"I want to be forever young"



Detta glans fick jag i julklapp av mamma. I vanliga fall brukar hon inte vilja köpa smink åt mig då hon inte riktigt vet vad jag passar i och tycker om. Men jag tycker faktiskt att hon gjorde ett bra jobb för jag både gillar färgen och passar i det! Färgen heter Forever young och kommer alltså från L´Oréals Glam Shine 6 H-serie. Konsistensen är något klibbigare än de vanliga 6H-glossen men detta sitter faktiskt bra mycket längre, väldigt mycket längre. Skönt att ha ett gloss som inte behövs appliceras om och om igen. Lukten är väl lite sådär dock, svårt att förklara med ord men, ja, lite plastig och jordig skulle man kunna säga. Men som tur är så försvinner den på läpparna.

Eko!




Utbudet av ekologiska produkter har växt något så enormt den senaste tiden, vilket jag tycker är toppen! Det är inte bara ekologisk hudvård utan även bra mycket makeup och mycket gott till håret.  Då det finns en hel drös med produkter så har jag plockat ut några godbitar, och här kommer således dem:

1. 100% Pure har både makeup och kroppsvård i sitt sortiment. Vad sägs om ett fint tint för läppar och kinder (Länk), eller varför inte ett läppglans i fina, skira färger? (Länk) Om du hellre vill ha något för kroppen så kanske ett body butter kan sitta på sin plats. Låter inte Blood Orange Shea butter alldeles underbart? (Länk)

2. NVEY Eco har satsat på makeup, och man hittar allt från läckra rouge till fina ögonskuggspaletter. På bilden ovan ser vi just en av de paletterna (Länk) men även ett fint läppglans (Länk) och deras hyllade concealer (Länk).

3. Sukí Lemongrass Cleanser (Länk) är bland det bästa jag provat och jag saknar den så innerligt. Tror nog att det är dags att införskaffa mig en ny! Sukí har även smink som går under benämningen Sukí Color. Kanske dags att införskaffa sig en ny foundation? Och varför inte en ekologisk? (Länk)

4. Pai är jag bekant med och en av deras rengöringar är en favorit här hemma. Så nu är jag intresserad av deras Bergamot Lip balm som nog skulle passa mina torra och spruckna läppar bra! (Länk)

5. Crabtree & Evelyn har ett body butter som jag mer än gärna skulle vilja äga, nämligen det som heter "Mango & Grapefruit Botanical Body butter" (Länk). Mums säger jag bara!

Jaqua Beauty



Jaqua är något nytt för mig men ni har kanske redan hört talas om det. Vad sägs om en Piña Colada i duschen eller Raspberry Buttercream Frosting att smörja in sig med? Låter väl minst sagt härligt? Jaqua har många godbitar i sitt sortiment med fina förpackningar så detta är något i min smak. Vill ni kika närmare på vad de har så ta en titt hos Eleven som har en stor del av deras sortiment.

Makeup à la Daria Werbowy!





Daria Werbowy kanske inte klingar bekant i era öron men hon är i vilket fall som helst en ukrainsk-kanadensisk modell som bland annat gjort kampanjer för Lancôme och H&M. Ovan ser ni en snygg sminkning som föll mig i smaken och funderar starkt på att köra en liknande på självaste nyårsafton och här kommer lite tips på produkter som man kan använda sig utav för att skapa en liknande:

1. Sasta på en fin, skir rosa färg på läpparna. Det kan du få utav glanset Silk Gloss i färgen Velvet Raspberry från Max Factor. Eller vill du satsa på en dyrare variant kan ett stift från Paul & Joe, kallat Lipstick i färgen Shaved Ice (Länk) vara något!

2.Lätta upp ansiktet med lite rosiga kinder som fint matchas med läpparna. MAC Mineralize Blush i färgen Pleasantry, L´Oréal Blush Délice i färgen Strawberry tart eller YSL Poudre Compact White Gold Heart (Länk) kan lämpa sig till jobbet.

3. Ge ansiktet en gyllene lyster med ett löspuder från Pure i färgen Champagne. (Länk)

4. Nu blir det fokus på ögonen! Färger som brons, koppar och guld tillsammans med långa, glamorösa fransar är det som gäller. YSL's ögonpalett D'Afrique (Länk) har de färger som behövs, men vill man inte ha så färgstarkt så kan Kanebo's Duoskugga i färgen Woody Brown (Länk) passa bra. Markera ögat lite mer med en mjuk kajal, till exempel Kanebo's Eyeliner Pencil (Länk) och fixa fransarna med Ardells lösögonfransar 101 Demi, eller varför inte Max Factors nya mascara False Lash Effect? Så, allt klart!


Daria för Lancôme.


Fynda BarryM!



