas. Och jag som älskar att springa och träna!

6. En last som jag har är mörk choklad. Tänk så gott det är, mums!

7. Jag älskar tvserien Seinfeld!


Makeup à la Dita!

 

Tänk om man fick vara Dita Von Teese för en dag! Det skulle vara något! Men då detta är helt omöjligt så kan vi iallfall försöka se ut som den läckra donnan!

De röda läpparna kan du få av läppstiftet "Significant" från FACE Stockholm som snyggt matchas med lacket "Moonsooner or later" från OPI.

Eyeliner är ett måste för ögonmakeupen och för att dra en snygg linje kan du använda dig utav Max factors High defenition liner. För att få långa, täta fransar så kan du använda dig utav Lash XL från Estée Lauder.

För att ge kinderna lite glöd så kan rouget "Blushing Apple" från Laura Mercier ordna det. Använd gärna lite highlighter för att framhäva, till exempel lite över näsbenet. Benefit Miss popularity kan passa till detta!

Johannas guide del 4: konsistenser, puder & rouge

Nu så kommer del 4 på min sminkguide! Denna gång har vi kommit fram till olika konsistenser på puder och rouge!




Puder
Med ett puder så mattar du ner och förlänger makeupens hållerbarhet. Ansiktet blir alldeles sidenmatt och silkeslent. Dessa former finns puder i:

Löspuder – Med ett löspuder så fixerar du din foundation så att den håller bättre. Fixering med någon annan variant kan ge ett kompakt och för sminkat intryck. Så ett löspuder är verkligen att rekommendera! Applicera med en puderborste (som du kan spana in i min tidigare guide). Löspuder finns också i lite olika varianter, det finns matta, skimmrande och så vidare. Löspuder passar alla hudtyper och åldrar!

Kompaktpuder – Ett kompaktpuder är en räddare i nöden när den blanka näsan dyker upp och är perfekt till att fräscha upp ansiktet. Använd dig av en puderpuff fast en puderborste går även det bra. Kompaktpuder passar alla men du som har problemhy ska vara lite försiktig. Om man pudrar på för mycket för att matta ner så producerar huden ännu mera fett och man måste använde mer puder. Det blir som en ond cirkel och lösningen är helt enkelt att använda mindre puder. Förutom vanliga puder så finns även det pressade mineralpuder.

Crèmepuder - Foundation och puder i ett! Med ett crèmepuder så går det snabbt att lägga en snygg grund och den blir klar på nolltid. Var noga med att inte applicera för mycket. Passar alla, men tenderar dock att lägga sig i torra partier i ansiktet. Använd gärna en fuktad svamp vid applicering för en tunnare makeup.

Terracottapuder (solpuder) – Nu när det går åt kallare tider och ansiktet bleknar så kan ett terracottapuder vara räddningen. Men var försiktig med att inte applicera för mycket då resultatet kan bli för tungt och se aningen smutsigt ut. Änvänd dig utav en stor, mjuk puderborste och borsta i svepande rörelser ut från ansiktet. Pudret passar alla och försök hitta en färg som passar bra till din hudton.

Kulpuder – Precis som det låter så är det puder i kulform. Närmaste släktningen är solpudret fast är mer skimmrande och det finns även enstaka varianter i rosiga färger som används som rouge. Använd en borste och vispa runt i burken för att få en fin fördelning. Applicera inte över hela ansiktet utan svep borsten över kindben, panna, haka och näsa. Ett kulpuder passar utmärkt som nybörjarprodukt då färgerna oftast brukar vara lite ljusare än solpuder.

Skimmerpuder – Skimmerpuder brukar oftast gå under den engelska benämningen highlighter (finns även i flytande och i krämig form). Du använder produkten till att framhäva och lyfta fram de partier där du applicerar den, till exempel över kindbenen eller lite över näsbenet. Ger en härlig lyster och ansiktet ser piggare ut. Passar alla.




Rouge

Rouget ger ansiktet färg och form och kan lyfta hela makeupen. Lika som med andra sminkprodukter så finns rouge i lite olika former:

Mineralrouge – Finns både i pressad och i lös form. Mineral i lös form ändrar konsistensen när det kommer i kontakt med huden och då blir rouget ett med hyn. Det blir som en blandning mellan ett crème- och puderrouge och resultatet blir väldigt naturligt. Applicera med cirklande rörelser över kindbenet. Passar alla, men om du har mycket linjer så kan det vara lite svårt att få det jämnt. Men det är bara att prova!

