Mineral!

Allt fler märken hakar på trenden med att ha mineralsmink, en trend som har funnits ett tag nu. Men alla kanske inte vet hur man ska gå tillväga när man ska applicera det där pulvret med den där borsten! Så därför kommer det nu en liten guide!

Det verktyg man använder sig utav är den så kallade kabukiborsten som finns i olika utföranden. Långt skaft, kort skaft, luftig, tät och så vidare. Jag själv använder en babykabuki från Everyday minerals som är rätt så tät och har ett kort skaft. Jag tycker att den är väldigt behändig att arbeta med, men det är ju helt klart en smaksak. Med en tät borste så blir resultatet mer täckande än med en luftig.
1.  Lyft av locket och häll i lite av innehållet i locket. Ta hellre för lite än för mycket. Tag nu fram din kabukiborste och arbeta in pudret med hjälp av cirkulerande rörelser (i locket).

2. Slå av borsten lite lätt mot kanten av locket för att ta bort överflödet. Allt puder som du arbetat in ska nu ligga gömt i borsten.

3. Nu är det dags för appliceringen! Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt med hjälp av cirkulerande rörelser. Upprepa följande procedur (1, 2, 3) tills du är nöjd och fått önskad täckning! Arbeta med tunna lager  för att bygga upp täckningen istället för att applicera ett tjockt på en gång.

Nu så har det kommit allt mer fasta mineralprodukter och även flytande. Med flytande använder du enklast en vanlig foundationborste, svamp eller fingrarna. De fasta/pressade så kan du göra som du vill, en kabuki fungerar alldeles utmärkt men även en hederlig puderborste eller puderpuff!

(Bilderna ovan är gjorda av mig med bilder från Internet)

Kommentarer

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0