Asos är en brittisk webshop som har allt man vill ha. Snygga kläder, urtjusiga accessoarer och har även ett bra utbud på skönhetsprodukter. De säljer till exempel Paul & Joe och Benefit som har bland de snyggaste förpackningarna enligt mig. Deras (Asos) rea har iallfall kommit igång och det finns mycket fint att fynda! Till exmepel ett kit från BarryM, med tre stycken skuggor och en pensel för ynka 80 kronor. Kan jämföras med 69 kronor styck som skuggarna kostar hos Satine, men hos Asos får du alltså tre stycken för nästan samma pris. Det finns två kit att välja på, och dessa är:

- Green (Länk): Innehåller skuggorna Emerald Jewel, Deep Jade och Blue Ice. En pensel medföljer.
- Purple(Länk): Innehåller skuggorna Sky Blue, Pale Violet och Marine. En pensel medföljer.

Lite information till er som vill handla från Asos: Man kan betala i svenska kronor om man så vill, det är bara att byta valuta på sidan så visas alla priser i kronor. Vilka betalningsalternativ finns det? Det ser du nedan! Men är det säkert då? Det säger dem att det ska vara, men jag är sådan som alltid är lite skeptisk till att överföra pengar över internet. Därför använder jag mig utav E-kort som fungerar på det sättet att man gör ett tillfälligt "kort" med ett tillfälligt kontonummer med valfri summa (oftast beloppet som man ska betala) som varar så länge som man vill och som sedan försvinner när tiden gått ut. På det viset så kan aldrig ett företag lura er på pengar.



Ett annat tips är att om ni handlar inom EU, som ni gör om ni handlar från Asos, så kan ni aldrig råka ut för tull. Den chansen är dock ganska stor om ni handlar från USA.


Skönhetsrelaterade klappar!

Hej allihopa! Nu så är julen över för den här gången, och i år så var det en mycket bra sådan med väldigt bra klappar. Nedan ser ni dem som jag tycker passar rätt bra i den här bloggen, nämligen lite beautystuff! Folk verkar känna mig rätt bra.


Vi börjar med den första bilden till vänster ovan. Lite retrosaker som jag fick av min brors flickvän Maria, kanske har hon sett detta inlägg? Sedan läppglanset Glam Shine 6H från L´Oréal i färgen Forever Young som ni ska få se på läpparna snart! På nästa rad hittar vi på en nagelbandspusher från Depend, har hunnit prova den och har nu snyggare band än någonsin! Och sedan fick jag den sak som jag länge velat haft, nämligen en Ladyshaver från Philips. Äntligen ska jag få ett slut med sönderrakade ben. Sista raden hittar vi ännu mer läppmums, som jag också fick av Maria, och har hon tittat på detta inlägg igen? Hon prickade in alla rätt!



Ett skyddande underlack från Mavala, recension kommer så småningom. Sedan en söt liten apa som faktiskt har en funktion, nämligen att blåsa naglarna torra. Ska jag kanske göra en video och visa? Vi får se! Nu till de två sista sakerna, ett kit från Dove med Silk Glow-saker; en bodylotion och en duschkräm och sist en mineralborste från IsaDora. Det var det hele!

Nu tar jag lite julledigt!



Julafton imorgon. Tänka sig vad fort tiden går! Då det är bara jul en gång om året så passar jag på att ta lite julledigt från bloggen nu. Så jag önskar er en riktigt God jul och hoppas att ni får många fina klappar och en fin tid tillsammans med  era nära och kära. Skickar massa julkramar till er och så hörs vi om ett tag!

Gnistrande vitt


Passande för årstiden så bär jag idag silvervitt med inslag av glitter. Tyvärr inte matchat med någon snö då det är plusgrader här och bar mark. Lite trist är det nog allt, förra veckan var pappa tvungen att dra igån snöslungan så att vi skulle komma fram på gården. Men som kom värmen och allt försvann. Aja, mirakel kan väl fortfarande hända! Jag får hålla tummarna så att det kommer lite nederbörd de kommande dygnen.

Ovanpå det silvriga lacket Magic Frost från IsaDora lade jag på mitt nya lack från Viva la Diva ifrån deras vinterkollektion. Jag har provat att använda det för sig själv men mina gula missfärgningar på naglarna (orsakat av lack) lös igenom. Men dessa två lack ihop blev bra, passade alldeles ypperligt ihop! Jag har använt två lager av IsaDora-lacket och sedan två lager av det andra. Torktiden är något sämre än det röda glitterlacket från samma "kull" men har man tid och tålamod så går väl det an!


Dålig bild, men man ser glittret lite bättre.

Nivea 04 Toffee



Vad dåligt med inlägg det blir, jag ber om ursäkt! Men idag så inhandlades dem allra sista klapparna, äntligen säger jag bara. Svårast är att komma på klappar till sina bröder, det är ju i princip omöjligt. Tjejer är ju mycket lättare, det är bara att köpa lite lack så lyser det i  deras ögon. Men nu babblar jag så här igen, om något helt annat. Detta inlägg ska ju handla om ett stift från Nivea!