Puderrouge – Den vanligaste formen på rouge. Är väldigt enkel att abeta med och finns i en hel drös med färger, från matta till skimmrande. Du applicerar rouget över en pudrad grund. Passar alla.

Crème - och flytande rouge – Dessa rouge har en tunnare färg och konsistens och passar dig bra som vill bara ha en lite rodnad på kinden. Du applicerar den enklast med fingertopparna på naken hy eller över foundation. Om du ska ha puder så pudrar du på det efteråt. Resultatet blir väldigt naturligt och passar alla.

Mousse – En mousse är otroligt lätt att arbeta med då den är luftig i konsistensen. Lätt att applicera flera gånger för att få önskad färg. Appliceras med fingertopparna över foundation eller en osminkad grund. Passar alla.

Stift – Ett stift är fastare i konsistensen och innehåller mer färgpigment än ett crème eller flytande rouge. Stiftet sätter du på kinden och tonas lättas ut med en fuktad svamp. Eller så kan du göra tvärtom, att du sätter stiftet på svampen och sedan applicerar.

Relaterat

Del 1: Grunden
Del 2: Rouge, ögon och läppar
Del 3: Konsistenser, concealer och foundation

Maybelline Watershine diamonds



Jag håller på att gå igenom min läppsamling för fullt och idag så är det Maybellines Watershine Diamonds som är på läpparna. Ett glittrigt gloss i en bärig nyans som är behagligt att ha på läpparna!

Mineral!

Allt fler märken hakar på trenden med att ha mineralsmink, en trend som har funnits ett tag nu. Men alla kanske inte vet hur man ska gå tillväga när man ska applicera det där pulvret med den där borsten! Så därför kommer det nu en liten guide!

Det verktyg man använder sig utav är den så kallade kabukiborsten som finns i olika utföranden. Långt skaft, kort skaft, luftig, tät och så vidare. Jag själv använder en babykabuki från Everyday minerals som är rätt så tät och har ett kort skaft. Jag tycker att den är väldigt behändig att arbeta med, men det är ju helt klart en smaksak. Med en tät borste så blir resultatet mer täckande än med en luftig.
1.  Lyft av locket och häll i lite av innehållet i locket. Ta hellre för lite än för mycket. Tag nu fram din kabukiborste och arbeta in pudret med hjälp av cirkulerande rörelser (i locket).

2. Slå av borsten lite lätt mot kanten av locket för att ta bort överflödet. Allt puder som du arbetat in ska nu ligga gömt i borsten.

3. Nu är det dags för appliceringen! Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt med hjälp av cirkulerande rörelser. Upprepa följande procedur (1, 2, 3) tills du är nöjd och fått önskad täckning! Arbeta med tunna lager  för att bygga upp täckningen istället för att applicera ett tjockt på en gång.





Nu så har det kommit allt mer fasta mineralprodukter och även flytande. Med flytande använder du enklast en vanlig foundationborste, svamp eller fingrarna. De fasta/pressade så kan du göra som du vill, en kabuki fungerar alldeles utmärkt men även en hederlig puderborste eller puderpuff!

(Bilderna ovan är gjorda av mig med bilder från Internet)

Garnier Skin Sensitive

Hej allesammans! Här har det varit dimmigt hela dagen, solen lyckades aldrig tränga sig igenom.  Men jag deppar inte för det! Idag så har jag varit och hälsat på en liten ettåring som nyligen fyllt år. Härligare unge får man nog leta efter och han hade bara ögon för mig! Förutom det lilla "kalaset" så tog jag och mor min en repa på stan. Köpte en stor, isblå klocka som jag spanat in och en ny hudkräm från Garnier! Hur kan jag ha missat denna? Jag är ju väldigt förtjust i deras rengöring för känslig hy så jag tänkte att detta kunde ju vara något! Här ska det hårdtestas, återkommer om vad jag tycker! Kan nämna att den kostar 60 kronor.


Reafynda!

Idag när jag surfade runt på lite olika webshoppar så kollade jag främst in deras reaerbjudanden. Dessa godsaker hittade jag till nedsatt pris!

