Johannas guide del 2: rouge, ögon och läppar!

Här kommer andra delen!Steg 6: Rouge. Rouge ger ansiktet form och färg och finns i lite olika varianter. Det allra vanligaste är dock puderrouget som appliceras med hjälp av en borste. Rouge i mousse- eller stiftform appliceras bäst med fingrarna för att det lättare ska smälta in i hyn. Satsa gärna på lätta och klara klara toner som ger rosighet och fräschör. Tänk less is more och arbeta med tunna lager så att inte blir för skarpt och överdrivet.


Tips! Svårt att veta var man ska lägga rouget? Le! Där kinden "bullar" upp sig applicerar du rouget.

Steg 7: Primer. Jag repeterar, men en primer jämnar ut och gör så att makeupen sitter bättre. En ögonlocksprimer är ett väldigt bra val för dig som brukar få svettiga lock, vilket leder till att skuggan glider omkring och hamnar i vecken. Applicera ett jämnt lager över hela locket. (Bilden visar även exempel på läpprimers, men jag återkommer om det lite längre ner.)
Steg 8: Ögonskugga. Med ögonskugga så kan du enkelt framhäva dina ögon! Med de rätta redskapen är det enkelt att lägga en snygg makeup, men mycket handlar förstås om att öva! Som med andra produkter så finns skuggor i en mängd olika formulas. Den vanligaste är puderskuggan som är lätt att arbeta med. Exempel på andra är mousse, creme, löspuder och stift. Använd gärna utav flera matchande nyanser. Kan tyckas lite omständigt men resultatet blir mildare än med en ton över hela locket.
1. Eyelinerpensel. 2. Borste som du tonar ihop skuggorna med (blending brush). 3. Stor ögonskuggsborste. 4. Skumgummiapplikator. 5. Ögonskuggsborste. 6. Liten ögonskuggsborste. 7. Sneställd ögonskuggsborste. 8. Ögonglobsborste (Crease brush). 9. Ögonbrynspensel. 10. Syntetpensel för cremeskuggor. 11. Rak eyelinerpensel. 12. Läppensel. 13. Smal eyelinerpensel. 14. Ögonbrynsborste & kam.

Man kan applicera skuggor lite olika och man behöver inte följa detta mönster, men det är ett exempel!  Börja med att lägga en hud/beigefärgad skugga över hela locket för att få en fin och jämn bas (1). Ta sedan en lite mörkare nyans och lägg längs hela globlinjen. Sudda in så att det inte blir några skarpa kanter (2). Ta sedan en annan valfri färg och starta i den yttre ögonvrån och tona inåt på halva ögonlocket. (3). Sist lägger du en mörk skugga längs ögonfranskanten och längst ut i ögonvrån för att ge inramning åt ögat. (4). Tona ihop skuggorna om det behövs.


 Men vilka färger passar jag i? Testa dig fram! Om du har blåa ögon så kan du visst ha blåa nyanser. Om du är nybörjare så funkar alltid brunt. Det ser naturligt ut och det blir sällan fel. "Gröna ögon framhävs bäst av lila nyanser". Jag har gröna ögon men hatar lila så detta struntar jag i. Välj färger som du gillar och trivs i!

Titta gärna in min tutorial för att lägga en vardagsmakeup!

Tips! Vill du få en mer intensiv färg på din ögonskugga? Fukta penseln lite lätt med vatten!


Steg 9: Kajal och eyeliner. Några drag med en kajal eller eyeliner kan få en snygg makeup att bli läcker. Men vad ska man välja, kajal eller eyeliner? Skillnaden är den att en kajalpenna ger ett mjukare intryck än en eyeliner som är flytande. Kajal är lätt att arbeta med och går lätt att sudda in med en tops eller suddapplikator. En eyeliner är precis och till en början är det svårt att dra ett jämnt streck utan att misslyckas. Det är bara att öva!


Kajal över ögat ger ett mjukt intryck och framhäver ögat mer. Om man väljer att lägga både över och under ögat så kan det ge en hård inramning som stjäl för mycket uppmärksamhet. Men det är bara att testa även här! Trivs du i det och tycker det är snyggt så är det bara att go for it!  En eyeliner lägger man alltid över ögat och är väldigt snyggt till en kvällsmakeup.


Steg 10: Mascara. Många anser att mascaran är bland den viktigaste makeupprodukten, och det tycker även jag. Mascara gör så att man får en snygg inramning och en öppnare blick. Börja med att böja fransarna med en ögonfranstång. Har du ingen så får du införskaffa dig en! Jag skulle aldrig kunna leva utan min. Tänk på att alltid böja innan mascara. Om du gör det efteråt så blir det slitage på fransarna. Sick-sacka borsten vid fransrötterna för att skapa volym och dra sedan uppåt. Applicera så många lager som du själv önskar.


Steg 11: Ögonbrynen. Snyggt formade ögonbryn ger en snygg inramning till hela ansiktet. Börja med att plocka bort oönskade hårstrån. Fyll sedan i brynen med antingen en penna, skugga eller en gel som både ger färg och fixerar brynen.Steg 12: Läpparna. Nu är det dags för lite färg på läpparna! Om du vill att glanset eller stiftet ska sitta bättre så lägger du först på en primer. Om du vill kan du fylla i konturen genom att lägga en läppenna i lämplig nyans för att förhindra att läppglanset/stiftet glider ut. När allt detta är klart och pålagt så är det dags för själva färgen. Stift är lite svårare att lägga och kräver lite mer noggrannhet än ett glans som är enkelt att måla på. Men välj den form och färg som du gillar bäst!


Tips! Vill du få dina läppar att se fylligare ut? Applicera ett ljust/ljusare gloss på mitten av den övre och den undre läppen. Du får snabbt ett snyggt plut!


Detta är inte den avslutande delen, utan en fortsättning kommer där jag förklarar lite mer de skillnader som finns mellan olika konsistenser och formulas!  


Kommentarer
Postat av: Linda

En till bra guide, väldigt bra och lättsamt skrivet :o)

2008-09-28 @ 19:27:48
URL: http://bettieli.blogg.se/
Postat av: Johanna

Linda: Tack! Ju enklare, desto lättare är det att komma ihåg :)

2008-09-28 @ 23:41:48
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/
Postat av: Chaosophia

Vilken söt guide! Enkel att både läsa och förstå!

2008-09-29 @ 13:48:11
URL: http://chaosophia.blogg.se/
Postat av: Johanna

Chaosophia: Tack söt ;)

2008-09-29 @ 19:41:19
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0