Detta är en favorit, otroligt glossigt så man kan säga att detta är som ett läppglans fast på stift. Färgen är härligt rosa/röd/brunaktig och passar väldigt bra till vardags. Jag ska nog införskaffa ett till, tror att Tea Rose skulle sitta fint. Läs mer om produkten och se färgerna på Niveas svenska hemsida!

Gårdagen!



Tyvärr så blev det inte någon bild på hur slutresultatet på sminket blev, attans. Men hon blev jättefin! Jag lovar!  Men lite bilder på håret hann jag med att ta iallfall Här är det alldeles färskt och jag bör nämna att det är inge löshår här inte, allt är hennes egna. Men makeupen lade jag klart direkt efter håruppsättningen, jag fixade nästan allt innan dess men läppar och lite sista justeringar lade vi där i salongen. Ingen dramatiskt makeup utan skimmriga ögon med en väldigt lätt sotning och vinterrosiga kinder. Men bilder togs ju under kvällen så jag ska höra med henne om jag kan få någon bild! Jag återkommer!

Fyndat!



Efter att ha gjort mitt jobb igår med balsminkningen mötte jag upp min bror och hans Maria för att julhandla lite. Vi tog en sväng in på ICA Maxi där jag självklart fastnade i skönhetsavdelningen. Dem hade mycket roligt som jag aldrig sett förut! Jag fick sin på en skrubb med passionsfrukt, mums. Men tyvärr så slog jag inte till på den, men tomhänt blev jag inte, de sålde ut IsaDoras Brush Cleanser för ynka 20 kronor och dessutom köpte jag lite nya penslar från ett okänt märke med namnet Beauty Needs, 15 kronor styck. Observera att det var ordinarie pris så det kan man kalla fynd, för de verkar faktiskt vara bra! Täta och mjuka med rejäla handtag!

Lumene Crystal Radiance


Crystal Radiance från Lumene har funnits ett bra tag och är inget nytt på marknaden. Dock så har den kommit i en ny, förbättrad förpackning! Det är säkert någon av er som stått och hållit i den och undrat hur den är, så nu kommer således en liten recension!

Detta ting är ungefär som en dagkräm, återfuktar huden och konsistensen är densamma. Skillnaden är dock att denna kräm innehåller en hel del ljusreflekterande pigment som gör att huden får en otrolig lyster! Ni ser på bilden nedan att den har en underton som är lite rosa/laxfärgad, inget fel med det alls utan huden får faktiskt en väldigt fin ton. Behöver man liva upp sin glåmiga och matta hy så är denna något att rekommendera!

Men som primer då? Gör den så att makeupen sitter bättre? Nja, nje, njo. Sådär får jag väl dra till med. Den jämnar ut huden helt okej, och ja, makeupen sitter väl lite sisådär. När jag använder denna med lite puder ovanpå bara så blir resultatet väldigt bra, det fina "glowet" skiner då igenom. Men när jag kör med hela patrasket, foundation, puder, rouge osv. så tenderar makeupen att flyta runt efter några timmar. Men å andra sidan så skulle det nog varit ännu värre utan denna, för någonting lär väl den göra.  Jag kan väl tillägga att jag brukar ofta få blank näsa även av de bästa sakerna så denna kan vara ett mirakel för någon annan! Så för att styra upp mina tankar kring denna så säger vi att den är helt okej som primer, inte underbar men heller inte ett bottennapp.

Så, en slutsats då. Om du letar efter något som livar upp din hy på momangen samtidigt som den återfuktar och gör så att makeupen sitter någelunda där den ska göra så kan den här vara något för dig!

Betyg: 3/5 (Enligt mig, men det kan väl givetvis variera!)
Pris: Ca 100 kronor
Parfymerad: Ja.



Imorgon gäller det!

Ja, som rubriken lyder så gäller det imorgon. Jag ska sminka Sandra, som är en av mina allra bästa vänner, inför hennes bal. Nervös är jag väl inte, har redan provsminkat henne en gång och hon vart så fin så! Men man vet ju aldrig, tänk om jag råkar kleta eyeliner över hela hennes kind, eller värst av allt, tänk om hon inte blir nöjd? Nåja, jag tror nog att jag grejar det imorgon! Jag kör väldigt naturligt med kalla färger som passar bra med hennes svala hudton. Om den läckra donnan vill ställa upp på kort så får ni se resultatet imorgon!



Matta ner!

Alla har väl varit med om den blanka näsan och den nästintill "rinnande" foundationen? Oftast plockar man fram sitt puder och bättrar på men egentligen förbättrar det inte saken. När det blir ett ännu tjockare lager så producerar huden ännu mera fett och då får  man plocka fram pudret om och om igen. Det blir som en ond cirkel, inte en trevlig sådan heller. Bland det värsta jag vet är att gå runt på stan med att flottigt ansikte, mycket väl medveten om det. Så nu lite tips till er som brukar, som jag, uppleva det här!

