EOTD

- Grundade med en benvit skugga från BeYu
- Sedan tog jag en beige matt skugga från EM och lade det på yttersta delen av locket
- Sedan drogs det ett streck med eyelinern från BeYu
- Och även ett vitt streck med en vit kajal från IsaDora
- Lite mascara, denna gång L'Oréal Beauty tubes
- Markerade ögonbrynen med en penna från H&M + lite fixgel





Känner att det är onödigt att göra ett eget inlägg för en bild, så här kommer den! Hade på detta vis igår. Lite kort:

- Benvit skugga från BeYu
- Bronsaktig skugga från en gammal palett
- Nouba Spicegold nr 34
- Eyeliner från BeYu och IsaDora
- Mascaran Beauty tubes från L'Oréal


Tre-listan!

Denna lista snodde jag av Badbomben, var bara tvungen för jag älskar sånt här! Så här kommer min:

Tre jobb som jag har haft: 1. Dagisfröken. 2. - 3 - ( Jag är ju än så länge bara 18 :)

Tre filmer jag kan titta på om och om igen: 1. Femte elementet. 2. Moulin rouge. 3. Polisskolan-filmerna

Tre platser där jag har bott:  1. Möklinta i hela mitt liv! Därför ingen 2:a och 3:a

Tre TV-serier jag gillar: 1. Greys anatomy. 2. Top model. 3. Project runway

Tre platser där jag har varit på semester: 1. Chania, Kreta. 2. Rom i våras. 3. Diverse städer i Norden

Tre sajter jag besöker dagligen: 1. Självklart alla  bloggar på Pret-ty! Ni är för underbara :) 2. Expressen 3. Aftonbladet (Nyhetsnörd)

Tre favoriträtter: 1. Grillad fläskfilé med goda tillbehör. 2. Tacos. 3. Pizzan Don jimmy på Agaton i Sthlm. Mums!

Tre platser jag hellre skulle vilja vara på just nu: 1. Sephora! Min högsta dröm... 2. På en vit strand med en god svalkande drink i handen. Det spelar ingen roll var, bara det inte kryllar av allt för äckliga småkryp. 3. Miami. Har alltid velat åka dit!



Har varit lite frånvarande från bloggen, men detta på grund av att jag njuter av sommaren. I måndags var jag här (bilden) och grillade

Eyeliner!

Den här veckan så undrar Mayaline hur vi markerar ögonen, vilka färger vi använder och vad vi har för favoriter. När jag sminkar mig till vardags så är det bara mascara som gäller, tycker att det är snyggt med ögonskugga och eyeliner men jag har börjat växa ifrån det och tycker att det är snyggt med en enkel look, det är den jag passar bäst i. Men när jag ibland hamnar framför allt smink och börjar experimentera så är  eyeliner ett måste. Det ger det där lilla extra och ett snyggt djup till ögat.

Det är framförallt svart eyeliner som jag använder, men jag älskar också min guldgröna penna från H&M som passar snyggt till mina ögon. Den svarta eyelinern som jag använder är från BeYu som är helt okej. Har inte så mycket att jämföra med då det är den enda och första eyeliner som jag har.

Jag är världssämst på att dra snygga vingar så därför blir det knappt några sådana. Nu så har jag börjat lära mig att dra liner över hela ögat (om ni förstår) men i verkligheten så ser jag inte klok ut i det. Jag tror att jag ska hålla mig fast vid att ha liner vid slutet av ögat. När jag nu väl har eyeliner :)


Johannas smink del 1

Jag tänker nu lite då och då visa er vad som egentligen döljer sig i mina sminklådor och väskor. Och först ut är själva underlaget!



Mina primers. Men det fattas en, har nämligen även Lumenes primer för läpparna! Men den har fått fötter. Från v till h: MAC Prep + Prime, Bodyography Foundation primer, Lumene Crystal radiance, Lumene Face makeup base och Lumene Eye makeup base


Mina puder: MAC Select sheer loose, Nouba Soft Compact, Clarins Brush-on bronzer, MAC (med upp- och nervänd box, fint) Mineralize skinfinish natural och theBalm Sexy mama



Mina foundations, som jag tål och använder (ibland): Fem stycken EM Original glo, givetvis i olika färger, MAC Select, MAC Studio fix fluid, MAC Studio tech och Benefit Some kind-a gorgeous


Mina foundations som jag inte tål och inte använder: Max Factor Lasting performance, Clinique Superbalanced, IsaDora Hydralight, L'Oréal True match och Lumene Double stayMaybelline Dream matte mousse fattas på bilden. Det jag menar med att jag inte tål är att jag får utslag, eksem och cystiska finnar.

