Johannas guide del 4: konsistenser, puder & rouge

Nu så kommer del 4 på min sminkguide! Denna gång har vi kommit fram till olika konsistenser på puder och rouge!
Puder
Med ett puder så mattar du ner och förlänger makeupens hållerbarhet. Ansiktet blir alldeles sidenmatt och silkeslent. Dessa former finns puder i:

Löspuder – Med ett löspuder så fixerar du din foundation så att den håller bättre. Fixering med någon annan variant kan ge ett kompakt och för sminkat intryck. Så ett löspuder är verkligen att rekommendera! Applicera med en puderborste (som du kan spana in i min tidigare guide). Löspuder finns också i lite olika varianter, det finns matta, skimmrande och så vidare. Löspuder passar alla hudtyper och åldrar!

Kompaktpuder – Ett kompaktpuder är en räddare i nöden när den blanka näsan dyker upp och är perfekt till att fräscha upp ansiktet. Använd dig av en puderpuff fast en puderborste går även det bra. Kompaktpuder passar alla men du som har problemhy ska vara lite försiktig. Om man pudrar på för mycket för att matta ner så producerar huden ännu mera fett och man måste använde mer puder. Det blir som en ond cirkel och lösningen är helt enkelt att använda mindre puder. Förutom vanliga puder så finns även det pressade mineralpuder.

Crèmepuder - Foundation och puder i ett! Med ett crèmepuder så går det snabbt att lägga en snygg grund och den blir klar på nolltid. Var noga med att inte applicera för mycket. Passar alla, men tenderar dock att lägga sig i torra partier i ansiktet. Använd gärna en fuktad svamp vid applicering för en tunnare makeup.

Terracottapuder (solpuder) – Nu när det går åt kallare tider och ansiktet bleknar så kan ett terracottapuder vara räddningen. Men var försiktig med att inte applicera för mycket då resultatet kan bli för tungt och se aningen smutsigt ut. Änvänd dig utav en stor, mjuk puderborste och borsta i svepande rörelser ut från ansiktet. Pudret passar alla och försök hitta en färg som passar bra till din hudton.

Kulpuder – Precis som det låter så är det puder i kulform. Närmaste släktningen är solpudret fast är mer skimmrande och det finns även enstaka varianter i rosiga färger som används som rouge. Använd en borste och vispa runt i burken för att få en fin fördelning. Applicera inte över hela ansiktet utan svep borsten över kindben, panna, haka och näsa. Ett kulpuder passar utmärkt som nybörjarprodukt då färgerna oftast brukar vara lite ljusare än solpuder.

Skimmerpuder – Skimmerpuder brukar oftast gå under den engelska benämningen highlighter (finns även i flytande och i krämig form). Du använder produkten till att framhäva och lyfta fram de partier där du applicerar den, till exempel över kindbenen eller lite över näsbenet. Ger en härlig lyster och ansiktet ser piggare ut. Passar alla.
Rouge

Rouget ger ansiktet färg och form och kan lyfta hela makeupen. Lika som med andra sminkprodukter så finns rouge i lite olika former:

Mineralrouge – Finns både i pressad och i lös form. Mineral i lös form ändrar konsistensen när det kommer i kontakt med huden och då blir rouget ett med hyn. Det blir som en blandning mellan ett crème- och puderrouge och resultatet blir väldigt naturligt. Applicera med cirklande rörelser över kindbenet. Passar alla, men om du har mycket linjer så kan det vara lite svårt att få det jämnt. Men det är bara att prova!

Puderrouge – Den vanligaste formen på rouge. Är väldigt enkel att abeta med och finns i en hel drös med färger, från matta till skimmrande. Du applicerar rouget över en pudrad grund. Passar alla.

Crème - och flytande rouge – Dessa rouge har en tunnare färg och konsistens och passar dig bra som vill bara ha en lite rodnad på kinden. Du applicerar den enklast med fingertopparna på naken hy eller över foundation. Om du ska ha puder så pudrar du på det efteråt. Resultatet blir väldigt naturligt och passar alla.

Mousse – En mousse är otroligt lätt att arbeta med då den är luftig i konsistensen. Lätt att applicera flera gånger för att få önskad färg. Appliceras med fingertopparna över foundation eller en osminkad grund. Passar alla.

Stift – Ett stift är fastare i konsistensen och innehåller mer färgpigment än ett crème eller flytande rouge. Stiftet sätter du på kinden och tonas lättas ut med en fuktad svamp. Eller så kan du göra tvärtom, att du sätter stiftet på svampen och sedan applicerar.

Relaterat

Del 1: Grunden
Del 2: Rouge, ögon och läppar
Del 3: Konsistenser, concealer och foundation

Kommentarer

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0