Det finns en hel drös olika puder att välja på, det finns inte bara en variant heller! Jag rekommenderar ett mattande, transparent och oljeabsorberande puder för att ta bort det blanka. Ett sådant puder tillför ingen färg utan mattar bara ner.  Det är även lite "tunnare" i konsistensen än vanliga puder och tenderar inte att lägga sig som en kaka ovanpå grunden. Själv så har jag haft MAC Blot powder som fungerade alldeles utmärkt! Övriga förslag på bilden är Urban Decay De-Slick Mattifying Powder , Joey New York Pure Pores Oil Blotting Powder  och Too Faced Absolutely Invisible Pressed Powder . Ett annat förslag är theBalm's Sexy Mama som hyllats av den ena bloggaren efter den andra, inklusive mig.



Det är inte bara puder som mattar ner, utan även papper! Ett sådant här rispapper, som det oftast brukar vara, absorberar överskottsoljan och tar bort glansiga ytor utan att förstöra din makeup. The Body Shops variant innehåller även talk för att matta ner lite extra. Själv så har jag ett från Wet n wild och det fungerar faktiskt! Kanske inte så jättesmidigt att sitta med ett papper och dutta, men när man väl fått till finessen så går det utan problem. Förutom Facial Blotting Tissues från TBS så är även Too Faced Refresh Blotting Papers och Japonesque Oil Blotting Paper med på bilden nedan!



Recension: Pai!



För en månad sedan fick jag ett paket från den ekologiska webshoppen Softskin med detta innehåll som ni ser på bilden ovan. Jag bestämde mig för att använda dessa i en månads tid för att sedan skriva ett omdöme. Ja, nu har tiden gått och nu är det således dags! Så vad tycker jag då? Vi börjar med rengöringen!

Pai Camelia & Rose Cleanser. (269 kronor). Jag börjar alltid att sniffa på alla saker som jag införskaffar mig, så det gjorde jag även med denna. En väldigt naturlig doft får jag lov att säga, och jag gillar den! Produkter med ros brukar oftast tendera att dofta lite väl mycket men denna är det tvärtom med, den doftar alldeles lagom och otroligt trevligt! Men nu lämnar vi doften bakom oss och fokuserar lite mer på innehållet. En mjuk och krämig rengöring som tar bort allt smink med endast en ypperst liten mängd. Så ett pumptryck räcker gott och väl! Jag har använt den varje dag i ca 30 dagar och ni ser att det är inte mycket som har minskat i flaskan. Men hur funka den för min känsliga hy då? Bara bra! Kände inte av någonting vilket är nästintill ett mirakel. Jag tycker också att jag fått en finare färg i ansiktet med lite mer lyster. Min hy som var trött, glåmig och blek livades verkligen upp med denna! Ja, som ni läser så har jag bara gott att säga om denna!

En härlig ansiktsrengöring som passade utomordenligt till min känsliga hy, och dessutom är den ju ekologisk! Tummen upp!

Pai Chamomile & Rosehip Sensitive Skin Cream. (299 kronor). Jag körde med samma procedur som ovan så jag började alltså med att sniffa lite på innehållet. Och ja, hur ska jag beskriva doften? Jag antar att den ska dofta lite kamomill och vildros, men jag är lite delad. Vissa dagar tycker jag att det luktar gammal otväddad handduk men vissa dagar så är den helt överkomlig. Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag hatar den eller inte, men det är väl helt klart en smaksak! Fast den doftar iallfall naturligt och inte alls som syntetiska parfymer som kan finnas i andra produkter. Men jag hängde inte upp mig på doften utan jag körde på ändå! Går snabbt in i huden och återfuktar bra och även denna tålde jag, kanske inte så konstigt då den är anpassad för känslig hy.  Lika som med rengöringen så är den otroligt dryg så det gäller att inte överdosera!

En bra ansiktskräm som gör det den ska. Dock lite minus för doften, men det är som sagt en smaksak!


Pai och massa andra härliga ekologiska märken finner du alltså hos Softskin!


Nytt från L´Oréal!

I februari nästa år kommer denna goding från L´Oréal, närmare sagt Infallible Lipstick som lovar att stiftet ska sitta kvar i hela 16 timmar. Vem vet, det kanske det gör! Så här står det om produkten, tagit från deras hemsida:

"Introducing new Infallible Never Fail Lipstick -  the first 16 hour lipcolor in a slim colour stick form. Enjoy 16 hours of gorgeous, comfortable, lightweight colour that won't flake off or wear out. The slim colour sticks glides on easily, applies quickly and sets in just one minute. Innovatie mirrored package makes it easy to apply - and cheek - your lipcolour"

Ja, det är bara att hålla utkik efter detta i februari, det kommer iallfall jag göra!