Mina concealers: Bodyography Eye primer (det är en concealer), Maybelline Dream mousse, H&M's concealer och en grön från EM. Men jag är i stort behov av en ny då den från Bodyography är slut. Är verkligen Touche Éclat så bra som alla säger? Det är ju ett orimligt pris då man betalar så mycket för så lite. Har ni några andra tips?


 


Mina rouge. Vilken härlig samling!...Jag använder aldrig rouge därför antalet. Jag tycker att det är så oerhört vackert men på mig funkar det bara inte. Lite synd!

Nästa gång så blir det nog läppgunkslådan!

Veckans bloggtema v.30


Denna vecka handlar bloggtemat om vad vi brukar ha för problem med gällande makeup. Det första som kommer upp i mitt huvud är själva grunden. Nu är jag helt överlycklig åt att jag har sån fin hy att det knappt behövs något men förr i tiden (läs: för ca 4 månader sedan) ...ja herregud. Jag kunde gå gråtandes till skolan för att det aldrig blev bra. Jag hade eksem i ansiktet vilket gör att huden blir väldigt torr och som sedan leder till att foundation eller puder fastnar i dessa partier. Det var verkligen hemskt, för hur mycket jag än smörjde in mig så fastnade det alltid! Jag såg ut som en giraff i ansiktet med massa mörka fläckar. Nu i efterhand så tror jag att eksemen hängde ihop med stress i skolan för nu är jag len och fin som en babyrumpa. Och det är jag oehört tacksam för! Självförtroendet stärks inte direkt då man är medveten om att man ser förjävlig ut i ansiktet. Men som sagt, nu är den tiden över för min del! Hoppas jag.


NOTD

Jag blev tipsad av Sminkan att prova lacket ifrån GOSH över ett svart eller ett blått. Jag har inte svart men provade med IsaDoras Mullberry wine som är väldigt mörklila. Och så här blev resultatet!  Tycker faktiskt att det blev rätt bra, till och med väldigt bra! Lacket gav en annorlunda men dock cool effekt. Nästa gång ska jag prova med ett blått!




Blixt


Dagsljus


Dagsljus


Kvällsljus


ROTD

ROTD?! Har jag skrivit fel? tänker ni nu. Men nej. Rabbit står R:t för. Låt mig presentera Minor, min käre lilla kanin som blir 5 år nu i sommar. Är han inte för söt! MakeupMyLack Sanna visade för ett tag sedan upp sin lilla  Moa. Minor och Moa skulle väl bli ett gulligt par?




Överlycklig över att få komma ut i hagen!


Close-up
(Ser lite tuffsig ut, men det är för att han håller på att byta till sommarpälsen)


Han älskar trappor, haha!


Och han älskar solen


Han blev lite trött efter att ha posat framför kameran


Nytt!

Jag kom som sagt hem från Stockholm igår efter två härliga och extremt roliga dagar. Det jag ångrar är att jag inte bad om nummret från en kille, haha. Det blev inte så mycket i skönhetsväg men det är för att jag har handlat så mycket den senaste tiden. Men det blev lacket (nedan) och självklart något från M.A.C. Denna gång blev det pudret Mineralize skinfinish natural! Har inte testat det än, men ett litet utlåtande kommer någon dag!



Dagsljus med åskmoln på himlen


Är det någon som testat denna? Är den bra?

Nytt/NOTD

Ojojoj. Jag hade väldigt höga förhoppningar på detta lack. Men när jag kom hem och lackade naglarna så var det en stor besvikelse. Tänk att det kunde bli så fel! Naglarna ser missfärgade ut på något konstigt vis. En laxrosa/pissgul färg dominerar och jag ser inte klok ut! Jag kan lova, det ser mycket värre ut i verkligheten.





