En sväng till Västkusten!

Varje år så beger vi oss ner till stugan i Strömstad så imorgon bitti åker jag iväg på en liten minisemester. Jag kommer hem på torsdag så vi hörs nog troligen då! Ni får ha det toppen så länge!


Bilder tagna av min broder Jesper!

Freshy fresh


Tragiskt men sant,  vi börjar gå mot hösten. Och jag som gillar sommaren så! Men det kommer flera. För att behålla sommarkänslan lite längre så köpte jag en ny bodylotion idag, nämligen LdBs Fresh n' Fruity. Doftar inte alls så pjåkigt, som nektarin skulle jag nog säga! Har testat den lite snabbt nu ikväll och det är då inga fel på den. Doften sitter kvar ett tag och den känns härlig att smörja in sig med. Sedan så är tuben på 250 ml snygg! 

Jag köpte denna för endast 20 kronor på en butik som heter Eurostore här i stan, de har verkligen väldigt bra priser på shampoon och dylikt. Så jag vet inte riktigt vad denna kan kosta egentligen, men det är nog inte speciellt mycket!

Everyday Minerals


Jag hänger inte på Everyday Minerals hemsida varje dag heller utan nu var det ett tag sen. Men nu när jag skulle gå in och titta lite på concealers (är i stort behov av en ny!) så blev jag positivt överraskad. Det var ju nya förpackningar! Vilket lyft tycker jag. Mycket finare än de bruna alt. lila med den gamla loggan. Se här hur dem såg ut förut! Nu har de nya kanske funnits ett tag, men nya för mig är de iallfall. Och kanske för några av er!

Jag gillar EMs grejer, har en del i min sminksamling. Planen är att utöka den lite, just nu lutar det åt Abbott's Perk Me Up Concealer som ska passa alldeles utmärkt till att täcka mörka ringar under ögonen. Kan nog behövas när jag ska börja gå upp runt halv 6 när plugget börjar!

En liten lista sörru!

Jag vill också haka på listan som både Sublimt och Beleza har gjort! Så, här kommer lite fakta om mig:

Namn: Johanna.
Piercingar: Ett hål i vardera öra.
Tatueringar: Icke sa nicke.
Längd: 1,76
Skostorlek: 41/42. En storfotad jänta.
Hårfärg: Se bild nedan!
Är du kär i någon: Nej du.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Inte för tillfället, men jag vill flytta så småningom
Tänker du på självmord: Aldrig
Tycker andra att du är attraktiv: Har aldrig hört det, men en del har skrivit det. Tycker själv att det inte stämmer
Vilket shampoo använder du: Jag kör hårt med Gliss-serien från Schwarzkopf (snälla, kunde ni inte tagit ett mer svårstavat namn?)
Vilken parfym använder du: Escada Sunset heat. Kärlek på flaska.
Vad är du rädd för: Sjukdomar och så döden så klart.
Gillar du att tvätta: Har inget emot det.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Jo vars. Men jag fattar fortfarande inte varför jag satte mig i Balder senast på Liseberg

Film du hyrde: Sällan jag hyr, räknas att låna av ens bror? Isåfall Transformers. Som jag aldrig såg.
Film du köpte: Seinfeld!
Låten du lyssnade på: 1901 med Phoenix
Låten du hade på hjärnan: Maggie May med Rod Stewart. Fråga mig inte varför.
Låten du laddade ner: Stellar med Incubus. Köpte på Itunes förstås!
Personen du ringde: En man som ansvarar för den utbildning jag ska gå i höst.
TV program du tittade på: Försökte sätta mig in i Survivor inatt på fyran. Jag förstod ingenting.
Personen du tänkte på: Lovisa, min bästis!

Mat: En tunn, precis nybakad pizza är ju sällan fel.
Låt: Men, vad orättvist. Har nog minst 20. Men just nu lyssnar jag som en galning på 1901 med Phoenix.
Sak att göra: Att handla skönhetssaker (såklart!), vara med mina kompisar och min familj!
Sport: Friidrott med Usain Bolt är roande.
Dryck: Aqua!
Kläder: En lite för pösig överdel och jeansleggings.
Film: Nämen, en till svår. Jag får lämna blankt här.
Bil: Ge.mig.en.Mustang.tack. Eller.en.Audi.