Fransar deluxe


Ännu ett par ögon, blir väldigt sällan sådana nuförtiden men det är för att jag aldrig använder skuggor till vardags. Knappt ens till lite festligheter!  Men här kommer det en variant med långa fransar och en dubbelvinge. Detta använde jag:

Grundade med en primer från Lumene över hela locket och även upp till ögonbrynet. Därefter tog jag Dream mousse från Maybelline i färgen Blissful beige och lade över locket för att få en guldskimmrande grund. Lite Rare Silk från Everyday Minerals på locket för att matta ner det skimmriga.  Wild Flowers från EM i globlinjen och suddade den lite uppåt.  Grå kajal från Cat  Cosmetics under halva ögat. Sedan drogs det en svart linje längs med hela övre fransraden med min Gel Liner från FACE, drog även ut två vingar. Dags för fransarna! Jag använde ett par från H&M, en lite längre variant. Fäste dem med deras otroligt dåliga lim och kammade igenom dem med Define-A-Lash från Maybelline. Avslutade det hela med lite vit kajal från IsaDora på vattenlinjen och fyllde i brynen med en penna från H&M! Klart!




Glow Face Elixir



Om man är på stan med min mamma så måste man alltid gå in i en pryttelaffär. Det var vi således idag och till min förvåning hittade jag på en liten hudvårdshörna. Självklart spanade jag in allting och fastnade för denna sak från Durance en Provence. Så här beskrivs produkten på deras hemsida (engelska):

  • "Glow Face Elixir makes skin glow thanks to the soothing and regenerative properties of the petals of Rose Centifolia. Sesame oil contains essential fatty acids and preserves the balance of the protective hydrolipidic film. It has a light texture and is nourishing. Muscat rosebush oil contains many essential fatty acids that act on the renewing of cells and helps their walls to remain supple. It is rich in vitamin A, which has healing properties. Jojaba oil and vitamin E, which is a strong anti-oxidant, help slowing the ageing process of skin: it protects tissues against the damages of free radicals. Epidermis is nourished and protected. Skin is smooth and supple."

Vilken beskrivning! Less is more, har dem hört talas om det? Men det ska bli spännande att prova. Har hunnit sniffa lite på den och ja, doften är väl sådär. Men det är för att jag inte är så vidare förtjust i just rosdofter men om produkten i sig är bra så kan jag nog förbise det! Ordinarie pris skulle vara 195 kronor men jag hade tur att det var 50% på deras saker så jag fick betala  97 kronor istället! Återkommer vid ett annat tillfälla om vad jag tycker.

Color match silver!


Motsatsen till guld är väl ändå silver, så är kommer det ett hopkok av lite silvriga produkter. Passar väl bra nu så här års?

1. Isigt silvriga naglar får du av lacket Happy Anniversary från OPI. Spana in närmsta Kicks eller handla ett ifrån Nails Body Beauty!

2. Parfymen Diamonds från Emporio Armani har jag sniffat på ett antal gånger och visst doftar den gott var gång. Parfymen har bland annat noter av hallon, rosor och vanilj. Finns att köpa på Shopping4net!

3. Vill du pryda locken med pastellfärger så kan IsaDora-paletten från deras senaste kollektion vara något. Eller om du vill satsa på en dyrare variant så kan den snarlika paletten från Lancôme passa dig!

4. En annan sak från IsaDoras kollektion Dazzling Diamonds är glosset Diamond Lip gloss som ser onekligen fint ut!

5. Nu när det är vintertid så blir oftast huden lite torrare. Kanske en foundation som tillför fukt vore något? Spana då in The Body Shops Moisture Foundation med SPF15!

6. Ge dina kinder en lätt rosighet med rouget  DiorShow Powderi färgen Catwalk Pink från just Dior. Kan köpas hos Strawberrynet!

7. Tyvärr så har Biotherms ögon- och läpprodukter utgått här i Sverige men sörj inte för det! Du kan alltid handla från Strawberrynet, som tillexempel  Pure Velvet Pearl Eye Shadow!

Fint från Estée Lauder!



Ni har kanske märkt att det är inte speciellt hög aktivitet här på bloggen, men är det juletider så är det. Julpussel ska läggas, julmust ska drickas och lussebullar ska ätas. Men jag ska försöka så gott jag kan!

Har man en bra julbudget så kan en julklapp från Estée Lauder vara något! Nu till jul finns det många fina set med massor av godbitar och det finns en hel del att välja bland! Det är bara att surfa in på deras hemsida för att se vad dem erbjuder! Själv så skulle jag inte tacka nej till den fina pepparkaksparfymen. Inte heller till det fina läppglanskitet!

e.l.f Healthy Glow!



Nu kommer det en närmare titt på ännu en produkt från e.l.f! Denna gång är det Healthy Glow som egentligen ska vara en bronzer men jag tog den ljusaste nyansen och använder det nu som highlighter. Men är den något att ha då? Som ni ser på bilden så smular den något så otroligt men själva skimmret är faktiskt riktigt fint och passar perfekt till att svepa äver kindbenen. Så det är lite 50-50. Hade det inte varit för den mjuka och pulvriga formulan så skulle detta varit en fullträff, men bortsett från det så är den som sagt helt okej! Men kan kanske inte kan begära så mycket mer för något som kostar 19 kronor?