(Jag ber om ursäkt för ofilade naglar)


Man kan förstå varför lacket heter Rainbow
(Det ser ut som om jag har ton av smuts under naglarna. Men det har jag inte! Skyller på lacket)

Veckans bloggtema!

Denna vecka så undrar X om vad vi aldrig missar om vi bara har 5 minuter på morgonen. Okej, tråkmåns som jag är så missar jag nog inget om det är 5 minuter det handlar om. Jag har gjort en tidtagning:

- Dagkräm: 15 sek
- Primer: 15 sek
- Böja ögonfransar: 10 sek
- Concealer: 30 sek
- Måla fransar: 30 sek
- Puder: 15 sek
- Läppgunk: 3 sek
Totalt: ca 2 minuter + den tid det tar att plocka upp och klämma ur sminket. Så plus 30 sek.

Men för att ändå svara på frågan så är nog mascara och läppglans väldigt viktigt för mig. Det ger det där lilla extra och jag skulle nog ta med de två till en öde ö ute i Indonesien. Men visst, concealer är nog bra om man har åskblåa ringar under ögonen, som jag konstigt nog haft i några veckor. Hm. Är jag kanske för trött? Somnar jag kanske försent? Om jag kanske lägger mig ännu tidigare så slipper jag kanske ringar under ögonen och som leder till att jag sparar in ännu mer tid på morgonen! Sicken briljant idé! Ska nog provas inom en snar framtid. När jag orkar.



My best friends

Nytt!

Idag åkte jag och min kompis och shoppade lite. Jag ville ha något mer läppgunk från Biotherm då Inthemake berättade att Biotherm ska sluta sälja sina ögon och läppsaker i Sverige. Otroligt fånigt i min mening. Men innan allt hopp är ute så köpte jag ett till Glossy Splash.



Jag ville också unna mig någonting (som alltid) och jag var sugen på en ny mascara. Speciellt Lash XL från Estée Lauder som är en husgud hemma hos mig. Men då detta söta paket fanns att köpa (dock inte på rea) så kunde jag inte låta bli! Så det blev en MagnaScopic istället. Den har en liknande borste som Lash XL så detta blir kanske den andra husguden hemma hos mig!  


Efterlysning!

Jag har sökt och sökt men hittar inte Mavala Agena! På alla ställen som jag varit på så har alla färger utom Agena funnits, inte ens på hjulet med färgerna från Jeanskollektionen. Finns det någon vänlig Stockholmare som kan tala om för mig om Agena finns att köpa i just Stockholm? Ska nämligen dit på fredag! :)

EOTD

Detta matchar lite väl bra till bloggen (och mina mörka ringar under ögonen)! Anyway, jag har använt mig utav följande saker:

- Grundade med en krämskugga från en palett som inköptes för längesedan
- Sedan använde jag en krämskugga i en mörkare lila färg från The Body Shop
- Sedan en silvrig skugga från H&M i ögonvrån
- På mittpartiet lade jag en ljusare lila, även denna från H&M
- Sedan drogs det ett streck med en eyeliner från BeYu
- Lite ögonbrynsfix och mascaran Beauty Tubes från L'Oréal. Finito!




Nymålat!

Nu på kvällskvisten så fick jag för mig att göra om bloggen lite. Så nu efter några timmar så är jag klar! Pjuh, Photoshop är inte riktigt min grej! Men så här kommer bloggen se ut ett tag framöver. Eller inte riktigt, för jag ska ändra några saker som jag sett i efterhand, men det tar jag en annan dag :)

Om ni inte ser det nya layouten, tryck F5

LOTD

Idag testade jag Glossy splash för första gången (!) sedan det köptes för några veckor sedan.  Jag blev genast förbannad på mig själv då jag insåg att jag gått miste om något. Doftar härligt av melon (inte för starkt) och sitter bra och mjukt på läpparna och färgen är alldeles ljuvlig!


Läsvärt v. 28



- Det har bjudits på många snygga ögon och ansikten! Bland annat hos Bettieli,  Inthemake och FAKElashes!


- Och massa mumsiga läppar hos Sublim. Här, här och här!


- Men även Sminkan visar upp finfina läppar. Här är min favorit!