Gånger du varit kär: Aldrig Förälskad: Aldrig Riktigt jävla askär sådär så att det gör ont: Aldrig. Ser ni ett mönster?
Gånger ditt hjärta brustit: Aldrig!
Hjärtan brustit på grund av dej: Gissa? Aldrig!
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Hm, Metro, Amelia, några gånger i ortstidningen. Låt oss säga fem.
Ärr du har på kroppen: Jag har MÅNGA på benen efter alla rakningsolyckor genom åren. Sen har jag två under läppen som ser ut som två vita sträck. Dessa uppkom genom att jag snubblade framlänges och tryckte in mina framtänder där. Aj.

Bok du läste: Körkortsboken.
Personen du fick mail av: Hm, någon presskvinna.
Personen du fick brev av: Från Folkuniversitetet.
Personen du fick sms av: Sandra, min andra bästis! Vi ska börja på Friskis är tanken.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Det var faktiskt ett bra tag sedan.

Vad har du gjort idag: Vaknat. Åt frukost. Städade. Here aj äm.
Var det kul: Skulle väl inte beskriva det som kul, men jag har då inget emot det.
Hur tidigt stiger du upp: Mellan 08,00 och 09,30
Gillar du att slåss: Well, har väl aldrig prova på det. Har jag missat något? Skulle inte tro det va.
Vad ska du göra ikväll: Jag är öppen för förslag! Ska vi hitta på något?

Är du seriös: Ja, det skulle nog jag säga.
Vad är du allergisk mot: Något syntetiskt som finns i vissa hudkrämer. Ja, kolla här bara.
Var har du ont: Jag har ett dåligt knä, men jag klagar inte. Det kan vara värre!
Använder du hårspray: Nej, faktiskt inte. Eller då jag får för mig att göra lite lockar, men ytterst sällan.
Kan du stå på händer: Skulle jag ens försöka så skulle det sluta med nackskada.
Favoritserie: CSI med mamma på måndagar är ett måste, sen så gillar jag Fringe. Och så självklart: Seinfeld! Fast de avsnitt som går nu är inte i samma klass som de i 5e & 6e säsongen.


Vad hände?


I mitten av maj gick jag från naturlig hårfärg till en varm mörkbrun nyans, ett ganska stort steg. Jag hoppades på att färgen, som var permanent (kan väl passa på att säga att det var L'Oréal Couleur Experte i en av de mörkare färgerna), åtminstonde skulle sitta 2-3 månader men efter 5 tvättar så var mestadels av färgen borta. Kvar blev en grön(!), guldig mellanbrun färg. Jag gillade det inte alls men lite lat som jag är så lät jag det vara.

Nu i augusti, tre månader senare så ser mitt hår ut som på bilden ovan. Rött, guldigt & kopprigt och härligt. Jag säger tack till mig själv som inte färgade om håret och så vill jag tacka solen och saltvattensprayen. Men jag undrar ändå, hur tusan kunde en grön/guldig kall färg bli så röd och varm? Fattar nada. Men jag älskar det sannerligen!

En riktig fining



Jag tycker fortfarande att det är lite synd att min Gel Eyeliner från Face Stockholm torkade in så nedrans fort (det var säkert nå galet med den, fick med den i en tidning). Idag använder jag den som ögonskuggebas, vilket den fungerar alldeles utmärkt till. Men jag ville ju främst använda den som eyeliner. En kräm- alt. gel eyeliner tycker jag är blir så mycket snyggare än en t.ex. dip liner. Man drar lätt en snygg linje och så blir finishen snygg. Kolla bara in den här vingen som Therése har dragit, gudomligt snyggt!

Nu är det ju så att jag vill ha en ny, och visst skulle denna palett innehållandes hela 4 stycken vara kul att ha. Den heter Jet Set Palette och kommer från Smashboxs senaste kollektion som fått namnet Reign. En annan sak som ingår i kollektionen är denna ögonskuggepalett, som i mina ögon ser ut som Ballerinakakor, haha.

Men priset då? 450 riksdaler. Skulle inte tro det va! Men fin är den allt. Och önska sig kan man alltid.

Rosa läppar ute på vägarna



Tusan heller att jag går helt osminkad ute på powerwalken. Jag vill ha rosa läppar jag! Favoriten är The Body Shops fina Roseflower Lipstick nr 3. Vad ska man säga? I'm lövin it.