Om du har lust att beställa lite från e.l.f så passa på, just nu är det fri frakt på alla beställningar, inklusive till Europa och Sverige! Du har tills den söndagen klockan 23.59!

Härligt kroppsmörj från Allison!



Detta är en stor favorit hos mig! Då den inhandlades i Strömstad i höstas visste jag inte vilket härligt ting detta skulle vara. Med doft av druva och kiwi och en otroligt fluffig konsistens så är detta en fröjd att smörja in sig med. Går otroligt snabbt in i huden och återfuktar alldeles utomordenligt. Man kan inget annat än att älska den! Denna kräm kommer ifrån det danska märket Allison och finns bland annat att köpa på vissa Parelle-butiker. 99 kronor fick jag betala!

Gårdagen var pysseldagen!



Det är inte bara smink som jag tycker om att pyssla med, utan julpyssel är bland det roligaste jag vet! Så igår tog mamma och jag bilen ut till skogen för att plocka på oss lite mossa och enris till att göra de ovanstående verken. Eller, det var enbart jag som gjorde dem men hon assisterade med att klippa grenar. Fler ska det bli imorgon då min svägerska Maria kommer hit!

Guldigt värre!


Nu när jag är brunett så använder jag inte lika mycket guld i min makeup som förut, då jag var blond. Men jag tycker ändå att det är otroligt snyggt och här kommer lite exempel på produkter som skimmrar i guld!

1. Snygg bronzer från Urban Decay med stänk av guld. Går att handla hos Blush!

2. Parfymen J'Adore är en klassiker från Dior med bland annat noter av mandarin och en hel bukett av blommor. Känner du dig inte för att ge dig ut på stan och köpa denna kan du klicka hem den från Shopping4net!

3. Ännu en bronzer, fast denna gång från Lancôme som kommer ifrån deras höstkollektion Marahani Jewels. Poudre Elephant Teint heter det elefantprydda pudret som är så enastående vackert, enligt mig!

4. Du behöver inte lägga ut flera hundra kronor för att få lite guld i din necessär, det är bara att kika in hos H&M!

5. Rama in ögonen med lite guld? Spana in pennan 24/7 från Urban Decay i färgen Honey! Även denna handlas hos Blush.

6. Framhäv ditt ansikte med en guldskimmrande highlighter från Benefit. Kan köpas från den brittiska webshoppen HqHair!

7. Vill du ha lite glöd på både kinder och lock så kan kanske  Desert Chic Fusion Eye & Cheek Color från Smashbox vara något. Finns att köpa hos Eleven!

8. Guldkapslar från Elizabeth Arden som verkar göra det mesta. Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules är inte i det billigaste laget men om du är nyfiken på produkten så kan du läsa mer om den på Elizabeths hemsida!

Midnight Rain från La Prairie!



Nu så har jag spanat på internet igen och denna gång ramlade jag över ett stycke parfym med namnet Midnight Rain La Prairie från lyxmärket som har helt orimliga priser enligt mig. Men jag måste nog ändå säga att denna parfym är ju bara för snygg! Älskar verkligen flaskan med det holografiska glittret. Så här beskrivs doften på deras hemsida:

  • Top notes of guava, mandarin, pomegranate, and freesia
  • Heart notes of white lily, vanilla orchid, plum flower and amber flower
  • Base notes of patchouli, vetyver, cashmere woods and musk
Har inte koll på alla ingredienser men det låter iallfall som en lite tyngre doft. Vad vet jag, kanske doftar jättegott! Men $135? Det är i runda slängar ca 1200 kronor, knappast att jag skulle betala det! Men som sagt, flaskan var ju fin.

Ansiktsvatten, i fast form?



Jag ska erkänna en sak, jag har aldrig varit in i en Lush-butik, förrän idag. Tänk så mycket härligt jag har missat! Fler gånger ska det absolut bli! När jag vandrade runt och klämde och kände på det mesta så fick jag syn på detta gigantiska piller, nämligen Toner Tab! Så här beskrivs det på Lush's hemsida:

"Rengör ditt ansikte med en rengöringsprodukt från Lush som Angels On Bare Skin, Aqua Marina, Baby Face eller Ultrabland. Fyll en skål med hett, kokande vatten (akta så du inte bränner dig!). Sätt dig vid ett bord och placera ansiktet över skålen. Släpp ner din Toner Tab och låt den lösa upp sig i vattnet. Placera en handduk över huvudet och låt vattenånga och eteriska oljor från tabletten rengöra ditt ansikte. Sitt ca 5-10 minuter. Vattnet går bra att spara som ansiktsvatten i 4-5 dagar efteråt i en ren flaska".