- Concealer från Sukí, ordinarie pris 439 kronor, nu 129:-! *
- Ögonskuggekvartett från Smashbox, ordinarie pris 265 kronor, nu 133:-!
- Snygg palett från YSL, ordinarie 440 kronor, nu 195:-!
- Chic Shine från Jelly pong pong, förr 179 kronor, nu 89,50:-!
- Randig palett från Too faced, ordinarie pris 290 kronor, nu 145:-! 
- Guldig penna från Clarins, ordinarie pris 130 kronor, nu 35(!):-!
- Kopprig palett från Clarins, förr 390 kronor, nu 95:-!

(* Nu på kvällen så finns inte produkten längre i lager, men det gjorde den när jag satte ihop bilden.)

Silverfrostigt

Det blev inte bara en tvål igår utan lite till naglarna också! Jag ville ha ett vinteraktigt lack så jag började med att söka igenom IsaDoras sortiment. Jag hittade på "Magic frost" och den fick följa med mig hem. Nu så har jag lackat naglarna och jag älskar det. Så himla snyggt! Om man studerar det extra noggrant så ser man att det är lite, lite holografiskt. Lättmålat men tyvärr blir finishen lite randig. Ska nog prova att ha på ett överlack nästa gång och se om det blir bättre!

YSL The Bow collection vintern 2008!


Här är Yves Saint Laurents vinterkollektion som fått namnet The Bow collection. Nästan hela kollektionen finns att köpa hos Söderfin! Det som ingår är:

- YSL 4 Colour Eye Shadow. 455 kronor.
- YSL Glamour Duo-Palette For The Lips. 550 kronor.
- YSL Yves Saint Laurent Golden Gloss. 235 kronor.
- YSL La Laque. Två nya färger: Dark blue och Moonlight white. 210 kronor vardera.
- YSL Lip Gloss Nr. 49 Pur Black Limited Edition. 235 kronor.
- YSL Touche D'or Golden Touch. 385 kronor.
- YSL Rouge Pur Lipstick Nr 142 Honey beige. 240 kronor.


Persika och melon!

När jag fyllde fick jag ett presentkort på Kicks så idag när jag var på stan tillsammans med min svägerska och handlade lite tidningar (gissa vilken!) så passade jag på att gå in på just Kicks. Jag har länge sniffat på denna goddoftande sak och idag så bestämde jag mig för att slå till! Och så den doftar! Mums! 35 kronor kostar den och märket heter "Nesti Dante".

Jag är med i Amelias tidning Hår och skönhet!


Som jag har väntat och längtat! Men nu så är tidningen här och jag är helt paff över den stora bilden på lilla mig. En tjej från världens minsta och lantligaste by är med i Hår och skönhet. Tror inte att jag fattat det än!

Men till er som hittat hit via tidningen: Varmt välkomna till min skönhetsblogg!

Dior Night Diamond vintern 2008!



Så här ser Dior's vinterkollektion ut som fått namnet Night Diamond. Det enda som väcker min uppmärksamhet i kollektionen är pudret men annars så tycker jag att den är rätt trist. Men, ja, smaken är ju som baken. Allt finns att köpa hos webshoppen Söderfin för den som vill klicka hem något.  Det som ingår är:

Christian Dior 5 Colour Eyeshadow 140 Twilight (den främre paletten). 485 kronor.
Christian Dior 5 Colour Iridescentes Eyeshadow 029 Moonlight. 485 kronor.
Christian Dior Night Diamond Kompakt Fast Puder. Finns i färgerna "Beige Diamond" (bilden) och "Pink Diamond" 680 kronor.
Christian Dior Sparkle Shine. 235 kronor.
Christian Dior Vernis. Finns i färgerna "Black Sequins" (bilden) och "Pure Diamond". 210 kronor.


(Kollage gjort av mig med bilder från Söderfin)

Om man hade lite pengar över...

 



...så skulle helt klart dessa saker få komma hem till mig. Men detta är bara önsketänkande och sånt är ju bara roligt i sig. För ett puder för 680 (!) kronor är ju inte så rimligt men å andra sidan så är ju förpackningen himla fin. Likaså läppaletten som går loss på 550 kronor. Men som sagt, detta är bara önsketänkande...

 


Joico Silk result!