Och ja, jag vet att det ser ut som att jag inte har någon hals, men har man en tröja som går ändå upp till hakan så har man.

Span på stan - Apolivaborste


Häromdagen när jag var en sväng inne på Apoteket så såg jag till min förvåning att Apoliva lanserat en sminkborste. Det har jag helt missat! Men roligt tycker jag, hoppas att de kommer med fler. Nu vet jag ingenting om hur den är men priset hann jag med att knappa in på hårddisken, och det var 99 kronor! Helt okej tycker jag!

Tack!

Måste bara få framföra: TACK! Vad söta ni är! Ni ska bara veta hur glad jag blir när läser en kommentar som Emmas: " Lägg inte ner bloggen! Din blogg är en av mina favoriter =) ". Nu vill jag blogga som bara tusan!

Eyebrow colour

Hallå!

Nu har det varit tyst några dagar igen. Och under dem här dagarna så har jag funderat lite kring bloggen. Det var tankar som att jag och min blogg inte ger någonting och att den är bara blaha, blähä. I lördags satt jag till och med med muspekaren på "ta bort blogg"-knappen.  Men så tänkte jag efter. Jag gillar er som läser & kommenterar och jag tycker ju att det är oerhört kul att blogga. Visst, uppdateringen skulle kunna vara bättre och innehållet likaså men jag får helt enkelt blogga på bästa förmåga. Känner man inte för att blogga, så ska man inte heller göra det. Men från ingenstans har jag fått lite inspiration och därmed blogglust så jag får hoppas att den håller i sig. Men jag ska ta mig en liten funderare över min bloggs vara eller icke vara.

_ _ _




Nu till inläggets ursprungliga innehåll! Om jag för ett par månader sedan skulle få frågan om jag brukar fylla i ögonbrynen så skulle svaret bli tvärt nej. Jag har aldrig fyllt i ögonbrynen (ja, förutom på kort i bloggen då) och det var mycket på grund av att jag tyckte själv att jag såg för "hård" ut. Skulle jag få frågan idag så skulle svaret bli "häll jäs!". Mycket på grund av något som heter Eyebrow colour.

Efter att ha läst hos Makeuponista så blev jag lite nyfiken på att prova H&Ms ögonbrynsskugga. För 39,90 får du en liten ask med två färger och en liten snedställd pensel. Färgerna kan mixas för att få fram en som passar sina ögonbryn. Den ljusa är lite varmare i färgen och den mörka det motsatta. Färgerna passar iallfall för himla bra till mina bryn!

Och då ställer jag mig denna fråga: varför har jag för hela fridens namn inte testat ögonbrynsskugga tidigare? Resultatet blir ju så himla snyggt! Och så blir det inga hårda linjer som kan uppstå av en penna, vilket det alltid blev för mig och anledningen till att jag inte fyllde i ögonbrynen. Men nu är jag lite småfrälst av denna sak! Jag kommer nog alltid addera lite färg till brynen hädanefter. Sen så är skuggorna perfekta till en vardagssotning! Haj fajv säger jag!



Här ser ni skillnaden! På nedersta bilden har jag även slängt på lite ögonbrynsfix.

Testat: Wet n Wild Ultimate Match!



Ännu en recension, och denna gång är det en foundation från märket Wet n Wild!

Lite kort om Ultimate Match: Den ska ha en lätt formula, ge medium täckning, ska aldrig kännas tung och kakig på huden, ska anpassa sig efter din egen hudton och ska förse med fukt.

Jag har i princip övergett flytande foundations, vet inte riktigt varför egentligen. Jag gillar väl mitt pressade mineralpuder från MAC så pass mycket att jag inte är i behov av något annat. Men ibland kan det vara kul att ta till den flytande varianten, och när jag väl gör det så blir det faktiskt Ultimate Match. Varför? Den är lätt att applicera, lätt att få jämn, resultatet blir snyggt, känns knappt att man har den på huden och så framhäver den inte mina torra partier. Man blir lite blank av den, men det blir jag vilket som, även av mattande foundations. Så jag ser det inte som ett problem längre. Innehåller även SPF15, vilket jag tycker att varenda foundation borde göra!