Jag fick lite hjälp av en väldigt trevlig tjej där inne som tipsade om att just C-tabletten skulle passa mig bra med känslig hy. Jag tar den sa jag och pungade fram 15 kronor.

Jag har hunnit testa den. Och vet ni vad? Helt fantastisk! Efter ca 10 minuter med 3 dl vatten och med tabletten i så blev min hy helt fenomenal. Otroligt len och väldigt fin lyster! Jag är helt lyrisk! Jag måste ha fler! Nu! Hällde även över resterande vatten i en flaska och ska även prova det som ansiktsvatten, ska bli kul och se hur den är, bra antagligen.

Här ska det testas!




Efter att ha fattat grejen med att dricka thé så har jag upptäckt att mina tänder blivit något missfärgade, något som jag gärna vill bli av med. Så nu ska jag testa Denivits Stain Removal för att se om det kan bli det bättre! Har inte så höga förhoppningar, men då den endast kostade 30 kronor så är väl inte det hela världen. Har tagit några "före"-bilder så jag återkommer efter ett par veckors användning så får vi se hur den ter sig!

Vad är detta?



Idag var jag iväg och julhandlade lite med min Kompis Lovisa! Som vanligt ska vi alltid gå in i alla butiker som har någonting i sminkväg och gick således in på Parelle. Där på golvet stod det en monter med smink från "Teeez!", ett märke jag aldrig hört talas om! Hade en Viva la Diva-feeling över sortimentet men det som jag fastnade för var deras eyeliners som var otroligt fina och deras ögonpennor! Helt fantastiska, gled lätt på handen och intensiteten i färgen var över förväntan. Nästa gång jag går in där så ska jag nog rycka med mig en eller två, kostade runt 50 lappen hör jag för mig!

Inspiration till julmakeupen!



På julafton så brukar jag vilja göra mig lite extra fin och tar god tid på mig att lägga makeupen och fixa håret. I år ska jag nog satsa på en mjuk, brunaktig sotning med neutrala läppar, skimmrande hy och med en lätt färg på kinderna. För att fixa min fantiserade jullook så får ni nu några exempel på produkter som kan funka bra!

1. För att rama in ögonen och fixa den fina sotningen så är GloMinerals Smoky eye och Too Faced Candy Bars bra alternativ!

2. Kinderna får färg och fin lyster med hjälp av lite rouge och bronzer! Detta kan vi fixa med exempelvis Smashbox Fusion, Soft lights och Nars SupeOrgasm!

3. För att addera det där lilla extra till ögonmakeupen så kan vi använda snygga ögonpennor, till exempel från Urban Decay!

4. Fransarna ska ha snygg svärta och längd! Kanske kan Helena Rubinsteins Lash Queen Feline Blacks vara något?

5. Självklart ska vi matcha naglarna med julens färg: rött! OPIs snygga julkollektion har många fina godbitar och A Ruby for Rudolph är en av dem!

6. Läpparna får en fin neutral färg med hjälp av ett läppbalsam från Yves Rochers serie Yria!

7. Dofta gott ska vi givetvis göra! Kanske man ska böra DKNY Delicious Night eller Escada Moon Sparkle dagen till ära?

8. Fixa det fina skimmret till armar, dekolltage och ben med sprayen Shimmer Airbrush Illuminiser från ModelCo.

9. Rama in läpparna med en penna för att förhindra utsmetande läppar. Exempelvis Urban Decays pennor Glide on Lip Pencil!

Fint hjärta från Collistar!



Nu så trånar jag igen, denna gång efter Heart by Collistar. Sött kan man minst sagt säga! Undra om dosan finns i Sverige? Ska minsann ta en titt imorgon på Parelle! För tänk vad härligt att sätta ner en borste i någon av de ovanstående och svepa över kinderna, det skulle vara något!

Viva la Diva nr 10!


Nu så kommer det lite bilder på ett av de två nya lacken från Viva la Diva! Och som jag gillar det, otroligt fint med mycket glitter i. Jag lyckades inte riktigt fånga lackets rätta färg, i verkligheten är det mörkare, men spana gärna in fler bilder här! Om man jämför med det snarlika lacket Ruby Pumps från China Glaze så måste jag säga att Viva la Divas är så mycket bättre! Torkar väldigt fort, otroligt lättmålat och det blir en jämn och fin yta. Så jag rekommenderar verkligen detta lack, passar ju perfekt nu när det är juletider!

Handla GOSH på nätet!



Nu kan man äntligen handla GOSH från Pashions webshop! Märket har mycket fint i sitt sortiment och till ett humant pris. Själv så har jag ett lack men det skulle inte sitta helt fel med några eyeliners och varför inte deras primer? In och titta och vraka! Då jag inte kan länka er direkt till GOSH-avdelningen så får ni spana under kategorin "Märken" och därefter klicka er vidare!

Update: Kajsa var snäll och gav mig en länk, så klicka här för att direkt komma till deras produkter!

Äntligen en remover!