- Sminkjante visar upp sina favorit EOTD. Och den femte är även min favorit!


- Bjooti har testat NYX som jag är himla nyfiken på!


- Lipglossbitch skrev om något som fick mig att minnas om min mellanstadietid


- Rouaa gör mig avundsjuk!


Weleda Creamy body wash

För ett tag sedan var jag med i en tävling hos Vacker & Underbar bara på skoj, men sen visade det sig att jag faktiskt vann! Det är första gången i hela mitt liv. Igår kom det ett paket och denna ljuvliga duschkräm fanns i. Luktar bara så gott! Mums!


NOTD

Nu så kommer det lite bilder på ett av de nya lacken från IsaDora. Och jag har nog blivit lite kär i det. Färgen är så underbart sommrig! Nu när jag tänker efter så liknar den lite Mavala Romantic fast skillnaden är att detta lack har mer silver i sig.













Nytt!



Det blev två nya lack från IsaDora som var på rea på Åhlens. 29 kronor styck fick jag ge. Färgerna heter: Peach Coral och Jasmine. En NOTD på Peach Coral kommer imorgon!

LOTD

Så här ser det nya Lancôme stiftet ut på! Första gången jag änvänder det så jag kan inte ge någon vidare recension ännu men det kommer nog ska ni se :)


NOTD

Nu är det bara China Glaze som gäller känns det som. Men de har ju så fina lack så det är ju inte så konstigt! Idag så har jag målat med Coconut kiss som är en härlig lila färg! Lätt att måla med men det blir "streck" i lacket som ni ser på bilderna. Men det kompenseras upp mot färgen!

 




Här har jag slängt på CG Wireless som är ett överlack


Och kan någon förklara för mig varför det finns två metallkulor i detta lack? Eller är det så med alla? Upptäckte detta fenomen idag :)

NOTD

Idag lackade jag om till ett annat lack från China glaze, nämligen det holografiska DV8. Men jag slängde även på lacket från Dior nr 200. De smälte ihop väldigt bra och så här blev resultatet:





(Om ni undrar vad det är för bakgrund så är det mitt lår, haha)




Veckans bloggtema

Den här veckan så handlar bloggtemat om våra doftfavoriter. Detta var Pokergirls förslag för alla nätverkare. Tyvärr kan jag inte bidra med så många favoriter, snarare en favorit. Men bättre än någon än ingen!

Jag är väldigt svag för lätta och friska dofter med inslag av citrus. Har väldigt svårt att bära upp "tunga", om ni förstår vad jag menar. Escada Sunset heat kom in i mitt liv förra året då en snäll bror (han är det fortfarande) köpte denna åt mig som en present. Jag blev kär på momangen och använde den flitigt. Tills den tog slut. Jag var helt bestörtad och visste inte hur jag skulle göra. Hade inte direkt pengar så det flödade runt mig så det fick bli alternativ som mammas parfym och några gamla som jag hade i reserv.  Men en vacker dag för ca 1 månad sen så reade Söderfin ut denna parfym och klickfingret var helt lyriskt och dagen efter hade den flyttat in hos mig! Lycka!

Men varför gillar jag den egentligen? För att den är så jag. Vi är helt enkelt gjorda för varandra. En vän till mig kallar den inte Sunset heat utan för Johanna, för det är SÅ jag. Så här beskrivs den på Söderfin:

Toppnot:
Ananasmousse, mangosorbet, papaya och citrus

Hjärtnot:

Vattenmelon och persika

Basnot:

Hibiskus och sandelträ

Låter det inte för härligt? Blir sugen på fruktsallad när jag ser noterna. Hm. Men som sagt, detta är min favorit och kommer nog vara det ett bra tag framöver!


NOTD

Har varit usel på att blogga sen jag kom hem från Göteborg, men tyvärr har det inträffat hemskheter dessa dagar och har inte haft inspirationen till att blogga. "Varför ska livet vara så orättvist ibland?" är en fråga som jag grubblat på.

Men här kommer det lite fler och bättre bilder på lacket Tickle my triangle från China Glaze. Ett holografiskt lila/rosa lack fast med större "glitterkorn". Jag älskar det, så himla fint och sommrigt! Jag har använt mig utav två lager









RSS 2.0