Lite minus måste jag dock skriva. Glasflaskan i frostat glas är himla snygg, men kanske inte så värst praktisk då man ska hälla ur innehållet. Men detta kan man ju givetvis leva med. Sedan är den parfymerad, varför i hela friden undrar jag? Doftar rätt starkt, ungefär som tvål. Nu har min hy blivit bättre på känslighetsfronten men de allra känsligaste kanske ska undvika denna.

Men i överlag är jag för himla nöjd, och priset ska vi inte tala om! 69 kronor för ca 30 ml. Rena rama kapet. Tyvärr finns det inte en uppsjö av olika färger utan de man kan välja på är Porcelain, Beige, Bisque och Sand. Jag använder Beige för tillfället, men tror nog att jag ska köpa nyansen ljusare för att kunna mixa fram den perfekta vinternyansen.

Betyg: 4/5. Inte fullpott på grund av parfymen.
Pris: 69 kronor
Köpställen: Pashions webshop, bland annat.

Lästips!
Emelie som har bloggen P'ssion gillar den också!



Recension av e.l.fs borstar!



Okej, nu kör vi! Här kommer det lite tankar om e.l.fs Studio borstar! Se fler bilder HÄR

MEN, kom ihåg: Detta är hur jag tycker. Jag kan bara jämföra med de borstar som jag äger, och de är alla i den billigare klassen. Så jag kan då inte uttala mig om hur bra de står sig mot de som kostar runt 2- 3- 400 kronor. Sedan tycker jag att det är himla svårt att skriva recensioner, dels för att det är svårt att sätta ord på hur man tycker och dels för att jag bara kan skriva utifrån hur jag upplever hur sakerna ter sig för mig och min hy. Bara för att jag hyllar något så betyder det automatiskt inte att det passar alla. Men jag kan ändå ge er en vinkel på hur sakerna är.  Jag kan tipsa er om att söka på Youtube efter videorecensioner för att höra vad fler tycker, för det finns många!



Först ut är concealerborsten. Lite bredare än den jag har från Kicks, vilket jag gillar. Gör sig allra bäst för att täcka större områden, till exempel mörka ringar eller om man är lite röd runt näsan. Den känns "fast" och är inte för mjuk och sladdrig eller hur man nu ska uttrycka sig. Lagom mängd hår också. Minus? Av någon anledning är den jättesvår att rengöra, har provat allt möjligt men ändå sitter det concealer kvar i syntethåren. Men jag gillar den i överlag! Använder den dock inte till plitor, då rekommenderar jag en mindre som man kan vara lite mer precis med.

Sammanfattning: Den är bra, men svår att rengöra!



Känns lite plastig och platt på något sätt, men jag tycker ändå att foundationen glider hyfsat lätt över huden med hjälp av den här. Tycker om att den är vinklad, man kan komma åt i alla hörn och vråer. Bra storlek är det på den också! Minus? Skulle kanske kunna vara lite tjockare, men det är ju en smakfråga. Samma sak som med concealerborsten, jättesvår att rengöra av någon anledning! Det är som om det feta i produkterna verkligen biter sig fast i dessa borsthår.

Sammanfattning: Okej och även denna är svår att få ren!




Min favorit! Mjuk och tät och lagom stor. Behöver varken vara mindre eller större. Känns rejäl i handen. Gör sig otroligt bra med min pressade mineralfoundation, kan tänka mig att den är även bra till löst mineralpuder. Har hittills inte fällt några hår. Toppen till rouge också! Plockar upp alldeles lagom med färg. Ja, jag kan fortsätta i all evighet. Jag gillar'n helt enkelt. En ska till, det är super att man även får med plastskydd för att skydda borsthåren! Så, nu ska jag ge mig.

Sammanfattning: Favorit!



Ännu en otroligt mjuk borste! Jag har använt den till att borsta över med löspuder och det har funkat alldeles utmärkt. Har även provat att använda den till att applicera rouge men det funkar dock inge vidare då den inte plockar upp färg så bra, från pressade puder iallafall. Har man till exempel rouge i lös form så är det ju inga problem! Även denna känns rejäl och bra i handen. Alldeles lagom stor i mitt tycke (alltså själva "borsthuvudet"). Minus? Skulle kunna varit lite fluffigare.

Sammanfattning: Jag gillar den, men den skulle kunna ha varit lite fluffigare som sagt.



