Tråkigt vinterhårNu när luften är lite kyligare så är håret inte allt för livligt. Torr hårrbotten, torrt hår, statiskt hår...you name it! Allt beror på nästan samma sak, nämligen att hårets egna fuktbalans reduceras då vi utsätter håret för extrema temperaturskillnader (vi går ut där det är kallt från ett varmt hus och tvärtom). Detta gör så att håret blir mycket mer sprött, torrt och skadas lättare. Då är det väldigt bra att använda fuktgivande (moisturizing) shampoon och balsam för att tillföra håret fukt igen och för att förebygga de ovanstående följderna. Det är även bra att använda en inpackning lite då och då som även den fungerar fuktgivande och bygger upp ett skydd mot slitage.

Om du vill motverka statiskt hår så finns det antifriss produkter som fungerar bra emot det. Det finns även speciella produkter för torr hårbotten. Jag har en från KMS California som heter Headremedy scalp treatment (69 kronor) och som finns att köpa på vissa frisörsalonger som är toppen! Det finns även produkter att köpa på Apoteket eller Hälsokost.

Och på tal om att fuktgiva sitt hår så ska jag nog köpa lite nytt godis till håret när jag åker till Stockholm på tisdag. Hoppas att jag hittar något bra då det ter sig som en öken just nu.

Kommentarer
Postat av: Linda

Joicos produkter är suveränt bra, inpackningen, Deep Penetrating Reconstructor är underbar och doftar mums dessutom :o)

2008-10-11 @ 22:29:47
URL: http://bettieli.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag använder John Friedas " Frizz-ease" och den är verkligen superbra! Perfekt när man plattat håret att dra igenom med en klick, blir silkeslent och känns friskt!2008-10-11 @ 23:14:57
URL: http://saralundqvist.webblogg.se/
Postat av: Therese

Du är nominerad på min blogg!http://redlacuna.blogg.se/2008/october/nominerad.html

2008-10-13 @ 14:39:17
URL: http://redlacuna.blogg.se/
Postat av: Johanna

Linda: Jag älskar verkligen Joico! Så himla bra! DPR har jag dock inte hört talas om så den får jag kolla efter nästa gång jag klipper mig :)Sara: Jag har hållit i den några gånger och funderat på att köpa den, men jag ska nog göra slag i saken nu! :)Therese: Du är väl för söt! Tack! :D

2008-10-13 @ 18:16:47
URL: http://makeupjunkie.blogg.se/

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0