Detta är två av mina bästa vänner i hårproduktsdjungeln. Så himla bra! Sprayen är värmeskyddande och som jag har i innan jag blåser håret. Resultatet blir, ja, silkeslent och otroligt glansigt. Men om jag ska blåsa och sedan platta håret använder jag mig istället utav Straight smoother som är en kräm som gör så att håret håller sig rakt hela dagen. Resultatet blir som med sprayen, silkeslent. Ens hår ser så otroligt välmående ut med dessa ljuva ting! Me like! Finns att köpa på frisörsalonger. Sprayen kostar 149 kronor (150 ml) men krämen är jag däremot osäker på. Den lilla varianten som är på bilden ingick i ett kit med olika Joicoprodukter som jag fick av mamma. Men den är nog inte allt för dyr!

Lite hud!




Vi föds med vår hudtyp och har kvar den, med vissa förändringar genom livet. Vilken hudtyp vi får beror på hudens tjocklek, mängden talg och svettkörtlar samt mängden pigment i underhuden. Huden i ansiktet är känsligare än övrig hud så därför att det bra och viktigt att ta hand om den efter den typ av hy som du har. Vi börjar med lite begrepp innan vi kör igång:

Talgkörtel: Körtlar i huden, ofta i hårmynningen, som avsöndrar fett i syfte att hålla huden smidig.
Hornlager: Ett mycket tunt lager (mindre än 0,01 mm) av torra platta celler av keratin som är kroppens första och omedelbara skydd mot nötning, solsken, kemiska ämnen, bakterier m. m. och gör huden så gott som vattentät.
Exfoliera: Man avlägsnar döda celler från hudytan och samtidigt stimulerar cellnybildningen.
Lanolin: Är ett fett som finns i ull.
Fria radikaler: Fria radikaler uppstår av faktorer i kroppen och utanför kroppen. Exempel på faktorer utanför kroppen är röking, luftföroreningar, UV-strålning, Giftiga kemikalier. I kroppen utlöses fria radikaler genom kroppens normala energiproduktion, normala omsättningen av fett, kolhydrater och proteiner, dålig blodtillförsel och trötthet.
T-zon: T-zonen står för panna, näsa och haka. Man kallar det så för att området bildar ett “T”.

Den person som har normal hy har en bra balans mellan fukt och fett. Du har tur, men du ska ändå vara försiktig så du inte rubbar balansen. Du kan välja fritt bland sminkprodukterna men du ska helst avstå från alkohol (i produkterna alltså), parfym och mycket konserveringsmedel.

Välj en rengöring som är mild, exfoliera inte för ofta och försök att hitta en fuktkräm som både innehåller fett och fukt.
Stora porer och en glansig yta kännetecknar den feta hyn. Detta beror på att huden har en högre talgproduktion. Men det finns faktiskt fördelar med en fet hy, och det är att på grund av den höga talgproduktionen så tål fet hy sol, vind och kyla extra bra och håller sig elastisk längre än andra hudtyper. Om du inte rengör och exfolierar huden regelbundet så täpps porerna igen vilket i sin tur ger pormaskar, finnar och acne.

Välj en rengöring som dämpar talgproduktionen men som inte torkar ut. Din hud behöver massor utav fukt precis som de andra hudtyperna så undvik alkohol i produkterna. Alkohol torkar ut huden och då producerar huden ännu mer talg vilket leder till att huden blir ännu fetare. En oljefri fuktkräm är att rekommendera (annars blir det kaka på kaka) och en bra exfoliering för att rengöra på djupet.
En fet T-zon är det vanligaste kännetecknet för blandhy. Resten av ansiktet är normalt eller torrt.

Du behöver punktbehandla efter hudens behov. Det finns produkter som ska fungera som dämpande på den feta t-zonen utan att torka ut övriga ansiktet, men detta funkar inte för alla. Det enklaste sättet är att skaffa sig en hudvård med vissa produkter anpassade till fet hy, som du alltså använder i t-zonen och vissa anpassade för torr/normal hy.

För det mesta är den känsliga huden torr men den kan även växla mellan att vara mycket torr och mycket fet. Huden brukar lätt bli rödflammig och varm och får ofta brustna blodkärl då hornlagret är mycket tunt. En känslig hy kräver mer omtanke när du väljer produkter då den är extra känslig för yttra omständigheter såsom värme, kyla och luftfuktighet.