Är det något ni kan skippa så är det nog den här. Känns alldeles för mesig och tunn. Har använt den till att applicera highlighter men man kan lika gärna ha en helt vanlig puderborste till det ändamålet. Nä, lägg de 42 kronorna på något annat. Typ ett par påsar ostbågar.

Sammanfattning: Inte värt att köpa, enligt mig.



Sista borsten då! Denna är också en favorit. Långt och bra handtag och den är perfekt till att fylla i ögonbrynen med! Har även använt den till att lägga eyeliner och det är inget att klaga på där heller. Lagom långa och många borsthår. Kort och gott: jag är nöjd!

Sammanfattning: Jag gillar'n!

Alla borstar kostar ca 42 kronor styck och finns att köpas hos Eyeslipsface.co.uk!

Benefit - kom till mig!


Efter att ha sett hos Sublim vilken fin sak hon köpt ifrån Strawberrynet så kan jag inte bli annat än sugen på att klicka hem lite Benefit. Priserna är även ganska bra pressade, jämför man med deras hemsida så ligger priserna bra under, och vi får icke glömma att det alltid är fri frakt från jordgubben. Vi kan ta en jämförelse mellan lite olika webshoppar som säljer Benefit:

You rebel lite (färgad dagkräm)
Strawberrynet (US) : 121 kronor. Frakt: 0 kr.
Benefitcosmetics (CH) : 222 kronor ($30). Frakt: 37 kr + 18,50 kr för varje vara
Lookfantastic (UK): 258 kronor (£21). Frakt: 27 kr + 19 kr för varje vara
Asos (UK): ca 299 (!) kronor. Frakt: Varierar, men ca 50 kr

Det är en ganska bra deal! Nu finns inte hela Benefits sortiment hos Strawberrynet, men mycket har dem. Men så är det här med att beställa från USA, man kan råka på med tull, vilket man inte gör om man beställer inom Europa. Jag har visserligen aldrig råkat ut för någon extra kostnad då jag alltid beställt under 200 kronor. Har för mig att jag läste någonstans att om man höll sig under 200 kronors strecket så ska det inte vara någon större fara. Men rätta mig om jag har fel.

Jag är himla sugen på att klicka hem en av sakerna ovanför, speciellt primern Dr.Feelgood, Powder Pop med tre fina rouger och concealern Boi-ing som ni ser uppe i hörnet. Det visar sig om det blir något hemklickat!

Skinvitals T-Purify


För ett tag sedan kände jag för att testa någon ny ansiktsmask, i flytande form. Jag ryckte med mig T-Purify från Skinvitals i all hast och märkte när jag kom hem att det var en cloth mask, alltså som en ansiktsservett som man lägger över ansiktet. Det fick väl gå an tänkte jag och gjorde rent ansiktet, scrubbade den lite lätt för att öppna porerna  och slängde på mig den. 15 minuter skulle den sitta och när den skulle av skulle man massera in den kvarvarande hinnan för extra verkning. 

Anti-Spot Cleansing Clarifying, det lät ju bra tyckte jag och hoppades ändå att den skulle göra någon förbättring på mina dåvarande kvarhängande finnar. Jag begav mig till sängen och för att senare nästa morgon se resultatet. Men nä, den gjorde inte ett jota. Inte så förvånande kanske då denna bara gick att använda en gång. Men ändå. Visst, den var väl lite svalkande men jag tror ändå att jag föredrar mask i flytande form. För denna "trasa" var fullkomligen dränkt och lade sig ganska tungt ovanpå huden. Man kände sig som en inlindad mumie (okej då, jag vet inte hur det känns). Njepp, jag fortsätter nog använda den mask som jag använt ett bra tag nu, och som jag ser omedelbar verkan med. Njepp, rekommenderar inte den här nej.

OBS! Kom ihåg att det är så här jag tycker och upplever hur den funkar på min hy.

Pris: Osäker, men ca 30 kronor.
Köpställe: Köpte min på H&M

My lips but better


Det blev lite skönhetsfynd i Göteborg, bland annat detta läppstift från Maybelline. Pinky Beige ingår i deras Naked Beige kollektion, som kom för ett bra tag sedan nu. Jag har knappt spanat in dessa läppstift, mycket på grund av att jag är en läppglanstjej. Men jag måste säga att jag har definitivt missat något, för färgen är den som jag letat efter ett bra tag. Den här "my lips but better"-färgen. Jag har bara haft detta i några dagar men det har redan gått och blivit en favorit. Mycket dels för färgen, men det är även ett bra stift som är krämigt och sitter bra. 99 kronor betalade jag för stiftet!