Nu kan jag äntligen lacka om naglarna! Som jag väntat på att testa de nya lacken från Viva la Diva, de ser ju onekligen fina ut. När jag stod inne på Coop så ryckte jag åt mig en borttagning och tog mig ingen närmare titt. När jag kom hem så såg jag att den var försedd med pump! Väldigt praktiskt tycker jag då jag alltid lyckas med att ta för mycket. Nu så ska det lackas om och bilder kommer!

Lite mer om mig!


Blev utmanad av Marybeth så här kommer således mina svar!

Födelsedag: Den 23e oktober 1989 kom en stor Johanna till världen. Med stor så menar jag att jag vägde 4,7 kilo och var 57 cm lång! En jättebaby med andra ord.

Födelseplats: Västerås BB!

Favoritdjur: Visst, det finns många söta, men min kanin tar nog ändå priset!

Favoritfärg: Jordnära färger passar jag väldigt bra i!

Favoritsiffra: Tror nog att det får bli siffran 5 då jag vann en Nalle Puh på det numret på Gröna Lund förut.

Favoritmat: En god köttbit är sällan fel!

Favoritaffär: Måste nog säga Kicks!

Favorithobby: Jag är en teknik- och spelnörd utan dess like!

Drömjobb: Jag har alltid drömt om att jobba på en tidning, kanske som skönhetsredaktör? Det skulle vara något!

Ett ställe jag vill åka till: Ja, USA i överlag!

Sover i: Min gosiga pjamas och mina duntofflor.

Detta är hett: Varmvatten

Detta är iskallt: Hm, ?

Linje på gymnasiet: Samhällsprogrammet med inriktning ekonomi.

Favoritbild: Alla i fotoalbumet som jag gav till mor och far förra julen. Men en som tar priset är nog min bror som ser fullkomligen förtvilad ut att han fått en syster. Tack för den!

Lite nytt!


Idag var jag iväg och handlade lite julklappar med bror min, hittade inte några själv men han fick lite köpt iallfall! Men helt tomhänt blev jag inte, var ju tvungen att spana efter Viva la Divas nya glitterlack! Det blev två som ni ser på bilden ovan. Problemet är bara att jag inte kan prova dem än då jag har slut på lackborttagning. Suck, det kunde jag ju ha köpt idag! Aja, det hinns nog med så småningom. Förutom lacken så fick även lite grejer från H&M följa med, detta var en skuggpensel, en sneställd rougeborste och lite lösfrallor. Det var det hele det!

Eyeko Tinted Cream!



Ännu en nyhet hos Eleven, denna gång Eyeko 3in1 Tinted Cream! Sedan tidigare finns vanliga Eyeko Cream som ska fungerar både som highlighter, ögonkräm och fuktighetskräm. Men nu har det alltså kommit en i färgad variant och så här beskrivs produkten:

"För en strålande, fräsch och solkysst hy, testa nya Eyeko 3-in-1 Tinted Cream. Grunden i denna lyxiga kräm består av återfuktande jojoba, berikad med antioxidanterna Vitamin A & E samt Vitamin C - precis som Eyekos bästsäljande Eyeko Cream. Skillnaden är att denna ansiktskräm också ger dig en underbar, lätt solkysst hudton med ett härligt lyster tack vare ljusreflekterande partiklar.
"

Låter ju inte helt fel nu när man börjar se blek och glåmig ut! Priset ligger på 249 kronor och finns alltså att köpa hos Eleven!

Blått åter igen!


Det är väldigt sällan jag lägger upp några sminkningar nu för tiden! Jag ber om ursäkt. Men då kameran har gått in i en period då den inte är samarbetsvillig så är det som det är. Det blir verkligen inga bra kort, sanna mina ord! Men här kommer iallfall en bild på en sminkning jag gjorde igår, och det är blått åter igen!

Jag grundade med Lumenes primer för ögonen för att få en jämn och fin bas. Sedan tog jag fram en liten palett från Zalan och valde en blå/grön skugga som jag la på mitten av locket och även "sluttandes" in mot ögonvrån. Sedan plockade jag fram min svarta skugga från Clarins och la på den yttre delen av locket och suddade in den. För att sudda in den övre kanten och för att ljusa upp vrån så tog jag en champagnefärgad skugga från BeYu. Vit kajal på vattenlinjen från IsaDora, mascaran Define-a-lash från Maybelline på fransarna och brynen fixades till lite (dock slarvigt) med en penna och gel från H&M! Klart!

Julklappstips Nr1!



Äntligen är det december och nu är det inte många dagar kvar tills självaste julafton! Så jag tänker då och då slänga in några inlägg med tips på lite julklappar. Denna gång är allt från Too Faced som kan det där med paletter och boxar, dem har en hel del i sitt sortiment! Perfekt att ge bort till bästa kompisen eller till systern. Gå in hos Eleven och se om ni hittar på någon eventuell julklapp!

RSS 2.0