Välj produkter utan parfym, lanolin, AHA och alkohol. Detta kan irritera och torka ut huden. Om du ska köpa en exfoliering så måste du tänka på att hornlagret redan är tunt, så försök att hitta en peeling som har mjuka, små korn. Ett tips är att annars använda en frottéhandduk som är fuktad och peela med. Jag brukar göra det och fungerar alldeles utmärkt!

Detta är den vanligaste hudtypen i norra Europa. Om du inte tar hand om den ser den ännu torrare och matt ut. Brukar oftast strama och/eller klia efter att du tvättat den och brukar ha torra fläckar, speciellt på vintern. Orsaken till att huden är torr är på grund av att svett- och talgproduktionen är för liten. Det medför också att kroppen inte kan försvara sig mot främmande ämnen och fria radikaler. Torr hy som inte blir omhändertagen får därför rynkor i tidigare ålder och blir lättare känslig. Välj en rengöringslotion och ansiktsvatten utan alkohol och tvål, som även är uttorkande.

Välj en fuktkräm med fukt och fett och smörj in dig på en gång efter rengöring då huden ännu är fuktig!

När en elaking dyker upp...

Efter att jag testat denna rengöring så upptäckte jag att jag fått ovanligt många finnar på ena kinden. Men då plockade jag fram min lilla tub från Vichy igår kväll som jag tog hem från Apoteket som gratisprov och punktbehandlade finnarna. Nu när jag vaknade imorse så var dem borta. Som magi! Detta är helt klart min räddare i nöden! Den lilla tuben heter "NormaDerm Active Anti-Imperfection Concentrate. Sudden localised breakouts" Pjuh. Jag ska helt klart köpa en stor förpackning av denna!

Rosa läppar!


Igår när jag städade sminkbordet så fann jag ett läppstift från Viva la Diva som jag aboslut inte hade ett minne av. Testade det lite snabbt på läpparna och insåg varför jag inte kommer ihåg det. Det var bedrövligt. Men vissa kanske gillar väldigt rosa läppar med mycket metalliskt skimmer! Men för att rädda det hele slängde jag på nude-glosset "Didn't hear it from me" från benefit och det blev faktiskt rätt så bra! Så är jag sugen på rosa läppar en dag så vet jag lösningen.

Nivea Visage

Nu har all solbränna från sommaren fallit bort och då kan man ju ta till knep som "brun utan sol" om man inte vill pressa i solariet. Jag köpte denna till ansiktet i hopp om att den skulle ge ett snyggt och fräscht resultat. Niveas till kroppen är ju helt fenomenal så jag tänkte att denna kunde vara något. Men nej. Efter att ha använt den så uppenbarade sig väldigt många finnar på kinderna dagen efter och färgen ser inte speciellt naturlig ut. Den har en konstig, gulaktig underton. Doften är inte så trevlig den heller då den har den starka och klassiska "BUS" doften. Synd, för jag hade verkligen hoppats på denna! Jag får satsa på att ha en brun kropp istället.

Betyg: 0/5
Pris: Ca 80 kronor

Lite sotat!

Hej allihopa! Som ni kanske märkt så har jag varit frånvarande i några dagar men nu är jag tillbaks igen. Ibland har man sina dalar och absolut ingen motivation till att blogga men nu har jag funnit den igen så nu ska jag kasta upp några inlägg. Först ut är lite bilder på en sotad sminkning som jag gjorde igår!

Jag lade lite primer som grund för att skuggorna skulle fästa och jag använde Crystal Radience från Lumene. Sedan lade jag Color definer från Maybelline i färgen Satin dragée över hela locket för att få en guldskimmrande grund. Därefter så tog jag den benvita skuggan med namnet Rare silk från Everyday minerals och la under ögonbrynet. Nu är det dags för själva sotningen så jag börjar med att lägga den svarta från Clarins på yttere delen av locket och arbetar mig inåt. Jag skarvade ihop med en grå/brunaktig skugga som heter In the garden från EM och applicerar den ända in till ögonvrån. Jag lägger även lite svart under ögat, drar ett streck med en kajal från e.l.f och fyller i brynen med en penna från H&M. Avslutar det hele med mascaran Beauty tubes från L´Oréal. Klart!

RSS 2.0