(Färgen på bilderna ovanför är inte hundraprocentig. Föreställ er lite mörkare, som bilden nedanför)




Hemkommen från Göteborg, igen

Nu är jag hemma! Eller ja, kom hem sent igår men det är inte förrän nu som jag vaknat till ordentligt. Eller ja, jag har varit vaken sen åtta i morse, men ni fattar. Har haft tre jätteroliga dagar med mina bästa vänner Sandra, Lovisa och Nina. Inte en bästis här heller, tre ska det vara! Vi är som en egen liten sekt, för våran humor är så speciell att ingen annan kan någonsin tolka och förstå den. Det kan jag garantera.

Visst blev det någon liten skönhetspryl, men den ska få bli ärad med ett eget inlägg!



Nu ska jag ha tvkväll med min mamma! Det är ju för guds skull säsongsfinal för Fringe om en timma! Hörs imorgon!

Tuff tuff tåg

Fyra galna tjejer. Ett tåg. Ett Göteborg. Kommer hem sent onsdag kväll! Ha det så bra så länge!

Dove HairMinimising spray - jag gillar'n!



För ett tag sedan så flyttade det in ett par nya deodoranter här hemma, nämligen Dove HairMinimising Roll-on Wild rose och så den samma fast i sprayform. Om ni är sugna på att läsa lite mer om produkterna så hänvisar jag er till ett tidigare inlägg! Om inte så kan jag kort skriva: deodoranten ska göra håret i armhålan fint, mjukt och mindre synligt.

Jag har fallit som en fura för sprayen. Johanna ('s armhåla) gillar! Jag tänker inte gå in på huruvida den funkar med att reducera hårväxten men jag kan säga att jag upplever att håret blir mycket mjukare faktiskt. Känns inte så stubbigt för den delen heller. Men det är inte därför jag älskar denna, utan det är för att det är en himla bra deo helt enkelt. Sprayen känns svalkande (perfekt för varma och svettiga dagar!), torkar på en nanosekund och doftar väldigt gott. Sen håller den armhålan torr hela dagen! Och inte tala om att det är praktiskt att det är spray! Inge kladd här inte.

Jag har som jag skrivit ovan även roll-on:en, den är bra den med men den är lite kladdigare. Nepp, spray ska det va'!

Betyg: 5/5
Pris: ca 33 kronor för 150 ml.

Ps. Helena på Makeuptv gillar denna också!





Förutom sprayen som har doften Wild Rose så finns det som sagt en deo med samma doft och så finns det ytterligare en, nämligen Nature Fresh. Denna finns dock inte som spray. 38 kronor kostar roll-on:en!

Update: För guds skull, deosarna kostar ju över 50 lappen såg jag i butik igår! Så bra var den pressinformationen

Johanna har testat: Supermoisture & Double Wear




För en herrans massa veckor sedan så bad jag om prover på tre foundations som jag varit nyfiken på. Den ena av dem, Lancôme Photôgenic Lumessence har jag redan skrivit lite tankar om men nu kommer de resterande två. Anledningen till att det dröjt är att jag inte kunnat använt dessa två foundations mer än hemma då de var i helt fel färg. Och hemma är jag inte så gärna sminkad. Och så har hyn varit lite sådär. Men nu har jag ändå skapat en hyfsat bra uppfattning om sakerna så nu kommer det två "recensioner", i ett och samma inlägg! 

Jag kan börja med att säga att detta är hur jag tycker  dessa två foundations ter sig på min hy. Bara för att jag tycker si och så, betyder det ju inte att det är lika för alla. Jag har en torr hy med feta partier.  

CLINIQUE SUPERMOISTURE

Av de tre som jag provat så gillar jag den här minst. Jag och Cliniques foundations har aldrig fungerat och det gör inte denna heller. Konsistensen känns som en dagkräm, som visserligen kan vara ganska trevligt, men nej. När jag applicerar denna känns det bara kladdigt och denna kladdiga känsla sitter i. Sjunker aldrig in utan ligger som en glansig mask ovanpå huden. Sedan så syns varenda liten por, inte så smickrande nej. Det jag blir lite förvånad över också är att det är glitterkorn i den. Men det finns kanske dem som gillar det, men jag är inte en av dem.

Men som namnet antyder så ska den vara bra för torrisar, och den förstärker inte torra områden, vilket är bra. Det är väl det enda positiva egentligen. Men sammanfattningsvis: jag skulle inte köpa den här i fullstor förpackning.



Ser ni kanske glitterkornen? Väldigt svårt att fånga på bild! Och vad roligt det ser ut med alla små fåror i huden!

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR

Om man nu skulle kora en vinnare i striden mellan de tre jag provat så är denna definitivt vinnaren. Den vinner mycket dels för att finishen blir så himla snygg! Gah! Den är inte det till en början, men när den efter någon minut smälter in i huden så blir det himla bra. Sedan sjunker den in fort och gör sig bra över mina torra flagor. Sen håller den hyfsat bra, jag brukar bli lite glansig oavsett om jag använder primers och mattande puder men denna blir jag inte lika fort glansig om näsan, så på den fronten är den helt okej, kanske även mer än okej! Det enda jag kan klaga på är att den är något för tjock i konsistensen för min smak, men är som tur är lätt på huden ändå. Men annars är det en highfive! Sammanfattningsvis: Jag skulle kunna köpa denna i fullstor förpackning, om jag är i behov av en ny.

Ska jag rangordna dessa tre som jag provat så ser listan ut på följande sätt:

1. Estée Lauder Double Wear
2. Lancôme Photôgenic Lumessence
3. Clinique Supermoisture

Så, där har ni mina tankar om dessa två!

En titt in i min dusch!






Tänkte visa er vad jag använder för saker i duschen just nu! Jag tar dem en och en från vänster till höger:

1.  Angels Spa Bath & shower foam Extra Dark Chocolate (ca 130 kr, 500 ml). Jag älskar sannerligen mörk choklad och då passar ju denna duschkräm mig perfekt. Doftar verkligen ljuvligt gott (av choklad såklart) och doften håller i sig i huden ett bra tag. Vilket är både för- och nackdelar. Jag med känslig hy använder inte denna dagligen då jag tycker att den kan irritera vilket resulterar i ett ständigt kliande.

2.  The Body Shop Vanilla Bath & shower gel (102 kr, 200 ml). Denna används sällan, men den doftar gott av vanilj! Dock inte lika gott som Yves Rochers variant, som egentligen skulle köpas men som tillfälligt tagits ur i sortimentet och då blev det en nödlösning i form av denna. Nu är den som tur är tillbaka med nya, fräscha förpackningar och när den här väl är slut så blir det nog en sådan. För detta är dyra droppar jämfört med YRs variant som kostar 19 kronor för 50 ml, eller 59 kronor för 400 ml. 

3.  Weleda Citrus Creamy Body Wash (95 kr, 200 ml). Denna hade jag turen att vinna hos Karin (Vacker & Underbar) och det är jag fortfarande väldigt glad för! Citrus-tjej som jag är (kallades också för citronen när jag var mindre, de tyckte att jag kunde lätt bli sur. Förstår inte alls vad dem menar) så älskar jag denna! Krämig och härlig minst sagt. Kan även rekommendera deras Havtorn, doftar himmelskt den med! Kanske mycket med 95 kr, men dem är som tur är dryga.

4.  Dove Go Fresh Burst (36,90 kr, 250 ml) Jag hyllade denna för några veckor sedan och jag vill nog hylla den lite mer. Doftar SÅ HIMLA GOTT. Min kompis Lovisa fick dofta på den här hemma och hon blev så lyrisk att hon var tvungen att köpa en egen. Gör det ni med!

5.  Dove Beauty Care Showe Silk Glow (36,90 kr, 250 ml). Ännu en duschkräm från Dove. Denna doftar lite tvåligt, men jag gillar den då den ger ett subtilt skimmer!

6.  Schwarzkopf Gliss Color Protect balsam (39,90 kr, 200 ml). Är det något jag inte så gärna lägger ner pengar på så är det hårprodukter. Jag gillar Schwarzkopfs Glissprodukter och de är ofta på extrapris. Här har vi ett balsam med namnet Color Protect. Kan inte säga om det fungerar färgbevarande men håret blir otroligt lent och glansigt!

7. Schwarzkopf Gliss Hair Repair shampoo (39,90 kr, 200 ml). Så har jag ett shampoo också, inte samma "linje" som mitt balsam men det gör nog inte så mycket. Gör det det ska, det vill säga tvättar håret!

Nästa gång får ni en titt på mina bodylotions och body butters!


Borstarna har anlänt!



Nu har mina borstar från e.l.f kommit! Jag beställde lördagen den 25e juli och paketet kom idag, så det gick rätt fort ändå tycker jag. Borstarna kommer förpackade i plastförpackningar som ni ser på bilden ovan. Vi fortsätter att kolla vidare på dem. Och ja, det blir en del bilder.


Foundation-, puder- och den så kallade complexionborsten kommer med plastskydd över borsthåren. Bra tycker jag!

Nu lite fler bilder!









(Är lite böjd i kanten på grund av hur den legat i förpackningen, rätar nog ut sig efter tvätt)







Detta kanske inte ger något, men jag tänkte att för att ni skulle skapa en uppfattning av hur stora sakerna är så jämförde jag med en femkrona. De är i min mening normalstora.





Jag har inte hunnit testa några av borstarna än men första intrycket var ändå gott. Borstarna är otroligt mjuka och så är dem snygga också. Puderborsten är kompakt så den kommer vara perfekt att applicera mineralfoundation med. Och man tror att den ska vara lite "vass" då den är så tvärt klippt men icke, så mjuk så. Lite mer tankar då, ja,  foundationborsten känns lite plastig i stråna. Och solfjäderborsten är nog lite för tunn. Men jag ska inte säga allt för mycket, måste testa grejerna först!






När jag ändå var igång och handla så passade jag på att slänga med en mindre concealerpensel från deras ordinarie sortiment. Den är liten, men det visste jag redan sen innan. Kan vara bra för små, små plitor eller varför inte som läppensel. Det följde också med ett nytt Moisture care lip color i färgen Caramel Candy. Lite förvirrande var det att det stod Luscious Liquid lipstick på förpackningen, hm.

Angående borstarna så återkommer jag när jag testat igenom dem alla några gånger. Kan kanske tänka mig att det är någon som är intresserad av hur dem ter sig!

Temadag nr 5: Dr Frank N Furter





Väldigt mycket försenat, och jag ber om ursäkt för det. Men bättre sent än aldrig! Här kommer alltså min Furter-tolkning:


Tog med mycket från ursprungsbilderna men jag drog ner på ögonen och la en mer markant linje vid käkbenet. De svartröda läpparna är givetvis med!

Ansikte
Vichy Normaderm ansiktskräm
Biotherm Forget it concealer
Wet n' Wild Ultimate Match foundation
MAC Blot powder pressed
GloMinerals Sunset rouge
Everyday Minerals eyeshadow Wild Flowers
Maybelline Roller Color "Roller Ice"

Ögon & Bryn
Lumene Beauty Base för ögonen
Make Up Store M/S "Vanilla"
Clarins Kohl Powder "Black"
Maybelline Roller Color "Roller Ice"
Everyday Minerals eyeshadow "In the garden"
H&M Dipliner
H&M Eyebrow colour
H&M Lösögonfransar
H&M Eyebrow Fix
Maybelline Define-a-lash

Läppar
Mörkröd läppenna från okänt märke
Mörkrött läppstift, även det från ett okänt märke
Genomskinligt läppglans från H&M
Clarins Kohl Powder "Black"

Kommentarer

Linjen som går vid käkbenet gjorde jag enkelt med ett papper. Lade överkanten på pappret där jag ville att linjen skulle gå och borstade på med GloMinerals Sunset. Lade även lite matt, brun skugga för extra markering Efter detta så highlightade jag med en silverskimmrande skugga!

För att få extra mörka läppar så blandade jag ihop ett eget svart glans. Tog bara lite av min svarta skugga från Clarins, som är lös, och svängde ihop den med ett ett genomskinligt glans. Sedan målades det på med en syntetpensel över det röda!



Så, då var sista filmtolkningen klar! Måste säga att jag gillade läpparna, har aldrig haft något liknande tidigare, färgmässigt alltså! Det kanske blir en repris, vem vet.

För att göra ett avslut på dessa tolkningar så kör vi ett litet kollage!



Självklart kommer era önskningar också!

RSS 2.0